agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   1 dönümlük araziyi 100 metre kazıp 50 dönümlük arazi elde etmek (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/39233.htm)

tarku 12-04-2016 18:30

Balık baştan kokar. Ülkeyi yönetenler sağa sola küfür edip, sonra da ona küfür edilmiş gibi yaygara kopartıyorsa, halkın da bunu örnek alması normaldir. İmam yellenirse, cemaat hacet giderir. :p Her şey bir yana şu 45 kuruşu öğrense gerisini boş vereceğim.

efe446 12-04-2016 18:31

1 Eklenti(ler)
Sayın peskudal anlatmadan edemedim :)
Şimdi resimdeki 1 tl :)

efe446 12-04-2016 18:33

1 Eklenti(ler)
1 TL ikiye bölün 0,5 veya 0,50 TL yani 50 kuruş fotoğraftaki :)

Eğer anlamadıysanız hala çocukluğunuza inmemiz gerekecek :))

tarku 12-04-2016 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efe446 (Mesaj 1453627)
Eğer anlamadıysanız hala çocukluğunuza inmemiz gerekecek :))

İyi espriydi. :D

kiziltan 12-04-2016 18:45

O resimdeki 1 TL 2012 model, simdi 2016. Yenisi yok mu ?

Kafama takildi 0.450 TL 450 kurus olunca, 0.45000 TL 45.000 kurus mu oluyor ? Boyleyse milyoner oldum ben ! Sn Efe size bir hidroponik sera hediye ! Ben yazarken Sn Tarku mesaj atmis, ekleyelim hemen, Sn Tarku bir sera da size hediye ! Sag tarafa sifir ekledikce milyarder bile olacagima gore sorun yok.

peskudal 12-04-2016 19:00

[QUOTE=kiziltan;1453600]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peskudal (Mesaj 1453598)
kiziltan 3TL'nin yüzde 15'i 0,450TL Eder. (Dört yüz elli Kuruş Diye Okunur.)

Ben yüzde 15 karla satıyorum demedim. Artıdan ekstralardan bahsettim yazı orada duruyor birinize türkçe birinize matematik dersi verecek değilim.

Arkadasim sen once temel 4 islem matematik ogren sonra ders vermeye kalk.
0.450 ye 450 kuruis denmez, ona 45 kurus denir. Neden ? 450 kurus 4.5 TL demektir.

3 TL demek 300 kurus demektir. Nasil olur da 300 kurusun % 15 i kendinden buyuk yani 450 kurus olur ?

Senin ilkokul diploman var mi ? O elinde uzerinde 1.000 TL yazan para sahte, 100 TL o 100 !

Bakın 61 yaşında olmanız burada insanlarla alay etme hakkını size vermez. Ben yanlış biliyor olabilirim bana ilk okul diploman var mı diye alay etme hakkını size vermez ki insalları. Orada rakamla zaten doğrusunu yazmıştım, konuyu saptırmak için elli tane şey arıyorsunuz yine söylüyorum siz ve sizin gibiler yüzünden bu ülkede ne tarım ne de hayvancılık ilerlemiyor. Ne olacak ziraatçısı hatta yüksek ziraatçısı bile Türkçe imla kurallarına takılıyor. Evet tarım ve hayvancılık yapan çok ama doğru yapan yok. Her neyse benim anlatmak isteğim açık ve net. Benim safsata yapacak vaktim yok ben yaptım başka yapmak isteyen arkadaşlar olabilir diye anlattım.

efe446 12-04-2016 19:08

Bu ülke siz imla kurallarına uymadığınız için , siz üniversite okumuş emek vermiş insanlara önem vermediğiniz için bu halde. Yazdıklarınızdan da anlaşılıyor ki halen rakamlar konusunda ikna olmadınız.

Herneyse ben sizden çok isterim sizin ayda 25000 TL para kazanmanızı hatta daha fazlasınıda kazanın vergi verin ülke kazansın. Ancak size inanmadığımı söylüyorum beni inandıramazsınız :) hani derler ya gözümle görsem inanmam şuan o durumdayım :)

tarku 12-04-2016 19:18

[QUOTE=peskudal;1453640]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan (Mesaj 1453600)

Bakın 61 yaşında olmanız burada insanlarla alay etme hakkını size vermez. Ben yanlış biliyor olabilirim bana ilk okul diploman var mı diye alay etme hakkını size vermez ki insalları. Orada rakamla zaten doğrusunu yazmıştım, konuyu saptırmak için elli tane şey arıyorsunuz yine söylüyorum siz ve sizin gibiler yüzünden bu ülkede ne tarım ne de hayvancılık ilerlemiyor. Ne olacak ziraatçısı hatta yüksek ziraatçısı bile Türkçe imla kurallarına takılıyor. Evet tarım ve hayvancılık yapan çok ama doğru yapan yok. Her neyse benim anlatmak isteğim açık ve net. Benim safsata yapacak vaktim yok ben yaptım başka yapmak isteyen arkadaşlar olabilir diye anlattım.

