![]() |
Sayın nctelts
Direk olarak akan su kültürüne geçebilirseniz. Daha az yorulursunuz diye düşünüyorum. Kaçaklar tam olarak nerden oluyor. Sulama hortumlarında mi ?yoksa geriye dönen borularda mi ? Sistemi kurmak gerçekten yorucu olabiliyor. Özellikleri kaçaklar olunca kolay gelsin. Marulları göremedim , eklemediniz mi ? |
Alıntı:
Kaçaklar hem 20 lik damlada hemde geri dönüşte dirseğin birinde var dirseği söküp tekrar takacağım conta oynamış olabilir. Şuan sistemi içinde su kalacak şekilde ayarladım sadece bitki büyüyene kadar üstten vereceğim suyu daha sonra boruların başından akıtacağım. Marullar perişan oldu özellikle yeşil Kıvırcık yumurta kepinde olmuyormuş denemeyin arkadaşlar :)) kaç hafta OLDU hala çok küçük ama yinede sisteme ekledim zaten şimdilik sadece su veriyorum artık haklarında hayırlısı :)) |
Sayın nctelts
Son paylaşımın üzerinden 10 gün geçmiş. Son durum nedir ?? |
Son durum
3 Eklenti(ler)
Herkese merhaba. Bizim sistemin sıkıntıları devam ediyor. İstediğim yere taşıdım ama hesapladığımdan daha ağır olduğu için yerinden çok zor oynuyor. Daha önce bahsetmiştim marul fideleri olmadı bende deneme amaçlı dışarıdan aldım biraz büyük ama idare edeceğim. 2 gün önce ekledim takip edeceğim. Yerinden oynatamadığım için yağmurdan kaçıramayacağım depo yu naylon ile örtüm ama fidelerin olduğu yerden yağmur alacak besin formül ünü çok bozar mı? Sulamayı da baştan yapıyorum. İyi çalışmalar.
|
Sayın nctelts kolay gelsin.
Yağmur suyunun besinin formülünü bozacağını düşünmüyorum. Yağmur suyunun ec si 0.01 olarak ölçtüm. Ama sağanak yağışlarda marullara bir zarar verebilir mi ? Yağmur suyu marulların ve soğanların bulunduğu deliklerden girip depoyu taşırabilir mi ? Tabi ki bunlar varsayım adanada dolu yağar mi bilmiyorum. Takibe devam ediyorum. Soğan ve marulların aynı besinde gelişimleri nasıl ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Teoride bir miktar su depoya sızacaktır fakat bu oran çok fazla olmaz. |
Alıntı:
Rica ederim. Asıl ben size teşekkür ederim. Deponuzu tamamiyle doldurmayın bence yağmur suyuda eklenirse taşma yapabilir. Her ihtimale karşı 20 lt kadar boş bıraksanız iyi olur. Birde deponun su seviyesini ölçerseniz, ne kadar su aldığını anlamış oluruz. Aslında taşma yapmadığı sürece yağmur suyunun depoyu doldurması iyi birşey sizi su eklemekten kurtarmış olur. Sizde eksilen besini eklersiniz. :) |
Alıntı:
Beni bu aralar heveslendiren balkonda ki çilekler çiçek açtılar bir kaç tanesi de tuttu umarım yenecek duruma gelirler :)) |
Sayın nctelts
Çilek ve marullariniz ne durumda ?? |
Alıntı:
|
Çilekler..
3 Eklenti(ler)
Herkese mrh marul sayfasında çilek haberleri şimdilik fena değil umarım yenecek duruma gelirler.
|
Nctelts takipteyim.
Çileklerin güzel gözüküyor. Marullara verdiğin besinden mi veriyorsun. |
Alıntı:
|
Sayin nctelts
Çilek için sistem kuruyorum. Deneme yapacağım. Bakalım olacak mi. Benim balkon olduğu için direk güneş alma zamanı az oluyor. Havalarda yağmurlu bu ara ama yazin olur diye tahmin ediyorum. Tavsiyelerini bekliyorum. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025