agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Topraksız Çilek Serası, 500 m2 (Manisa/Alaşehir) (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/44674.htm)

kiziltan 27-04-2021 22:08

Basarilar dilerim.

sekans 28-04-2021 17:54

hayırlısı olsun hocam sol taraf boş mu bıraktınız sebebini merak ettim açıkcası , başarılar.

mertulker 29-04-2021 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sekans (Mesaj 1606365)
hayırlısı olsun hocam sol taraf boş mu bıraktınız sebebini merak ettim açıkcası , başarılar.

Evet yavaş yavaş dolduracağım öncelik olarak 2000 fide yaptım ki ayaklarda vs çökme yıkılma durumu nasıl oluyor görmek istedim açıkcası .. eylüle kadar komple dolacak

nk_tarim 05-05-2021 13:54

Kolay gelsin

Son fotoğraf paylaşımınız 24 nisandan bugüne gelişim ne durumda?

mertulker 05-05-2021 20:44

3 Eklenti(ler)
2-3 gün önce çektiğim fotoğraflar

Eklenti 718834

Eklenti 718835

Eklenti 718836

adiga 06-05-2021 15:05

hocam cocopeat 1 metre fiyatı ve 1 metre oluk (kanal) fiyatını söyleyebilir misiniz. ve nereden aldınız.

mertulker 06-05-2021 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adiga (Mesaj 1606711)
hocam cocopeat 1 metre fiyatı ve 1 metre oluk (kanal) fiyatını söyleyebilir misiniz. ve nereden aldınız.

Ben olukları 12 tlden cocopeatleri 1.77 dolar kdv dahil fiyatlardan aldım açıkcası

cocopeatlerde 0 açılmamış paketlerdi. aydından aldım

adiga 08-05-2021 09:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mertulker (Mesaj 1606718)
Ben olukları 12 tlden cocopeatleri 1.77 dolar kdv dahil fiyatlardan aldım açıkcası

cocopeatlerde 0 açılmamış paketlerdi. aydından aldım

cocopeat çok pahalıymış. firma ismi nedir hocam bende yakın zamanda böyle bir çalışma yapacağım. kanalları oradan alayım.

nk_tarim 09-05-2021 19:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adiga (Mesaj 1606760)
cocopeat çok pahalıymış. firma ismi nedir hocam bende yakın zamanda böyle bir çalışma yapacağım. kanalları oradan alayım.

Plastik oluk yerine metal saç oluk kullanmanızı öneririm. Montaj kolaylığı sağlar ve daha az sayıda taşıyıcı direk kullanırsınız.

mertulker 13-05-2021 21:08

1 Eklenti(ler)
Selam durmayalım mı :)

Eklenti 719051

adiga 13-05-2021 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nk_tarim (Mesaj 1606835)
Plastik oluk yerine metal saç oluk kullanmanızı öneririm. Montaj kolaylığı sağlar ve daha az sayıda taşıyıcı direk kullanırsınız.

hocam sac fiyatını da sordum. metresi 16 civarı dediler. plastiğe göre daha uygun yer biliyorsanız oradan alayım. birkaç ay içerisinde başlamayı düşünüyorum bende.

mertulker 14-05-2021 19:01

Saç sağlıklı olacağını ben düşünmüyorum su dönecek sonuç olarak içinde açıkcası ?

JackTodd 15-05-2021 18:46

Öncelikle tebrik ve takdir ederim. Umarım bol kazançlı ve güzel bir işiniz olur. Ben de benzer bir sera kurma arefesindeyim ve uygun yerim var. Sizlere danışmam gereken noktalar olacaktır.

sacdan olmaz hocam, iyon çözeltisi ile temas içinde metal parça kullanmayın mutlaka paslanacaktır. paslanmaz çelik vb. lazım, onlar da çok pahalıya gelir. Plastik bu tip uygulamalar için çok ideal.

cocopeatin görevi anladığım kadarıyla yataklık yapmak. fideler bu cocopeat içerisine kök salıp tutunuyor ve bizim hazırladığımız sirküle eden sıvıdan besleniyorlar.

mertulker 15-05-2021 19:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi JackTodd (Mesaj 1607212)
Öncelikle tebrik ve takdir ederim. Umarım bol kazançlı ve güzel bir işiniz olur. Ben de benzer bir sera kurma arefesindeyim ve uygun yerim var. Sizlere danışmam gereken noktalar olacaktır.

sacdan olmaz hocam, iyon çözeltisi ile temas içinde metal parça kullanmayın mutlaka paslanacaktır. paslanmaz çelik vb. lazım, onlar da çok pahalıya gelir. Plastik bu tip uygulamalar için çok ideal.

cocopeatin görevi anladığım kadarıyla yataklık yapmak. fideler bu cocopeat içerisine kök salıp tutunuyor ve bizim hazırladığımız sirküle eden sıvıdan besleniyorlar.

