![]() |
Alıntı:
Arslan Bey, bunu biraz daha acar misiniz lutfen. 1- Ne yaptiniz, ne yapmayi planliyorsunuz? 2- Neden boyle dusundunuz. Hem marul guzel derken boyle demenizin bir sebebi olmali. 3- Bir de gobek deniyordunuz o ne durumda? Cok tesekkur ederim, hayirli isler, muvaffakiyetler dilerim. |
Alıntı:
Maydanoz, ve kızartmalık kabak ektim kış dönemi yeşil soğan ve maydanoz ekecegim bunlar toprakta. Topraksız tarım özellikle de Akansu kültüründe çok hızlı değişim oluyor. Olumlu yönde de olumsuz yönde de. Özellikle yaz üretimlerinde iki günde her şey altüst olabiliyor. Ayrıca yaz döneminde ürün yetistirmek ciddi sıkıntı. Sadece golgelikle filan olmuyor. Besin ne işi ışık şiddeti her şey çok hızlı değişim yaşıyor bu da sizi her an diken üstünde tutuyor. Toprak daha stabil daha uğraştırıcı daha maliyetli ama bütün bu olumsuzluklara rağmen toprak daha yavaş değişim gösteriyor. Sizin bir nevi sigortanız oluyor. Göbek marul sonvaha kış ve ilkbahar döneminde hiçbir sorun yok. Bütün sıkıntı yaz döneminde Mayıs 15 den eylul başına kadar. Bu üç aylık zamanda da tüm yıllık üretimin yarısı gerçekleşiyor. |
Topraksiz serada herkesin yaptigi is ayni, domates, hiyar, Biber, cilek marul yapan as. Katma degeri yuksek seyler yapmak ve ya birkac mal yapip ortalama kar yapmak akillica gibi. Toprakta uretim yapip uretimi desteklemek dogru fikir. Basarilar dilerim
|
değerli arkadaşlar, bende amatörce topraksız tarıma merak salmış birisiyim. amacım ticari boyutu değil ama en azından evimin mümkün olan tüm besinlerini üretebilmek. ama herşeyden önemlisi öğrenmeyi ve başarmayı seven birisiyim ve yaptığım işi kitabına uygun yapmayı severim. bu amaçla eğitim almak isterim. bildğim kadarıya üniversitelerde böyle bir bölüm yok. ancak illaki işimizi anlamayı sağlayacak, bitkiyi sebzeyi besini suyu anlamamızı sağlayacak, bölümler vardır. özellikle 2 yıllık hangi bölümleri tavsiye edersiniz, belki takip eden ziraat mühendislerimiz vardır ve tavsiyeleri olabilir. bölüm tavsiyesi veya kurs tavsiyesi olabilir.
|
Google da. " seracilik meslek yuksekokulu " yazip ararsaniz birsuru iki yillik yuksekokul var.
|
Alıntı:
|
Sanirim Izmir belediyesinin ucretsiz kursu da var
|
Topraksiz Tarim kursu diye ararsaniz Nisantasi Universitesinin iki gunluk teorik be pratik kursu var, ucretsizdir.
|
Alıntı:
|
inceleyeceğim bakalım. faydalı
|
Alıntı:
Merhaba Arslan Bey, Sanirim probleminiz sera sogutma. Ben bunun uzerinde ne yapilabilinir diye arastirdigimda evaporative wall youtube aciklamali yapimlar yararlari vs mevcut. Boyle bir secenek dusundunuz mu? Gideri kullanim maliyetlerini bilmiyorum. Kolay gelsin, hayirli isler. |
Ben de tropikal meyve yetiştirmek için sera yapmak istiyorum. TropikAgac olacaklari için yeri kazıp 2.5 metre derine inip 2.5x 2x 100 metre bir hendek yapip üstünü kaparak termal enerjiden yararlanmayı düşünüyorum. Toprak altı ızmirde 14 derece kış yazında 27 derece sabit oluyormuş. Tropik ağaçların sevdiği aralik
|
3 Eklenti(ler)
Ticari olarak üretimini yaptığımız
Topraksız kıvırcık Topraksız maydanoz Topraksız nane... Fideyi kendimiz yetiştiriyorduk.. Şimdi bir adım daha ileri gidiyoruz. Bir iki yıl sürecek bir çalışmaya başlıyoruz. Doku kültürü ile fide üretimi. İlk deneme için biraz önce kuluçka devresi başladı. Haydi hayırlısı... |
Merhaba şimdi bende hobi amaclı kurmak istiyorum Ec ve Ph cihazlarım yok şebeke suyuna ne kadar ml A ve B besininden koymam gerekiyor acaba tahmini
|
Alıntı:
Benim gibi bu ise hevesli olan arkadaşlar senin gibi insanları gördükçe hevesi daha da artıyor. |
Doku kulturu yaparken sterilizasyona dikkat!
|
Sn Ereli, kolay gelsin.
Marul satis fiyatlari cok yukseldi, sizin kivircik cikis fiyatlari nasil, idare ediyor mu ? |
Sağolasıniniz.
Evet şu an oldukça yüksek fiyatlar. Bizde sadece kıvırcık yok. Maydanoz nane semizotu dereotu ve roka da var. Roka ponza taşında diğerleri topraksız. Şu aralar toprakta sakız kabak fidelerimin de eke hazırlanıyor. Zaten sadece marul ile yürümek çok zor. Çeşitlendirmek gerekiyor. |
Kolay gelsin, yesilliklerden fotograf var mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025