agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Türkiye ve Dünyada Orkide (https://www.agaclar.net/forum/turkiye-ve-dunyada-orkide/)
-   -   Ziya Soner Çiftliği (Cattleya, Cymbidium) (https://www.agaclar.net/forum/turkiye-ve-dunyada-orkide/9851.htm)

NGBB 22-12-2009 15:08

1 Eklenti(ler)
Sevgili Orkideseverler,
Sayın Ziya Soner'in üst yazıda belirttiği gibi kendisine ve siz orkide severlere ait olan bu sevgiyi bizlerle paylaştığı için kendisine burada teşekkür ediyoruz.
Öncelikle kendisinin de katkılarıyla projelendirip yaptığımız seramızı ondan aldığımız orkidelerle doldurduk.
Siz orkideseverleri, kızlarımızın açmaya başladığı bugünlerde bahçemizde görmekten büyük sevinç duyarız.
Bahçeye ulaşım krokisi ektedir.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

delete61 04-11-2010 13:06

Sayın Ziya bey yetiştirmiş oduğunuz Orkidelerden etkilenmemek elde değil. Gerçekten sadece anaç olarak yurt dışında yetiştirilen ve pazarlanan bu güzelliklerin sizin gibi bir üye tarafından Ülkemizde de yetiştirilmesi hakikatten çok güzel bir başarı. Sitede bulunan Abi ve Ablalarımızın temin edip yetiştirmiş olduklaraı orkideleri sitemiz sayesinde takip ediyor fakat onlarında ellerinde sadece 1-2 kök bulunduğundan isteyemiyordum. Bende sayenizde büyüklerim gibi orkide yetiştirmek istiyorum ve sizin sitemizde satışa çıkaracağınız yavrulardan temin etmek istiyorum. Bu konuda bana ve benim gibi orkide severlere yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılar.

OİR1938 04-12-2010 15:52

Sitenin yeni üyelerindenim. Bitkilerle ve çiçekle ilgim çok uzun yıllara dayanmaktadır.
Orkideye ilgim ise kızlarımın teşviki ile başladı. henüz bir ay dolmadan onbeş adetlik
Phalaenopsis serisi oluşdu.Sitedeki yazılanları dikkatle okumakta ve yararlanmaktayım.
Bu arada Sayın Ziya Soner Bey'i tanımakla apayrı bir imkana da kavuştum.Ne mutlu.
İhtiyacım olan bilgileri vermekle kalmadı,gerekli substrat malzemesini bir günde kargo
ile evime ulaştırdı. Böyle ilgi ile yardım sunması doğrusu takdire şayan.
Doğa ve Orkide sevenlerin, önemli insan Ziya Soner' leri var diye düşünüyorum.

delete61 05-12-2010 13:12

Sayın OİR1938 ziya beyin serasını bende gezmek isterdim fakat nasip başkabir bahara inşallah. Orkede fiyatları hakkında biraz bigi verebilirmisiniz. Ben bir cevap alamadımda. Teşekkür ederim.

OİR1938 06-12-2010 08:43

Sayın delete61 ! İmkan bulduğunuz zaman Sayın Ziya Soner'in çiftliğini gezmelisiniz.
Görülecek çok şey,alınacak nice bilgiler var. Ziya Bey tüm doğa ve orkide severlere
içtenlikle yardımcı olabilen bilge bir kişidir.
Orkide fiyatları konusu ise, kendisi lle görüşülecek bir husustur.
Sevgilerle.

Ziya Soner 04-01-2011 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi delete61 (Mesaj 723251)
Sayın OİR1938 ziya beyin serasını bende gezmek isterdim fakat nasip başkabir bahara inşallah. Orkede fiyatları hakkında biraz bigi verebilirmisiniz. Ben bir cevap alamadımda. Teşekkür ederim.

Sayın delete61;

Orkide saksı satışlarını şimdilik haziran 2011 e kadar(kök ayırma dönemi)durdurduk.Satışa başlarsak bilginiz olur.

Saygılarımla

Ziya Soner 04-01-2011 15:31

Sayın OĞUZHAN,

Özelden attığınız mesajınıza cevap Sayın delete61 e gönderdiğim cevabın içerisindedir.
Harç konusuna gelince ,adresini bildirin ,harcı gönderelim.2 saksılık harcın bedeli detaydır.
çiçeklerinize hayat vermek bize keyf verir.

