![]() |
Balkon ve Pencere tadilatı nedeni ile sistemi sökmek zorunda kaldım.
Yeni sistemi yapmak içinde vaktim yok. Bir müddet bu şekilde topraksız tarımdan uzak kalacağız :) Sonbahara doğru belki yeni sistem dizayn edebilirim... ... Ancak NPK sisteminde yeni bir anlayış geliştirmek amaçlı formülasyona çalışıyorum. Bakalım çıkan sonuçları buradan paylaşırım. ... |
Hocam elinize sağlık zevkle okudum konunuzu.
Tez zamanda dönmeniz dileği ile... |
Gubre degisimlerinde cocopeatlari yikiyormusunz acaba tuzluluk orani artmasin diye ?
|
Hayır yıkamıyorum.
Tuzluluk artışı olmaz merak etmeyin. Su eklemesi otomatik olduğu için bir sorun olmaz... . |
Sayin megbilgi , yeni çalişmalarinizi 4 gozle bekliyorum ;)
Balkonumu kapatabilirsem ayni sistemi bende denemek istiyorum once balkonu kapatmam gerekiyor ;) |
Alıntı:
Balkonun düzeni değişti o nedenle saksıları koyamıyacağım :) Ancak başka bir bahçede deneme çalışmaları yapabilirim. Bundan önce NPK gübreleri ile besin oluşturmak için bir bilgisayar programı üzerinde çalışıyorum onu yapmak daha öncelikli. Herkesin işine yarasın... |
Mehmet bey merak ettigim konu , orjinal yonteminde saksilari meyilsiz konulmuş olmasi. Ama siz meyil vererek koymuşsunz. Bu bir artimidir ? Meyil vermeden koysak drenajda eksiklik olmaz diye dusunuyorum
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayin megbilgi , her on gunde bir 15 dk artiyor demissinz ilk haftalardaki sulama şeklinizi yazarmisinz acaba |
Topraksız tarımda amatörler için gübre ve besleme tekniği
İlk on günde 1x15 şeklinde her on günde bir 15 dk artırın. Yani ikinci on günde 2x15 olacak.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
Peki abi domates ve salatalik icin tohumdan itibaren baslangic ec ne verdin ?
|
Yeni sistemi bahçemde kuracağım açık hava şartlarında sanırım 15 temmuz gibi aktif olur.
İlk önce salatalık yetiştireceğim sonbahara kadar idare ederiz. Kışın yapabilirizmiyiz bakacağım... Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi |
Yine ayni sistemi mi kurucaksin abi ? Nasil olucak peki etrafini fln kapatman gerekicek kisin izmirin şartlari nasil olur bilmiyorum ama
|
Dikeceginiz fideler sirik tipi olmazsa, saksi aralarini biraz acarak yapabilirsiniz sanirim, havalar serinleyince alcak bir naylon germeyle birsure daha gider herhalde. Plastik borulari kivirip iki ucunu topraga saplayip uzerine 1 metre kadar yukseklikte naylon cekebilirsiniz.
|
Aynı sistemi kuracağım. Zaten balkondan sökülen parçalarla devam edebiliriz.
Kışın marul vb şeylerle açık havada olur gibi bakalım deneyeceğiz :) Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
4 Eklenti(ler)
Balkondaki sistemi bahçede kurmaya başladım.
Hindistan cevizi kabuğu ile bu sefer perlit kullanmaya karar verdim. Farklı bir uygulama olsun hemde kök sisteminde sıkışmayı engelleyeceğini düşünüyorum. Bu hafta sonu eski malzemeler ile aşağıdaki fotoğraflarda görüleceği gibi yerleşimi tamamladım. Ancak motor sorun çıkardığı için henüz devreye alamadım. Gelişmeleri tekrar fotoğraflayarak göndereceğim. . Eklenti 654332 Eklenti 654333 Eklenti 654334 Eklenti 654335 İlk açık hava denemesini hıyar ile yapacağım onun tohumlarını hazırlıyorum. . |
5 Eklenti(ler)
Motor temin ederek tüm sistemi aktif ettim bu sabah :)
Geçici olarak eski akvaryumun su motorunu kullandım. Diğer her zaman kullandığım motoru tamir etmem gerekecek. Tohumlarıda yerleştirdim... Bu sefer sulamada tıkanıklığın önüne geçmek için su filtreside ilave ettim, detayları fotoğrafta mevcut. Filtre oldukça ucuz tıkanmaları önleyeceğini umut ediyorum :) . Henüz bir gübre ilavesi yapmadım. Sadece çeşme suyu ile sulanıyor günde 1 sefer 15 dk. Filizler çıkıncaya kadar bu şekilde... . Bu arada Çeşme - Dalyandayım tanışmak görüşmek isteyen yakında arkadaş varsa görüşelim... Eklenti 654361 Eklenti 654362 Eklenti 654363 Eklenti 654364 Eklenti 654365 ... |
3 Eklenti(ler)
Dördüncü günde hıyar tohumlarının durumu bu şekilde ilk yapraklar geliyor hala besin ilavesi yapmadım.
