agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni162Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-09-2011, 09:49   #11
Ağaç Dostu

fkopar's Avatar

Giriş Tarihi: 11-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi garadark Mesajı Göster
Tüm limon severlere selamlar;
Salonumun güneşli köşesinde 3.Yılını dolduran Limon'umun özel bir beslenme düzenine ihtiyaç duyduğunu farkettim. İlk sene 11, ikinci sene 7 ve bu sene sadece 2 limon verebildi ve her geçen gün yaprakları dahada zayıflıyor.

Bu konuyla ilgili tüm cevapları okudum daha önce çıkmış benzer sorulardan sormayacağım; Tesadüf sonucu tanıştığım bir ziraat mühendisinin petrol mühendisi oğlunun tarif ettiği beslenme formunun sizler tarafından daha önce uygulanıp uygulanmadığını öğrenmek ve mümkünse detaylarını sormak istiyorum.

Tarif şöyle; Herkesin kolayca elde edebileceği Çam Kozalaklarını kaynatıp rendeledikten/ küçük parçalara ayırdıktan sonra saksının dibine drenaj için döşenen taşların üzerine bir kat serilecek ve üzeri toprak ile doldurulup dikim yapılacak.

Bun işi detaylarını bilen warsa;
kozalakları kaç saat kaynatacağız; kozalaklar hangi mevsim toplanacak; çam'ın türü gibi warsa daha ayrıntılı detaylar bu işle ilgili herkesin hoşuna gidecek bir gübreleme tekniği olarak uygulanacaktır.

Sevgilerimle; Gökhan Ç. Ankara,
Hocam Mutlu Kutlu beyin turunçgil için geliştirilmiş özel besini var. ondan alabilirsiniz. ben kullanmaya başladım. kısa sürede etkisini gösteriyor.

fkopar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025