![]() |
Topraksız salatalık
2 Eklenti(ler)
3. Hasat toplam 3,5 KG 10 m2 lik yerden yaklaşık şimdiye kadar 10 kg ürün aldık şükürler olsun. Ama sorunlar da yok değil bir besin eriyiği çok gidiyor artı su sarfiyatı çok fazla aylık 20 TL fazladan fatura gelmeye başladı. Ama zevki neşesi herşeyin üzerinde
Eklenti 619961 |
|
serabekçisi arkadaşmı .....maşallah iştahlı serayı beklerken yarsını götürür:))
çokgüzel çalışmalarınız ilgi ile okudum 20 fatura normalmi sizce su sarfiyatı topraklı tarıma göre nasıl |
Sera Bekcisi Sn Tezel`in evladi sayilir, herkese faydali bir evlat ! Sagolsunlar.
|
sera bekçisini biraz anlatırmısınız hangi sisteme daha uygun kudret beyin kendi icadı sanırım formda öyle yazıyordu serabekçisinin bozulcak bir yeri bakım yapılması gereken çalışan aksamları mevcutmu neye dikkat etmeliyiz besin gitmediği zaman alarm vs birşeyler mevcutmu
|
Sayın Beşiktaşlı
Sera Bekçisini alalı 1 ay oldu şimdiye kadar 10 lt tanklara bir kez besin eriyiği doldurdum onun haricinde hiçbirşey yapmadım. Ama ilerleyen yıllarda bir sorun olur ya da olmaz bilemiyorum. Bende katı ortam artı damlama sulama ile çalışan bir sistem var fazla su dranaj ile tekrar geri bir tankda toplanıyor. Ama her sisteme uyar sorun olacağını zannetmiyorum.Besin veya su almaz ise işıklar vasıtası ile size bilgi veriyor siz ışıkların durumuna göre anlıyorsunuz yani. Evet Kudret bey in kendi icadıdır. |
Alıntı:
|
Sayın Tepe
Size teşekkür ederim güzelim teras bahçenizi bana açtığınız için. etiğiniz masrafa değmiş salkım salkım domatesler,kol gibi salatalıklar,biberler kıvırcıklar çilekler,fasulyeler en çok ona hayran kaldım terasta fasulye yetiştirmek. Patlıcan da yeni yeni çıkıyor yuvasından burda günlerdir okuduklarımdan fazlasını gidince öğrendim. Sera bekçisini gördüm. Terasın orman olduğunu ve sokaktan bile göründüğüne şahit oldum. Hatta Mustafa Bey e komşuları acaba kenevir mi yetiştiriyor diye söylenmeye bile başlamışlar. Tohumluk bir salatalık bırakmış en az 35 cm ve 700-800 gr var. annesinden almış tohumu hibrit değilmiş. Artık ilk hedefim terası olan bir ev almak sonra da balkon tarımdan teras tarıma geçmek. Tebrikler Mustafa Bey |
Teşekkür ederim Monsieur
|
Terasta Topraksız Fasulye
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
olumsuzluk göremedim, hatta çok olumlu, alt yaprakları tam zamanında budadınız dometesler kızarması için uygun an
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Domateslerim olgunlaşmaya başladı EC 2,5 acaba EC yı artırsam mı?
Eklenti 621986 Eklenti 621987 Eklenti 621988 |
Sayın MustafaTepe merhaba, sıkça sözü ediliyor sera bekçisinin çok çok özel değilse ne kadar bi fiyata mal oldu acaba??
|
topraksız tarımda bitkiler çok çabuk tepki vermekte 2 ec birden 2,5 ec sıkıntı yaratabilir
işin aslı tecrübe istiyor fakat kademe kadem geçip bitkinin büyme perodna göre hareket etmeli.. hatta bir vidooda gördüm bitkinin büymesini cm olarak kayıt tutuyorlar |
Syn Sahasem
Özelden yazarım size |
Tamam sayın Tepe bekliyorum, şimdiden teşekkürler..
|
sy sahasem
size mesaj atamadım 0535 582 52 25 dan ararsanız veya mesaj atarsanız seve seve cevap veririm |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 622428
Eklenti 622429 Eklenti 622430 Eklenti 622431 Eklenti 622432 Taze taze toplanmaya hazır |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Terasımdan görüntüler
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar diğer besin şuruplarından bir marka ile beslediğim fidelerimden 5-8 tane ürün alırken Değerli Abimiz Kudret Bey den aldığım besin eriyiği ile beslediğim domateslerimden yaklaşık onun 4-5 katı fazlası ürün aldım. Tek ürün tek eriyik konusunun ne kadar önemli olduğunu anladım terasımın son halini sizinle paylaşıyorum. 10 m2 den sanırım 80 ila 100 kg ürün alabilirim bu zamana kadar 60 kg oldu bu yıl acemilik dönemimizdi Buraya ilk yazdığım mesajla vira bismillah deyip kolları sıvamıştık. Kısmetse ilerki yıllarda herşey daha güzel olacak. 2 AY 15 GÜNÜN SONUNDA böyle bir güzellik göreceğimi hayal bile edememiştim.
Eklenti 623987 Eklenti 623988 Eklenti 623989 Eklenti 623990 Eklenti 623991 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bu fotografları 4 hasadın sonunda 5 hasadın başında çektim bu zamana kadar en az 15 kg ürün aldım 18 kök domatesten
Eklenti 623997 Eklenti 623998 Eklenti 623999 Eklenti 624000 Eklenti 624001 |
5 Eklenti(ler)
Şimdilik bu kadar sanırım bundan sonra foto paylaşmam çünkü hsat yarı olmuş olacak bundan sonraki fotolar bu kadar güzel durmaz.
Eklenti 624002 Eklenti 624003 Eklenti 624004 Eklenti 624005 Eklenti 624006 |
mustafa bey bitkilerinizin gelişimi verimi son derece güzel görünen dometesler klavuz istemiyor
iş yerinde meraklı bir arakadşım bahçenize hayran kaldı size bir sorusu salata (hıyarların )dometeslerin yapraklarınıa ne kullandığnızı ilaç ensektis fungasit herneyse %100 eksiksiz yazarmısınız dedi elçiye zaval olmaz :)) kendisi çiftçilikten terfi etmiş birisi bu şeklide yapraklanmayı kendisi sağlayamamış teşekkür ederim |
Kudret beyin besin eriyigi ve bir de sevgimi verdim sanırım acemi şansı da yanımdaydi başkaca bir şey vermedim inanın
|
Alıntı:
|
Emeğinize sağlık.Bol hasadlar dilerim.Birkaç yıl böyle devam sonra ticari yatırımları düşünmeye başlayabilirsiniz.
|
İlk zamanlar sarımsak sıvı yağ acı toz biber karışımı kullandım sonra fesleğen leri koparıp her saksıda diktim
|
Alıntı:
|
maşallah çok güzel çalışmalar ve bilgilendirici mesajlarla dolu konu. ekleme yapanlar için teşekkürler
|
Arkadaşlar topraksız tarımdan sonra içimdeki meyve sebze aşkı bitmek bilmedi. sonrasında kendimizi toprağa verdik 3 yıldır topraksızda olduğu gibi topraklıda da güel ürünler yetiştiriyoruz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025