![]() |
teşekürler arslan bey fideciden fideler geldiğinde dikerken kök hastalığı için herhangi bir işlem yapıyormusunuz?yapmalımıyım?
|
arslan bey,
eğer özel bir sebebi yoksa işletmenizi sakaryadan gebzeye taşıma sebebinizi sorabilir miyim? iklim, lojistik gibi sebepler midir yoksa başka sebepler mi var? sakarya uygun gelmedi mi size? |
Alıntı:
Müşterimin deposu Gebze'de. Sakarya nakliye için zor oluyordu. Burası çok yakın. Ayrıca Sakarya'da 1200 metrekare alanda üretim yapıyordum. Şimdi 6000 metrekare alan oldu. Kısaca lojistik ve gelişim için taşıdım. |
Aquaponic Hakkinda
Tum detaylar ve paylasim icin tesekkur ederim.
Akan su sistemi ile aquaponic sistem kurma niyetindeyim. Bu sayede besin kismini dogal surec ile ilerletmis olmayi hedefliyorum, mutlaka ki balik havuzundan gelecek olan besin uzerinde, baliklarin beslenme sekilleri ile destekleme sansim olacak ancak bu konuya yaklasiminizi merak ediyorum. Yorumlayabilirseniz memnun olurum. |
3 Eklenti(ler)
Bir hasat dönemi daha sonlandı hayırlısıyla. Bayram sonu yeniden görüşmek üzere...
|
Sn.Arslanereli konu içinde yazdıklarınızın hepsini okudum ve samimi buldum gerçekten.öncelikle paylaştığınız için teşekkür ederiz.ayrıca bol kazançlar sağlamanızı dilerim.bu kadar zaman çok uğraşlar vermişssiniz ve halada veriyorsunuz.ben bu işe girmeyi düşünüyorum.daha doğrusu önce öğrenmeyi..size sormak istediğim şu : bu işe girmelimiyim buna değermi? çünkü bu iş için onlarca zaman onlarca para harcanacak.tecrübeniz olduğu ve de samimiyetinize inandığım için bu soruyu sordum.
|
Alıntı:
Merhaba. İltifatiniz için teşekkür ederim. Bence bu işe girmek için iki kriteriniz olmalı. 1. Bu işi asıl işiniz görüp evladiyelik bir üretim şirketi kurmak olarak düşünmelisiniz. Bunun için de bu işin asla ve asla uckagitcilarin bahsettiği gibi kolay olmayacağını otamasyon ısıtma sistem gibi zirvaliklarla değil tamamen tecrübe ve bilginizle yürüyeceğim bilmelisiniz. Zamanla ****** belli oranda otomasyon ve sistem kuracaksınız ama hepsinin arkasında insan ( işçi ) ve bütün işçilerin arkasında da siz olacaksınız. Tüm sistemi siz bilecek çıkacak sorunları öncelikle siz tamir etmeye çalışacaksınız. Bunun içinde zamanla kaynak işleri de elektrik işleri de motor ve tesisat işlerinden de anlayacaksınız süper bir usta olmasanız da o anlık aksayan sistemi çalışır hale getirecek kadar bilmek zorundasınız. 2. Bu iş zor bir iş karlı fakat zor. Zira en ufak bir hatanız telafisi zor bazen imkansız sonuçlar doğuruyor. Otamasyon veya bilgisayar destekli gibi süslü cümleler pek işe yaramıyor çünkü sistemin etraftan etkilenmeyecek kadar mükemmel yapacak paranız varsa zaten marul üretmeyi paranıza yazık. O kadar paranız olsa bile o sistemi işletecek işletme maliyetini yine de kurtarmaz. Dolayısıyla öyle süper dışarıdan tamamen izole bir sera zaten yapamayız. Bazı giderleri dogalina bırakmak zorunda kalıyoruz. Doğal koşullardan yararlanmak işin içine girince de otamasyon ise yaramıyor. İş yine size kalıyor. Her gün yeni bir bilgi öğrenecek sürekli kendinizi gelistireceksiniz. Zorluklara katlanır ve sürekli kendimi geliştirin derseniz hiç durmayın ve bu işe girin. Zira 5 dönümden sonra maliyetiniz 35 kuruşa kadar düşüyor satış ortalamaniz 1.75-2 TL arasında oluyor y%500 kar hiçbir sektörde yoktur |
Sn.arslanereli teşekkur ederim cevabiniz icin.soylediklerinizi dikkate alacağım.ogrenme asamasinda bazi bilgilere ihtiyacim olursa sizinle iletisime gecebilirmiyim?