Sn peskudal, Burada kimse kimseyi bilgisizliğinden dolayı eleştirmiyor. Eleştirilen konu insanların bilgisizliklerini bilmemeleri **** bilgisiz olduklarını kabul etmemeleri. Hz. Mevlanaya sormuşlar, bunca okur yazarsın peki ne bilirsin? Hz. Mevlana "Haddimi bilirim" demiş. Hiç kimse her şeyi bilemez. Her şeyi bildiğini iddia eden, hiç bir şey bilmiyordur. İnsanın bilmemesi değildir kötü olan, öğrenmemek konusunda inat etmesidir.

MeyveliTepe 12-04-2016 19:30

3 TL'nin %15'i 45 kuruştur ve 45 kuruş diye okunur, değeri 50 kuruştan 5 kuruş daha azdır. Bu bilgi okulda mı öğretiliyordu, yoksa daha okula gitmeyen çocuklar da biliyormuydu hatırlamıyorum. Bunun imla kuralları ile de alakası yoktur.

Bu başlığı açan kişi 1 dekar arazinin 100 mt derinlikte kazılması hakkında açmıştı.

Evet, tarım sebebiyle böylesine bir çukur açılması ve içine katlar yapılıp her bir katta hidroponik tarım yapılma düşüncesi en azından şimdilik saçma. Belki ileride (inşallah olmaz) yeryüzünde yüksek radyasyon seviyeleri olur, ya da atmosfer şimdi tuttuğu kısa dalga boyu ışınları tutamaz hale gelir ve hala yaşayan insan kalmış ise böyle bir yapı mecburiyet haline gelir, o zaman yapılır.

O zamana kadar insanlar böyle bir şey duyduğunda yapılması düşünülen yatırımın makul ve mantıklı bir zaman dilimi içinde geri ödenmesini ister istemez sorgulayacaklardır.

Hidroponik sistemler gerçekten de insan kalabalığının karnını doyurmada git gide daha fazla önem kazanacak, bu kuşkusuz, halen çok güzel örnekleri de var. Bu yüzden konuyu hidroponik sebze meyve üretimi ile bağdaştırmamak gerekli.

Konuyu açan çoktan yok oldu ama konu dışına çıkmanın da bir gerekliliği yok. Bunun için daha uygun başka başlıklar var.

kiziltan 12-04-2016 19:36

" cocuklugunuza inmemiz gerekecek " enteresan ! Bu tur seyleri yazarken iyice dusunmek lazim, son zamanlarda bir " onune yatma " muhabbetidir gidiyor da !

Sn Meyvelitepe baska baslik deyip keyfimizin kesilmesini mi istediniz ? Ne guzel egleniyorduk. Isterseniz ve forum izin verirse bir baslik acilsin, Geyik Kahvesi olur mu ?

Bu arada yeni bir baslik var, 5 litrelik su sisesinde marul ( Tartes ) , iyi deneme.

derdiman 03-05-2016 14:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan (Mesaj 1453578)
Sn Derdiman bos yere derdini anlatmis, arkadas karsindaki hemsehrim benim dedigini yapar, 200 metre kazar yapar. Gaz cikarsa o gaz tuplere doldurulur satilir ekstra kar ! Su toplanirmis, hemen balik yetistirilir ekstra kar ! Aydinlatma istermis, duvarlari aluminyum folyo kaplar gunes isigi dolar iceri islem tamam ! Iscileri asagi indirmek falan his sorun degil birkac gocmen bu ise razi olur, aydinlatma yeterli olmazsa gorme ozurluler calistirilir , islem tamam !

Biraz saygili olalim, arkadasimiz urunu bulmus yetistiriyor, neden soylesin ki ! Ama sonunda yazmislar, yakinda sezon bitecek ve aciklayacaklar. Bekleyelim !!

Fakat yüzde 15-20 daha fazla verim alacaksınız. Kg fiyatı 3TL olan bir üründe 450Krş eder. Bakın 3tl lik bir üründe3 ekstradan 450krş.

Simdi demekki 3 TL nin % 15-20 si 450 Krs edermis ! Demekki 1 TL nin % 15 i 450/3=150 kurus, ne olur ozaman % 1 i eder 10 kurus, bir hesap daha %100 u yapti 1000 kurus. Nasil olur demeyin arkadaslar, o sehirde 1 TL 1.000 Kurusmus okadar !

