agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Nctelts / Raflı sistem topraksız tarım marul, yeşil soğan çalışması (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/41379.htm)

Sunguroğlu 30-10-2017 08:39

Sayın nctelts
Direk olarak akan su kültürüne geçebilirseniz. Daha az yorulursunuz diye düşünüyorum.

Kaçaklar tam olarak nerden oluyor. Sulama hortumlarında mi ?yoksa geriye dönen borularda mi ?

Sistemi kurmak gerçekten yorucu olabiliyor. Özellikleri kaçaklar olunca kolay gelsin.

Marulları göremedim , eklemediniz mi ?

Nctelts 30-10-2017 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sunguroğlu (Mesaj 1521734)
Sayın nctelts
Direk olarak akan su kültürüne geçebilirseniz. Daha az yorulursunuz diye düşünüyorum.

Kaçaklar tam olarak nerden oluyor. Sulama hortumlarında mi ?yoksa geriye dönen borularda mi ?

Sistemi kurmak gerçekten yorucu olabiliyor. Özellikleri kaçaklar olunca kolay gelsin.

Marulları göremedim , eklemediniz mi ?

Kaçaklar hem 20 lik damlada hemde geri dönüşte dirseğin birinde var dirseği söküp tekrar takacağım conta oynamış olabilir. Şuan sistemi içinde su kalacak şekilde ayarladım sadece bitki büyüyene kadar üstten vereceğim suyu daha sonra boruların başından akıtacağım. Marullar perişan oldu özellikle yeşil Kıvırcık yumurta kepinde olmuyormuş denemeyin arkadaşlar :)) kaç hafta OLDU hala çok küçük ama yinede sisteme ekledim zaten şimdilik sadece su veriyorum artık haklarında hayırlısı :))

Sunguroğlu 09-11-2017 17:58

Sayın nctelts

Son paylaşımın üzerinden 10 gün geçmiş. Son durum nedir ??

Nctelts 28-11-2017 08:04

Son durum

3 Eklenti(ler)
Herkese merhaba. Bizim sistemin sıkıntıları devam ediyor. İstediğim yere taşıdım ama hesapladığımdan daha ağır olduğu için yerinden çok zor oynuyor. Daha önce bahsetmiştim marul fideleri olmadı bende deneme amaçlı dışarıdan aldım biraz büyük ama idare edeceğim. 2 gün önce ekledim takip edeceğim. Yerinden oynatamadığım için yağmurdan kaçıramayacağım depo yu naylon ile örtüm ama fidelerin olduğu yerden yağmur alacak besin formül ünü çok bozar mı? Sulamayı da baştan yapıyorum. İyi çalışmalar.

Sunguroğlu 08-12-2017 03:49

Sayın nctelts kolay gelsin.
Yağmur suyunun besinin formülünü bozacağını düşünmüyorum. Yağmur suyunun ec si 0.01 olarak ölçtüm. Ama sağanak yağışlarda marullara bir zarar verebilir mi ? Yağmur suyu marulların ve soğanların bulunduğu deliklerden girip depoyu taşırabilir mi ? Tabi ki bunlar varsayım adanada dolu yağar mi bilmiyorum. Takibe devam ediyorum.

Soğan ve marulların aynı besinde gelişimleri nasıl ?

Nctelts 08-12-2017 18:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sunguroğlu (Mesaj 1524578)
Sayın nctelts kolay gelsin.
Yağmur suyunun besinin formülünü bozacağını düşünmüyorum. Yağmur suyunun ec si 0.01 olarak ölçtüm. Ama sağanak yağışlarda marullara bir zarar verebilir mi ? Yağmur suyu marulların ve soğanların bulunduğu deliklerden girip depoyu taşırabilir mi ? Tabi ki bunlar varsayım adanada dolu yağar mi bilmiyorum. Takibe devam ediyorum.

Soğan ve marulların aynı besinde gelişimleri nasıl ?

çok teşekkür ederim ilgin için sunguroğlu. Şöyle olabilir mi acaba. 100 lt olan depodaki su yağmur ile 150 lt oldu. bu artış depo içindeki besin oranını düşürmez mi? Seyreltilmiş olmaz mı yani? daha çok besin ilavesi gerekecek ama pek şansım olmadığı için bu şekilde devam bakalım ne olacak.

trenci10 08-12-2017 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nctelts (Mesaj 1524662)
çok teşekkür ederim ilgin için sunguroğlu. Şöyle olabilir mi acaba. 100 lt olan depodaki su yağmur ile 150 lt oldu. bu artış depo içindeki besin oranını düşürmez mi? Seyreltilmiş olmaz mı yani? daha çok besin ilavesi gerekecek ama pek şansım olmadığı için bu şekilde devam bakalım ne olacak.

Yağmur suyunun depoya karışması için açıktaki yüzey alanınız çok az.