|
sn. aslanereli,
buradaki paylaşımlarınızı takdirle okudum. Konu üzerinde araştırma safhasındayım. Ben bu siteyi bulmadan önce ingilizce sitelerde Hydroponic olarak bir çok video izledim. Oradaki sistemden gelen suyu geri göndermeden önce bir havuz(depo vs) gibi yerde havalandırma sağlıyorlar. içerisinde akvaryumda kullanılan hava taşları ile hava verilip suyun oksijenini yükselterek geri gönderiyorlar. Bu oksijenin bitki için önemini vurguluyorlar. Sizin sistemde de böyle bir oluşum var mı? Birde aquaponic sistemler var. Balık ile gübreleme sağlıyor. Özellikle ABDde bu sistem yaygın. bu konuda biginiz var mı? varsa neden bu sisteme geçmiyorsunuz? |
Alıntı:
Hava taşı pek işe yaramiyor. Eğer sisteminiz iç beş maruldan oluşuyorsa evet havatasi kullanın ve onun harcayacağı enerji de pek maliyetli olmaz. Fakat ticari yapacaksanız en az 5 tonluk su olacak ki ona da havatasi değil yetmiyor. Kompresör kullanmanız gerek o da çok maliyetli saatlik 2.5 kW elektrik tüketimi var. Bunun yerine biz farklı ve maliyetsiz havalandırma seçenekleri üzerinde çalışıyor ve uyguluyoruz. Oksijensiz hayat olmuyor. Balık ile gübreleme yöntemleri konusunda kendim hiç çalışmadım fakat bende okudum o konuda bir şeyler. Yurtdışı ile yurtiçi çok farklı. Şartlarımız müşteri isteklerimiz ve maliyetlerimiz. Bu nedenle yurtdışında yapılanları okuyun fakat Türkiye şartlarını da göz ardı etmeyin. |
Alıntı:
Arslan Bey, bunu biraz daha acar misiniz lutfen. 1- Ne yaptiniz, ne yapmayi planliyorsunuz? 2- Neden boyle dusundunuz. Hem marul guzel derken boyle demenizin bir sebebi olmali. 3- Bir de gobek deniyordunuz o ne durumda? Cok tesekkur ederim, hayirli isler, muvaffakiyetler dilerim. |
Alıntı:
Maydanoz, ve kızartmalık kabak ektim kış dönemi yeşil soğan ve maydanoz ekecegim bunlar toprakta. Topraksız tarım özellikle de Akansu kültüründe çok hızlı değişim oluyor. Olumlu yönde de olumsuz yönde de. Özellikle yaz üretimlerinde iki günde her şey altüst olabiliyor. Ayrıca yaz döneminde ürün yetistirmek ciddi sıkıntı. Sadece golgelikle filan olmuyor. Besin ne işi ışık şiddeti her şey çok hızlı değişim yaşıyor bu da sizi her an diken üstünde tutuyor. Toprak daha stabil daha uğraştırıcı daha maliyetli ama bütün bu olumsuzluklara rağmen toprak daha yavaş değişim gösteriyor. Sizin bir nevi sigortanız oluyor. Göbek marul sonvaha kış ve ilkbahar döneminde hiçbir sorun yok. Bütün sıkıntı yaz döneminde Mayıs 15 den eylul başına kadar. Bu üç aylık zamanda da tüm yıllık üretimin yarısı gerçekleşiyor. |
Topraksiz serada herkesin yaptigi is ayni, domates, hiyar, Biber, cilek marul yapan as. Katma degeri yuksek seyler yapmak ve ya birkac mal yapip ortalama kar yapmak akillica gibi. Toprakta uretim yapip uretimi desteklemek dogru fikir. Basarilar dilerim
|
değerli arkadaşlar, bende amatörce topraksız tarıma merak salmış birisiyim. amacım ticari boyutu değil ama en azından evimin mümkün olan tüm besinlerini üretebilmek. ama herşeyden önemlisi öğrenmeyi ve başarmayı seven birisiyim ve yaptığım işi kitabına uygun yapmayı severim. bu amaçla eğitim almak isterim. bildğim kadarıya üniversitelerde böyle bir bölüm yok. ancak illaki işimizi anlamayı sağlayacak, bitkiyi sebzeyi besini suyu anlamamızı sağlayacak, bölümler vardır. özellikle 2 yıllık hangi bölümleri tavsiye edersiniz, belki takip eden ziraat mühendislerimiz vardır ve tavsiyeleri olabilir. bölüm tavsiyesi veya kurs tavsiyesi olabilir.