Evet cocopeatin bir besin değeri yok ..
saç yerine galvaniz vb bir malzeme lazım onlarda pahalıya geliyor maleseef tr şartlarında ..

nk_tarim 22-05-2021 14:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mertulker (Mesaj 1607216)
Evet cocopeatin bir besin değeri yok ..
saç yerine galvaniz vb bir malzeme lazım onlarda pahalıya geliyor maleseef tr şartlarında ..

Ben 0,5 mm galvaniz saçtan büktürmüştüm... Maliyet konusu bulunduğunuz yere göre değişir. Ben Rusyada tedarik etmeye çalıştığım dönemde ne plastik ne de saç bulamamıştım. Artık ikise de hazır mevcut

Türkiyede sakaryada mramor firması mevcut. Ömer Kurteş bey... mt fiyatını sorunuz. ayrıca 2,5-3,5 mt de bir direk dikileceği için plastiğe göre neredeyse yarı yarıya daha az direk gerekecek... bu boyalı saç oluklar zaten domateste yıllardır kullanılıyor tüm dünyada... ayrıca plastikte olduğu gibi u şeklinde değil w şeklinde ve montaj yaparken direk kutu profil ya da düz zemine oturuyor. plastik çilek oluğu gibi sağa sola yıkılmasını önleyecek destek yapmak gerekmiyor...

Bir başka önemli durumda yoğun sıcaklarda plastik olukların eğilmesi, bel vermesi... boyalı saç oluklar ömürlüktür...

Bence bu plastik çilek oluğu ve U şeklindeki tasarımı türkiyedeki topraksız çilek sektörüne atılmış en büyük kazıklarda biridir ;))

bakınız.... http://www.agaclar.net/forum/1595180-post170.htm

nk_tarim 22-05-2021 14:19

http://www.agaclar.net/forum/1595180-post170.htm

mertulker 07-06-2021 16:22

2 Eklenti(ler)
Hasatımız tüm hızıyla devam ediyor seranın kalan bölümünün kurulumu başladı :) son durumlardan fotoğraflar

Eklenti 719688

Eklenti 719689

foresterrr 11-07-2021 21:32

Bereketli olsun inşallah.
İlgi ile okudum hepsini. Benimde kafamda çilekle ilgili bazı düşünceler var. Sizin gibi deneme amaçlı başlayıp(balkonumda) sonra üretime geçmek gibi. benim merak ettiğim ve nasıl yapacağımı bilmediğim kısım gübre kısmı. siz hazır mı aldınız yoksa kendiniz mi hazırladınız. ben nerden temin edebilirim. Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Bol kazançlar.

mertulker 14-07-2021 10:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi foresterrr (Mesaj 1609065)
İlgi ile okudum hepsini. Benimde kafamda çilekle ilgili bazı düşünceler var. Sizin gibi deneme amaçlı başlayıp(balkonumda) sonra üretime geçmek gibi. benim merak ettiğim ve nasıl yapacağımı bilmediğim kısım gübre kısmı. siz hazır mı aldınız yoksa kendiniz mi hazırladınız. ben nerden temin edebilirim. Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Bol kazançlar.

Merhaba Ben kendim ziraat mühendisiyim ..

Gübre konusunda tecrübem olduğu için kendim karışımları hazırlıyorum ekstra olarak bazen deneme yanılma yoluna da başvurduğum zamanlar oldu ama bunları küçük deneme alanlarımda test edip serada uyguladığım için bir zararını görmedim onun dışında iletişim numaramı verebilirim isterseniz görüşebiliriz detaylı bilgiler içinde..

Konularımda genel bilgileri detaylı olarak vermeye çalıştım..

mertulker 14-07-2021 10:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi foresterrr (Mesaj 1609065)

Forum konusuna cevap yazdığınız da herhangi bir mesajımı beğenirseniz bana bildirim geliyor diğer türlü geç görebiliyorum .. Mesaj yazdığınızda benimde bir mesajımı beğenirseniz bildirimleri takip ediyorum genelde teşekkürler şimdiden :)

foresterrr 16-07-2021 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mertulker (Mesaj 1609116)
Forum konusuna cevap yazdığınız da herhangi bir mesajımı beğenirseniz bana bildirim geliyor diğer türlü geç görebiliyorum .. Mesaj yazdığınızda benimde bir mesajımı beğenirseniz bildirimleri takip ediyorum genelde teşekkürler şimdiden :)

Değerli geri dnüşünüz için teşekkür ederim. İletişim numaranızı verirseniz sizin tecrubelerinizden faydalanmak ve önerilerinizi dinlemek isterim. piyasadaki tedarik noktalarını bilmediğim için balkonum için gerekli malzemeleri sizden veya sizin önerdiğiniz bir yerden temin etmek isterim.

mertulker 17-07-2021 12:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi foresterrr (Mesaj 1609147)
Değerli geri dnüşünüz için teşekkür ederim. İletişim numaranızı verirseniz sizin tecrubelerinizden faydalanmak ve önerilerinizi dinlemek isterim. piyasadaki tedarik noktalarını bilmediğim için balkonum için gerekli malzemeleri sizden veya sizin önerdiğiniz bir yerden temin etmek isterim.