Saygılarımla

Ziya Soner 04-01-2011 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi delete61 (Mesaj 723251)

Sayın delete61;

Orkide saksı satışlarını şimdilik haziran 2011 e kadar(kök ayırma dönemi)durdurduk.Satışa başlarsak bilginiz olur.

Saygılarımla

Güler 04-01-2011 16:59

Bizler de sayın Ziya Soner Bey'i tanıdık, konusunda ne kadar üstad olduğunu da biliyoruz. Harika orkidelerini gördük, serasını gezdik. Misafirperverliğini de biliyoruz ama yine de şikâyetimiz var; sitemize üye olduğu halde o kadar az giriyor ve yazıyor ki.

Oğuzhan 04-01-2011 17:12

Teşekkür ederim.
Saygılar.

Ziya Soner 06-01-2011 17:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 736045)
Bizler de sayın Ziya Soner Bey'i tanıdık, konusunda ne kadar üstad olduğunu da biliyoruz. Harika orkidelerini gördük, serasını gezdik. Misafirperverliğini de biliyoruz ama yine de şikâyetimiz var; sitemize üye olduğu halde o kadar az giriyor ve yazıyor ki.

Sayın Güler hanım,hemen sitem etmeyin.Yaklaşık 6-7 ay böbrektaşınla boğuştum,ameliyat olmak istemedim,bitkisel ilaçlarla 7 ay sonra zafere kavuştum.Doktorların imkansız dedikleri taşların büyüklerini döktüm.Tam yeniden doğmuş gibiyim derken ,orkidelerimi kurutmak için geliştirtdiğim bir aletin (infraruj+infrared yüksek voltajlı ampul) karşısında cahilce biraz fazla kalmışım,retinayı yırtmış ve ciddi hasar vermiş ,şimdi daha iyiyim ,ancak laptopun karşısında fazla oturamıyorum. 1,5 aydır tedavi görüyorum.Şimdi çaresiz kaldıklarını düşünen orkide aşıklarına elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.Özellikle mesafeyi mesele etmeyip ,gelebilenlere ,tabiidirki vaktimiz müsait olduğunda daha fazla yardımcı olabiliyoruz.

Arz ettim,efendim.Hep mutlu ve hep çiçekli kalın.

En derin saygılarımla

anchor_et 12-06-2011 11:28

çok geçmiş olsun , Allah şifanızı versin...

Ziya Soner 14-06-2011 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi anchor_et (Mesaj 821196)
çok geçmiş olsun , Allah şifanızı versin...

Sayın anchor et.,
Öncelikle şifa dileklerinize çok teşekkür ederim.Şimdi oldukça iyiyim.
Özel mesaj dan istemiş olduğunuz,ORKİDE HARCınızı yarın kargoya verdireceğim,ücreti konusunda rahatsız olmayın,çiçeklerinize benim küçük hediyemdir.
Ancak,saksı değiştirmede (biliyorsanız sorun yok) bazı incelikler var,başarılı olması için,
orkide forum bölümünün 2. bölümünde ,Sayın ZEYNEP ÖRENK hanımefendinin derlediği,orkidede saksı değişimi ile ilgili açıklamayı,ya da benim orkide bölümünde saksı değişimi ile ilgili yazdığım kısa açıklamayı okumanızda yarar görürüm.

Saygılarımla

anchor_et 22-06-2011 23:29

Sayın Ziya Bey;
Öncelikle yoğunluğumdan ötürü geç cevabım için kusruma bakmamanızı rica ediyorum.
Kargonuzu aldım. İnceliğiniz için çok teşekkürler.
İyi çalışmalar diliyorum...

bahadiryilmaz 21-01-2012 16:15

Sayın Ziya Soner Bey,
Size buradan ulaşabildiğime çok sevindim. Cymbidium için gerekli saksı harcın içinde neler olmalıdır? Cam veya şeffaf saksı önerir misiniz? Şeffaf saksının kök sağlığını ve su ihtiyacını gözlemlemek için uygun olacağını düşünüyorum.
Evimde 3 saksı cymbidiumum var.