|
Google da. " seracilik meslek yuksekokulu " yazip ararsaniz birsuru iki yillik yuksekokul var.
|
Alıntı:
|
Sanirim Izmir belediyesinin ucretsiz kursu da var
|
Topraksiz Tarim kursu diye ararsaniz Nisantasi Universitesinin iki gunluk teorik be pratik kursu var, ucretsizdir.
|
Alıntı:
|
inceleyeceğim bakalım. faydalı
|
Alıntı:
Merhaba Arslan Bey, Sanirim probleminiz sera sogutma. Ben bunun uzerinde ne yapilabilinir diye arastirdigimda evaporative wall youtube aciklamali yapimlar yararlari vs mevcut. Boyle bir secenek dusundunuz mu? Gideri kullanim maliyetlerini bilmiyorum. Kolay gelsin, hayirli isler. |
Ben de tropikal meyve yetiştirmek için sera yapmak istiyorum. TropikAgac olacaklari için yeri kazıp 2.5 metre derine inip 2.5x 2x 100 metre bir hendek yapip üstünü kaparak termal enerjiden yararlanmayı düşünüyorum. Toprak altı ızmirde 14 derece kış yazında 27 derece sabit oluyormuş. Tropik ağaçların sevdiği aralik
|
3 Eklenti(ler)
Ticari olarak üretimini yaptığımız
Topraksız kıvırcık Topraksız maydanoz Topraksız nane... Fideyi kendimiz yetiştiriyorduk.. Şimdi bir adım daha ileri gidiyoruz. Bir iki yıl sürecek bir çalışmaya başlıyoruz. Doku kültürü ile fide üretimi. İlk deneme için biraz önce kuluçka devresi başladı. Haydi hayırlısı... |
Merhaba şimdi bende hobi amaclı kurmak istiyorum Ec ve Ph cihazlarım yok şebeke suyuna ne kadar ml A ve B besininden koymam gerekiyor acaba tahmini
|
Alıntı:
Benim gibi bu ise hevesli olan arkadaşlar senin gibi insanları gördükçe hevesi daha da artıyor. |
Doku kulturu yaparken sterilizasyona dikkat!
|
Sn Ereli, kolay gelsin.
Marul satis fiyatlari cok yukseldi, sizin kivircik cikis fiyatlari nasil, idare ediyor mu ? |
Sağolasıniniz.
Evet şu an oldukça yüksek fiyatlar. Bizde sadece kıvırcık yok. Maydanoz nane semizotu dereotu ve roka da var. Roka ponza taşında diğerleri topraksız. Şu aralar toprakta sakız kabak fidelerimin de eke hazırlanıyor. Zaten sadece marul ile yürümek çok zor. Çeşitlendirmek gerekiyor. |
Kolay gelsin, yesilliklerden fotograf var mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025