agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Amatör ya da profesyonel topraksız tarım ile uğraşan herkesin faydasına (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/41139.htm)

greens 20-07-2020 15:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arslanereli (Mesaj 1582239)
Teşekkür ederim sayın Kızıltan. Sadece marul üzerine çalışmak istenilen sonucu vermiyor malesef. Komplike bir sistem kurmalısınız. En azından bunca yılda benim anladığım bu. Tüm yeniliklere açık olmalısınız. Ve tüm yumurtalar asla aynı sepette olmamalı. Ben bu yıl toprakta da üretime gireceğim. Geçen yıl dar kapsamda üretim yaptım. Fide ve tohum uretimim de var. Ayrıca şu an 5 üründe deneme çalışmalarım devam ediyor. Yoksa sadece marul ile kalırsanız kısa süre sonra serayi satılığa çıkarmak zorunda kalırlar.


Arslan Bey, bunu biraz daha acar misiniz lutfen.
1- Ne yaptiniz, ne yapmayi planliyorsunuz?
2- Neden boyle dusundunuz. Hem marul guzel derken boyle demenizin bir sebebi olmali.
3- Bir de gobek deniyordunuz o ne durumda?

Cok tesekkur ederim, hayirli isler, muvaffakiyetler dilerim.

arslanereli 22-07-2020 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi greens (Mesaj 1593106)
Arslan Bey, bunu biraz daha acar misiniz lutfen.
1- Ne yaptiniz, ne yapmayi planliyorsunuz?
2- Neden boyle dusundunuz. Hem marul guzel derken boyle demenizin bir sebebi olmali.
3- Bir de gobek deniyordunuz o ne durumda?

Cok tesekkur ederim, hayirli isler, muvaffakiyetler dilerim.

Merhaba.
Maydanoz, ve kızartmalık kabak ektim kış dönemi yeşil soğan ve maydanoz ekecegim bunlar toprakta.
Topraksız tarım özellikle de Akansu kültüründe çok hızlı değişim oluyor. Olumlu yönde de olumsuz yönde de. Özellikle yaz üretimlerinde iki günde her şey altüst olabiliyor. Ayrıca yaz döneminde ürün yetistirmek ciddi sıkıntı. Sadece golgelikle filan olmuyor. Besin ne işi ışık şiddeti her şey çok hızlı değişim yaşıyor bu da sizi her an diken üstünde tutuyor.
Toprak daha stabil daha uğraştırıcı daha maliyetli ama bütün bu olumsuzluklara rağmen toprak daha yavaş değişim gösteriyor. Sizin bir nevi sigortanız oluyor.
Göbek marul sonvaha kış ve ilkbahar döneminde hiçbir sorun yok. Bütün sıkıntı yaz döneminde Mayıs 15 den eylul başına kadar. Bu üç aylık zamanda da tüm yıllık üretimin yarısı gerçekleşiyor.

kiziltan 22-07-2020 15:11

Topraksiz serada herkesin yaptigi is ayni, domates, hiyar, Biber, cilek marul yapan as. Katma degeri yuksek seyler yapmak ve ya birkac mal yapip ortalama kar yapmak akillica gibi. Toprakta uretim yapip uretimi desteklemek dogru fikir. Basarilar dilerim

alpinno 28-07-2020 19:21

değerli arkadaşlar, bende amatörce topraksız tarıma merak salmış birisiyim. amacım ticari boyutu değil ama en azından evimin mümkün olan tüm besinlerini üretebilmek. ama herşeyden önemlisi öğrenmeyi ve başarmayı seven birisiyim ve yaptığım işi kitabına uygun yapmayı severim. bu amaçla eğitim almak isterim. bildğim kadarıya üniversitelerde böyle bir bölüm yok. ancak illaki işimizi anlamayı sağlayacak, bitkiyi sebzeyi besini suyu anlamamızı sağlayacak, bölümler vardır. özellikle 2 yıllık hangi bölümleri tavsiye edersiniz, belki takip eden ziraat mühendislerimiz vardır ve tavsiyeleri olabilir. bölüm tavsiyesi veya kurs tavsiyesi olabilir.

kiziltan 29-07-2020 11:36

Google da. " seracilik meslek yuksekokulu " yazip ararsaniz birsuru iki yillik yuksekokul var.

alpinno 30-07-2020 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan (Mesaj 1593467)
Google da. " seracilik meslek yuksekokulu " yazip ararsaniz birsuru iki yillik yuksekokul var.

teşekkürler, bu bölümü farketmemiştim, hemen bir inceleyeyim.

kiziltan 30-07-2020 20:09

Sanirim Izmir belediyesinin ucretsiz kursu da var

kiziltan 30-07-2020 20:15

Topraksiz Tarim kursu diye ararsaniz Nisantasi Universitesinin iki gunluk teorik be pratik kursu var, ucretsizdir.

