![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn. Lonicera, Sizin 190 mesajınızdaki fotoğraf Sn. Ahmeter'in 198 mesajındaki ile aynı. Siz gerçekten bergamot kokusu alıyormusunuz? 201 mesajdaki fotoğraftaki Bergamot'u bulmak Lazım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Evet sn Zeytinci. Nefis bir bergamot kokusu var. Sn ahmeter' in resimlerini görünce inanın daha önce de belirttiğim gibi bergamot sandım. Kendisi söylemese ben fark göremezdim. Aynen bendeki bitki. Ancak kabuk kalınlığı ve koku ayırıyor birbirinden. Dediğiniz gibi 201 no'lu mesajdaki bence de hakiki bergamot gibi. Nereden bulunur bilmem ki? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Yağmurcan, fidanı nereden almıştınız? Sertifikası var mı bilmiyorum ama görünüşünü sanki jumbo limona benzettim. Kabuğunu hafif tırnakla ezdirip koklayın bakalım limon kokusu alıyor musunuz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Fidanı bulunduğum yerden bir fidancıdan aldım, yediveren olduğunu söyledi, gerçekten de sürekli çiçek açıp, çiçekler meyveye dönüşüyor. Şu anda yine üzerinde çiçekleri mevcut. Geçen sene denedim, kokusu gerçekten çok güzel ama limon olmadığına eminim. Siz herhalde interdonat limon cinsine benzettiniz ama değil. Şimdi bahçeye çıkıp hem limon ağacımdaki limonu hem de bergomatı kokladım farklı Düzenleyen Yağmurcan : 16-12-2014 saat 13:38 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Yağmurcan; ''Yediverenlik özelliği'' olduğunu sanmıyorum bergamot' un. Görebildiğim kadarıyla bitkinin yaprakları çok iri olmadığı gibi yer yer dallarında dikenler mevcut. Bergamotta bildiğim kadarıyla diken yok. Ben hala resimdekilerin limon olduğunu düşünüyorum. Ama kokuları farklı diyorsunuz. Ne diyeyim inşallah ben yanılıyorumdur. Çünkü bitkiyi o isimle alıp emek harcayıp büyütmüş, meyvesini görmüşsünüz. Bunca çabadan sonra hayal kırıklığına uğramanızı istemem. Güle güle büyütün. Düzenleyen Lonicera : 16-12-2014 saat 13:44 Neden: imla |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Sn. Lonicera |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
İşi uzmanından öğrenmek bir başka oluyor... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Son hali...Kısa süre sonra reçele, keke, çaya çorbaya ) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Pendik çok ılıman bir ilçe..Her tarafta portakal, mandalin limon yetiştiriliyor.. Bizim site bahçesinde de bir meraklı tarafından getirilip dikilen minik bir fidan var..Ben onu ne mandaline ne limona pek benzetemedim..Meyveleri iri bir ceviz büyüklüğünde. Bir ara gidip bakayım bakalım, kabuklarında koku var mı ? http://www.agaclar.net/forum/1246387-post41.htm |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Resimlerde görülen ''kalamondin'' meyveler sarardığında kabuğu hafif acımsı, mandalina aromasına sahip kabuğunu yiyebilirsiniz. Ama meyve içi limon kadar ekşi oluyor, reçeli yapıldığını biliyorum. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
|
Kafaların karışmasına gerek yok, meyve şekil, tat ve aroması uluslararası sitelerde gerçek isimleriyle yer alıyor. Dünyanın citrus medica diye bildiği bir meyveye illaki bergamot diyeceksek ''Türk bergamot'' diyelimde boşa gitmesin. Bergamot Fidanı ( Reçellik-Pürüzlü) 200 cm--5-6 Yaş Photo: Citrus medica 3. | Henriette's Herbal Homepage citrus medica Citrus aurantium ssp. bergamia Citrus aurantium ssp. bergamia Düzenleyen Mutlu Kutlu : 21-12-2014 saat 11:16 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Yol üzeri tezgahta Bergamot diye satılan meyveleri gördüm. Üzerini biraz kazıyınca yoğun koku veriyordu. Bergamot diye bildiğimiz kokuyu tam olarak algılayamadın. Satıcı reçeli oluyor Bergamot dedi. Bunlar gerçekten Bergamot mudur? |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Yağmurcan : 29-12-2014 saat 21:50 |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2013
|
Bergamut
Evet bunlar çaylara aroma veren receli yapılan bergamut |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir yanlış anlaşılma var sanki. Mutlu beyin bahsettiği bitki bu yani citrus medica, jumbo limon. Bazı yerlerde bu bitkiye ağaç kavunu da diyorlar. Bu bitki için bergamot demiyor mutlu bey. Ben mi yanlış anladım ki acaba? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Lonicera; ben Sayın Zeytin'cinin sormuş olduğu meyve ile Mutlu beyin 232.mesajındaki Bergamot fidanı (Reçellik-Pürüzlü) 200 cm-5-6 yaş. yazan resmi aynı gördüğüm için bergamot dedim. Ben yanlış anlamışım o zaman kusura bakmayın. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Estağfurullah sn Yağmurcan kusura bakmak ne demek. Aklımızdaki sorulara doğru yanıtları bulabilelim yeter. O kadar çok çeşit var ki ne nedir ne değildir bazen işin uzmanı bile olsanız zorlanabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu.
