![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Besleyemeyeceği meyveyi ve çiçeği bitki kendisi döker, kendi haline bırakmak en iyisi. Dengeli bitki besinleri verdiğinizde, bitki daha fazla meyve besleyebileceğine ikna olur ve saksıda meyve adeti 30-50 adet arası olabilir abartısız. Sıradan rastgele gübre besin kullanırsanız büyük bir ihtimal köklerine zarar verip bitkinizi kurutabilirsiniz. Resimlerde iyi beslenen 2 ayrı mayer limon resmini görülüyor. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2014
|
Bilgiler için teşekkür ederim.Ben sadece guvercin gubresinden yaptıgım şerbeti veriyorum.Az miktar sulandirip birkaç gun bekletip suzerek veriyorum.iki yildir iyi gidiyor.Yazboyu guneste kaliyor.Kışın iceri aliyorum.Az az sulama ya dikkat ediyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Bir de jel gibi bir sıvı salgılanıyor.Bu normalmi acaba? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Jel gövde veya dallardan salgılanıyorsa virüs girmiştir salgı yerinden. Bakıroksit li ilaçla tüm gövde ilaçlanmalı. Jel oluşan yerden yukarısı kurur ve kuruma kök kısmına doğru ilerler. Yaprak üzeri yapışkanlıktan bahsediyorsanız, değişik bit türleri glikoz salgılar. Bu tür zararlılar çoğaldıkça yapraklardaki yapışkanlık da artar. Uygun ilaçlarla ilaçlanmalıdır, her böceği öldüren ilaç farklı. böceğin türünü bilmek önemli. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Buda benim çiçeklerim
![]() |