alpinno 30-07-2020 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan (Mesaj 1593503)
Topraksiz Tarim kursu diye ararsaniz Nisantasi Universitesinin iki gunluk teorik be pratik kursu var, ucretsizdir.

nişantaşı üniversitesi ile değil ama bağlantılı olarak kibele project ile görüşmüştüm. canlı derslere başlarlarsa katılacağım , cuzi bir bedeli var yanlız.

karabag 31-07-2020 13:43

inceleyeceğim bakalım. faydalı

greens 03-08-2020 18:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arslanereli (Mesaj 1593213)
Merhaba.
Maydanoz, ve kızartmalık kabak ektim kış dönemi yeşil soğan ve maydanoz ekecegim bunlar toprakta.
Topraksız tarım özellikle de Akansu kültüründe çok hızlı değişim oluyor. Olumlu yönde de olumsuz yönde de. Özellikle yaz üretimlerinde iki günde her şey altüst olabiliyor. Ayrıca yaz döneminde ürün yetistirmek ciddi sıkıntı. Sadece golgelikle filan olmuyor. Besin ne işi ışık şiddeti her şey çok hızlı değişim yaşıyor bu da sizi her an diken üstünde tutuyor.
Toprak daha stabil daha uğraştırıcı daha maliyetli ama bütün bu olumsuzluklara rağmen toprak daha yavaş değişim gösteriyor. Sizin bir nevi sigortanız oluyor.
Göbek marul sonvaha kış ve ilkbahar döneminde hiçbir sorun yok. Bütün sıkıntı yaz döneminde Mayıs 15 den eylul başına kadar. Bu üç aylık zamanda da tüm yıllık üretimin yarısı gerçekleşiyor.


Merhaba Arslan Bey,

Sanirim probleminiz sera sogutma. Ben bunun uzerinde ne yapilabilinir diye arastirdigimda evaporative wall youtube aciklamali yapimlar yararlari vs mevcut. Boyle bir secenek dusundunuz mu? Gideri kullanim maliyetlerini bilmiyorum. Kolay gelsin, hayirli isler.

Gokhan79 26-12-2020 23:18

Ben de tropikal meyve yetiştirmek için sera yapmak istiyorum. TropikAgac olacaklari için yeri kazıp 2.5 metre derine inip 2.5x 2x 100 metre bir hendek yapip üstünü kaparak termal enerjiden yararlanmayı düşünüyorum. Toprak altı ızmirde 14 derece kış yazında 27 derece sabit oluyormuş. Tropik ağaçların sevdiği aralik

arslanereli 04-01-2021 21:23

3 Eklenti(ler)
Ticari olarak üretimini yaptığımız
Topraksız kıvırcık
Topraksız maydanoz
Topraksız nane...

Fideyi kendimiz yetiştiriyorduk..

Şimdi bir adım daha ileri gidiyoruz. Bir iki yıl sürecek bir çalışmaya başlıyoruz.

Doku kültürü ile fide üretimi. İlk deneme için biraz önce kuluçka devresi başladı. Haydi hayırlısı...

Paryetal 09-02-2021 20:43

Merhaba şimdi bende hobi amaclı kurmak istiyorum Ec ve Ph cihazlarım yok şebeke suyuna ne kadar ml A ve B besininden koymam gerekiyor acaba tahmini

YusufK.41 11-03-2022 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arslanereli (Mesaj 1601516)
Ticari olarak üretimini yaptığımız
Topraksız kıvırcık
Topraksız maydanoz
Topraksız nane...

Fideyi kendimiz yetiştiriyorduk..

Şimdi bir adım daha ileri gidiyoruz. Bir iki yıl sürecek bir çalışmaya başlıyoruz.

Doku kültürü ile fide üretimi. İlk deneme için biraz önce kuluçka devresi başladı. Haydi hayırlısı...

Selamün Aleyküm arslan abi. Baştan sona okudum bilgiler için tecrübelerini aktardığın için teşekkürler. Senden ricam buraları boş bırakma ara ara da olsa resim at tecrübelerini paylaş bizimle.
Benim gibi bu ise hevesli olan arkadaşlar senin gibi insanları gördükçe hevesi daha da artıyor.

kiziltan 11-03-2022 22:38

Doku kulturu yaparken sterilizasyona dikkat!

kiziltan 09-04-2022 12:50

Sn Ereli, kolay gelsin.
Marul satis fiyatlari cok yukseldi, sizin kivircik cikis fiyatlari nasil, idare ediyor mu ?

arslanereli 15-04-2022 14:42

Sağolasıniniz.
Evet şu an oldukça yüksek fiyatlar. Bizde sadece kıvırcık yok. Maydanoz nane semizotu dereotu ve roka da var. Roka ponza taşında diğerleri topraksız. Şu aralar toprakta sakız kabak fidelerimin de eke hazırlanıyor.
Zaten sadece marul ile yürümek çok zor. Çeşitlendirmek gerekiyor.

kiziltan 15-04-2022 15:45

Kolay gelsin, yesilliklerden fotograf var mi?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025