Ziya Soner 22-01-2012 16:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahadiryilmaz (Mesaj 902073)
Sayın Ziya Soner Bey,
Size buradan ulaşabildiğime çok sevindim. Cymbidium için gerekli saksı harcın içinde neler olmalıdır? Cam veya şeffaf saksı önerir misiniz? Şeffaf saksının kök sağlığını ve su ihtiyacını gözlemlemek için uygun olacağını düşünüyorum.
Evimde 3 saksı cymbidiumum var.

Sayın bahadır yılmaz,
Bizim kullandığımız harcın içeriğinde,torosların en yüksek tepelerinden getirttiğimiz kızılçam kabuğu(tahlilleri fransada yaptırılmıştır),İğneadadan getirttiğimiz kayayosunu,hava sirkilasyonunu sağlaması için stropor ve su tutma özelliğinden yararlanmak için kullandığımız parça süngerler karışımıdır.
Bu karışımın tahlilleri yaptırılmış olup,yaklaşık 30 yıldır kullandığımız karışımdır.
Cam veya şeffaf saksı pek tercihimiz değildir.Kök sağlığı ve su ihtiyacını üsttende kontrol edebilirsiniz.Cam ve Şeffaf saksının özellikle sıcak yaz aylarında yaratabileceği dezavantajlarını gözardı etmemek gerekir.
Saygılarımla

Manolya_ 22-01-2012 16:15

Geçmiş olsun

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ziya Soner (Mesaj 737139)
Sayın Güler hanım,hemen sitem etmeyin.Yaklaşık 6-7 ay böbrektaşınla boğuştum,ameliyat olmak istemedim,bitkisel ilaçlarla 7 ay sonra zafere kavuştum.Doktorların imkansız dedikleri taşların büyüklerini döktüm.Tam yeniden doğmuş gibiyim derken ,orkidelerimi kurutmak için geliştirtdiğim bir aletin (infraruj+infrared yüksek voltajlı ampul) karşısında cahilce biraz fazla kalmışım,retinayı yırtmış ve ciddi hasar vermiş ,şimdi daha iyiyim ,ancak laptopun karşısında fazla oturamıyorum. 1,5 aydır tedavi görüyorum.Şimdi çaresiz kaldıklarını düşünen orkide aşıklarına elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.Özellikle mesafeyi mesele etmeyip ,gelebilenlere ,tabiidirki vaktimiz müsait olduğunda daha fazla yardımcı olabiliyoruz.

Arz ettim,efendim.Hep mutlu ve hep çiçekli kalın.

En derin saygılarımla

Sayın Ziya bey,
Vaktimin elverdiği kadarı ile bütün arkadaşların sayfalarını ziyaret eder gerekmedikçe fazla birşey yazmam.
Ama böbrek rahatsızlığınızı okuyunca yazmadan geçemezdim.
Çok çok geçmiş olsun.
Elbette aramızda görmeyi, sık sık yazmanızı gönlümüz arzu ediyor fakat sağlık herşeyden önemli. Lütfen tedavilerinizi aksatmayın.
Acil şifalar ve sağlıklı günler temenni ediyorum
saygılarımla
Asu

ayhat 05-04-2012 08:52

Sayın Ziya Soner akşam sizi show haberde mi gördük yoksa ben mi yanıldım, isminizi duyunca aaa Ziya Soner dedim herkes bana baktı :)) Seraya gelmek nasıl olur diyordum dünya gözüyle çok az da olsa görmüş olduk:)

malina 11-04-2012 17:17

İstanbulda Orkide Çiftliği

Show TV

fzthalil 11-04-2012 20:43

Tebrikler Ziya Hocam... Başarılarınızın devamını dilerim...

Oğuzhan 15-04-2012 20:07

Orkide satışı var mı ?Cattleya :)

Süha Şendoğan 16-04-2012 13:27

Kısa ama öz bir tanıtım olmuş Ziya bey, başarılar dilerim.