Teoride bir miktar su depoya sızacaktır fakat bu oran çok fazla olmaz.

Sunguroğlu 09-12-2017 08:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nctelts (Mesaj 1524662)

Sayın nctelts

Rica ederim. Asıl ben size teşekkür ederim.

Deponuzu tamamiyle doldurmayın bence yağmur suyuda eklenirse taşma yapabilir. Her ihtimale karşı 20 lt kadar boş bıraksanız iyi olur. Birde deponun su seviyesini ölçerseniz, ne kadar su aldığını anlamış oluruz. Aslında taşma yapmadığı sürece yağmur suyunun depoyu doldurması iyi birşey sizi su eklemekten kurtarmış olur. Sizde eksilen besini eklersiniz. :)

Nctelts 10-12-2017 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sunguroğlu (Mesaj 1524706)
Sayın nctelts

Rica ederim. Asıl ben size teşekkür ederim.

Deponuzu tamamiyle doldurmayın bence yağmur suyuda eklenirse taşma yapabilir. Her ihtimale karşı 20 lt kadar boş bıraksanız iyi olur. Birde deponun su seviyesini ölçerseniz, ne kadar su aldığını anlamış oluruz. Aslında taşma yapmadığı sürece yağmur suyunun depoyu doldurması iyi birşey sizi su eklemekten kurtarmış olur. Sizde eksilen besini eklersiniz. :)

Deponun yarısı boş taşma olmaz. Dolan miktarı da besin ekleyerek ec ayarı yapılabilir hic aklıma gelmemişti bir daha ki sefere deneyeceğim. Kökleri kontrol ediyorum gelişme var ama ağır
Beni bu aralar heveslendiren balkonda ki çilekler çiçek açtılar bir kaç tanesi de tuttu umarım yenecek duruma gelirler :))

Sunguroğlu 28-12-2017 18:17

Sayın nctelts
Çilek ve marullariniz ne durumda ??

Nctelts 28-12-2017 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sunguroğlu (Mesaj 1526543)
Sayın nctelts
Çilek ve marullariniz ne durumda ??

merhaba sunguroğlu. çilekler gayet iyi gidiyor umarım ileride bir sıkıntı yaşamazlar müsait bir zamanda fotoğraf çekip atacağım. marullar da fena değil ama ağır büyüyorlar orada istediğimi sağlayamadım daha doğrusu yeri iyi değil tam güneş alamıyorlar ve istediğim gübreyi veremiyorum.

Nctelts 01-01-2018 16:17

Çilekler..

3 Eklenti(ler)
Herkese mrh marul sayfasında çilek haberleri şimdilik fena değil umarım yenecek duruma gelirler.

Sunguroğlu 05-01-2018 09:09

Nctelts takipteyim.
Çileklerin güzel gözüküyor.
Marullara verdiğin besinden mi veriyorsun.

Nctelts 08-01-2018 06:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sunguroğlu (Mesaj 1527083)
Nctelts takipteyim.
Çileklerin güzel gözüküyor.
Marullara verdiğin besinden mi veriyorsun.

Hayır çileğin kendi besinini kullanıyorum. 3 günlük yoğun yağmurdan sonra güneş çıktı tekrar artık kızarmalarını bekliyorum ne kadar zaman alırsa

Sunguroğlu 12-01-2018 11:05

Sayin nctelts
Çilek için sistem kuruyorum. Deneme yapacağım.
Bakalım olacak mi. Benim balkon olduğu için direk güneş alma zamanı az oluyor. Havalarda yağmurlu bu ara ama yazin olur diye tahmin ediyorum. Tavsiyelerini bekliyorum.

Nctelts 15-01-2018 06:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sunguroğlu (Mesaj 1527858)
Sayin nctelts
Çilek için sistem kuruyorum. Deneme yapacağım.
Bakalım olacak mi. Benim balkon olduğu için direk güneş alma zamanı az oluyor. Havalarda yağmurlu bu ara ama yazin olur diye tahmin ediyorum. Tavsiyelerini bekliyorum.

Hayırlı olsun. Olmayacak diye bir şey yok olur tabi ki. Adana da yazın olmuyor aşırı sıcak ve nem den dolayı direk güneşin altında kaldıkları için belli bir miktar gölge yapmak gerekiyor galiba ama ben yapamıyorum. Daha önce fotoğraflarını koyduğum çilekleri biraz kapatıp sıcak tutabilseydim şimdiye kadar kızarmış olurdu. Bu zamana kadar gündüz sıcaklığı pek düşmedi. Sizi tavsiyem yaklaşık 5 saat güneş alsın kışın sıcak tutun yazın çok fazla güneşe maruz kalmasın tahminim olur. Tabi ki bu işte tecrübeli arkadaşların tavsiyesi daha önemli benim yaptığım 5-10 kök sadece. Başarılar iyi çalışmalar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025