|
Doğru, Şekilsiz ve iri kabuklu citrus medica, bergamot demek bergamot'a hakaret gibi birşey olur. Ha illaki bergamot diyeceksek Türk bergamot diyelim. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Satıcının Bergamot dediği iri kabuklu limon (citrus medica) mı oluyor? Objektif olarak Bergamot Mutlu beyin tanımlayıp iklimin azizliğine uğrayıp AhmetEr beyin o değil dediği mi? |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu.
|
Anlamayacak bir durum yok, google görsellerde bergamot diye arattırdığınızda en çok hangi resim çıkıyor. Güvenilir sitelerde ismi ne diye geçiyor bakmanız lazım. Aynısını citrus medica diye yazdığınızda da hangi resimler çıkıyor incelemeniz lazım. Aşağıda bergamot resimlerinde yeşil olanlar benim yıllar öncesi çektiğim resimlerden biri, sararmış meyveler olanını internetten paint e yapıştırdım. belirgin özelliğini belirtmek için siyah okla gösterdiğim yerlerdeki alt çıkıntılar. Diğer citrus medica diye yan yana koyduğum resimleride ben çekmiştim, soldaki etrog diğeri budanın eli limon. Her ikisininde ortak noktası citrus medica olması. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bergamot
Bu sabah toplanan Bergamotlar |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bergamot
Finikede yetişen Bergamotlar yarın yurt dışına gönderiliyor Portakal veya limon kadar dayanıklı değil bekletilmeye gelmiyor |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Vaziyet netleşse bir bergamut edineceğim ama hala benim de kafam karışık.. ( |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bergamut
Aklım karıştı!!!!!!! düzgün formda olanlar mı bergamut, yoksa bunlarmı? fotoğraflar alıntıdır. hepsüslüydüm: Bergamut Reçeli 2 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2018
|
Muglada fidancıda gördüğüm agac bu türdendi. BErgamot diyince klıma recel değil cay geliyor. Agacın yapragı da aynı çaya güzel koku veren karışımın kokusuydu. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
arkadaşlar resimde görünen bergamot mu acaba? ben pek emin olamadım. yanlız kabuğuna tırnağımla bastırdım pek bir koku alamadım, yani çaydaki o koku gelmedi. bir tane bergamot alacağım ama bilmediğim bir turunç çıksın istemiyorum. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçekleri meyve tutumuna başladı. Bitki 3 ana daldan oluşuyordu. O kara perşembe gecesi 2 ana dalı donmuş. Şimdi yeniden hayata tutunmaya çalışıyor. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Soğuklardan olsa gerek, bu yıl toplam 5 adet meyvemiz olacak |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2013
|
Bergamut
Merhaba Bugün bir yakınımdan gelen Bergamutun resmini paylaşmak istedim. Ben çaya o güzel kokusunu vermesi için istemiştim ama rendeleyip çaya ilave ettiğimde herhangi bir değişiklik olmadı maalesef kokusunda. Oysa meyvenin kendi kokusu son derece yoğun.. O güzel kokuyu çaya aktarmanın yolu nedir? Bu konuda yardımcı olur musunuz? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|