![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Yercücesi Mayer limonum gelin kızlar gibi oldu. Tomurcuktaki çiçeklerin çoğu açtı, yapraktan çok çiçeği var. Yanına her gidişimde bir çiçeğini daha açmış buluyorum. Oda misler gibi limon kolonyası kokuyor. Güneş gören her evde bence bu güzellik olmalı. Fotoğraf makinem gidecek zamanı buldu. Şu görüntüyü kaçırmadan sizlere göstermeyi çok isterdim. Sevgili Romantik Serseri, makinem gelir gelmez değişik pozlarını ![]() Bu arada ben de elimde suluboya fırçası, o çiçekten o çiçeğe koşturup duruyorum. Bakalım ne olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
Sevgili nevsun, Limonunun sağlıklı ve de neşeli olmasına cok sevindim. Benimkisinin topragı gecen hafta cok kuru gibi gozuktu gozume, bir tas kadar su ilave ettim. Şimdi ciceklerle sürgünlerinin yarısı dokulmüş durumda!! ![]() Amman sulama işine cok dikkat edin...Sanırım henuz bahar gelmediğinden olacak sulama mevzuunda cok hassaslar (aynı şey gecen ay süs narımın basına gelmişti..Gerci sonradan topladı, simdi tekrar cicek acmaya basladı..) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Çok haklısın Baobab'cığım. Bu yanlış sulamalar yüzünden ben ne kadar bitki telef ettim, bilsen. Sonunda bu yıl ne kadar sulamam gerektiğini öğrenebildim. Hani vardır ya, doymadı diye anneler çocuklarının ağzına habire yemek tıkıştırıp, sağlıksız obezler yetiştirme yanlışına düşerler. Bizim bu sulama işi de aynen böyle. Bitkimiz susuz kalıp kuruyacak sanıyoruz ama gördüğümüz kuru yüzeyin altındaki toprağın ıslak olduğunu unutuyoruz. Sonuç çürüme. Üstelik her bitkinin su gereksinimi farklı ve drenaj da çok önemli. Ben şimdi limon ve kamkatımı haftada 1'den de uzun süreli suluyorum. Eğer hala içimde bir kuşku kalmışsa uzun bir çubuk sokup alttaki toprağın çubuğa yapışıp yapışmadığna bakıyorum. Sn. Meyvelitepe bana bir bitkinin toprağı için bilgi verirken, ph ölçer almamı önermişti. Bu alet aynı zamanda nem de ölçüyormuş. Yapı marketlere gittiğimizde bir bakmalı. Bir süre sonra toparlar üzülme, yeni çiçekler açıp seni mutlu eder. Olmazsa limonlarımı seninle paylaşırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sapsarı limonlarını da görürüz inşallah Nevsunecim gelin kızının ![]() Benim minik mayerim meyvesini kestikten sonra kırmızı bulut gibi bişeyler olmuş ilaç yapıcam birazdan. Nilfa spray almıştım umarım yeterli olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Tuh ya, çok kötü olmuş. Yapraklarını dökmesi yer değiştirme işi falan değil bence. Hasta olmuş limonun. Kırmızı örümcek desem (ağ da var) hiç bu kadarını bir arada görmemiştim. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlar şimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı örümcek
Mayer limonunuzda ki kesinlikle kırmızı örümcek ama okadar yoğunlaşmış ki artık rahatlıkla fark edilebiliyor.Hem o yapraklarda ve gövdede yoğun nimf ve yumurtada vardır...Mücadele yapmazsanız bir süre sonra bitkiniz tamamen kurur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sizinkini görünce hemen kendi turunçgil ağaçlarımı kontrol ettim ve bende 2-3 tane kırmızı örümcek yakaladım. O kadar ilaçlıyoruz bakımlarını yapıyoruz ama haftada bir nereden ürüyor bunlar anlayamıyorum ben. Allah kolaylık versin, epey de sarmışlar. Hemen mücadeleye başlarsanız limonu kurtarırsınız bence. Geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Üzgünüm feriha hanım ama Mayerinizdekiler banada kırmızı Örümcek gibi geldi. Bir çeşit narenciye hastalığıdır. 