... Sistemin çalışması günde iki kez 15 dk sulama şeklinde ... İlginç durum daha ilk yaprak kırmızı örümceklerin gelmesi oldu :) Dışarıda dikimde işimiz zor olacak anlaşılan :) Eklenti 655118 Eklenti 655119 Kırmızı örümcekler :) Eklenti 655120 |
Terasin tam kenarindalar, yagmurdan nasil koruyacaksiniz ?
|
Yağmurdan ve diğer etmenlerden korumayı düşünmüyorum.
Dışarıda doğal şartlarda neler olacak onu görmüş oluruz :) Yazın pek yağmur yağmaz zaten buralara... Şimdilik takip ediyorum. . Kırmızı örümcekleri ilaç ile uzaklaştırtık. İlaç kullanmak istemesemde mecburen az miktarda kullandık. Başka çaremiz yok çünkü, kırmızı örümcek öyle kolay halledilebilecek bir asalak değil ne yazık ki. . İlk gübreyi bugün vereceğim bir haftayı tamamlamış olacağız. Kök gelişmi oldukça iyi... . Sulama günlük 3x15dk şeklinde devam ediyor. |
Çeşme Dalyanda musluk suyunun EC si sizce kaç olabilir :)
. Ölçüm yaptığımda gözlerime inanamadım :) EC=4,3 çıktı... Nasıl bir sudur anlamadım. Resmen kuyu suyu mu desem, yoksa besin çözeltisimi :) Bu su ile nasıl bir topraksız tarım yapılabilir. . Birde musluk suyunun bu derece tuzlu olması normal midir ??? . |
abi bence kuyu suyudur muhtemelen , gubre olarak ne kullanmaya basladin ?
|
Fideler rüzgarın çok fazla olması nedeni ile hepsi kırıldı.
. Yeniden tohum ekmek zorunda kaldım. Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım için açık hava ortamında fideler narin oluyor. Rüzgar şiddetli olduğunda hemen kırılıyor. Fideleri başka ortamda yetiştirip daha sonra dışarıya almak daha mantıklı ancak onunla uğraşmak istemedim. Birkez daha tohum ektim bakalım bu sefer ne olacak :) . |
Gubreleme yine npk 20 20 20 ile mi devam ediyorsun ?
|
Alıntı:
İleride bu konuda yazacağım şimdilik daha başlangıç aşamasındayız. Kendi sitemde ayrıca bu konudaki gelişmeleri yazıyorum. |
Re:
1 Eklenti(ler)
Eklenti 656081
Sayin megbilgi , ilk defa cocopeat kullaniyorum ne kadar yikasamda besin tanki icinde bu renkte su oluyor durum normalmidir ? |
Normal hindistan cevizi kabuğu rengi sürekli çıkar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
Re.
1 Eklenti(ler)
Eklenti 656633
Salataliklarim 10. Gunu doldurdular. Şuan 4. Yapraklarini çikartiyorlar hocam . Npk denemesi şuan başarili gozukuyor. İpe alma işlemini biyik biraktigi zaman başlicam kismetse. Gelişmeleri yazarim |
Benim denemeyi iptal etmek zorunda kaldım. Dış ortamda aşırı rüzgar nedeni ile cocopeat içindeki yeni fideler salınım yapmaları nedeni ile kökleri zarar gördü ve gelişmeleri durdu.
Hepsini söktüm, iki defa daha denememe rağmen bulunduğumuz yerde şiddetli rüzgarlar olduğu için başarılı olamadı. Yeni çıkan salatalık fideleri rüzgara karşı çok hassaslar... Bu nedenle kapalı bir ortamda topraksız tarım başarılı olacak. Dış ortamda salatalık zor gibi... . Yeni bir deneme için farklı ortamlar arayışına başladık bakalım belki balkonda küçük bir saksı ile devam edebiliriz... |
Diş ortam zor olur hocam malum kiş geliyor. Etrafini kapatma şansin yokmu ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025