Kızıltan çok komik olmuş yazdığın.
1.Alminyum folyo ile her tarafı kapatsan yine karanlık olur, hem de 10-15 metre sonrası karanlık olur,
2.İkincisi 100 metre derinlik 33 katlı bir bina eder ki senin seranı taşıyacak bir çelik kafes sistemi kurman mümkün değil, o kafes sistemin ve serada diğer elemanların ağırlığı ile o yapı göçer,
3. üçüncüsü su dolarsa balık beslerim demişsin, besleyemezsin çünkü dolan suyu oksijenlemen gerekir, devamlı oksijenlesen de sorun bitmez çünkü belirli bir derinliğe kadar balık iner, daha aşağıda basınçtan dolayı yaşam olmaz,
4. Biriken ağır gazlar atmosferik gazlardır, yakamaz kullanamazsın,
Eğer katlı sera yapacaksan yerin dibine doğru değil gökyüzüne doğru yap belki olur...
5. yamaçların stabilitesi için yapacağın perde duvarların boyutları zaten manyak çıkacaktır o da başlıca bir problem, hemde trilyonluk bir problem...

kiziltan 03-05-2016 15:10

Sn Derdiman

Yazdiklarim sizin yazdiklarinizla ayni.

Temel gunese gidecegim deyince, cok sicak yanarsin demisler. Aksam serinde yola cikarim demis.

0.450 TL icin 450 kurus diyen yapar ! Ben yapamam..

derdiman 03-05-2016 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan (Mesaj 1458667)
Sn Derdiman

Yazdiklarim sizin yazdiklarinizla ayni.

Temel gunese gidecegim deyince, cok sicak yanarsin demisler. Aksam serinde yola cikarim demis.

0.450 TL icin 450 kurus diyen yapar ! Ben yapamam..

1. Yazdıkların kesinlikle beni yazdıklarım ile aynı değil.
2. 0.45 TL muhabbeti nedir bilmiyorum, buradan sanırım üçüncü kişilere cevap yazıyorsun...
3. yazdığın temel fıkrasının senin bana yazdığın cevapla veya benim sana verdiğim cevapla bir ilgisini kuramadım.

İlla cevap yetiştireceğim diye bir şeyler yazma kardeşim. Zaten foruma ayda bir giren birisiyim, yeni şeyler okuyayım diye girdim meşgul etme, uzak dur...

efe446 03-05-2016 15:38

Sayın Derdiman ,

Biz bunları yazan arkadaşla dalga geçiyorduk siz konuyu yanlış anladınız. Yani sayın kızıltan diyorki 100metre derine serayı yapan gazıda toplar satar vs. Sizin olmaz dediğiniz şeylere bizde dolaylı yoldan olmaz dedik ama espriyle karışık. Baştan okursanız anlarsınız.Konuyu tam okumadan atar yapmışsınız. Gerek yok bunlara. Saygılar.

derdiman 03-05-2016 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efe446 (Mesaj 1458672)
Sayın Derdiman ,

Biz bunları yazan arkadaşla dalga geçiyorduk siz konuyu yanlış anladınız. Yani sayın kızıltan diyorki 100metre derine serayı yapan gazıda toplar satar vs. Sizin olmaz dediğiniz şeylere bizde dolaylı yoldan olmaz dedik ama espriyle karışık. Baştan okursanız anlarsınız.Konuyu tam okumadan atar yapmışsınız. Gerek yok bunlara. Saygılar.

Hayır konuyu hiç okumadım, benim gönderimi alıntılayarak yazılmış bir cevaba karşı cevap yazdım, tüm konuyu niye okuyayım ki, bana yazılmış olanla ilgilendim. Türkçede olmayan atar kelimesi ne demek bilmiyorum? O yüzden ona cevap vermeyeyim... (Tabii ki lise çocuklarının kullandığı atarın dayılanmak argo anlamını hiç dikkate almıyorum.)
Gerek yok bunlara demişsiniz ama anlaşılan 0.45 tl 450 kuruştur diyenle defalarca bahsederek dalga geçilmiş... Neyse kapatalım gitsin dediğiniz gibi uzamasın bu can sıkıcı muhabbet... Selametle...

kiziltan 03-05-2016 16:01

Cumlelerin sonunda " ! " isareti var ya ! Bunun bir anlami var !

Fikraya gelince, her yapilamayacak sey icin cozum onermek mumkun, cozumun dogru olmasi gerekmiyor, sacma olabilir. Kimseye faydasi olmaz guldurmekten baska.

Kurus hesabi icin basligi okumaniz gerek, uzgunum vaktinizi alir.

Sizi mesgul etmeyeyim, zaten 1500 ( binbesyuz ) km ( kilometre ) uzaktayim, Saglicakla kaliniz.

malina 03-05-2016 18:36

Bu kadar eğlence yeter :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025