Mesaj yoluyla iletiyorum telefon numaramı görüşme sağlayabiliriz teşekkürler :)

foresterrr 20-10-2021 18:44

5 Eklenti(ler)
merhabalar mert bey'
oncelikle yardimlariniz ve danismanliginiz icin tesekkur ederim. verdiginiz yonlendirmeler, dogru dikim teknigi, sulama periyodu, hastaliklar(kullenmeden kurtardiginiz icin tesekkurker) besin hazirlama konularinda bizi yonlendirdiginiz icin cok tesekkurler. 28 eylulde desteginizle dikimini yaptik. gelismeleri adim adim takip ettiniz, suan guncel gelisim durumunu da burdan paylasmak istiyorum. bu sektorde bilgi ve tecrubenizle bircok kisiye faydali olacaginiza inaniyorum.
saygilarimla

mertulker 23-10-2021 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi foresterrr (Mesaj 1611186)
merhabalar mert bey'
oncelikle yardimlariniz ve danismanliginiz icin tesekkur ederim. verdiginiz yonlendirmeler, dogru dikim teknigi, sulama periyodu, hastaliklar(kullenmeden kurtardiginiz icin tesekkurker) besin hazirlama konularinda bizi yonlendirdiginiz icin cok tesekkurler. 28 eylulde desteginizle dikimini yaptik. gelismeleri adim adim takip ettiniz, suan guncel gelisim durumunu da burdan paylasmak istiyorum. bu sektorde bilgi ve tecrubenizle bircok kisiye faydali olacaginiza inaniyorum.
saygilarimla

Teşekkürler güzel yorumlarınız için .. :)

hmz özcan 02-01-2022 12:03

Mert bey iyi günler dilerin. Öncelikle tebriklerimi iletiyorum. Gerçekten seranızın son dumuru gayet güzel görünüyor. Benzer bir projeyi Salihli’de gerçekleştirmek istiyoruz. Ancak özellikle sera kurulumu ve aylık maliyetler konularında büyük bilgi eksikliklerimiz var. Sizin için de uygun olursa seranızı ziyarete gelebilir miyiz? Tekrar teşekkür ederim?

mertulker 03-01-2022 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hmz özcan (Mesaj 1613033)
Mert bey iyi günler dilerin. Öncelikle tebriklerimi iletiyorum. Gerçekten seranızın son dumuru gayet güzel görünüyor. Benzer bir projeyi Salihli’de gerçekleştirmek istiyoruz. Ancak özellikle sera kurulumu ve aylık maliyetler konularında büyük bilgi eksikliklerimiz var. Sizin için de uygun olursa seranızı ziyarete gelebilir miyiz? Tekrar teşekkür ederim?

Merhaba numaramı ilettim mesaj olarak whatsapp üzerinden yazabilirsiniz..

mertulker 08-01-2022 17:29

1 Eklenti(ler)
Çileklerimzi yeni sezonda hasata başladık artık

Yeni bir konu daha açtım Manisa merkeze 3 dönümlük bir tesis kurdum Oradada yine topraksız çilek üretimimiz vardır ..
Konusu :
http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/45057.htm

Eklenti 723381

sari81 18-01-2022 20:42

2 Eklenti(ler)
Mert bey merhaba bende küçük bir demo kurdum topraksız tarım çilek
Mümkün ise tecrübnizden yararlanmak isterim.
Nasip olursa şimdi 400 m2 sera kuracağım

mertulker 29-01-2022 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sari81 (Mesaj 1613401)
Mert bey merhaba bende küçük bir demo kurdum topraksız tarım çilek
Mümkün ise tecrübnizden yararlanmak isterim.
Nasip olursa şimdi 400 m2 sera kuracağım

Mesaj attım ... Geç gördüm kusura bakmayın..

tufekciogluour 05-02-2023 23:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mertulker (Mesaj 1609115)
Merhaba Ben kendim ziraat mühendisiyim ..

Gübre konusunda tecrübem olduğu için kendim karışımları hazırlıyorum ekstra olarak bazen deneme yanılma yoluna da başvurduğum zamanlar oldu ama bunları küçük deneme alanlarımda test edip serada uyguladığım için bir zararını görmedim onun dışında iletişim numaramı verebilirim isterseniz görüşebiliriz detaylı bilgiler içinde..

Konularımda genel bilgileri detaylı olarak vermeye çalıştım..

Öncelikle tebrikler başarılarınızın devamını dilerim. Çilek Besleme için kullandığınız besin Formülasyonlarını , ph ve EC değerlerini gelişme , çiçek ve Hasat dönemleri için paylaşma imkanınız olursa sevinirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025