![]() |
Ellerinize,gönlünüze sağlık..
|
Teşekkürler
1 Eklenti(ler)
İyi günler dilerim
Ludisia Dıscolor |
Saksı değişimi
5 Eklenti(ler)
Öğrenmek istediklerinizi sorabilirsiniz
|
4 Eklenti(ler)
Devam
|
Harç ,kızıl çam kabuğu ,daha evvelden mümkünse yağmur suyuna doymuş haline getirıleçek
Bir cubuk ıle çok güzel sıkıştırılacak resimde olduğu gibi elle havaya kalkabilecek Bir hafta su verilmiyeçek Bitkide yeni süren kökler saksının orta yerine geliçek şekide yerleştirilecek Aklıma gelenler bunlar kolay gelsin pardon saksının yan yüzlerine delik açabilirsiniz nasıl mı onuda siz yazın bakayım |
Kelebek orkide
1 Eklenti(ler)
Çiçeği geçtikten sonra 3 gözün üzerinden keskin bir maket bıçağı ıle resimde görüldüğü gibi kesebilirsiniz kesilen yere 1 mangal kömürü tozu 2 tarçın sürerseseniz iyi olur
|
Kelebek orkide
1 Eklenti(ler)
Sık su verdiniz veya kabın dibinde su var .Sararan yaprağı kesiniz bir haftadan sonra su veriniz su verme aralığınız 7 günden evvel olmasın
|
Günaydın
2 Eklenti(ler)
Cattleya bowringiana
|
Sn. ahmeter Cattleya bowringiana'lar çok güzelmiş..
Orta kısımları yavaş yavaş açılıyor sanırım.. Kokulu olduklarını sanıyorum.. Ellerinize sağlık.. |
Sayın Jakin
1 Eklenti(ler)
Güzel kokuyor
Cattleya dowiana |
1 Eklenti(ler)
Yeni açmaya başladı Epidentrum
|
Paphiopedilum
1 Eklenti(ler)
Bu hafta açar
Bençe en güzel kokan Cattleya dowiana ,,ve Zygopetalum maxıllare ben bu türü kaybettim satın alıçağım bulamıyorum iyi günler |
Kelebek orkide
1 Eklenti(ler)
Haftada 1 bir çay bardağı mümkünse yağmur suyu
|
Alıntı:
En güzel Cattleya türü bu galiba.. :)))) |
1 Eklenti(ler)
Günaydın
Cattleya |
Cymbidium
2 Eklenti(ler)
Bu gün bir orkide serasına davetli idim
|
Günaydın
2 Eklenti(ler)
Gezdiğim sera İstanbula yakın bir köyde aile işletmesi (adres verilmesi taraftarı değiller)
Memnuniyetim sonsuz ne kadar bilgi sahibi olsan bu şekilde canlı gördüğünüzde hoşnut oluyorsunuz Saksılı satmıyor çiçeğini mezatta pazarlıyor konuşurken ufak tefek bilgiler alabildim Cymbıdium esas üretimi ,bilgisayar kontrolünde sulama ,ışık ve sıcaklık Orkide yetiştirmek güzel zevkli ve yetiştirme sırlarını yakaladıkça daha da güzelleşiyor Dünyada gezdiğim orkide işletmelerinin pek çoğu aile işletmesi pek dışarıya sır vermiyorlar Kazançlı bir çalışma iyi günler |
1 Eklenti(ler)
Cam kavanozda orkide
|
Alıntı:
|
sayın Ahmeter, bende uzun zamandan beri giriş yapamama rağmen burasının tadı çok başkadır benim için. selluka yollamıştınız bana. belki hatırlamayabilirsiniz. ona çok iyi bakıyorum. kendileri iyi. orkideleriniz ve diğerleri çok güzeller her zamanki gibi :) selamlar saygılar
|
Sayın Ayhat
Teşekkür ederim ,beni hatırlamanız memnun etti ,daha sık bekler iyi günler dilerim
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sizin dikkatli ve meraklı olduğunuzun farkındayım Bu gün hava biraz güzeldi 10 kadar orkideyi bahçeye alıp temizlik yaptım bakalım burada ne farkettiniz bir şey var |
1 Eklenti(ler)
Bugün seraya girince bu güzeli gördüm sizinle paylaşmak istedim ismini sordum Bougainvillea dedi
|
Cymbidium
1 Eklenti(ler)
Bugün elden geçirdim
|
Paphiopedilum
2 Eklenti(ler)
Fazla renkleri olmıyan bir orkide türü her senenin ilk ayında açıyor iyi bakılırsa .evde bakılabilir yavrularını kökten ayırmakla çoğalıyor henüz tam açılamadı
|
1 Eklenti(ler)
,,,,,Bu güzellik ancak sera içinde olabiliyor 2 gündür gidemiyorum dışarısı 1 derece biraz masraflı oluyor farkındayım ama ne yapalım ilaç gibi geliyor
|
2 Eklenti(ler)
Zaten ne olduysa sizin yüzünüzden oldu bir turlü beni bırakmıyorsunuz o zamanlar odunla ısınıyordunuz
Şimdi DOĞALGAZ |
Sayın Ahmeter. Maşallah, çok güzel bakıyorsunuz orkidelerinize. Özellikle cattleya'larınıza gıpta ile bakıyorum. Maalesef ben ne Cattleya da ne de Cymbidium da başarılı olamadım.
|
3 Eklenti(ler)
,,,,,
|
1 Eklenti(ler)
Cattleya
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025