DilekGuven 15-10-2012 13:14

merhaba,
Ziya Bey veya Ziya Bey'i tanıyan, iletişim içerisinde olan arkadaşlar yanıtlayabilirler mi?
- Acaba Ziya Bey'in iletişim bilgileri mi değişti? kendisine forum içerisinde tekrarlanan cep telefonundan ulaşmaya çalıştım ancak ulaşamadım.
- en son ocak ayında yazmış, umarım sağlık konusunda bir sıkıntı yaşamıyordur.
- eğer ben doğru şekilde iletişim kuramadıysam
1. kendisiyle görüşüp serasını ziyaret etmek isterim
2. Kendisi sphagnum yosunu da temin edebiliyordu yanılmıyorsam, yosun da almak istiyorum. bana doğru iletişim bilgilerini iletebilir misiniz?
şimdiden teşekkürler.

Ziya Soner 03-11-2012 18:01

Ziya Soner

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DilekGuven (Mesaj 1032318)
merhaba,
Ziya Bey veya Ziya Bey'i tanıyan, iletişim içerisinde olan arkadaşlar yanıtlayabilirler mi?
- Acaba Ziya Bey'in iletişim bilgileri mi değişti? kendisine forum içerisinde tekrarlanan cep telefonundan ulaşmaya çalıştım ancak ulaşamadım.
- en son ocak ayında yazmış, umarım sağlık konusunda bir sıkıntı yaşamıyordur.
- eğer ben doğru şekilde iletişim kuramadıysam
1. kendisiyle görüşüp serasını ziyaret etmek isterim
2. Kendisi sphagnum yosunu da temin edebiliyordu yanılmıyorsam, yosun da almak istiyorum. bana doğru iletişim bilgilerini iletebilir misiniz?
şimdiden teşekkürler.

Sayın Güven
Yoğunluğum dolayısıyla sizlerden uzak kaldım.İletişim bilgilerimde değişiklik yok.
mail:ziyasoner@gmail.com
Tel:0532 484 484 4
Saygılarımla

Charlaux 18-12-2013 19:22

Her ne kadar kendisine bizzat teşekkür etme fırsatını bugün bulmuş olsam da bilmeyenleri ya da buraya gitmeyenleri bilgilendirmekte fayda görüyorum.Phalaenopsis'imin toprak değişimi için gittiğim serada (bitkinin fotoğrafını gerekli başlığa ekleyeceğim) böyle bir misafirperverlikle karşılaşılabileceğim aklımın ucundan geçmemişti.Ben böyle büyüleyici bir mekanı bugüne kadar görmemiştim;binlerce güzel sevgili ve bilgili sahiplerini bekleyen cattleya ve cymbidiumlar bir ticaret ürünü değil,sevgi ürünleriydi.Sn.Ziya Soner bey yardımlarını asla eksik etmedi;ticari bir ürün olan kaderi ölmek olan bir türe mensup olan phal'ime gösterdiği ilgiyi görünce inanın utandım kendinden.Bitkiyi sevmekten de önemli olan bilgi ve deneyim bu yüzden tek orkide gidip tek orkideyle döndüm ama en azından bu Nisan ayında bir ziyaret için ve bilgi öğrenmek için bahanem oldu;her mevsim o güzellikleri görmek,hızlı geçen günlerin orada yavaşlatılması lazım bir günlüğüne olsa da.Ben buradan .Sn Ziya Soner beye tekrardan teşekkür ediyorum;bu güzel ve değerli orkideler korunmalı ve ülkemizde bilinçli insanlar tarafından yetiştirilmeli.

Güler 18-12-2013 21:00

Arkadaşlar, geçen hafta Sayın Ziya Bey'e mesaj atarak agaclar.net olarak ziyaretlerine gitmek istediğimizi, müsait olup olmadıklarını sordum.

Orkideler 15-20 gün sonra açmaya başlarlar, o günler için bir gün tesbit edelim dediler.

Ne dersiniz?

OSMAN45 18-12-2013 21:27

Muhteşem olur derim.

Ocak 18 cumartesi, 19 pazar için arkadaşlar ne der acaba?

Güler 18-12-2013 21:46

11-12 Ocak 2014
18-19 Ocak 2014 tarihleri uygun olabilir.

malina 19-01-2014 20:28

Ziya Soner Çiftliği (Cattleya, Cymbidium) Ziyareti 19 Ocak 2014

Ziyaretimizi gerçekleştirdik, yukarıdaki linkten görebilirsiniz...
Harika bir gündü, teşekkürler Ziya Soner :)

ayhat 22-01-2014 10:17

;)Sayın hocam siz satış yapıyormusunuz ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025