1 litre suya 1 tatlı kaşığı ilaç yapıp bitkiyi ilaçlamak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Operasyon tamam. 300 ml suya şırıngayla 3cc yakın nemazal koyup yoğun bir şekilde ilaçlaladım. Bir hafta sonraki ilaçlamayı daha az dozda yapayım diyorum. Büyüteç, ilaç her hazırlık tamam da birkaç gündür başka bitkilere yoğunlaşmıştım, atlamışım. Umarım düzelir. Bu arada limonuma ilave besin vermeliyim hani güçlü olsun çabuk pes etmesin diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Neem azal ve nilfia bu yoğunluktaki kırmızı örümcek için etkili olur mu, açıkçası şüpheliyim.Bekleyip görelim diyeceğim bu arada fidan elden gidecek ![]() Ben bu aşamada kükürt kullanılmasından yanayım.Hem mantar hem KÖ ye etkili hem de organik bir yöntem sayılabilir.Nevsune Hn.kükürt uygulamasından memnun kaldığını belirtmişti. Sn.Romantik Serseri "1 litre suya 1 tatlı kaşığı ilaç" demişsiniz ama ne ilacı olduğunu yazmamışsınız, siz turunçgillerde hangi ilacı kullanıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Elimde organik ilaçlar bulmadan evvel aldığım ddvp adlı böcek ilacı var yanında kullanım alanlarında kırmızı örümcek de yazıyor. Ama nemazalın etkili olup olmadığı bir iki güne belli olur mu bilmiyorum olmazsa sırada bu ilacı kullanmak var gibi gözüküyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
DDVP 550 EC ben de kullandım. Önce 3-5 örümcek yokoldu ama sonra tekrar geldiler, nereden geldilerse. Ya tam olarak yok etmiyor ya da bu yaratıklar bir yerlerden ışınlanıyorlar. Artık eve aldığım meyvaları bile salona sokmadan direk beyaz sabunlu suyla yıkıyorum ama nafile ![]() "Bu ilaç kırmızı örümceğe karşı ruhsatlı değil. Ancak etkili de olacağını düşünüyorum. Çok zehirli olduğu da doğru. BU arada kükürt alacaksanız sıvı değil, ıslanabilir kükürt alacaksınız. Üzerinde WP yazanlar ıslanabilir toz formülasyonlardır. Her toz kükürt ıslanabilir özellikte değildir. Toz kükürdü hem kırmızı örümceğe, hem küllemeye kullanabilirisiniz. Hem yaprak bitlerine hem kırmızı örümceğe etkili bir ilaç ise Bromo EC 40. " Düzenleyen aaylin : 03-03-2009 saat 20:48 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Toz kükürt zirai ilaç satan dükkanlarda bulunuyor. Yalnız bana kalırsa çok da etkili değil. Benim kamkatımda kırmızı örümcek vardı. Önce kükürtle ilaçladım fakat iki üç gün sonra hala örümcek olduğunu farkedip NeemAzal ile ilaçladım. Bir ay kadar geçti, şu anda hiç bir belirti yok. Daha önce, kükürtü pepinodaki kırmızı örümcekler için kullanmıştım. Bir süre yok olur gibi oluyorlar ama kesin sonuç vermiyor. NeemAzaldan daha etkili sonuç aldım. Bir kaç gün içerisinde bitkilerimi önlem için yine NeemAzal ile ilaçlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yaz sonu aldığım boyu yaklaşık 1.5 m civarındaki limon ağacımın gövdesinde epey büyük dikenler (1 cm civarı) var. Fidancı bunun yediveren olduğunu söylemişti. Acaba doğru mudur? Tam olarak ne cins olduğu konusunda yardımcı olabilir misiniz? Bir de saksısı çok dar geliyor limonuma. Minik kırmızı tomurcuklar da vermeye başladı. Büyük saksım ve orman toprağım hazır. Haftasonu saksı değişimi yapmayı planlıyorum, toprağını dağıtmadan. Tomurcuklara zararı olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bugün Ulus meyve hali yanındaki zirai ilaç satan yerlerden suda eriyen kükürt aldım. Paketi 6 lira. Satıcı yarım litre suya bir tatlı kaşığı koyup ilaçlıyabileceğimi söyledi. Bir haftalık takipten sonra ya nemazal bir kere daha **** kükürtle tekrar ilaclamayı düşünüyorum kırmızı örümcek saran mayerimi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|