![]() |
Alıntı:
Nedeni ben olsaydım böyle yapardım demeye getiriyorum,tabi ki siz istediğinizi yapın, benimkisi bir öneri, saygılarımla... envor :) |
Merhabalar, ******* önerinizde haklısınız envor.:D Aynen söylediklerinizi yapacağım. Teşekkürler.
|
Sevgili Envor çok güzel seranız.Maşallah :)
Satışı ne zaman yapıyorsunuz.:) |
Alıntı:
|
Çok sıcak bölgelerde üretim yapılmamalı denilmiş ilk yazıda, bu durumda biz Adana'da balkonda küçük, çekirdekli meyveler yiyeceğiz gibi görünüyor :)
|
Alıntı:
|
merhaba,
Franbuazların kök yapısı yatayda mı yoksa dikeyde mi gelişme gösterir? Sizden gelen polka cinsi franbuazları saksıda yetiştirmek için en uygun saksı boyutu ne olmalı sizce? |
7,5 litrelik saksı yeter ama daha büyük olursada iyi olur.
|
Sizden gelen saksılar 7,5 litrelik, yani bunlarda tüm sezonu geçirip meyve verebilir mi?
Ben her türlü biraz büyüteceğim ama bilgi almak için soruyorum. Bir de tahminen boyu ne kadar uzar bu sezon, ona göre dikeç yerleştireceğim saksıya? Teşekkürler cevaplar için :) |
Alıntı:
|
Değerli arkadaşlarım size gönderdiğim franbuaz saksılarından yeni filizler çıkmaya başlamış olması lazım, eğer gördüyseniz :Daaa ne güzel :D diye sevinmeyin, o filizlerin bitkinizin verimine, büyümesine mani olacaktır, onları çıktığı gibi kopartabildiğiniz kadar derinden kopartın. Saksıları size gönderdiğim gibi muhafaza edin, fazla dal fazla meyve demek değildir franbuazda.(meyveler küçük tatsız olur)
(Her bitki yeni çıkartdığı filize bebek muamelesi yapar ve bünyesindeki besinleri ilk ona gönderir, zaten bıraktığımız dallardaki büyüme noktaları var besinin ona gitmesi lazım, kökten çıkanları o yüzden temizlemeliyiz) |
sn Envor bizi bırakıp nereye gidiyorsun bişeyemi kırıldın yoksa işin mi çıktı bu arada hesap numarası da vermedin :confused: :(
|
Ne iyi olmuş,hoşgeldiniz tekrar sn envor. Haberler pek iyi değil;). Sanırım benim frambuazın resmini görmek pek içinizi açmaz:(. Acaba Anatalya'dan sonra buraya uyum sağlayamadı mı ? İçeri aldım olmadı, dışarı aldım olmadı. Ana gövdelerdeki dallar ve yaprakların çoğu kurudu ben de kestim. Aksi gibi havalar da çok kötü gitti. Dip sürgünleri koparın demiştiniz ama ben koparmayayım diyorum meyveden geçtim bitkim yaşasın.:(
|
Sizi tekrar aramızda görmek sevindirici, tekrar hoşgeldiniz:p
Benimkiler gayet sağlıklı, coştukça coşuyor mübarek:p Balkonda, öğleden sonra güneş görüyorlar. Suyu çok seviyor ve sanırım istiyorlar;) Dip sürgünler koparılacak mıydı:eek: Neredeyse iki günde bir yeni sürgün patlatıyorlar. Sanırım en iyisi resimlemek;) |
1 Eklenti(ler)
:cool:
|
Alıntı:
Ama ben yinede o resmi görmek istiyorum... Mümkünse...:) |
Alıntı:
Ama yanılıyor olabilirim...Daha aydınlık bir ortamda daha net bir resim yüklerseniz daha iyi gözlemlerim...:) |
2 Eklenti(ler)
:(:cool:
|
3 Eklenti(ler)
Sorun nedir?
|
Alıntı:
Büyüme noktasının resmini detaylı çekin lütfen...:) |
Alıntı:
Yalnız arkadaşlar resim çekerken bitkinin büyüme noktasını iyi görüntüleyin, hataları orası söyler...:D |
Tamam sn envor. Yalnız şu an çekemiyorum resmi zira telefonla çektim diğerlerini de, büyüme noktaları tam görünemeyebilir. Evet hafif bir soğuk yeme durumu olabilir maalesef, ilk birkaç gün buruşuk kaldı ev içinde bende çok sıcak ve güneşsiz geldiğini düşünüp balkona almıştım. Hata yapmışım galiba.:(
|
Sn. Envor size bir sorum olacak, ne zaman ip bağlamak gerekir, benim frambuazlarım yavaş yavaş büyüyor sanırım, resimde ekleyeceğim yalnız şimdiden ip ile yönlendirme yapmam gerekiyormu?
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim franbuazlarım.. Hava şartlarına rağmen iyi gözüküyorlar bir de siz bakın!
Eklenti 34105 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hoşgeldin Envor kardeş,yediden armızda görmek gerçekten sevindirici, emin ol bana yollıyacağın domates fidelerinin, framboğaz fidelerinin gelmemesine değil aramızdan ayrıldığına üzülmüştüm,iyiki döndün. HOŞGELDİN.
|
Teşekkürler Sayın Envor :)
|
Alıntı:
|
Merhaba
ben aranıza yeni katıldım ve franbuaz hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum.ist sarıyer de yetiştirilmesinin uygun olduğunu duydum .toprağı tutucu özelleği ve maddi, olarak yetiştirenlere etkilil olacağından bu yetiştiricilik işini çevremdeki insanlara tanıtmak istiyorum.bu yüzden çok fazla bilgiye ihtiyacım olacak .Ben sarıyer kent konseyi çevre grubu sorumlusuyum . bunu bir çalışma projesi olarak gündeme getirdik. frambuaz gibi hem çevreye yararlı hemde üreticisine gelir getiren ağaçımsı bitkiler hakkında bizi bilgilendirirseniz memnun oluruz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025