agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Topraksız taze soğan yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/35886.htm)

Rtanyel 09-12-2014 23:22

Sayın Uysal perlitte yosunlaşma vs. oldumu, birde istanbuldan çok uygun fiyata aldığınızı gördüm, firma bilgilerini paylaşırsanız memnun oluruz, sık dikim konusunda bi sorun yaşadınızmı, seyreltmeyi düşünüyormusunuz, verim konusunda bende sayın kızıltana katılıyorum, 1 ayda hasat yapılması ve kilo fiyatının 8 katına çıkması, yarısı maliyet olsa bile kısa sürede döndüğünden karlı gibi görünüyor, bereketli hasatlar dilerim...

Murat Uysal 12-12-2014 00:18

bülbüller madencilik firmasından aldık perlitleri... Evet yosunlaşma var dikim yaptığımız alanlarda..

Sık dikim daha güzel oluyor buna emin olun. soğanların beyaz kısmı fazla olur.. Pazar tercihi bu yönde...

Soğan işi karlı ama işçilik masrafı belimi büküyor.. iş bilen işçi bulmak çok zor... bu bölgede tarım zayıf işçi bulamıyorum...

Murat Uysal 13-12-2014 02:32

Sevgili arkadaşlar... Üretim güzel. soğan güzel. pazar güzel. parası güzel ama hasata yetişemiyoruz.. Kısacası temizlemesi zor. Bilenler var ise anlatabilir mi? ya da video var mı bilen var mı?

Rtanyel 13-12-2014 11:26

Soğan temizleme tezgahı...
 
1 Eklenti(ler)
Sayın Murat Uysal, sizin gibi işin içerisinde olan insanlara bilgisayar başından akıl vermek abes olur ancak yakın zamanda bende bu işi düşündüğümden kendim ve forum için düşündüğüm bir taslak vardı kafamda, soğan temizleme işçiliğini büyük ölçüde düşüreceğini umuyordum ancak denemeden paylaşmak istememiştim, madem sizin aciliyetiniz var, buyrun siz deneyin ve düşüncelerinizi buradan paylaşın, sizin için becerebildiğim kadar çizmeye çalıştım, umarım faydalı olur...


[ATTACACH]H]529374[/ATT


Bir ahşap masa yapıyor ve ön tarafına kanallar açıyoruz, kanallar kalından inceye doğru daralıyor, soğanı baş aşağı şekilde bu kanallara sokarak sıkıştırıyoruz, soğanın tepesinden çekiçle, elle veya başka bir aparatla vuruyoruz, soğanın başı parçalanarak üstte kalırken diğer elimizle soğanın yeşilini aşağıdan çekiyoruz, bir kişi serii bir şekilde soğanın bu kaba işçiliğini yaparken diğerleride ince işçiliğini yapıyor, tahminlerime göre bu şekilde zamandan en az yarıyarıya tasarruf ediyoruz, DENEYENLERİN YORUMLARINI BEKLERİZ...

Murat Uysal 14-12-2014 01:33

aynı şeyi soğana direk vurarak yapıyoruz... çekiçle kafasına bir kere hafifçe vuruyor ve soğanı temizliyoruz...

Ben soğanı keserek de temizliyorum... Maalesef sakallı isteyen de var sakalsız isteyende..

Aslında kış üretimi olan iri soğandan yeşil soğan üretimi yapıldığında temizlemek keserek olmalı... ben şu an ayarladığım bir pazara bu şekilde veriyorum..

mersinden gelen soğanlar bildiğiniz çöpten farklı durmuyor.. aynı paraya veriyorum.Bizim soğanımız çok güzel..

Murat Uysal 14-12-2014 01:35

keserek yaptığımız temizlemede yaklaşık %25 %40 arası ağırlık kaybı oluyor. ancak işçilik olarak baktığınızda Bu oranı fazlası ile çıkarıyor.. Kısaca insanların evde yapacağını biz serada yapmış oluyoruz..

Belki diyeceksiniz dayanmaz. Hayır. Çok güzel pazar dayanımı var.. Tabi ki manav reyonunda çalışan arkadaşın reyonu düzenlemesi en önemli etken bence..

Murat Uysal 14-12-2014 01:42

Sayın kiziltan. Söylediğiniz gibi oldukça iyi fiyat. Ancak işçinin kapasitesi buna yetmiyor. Karabük Türkiye de tarımda 80. sırada. Tarım değil sanayi üzerine kurulu küçük bir kent. Bu sebeple ürettiğim her ürünü çok iyi fiyatla satabiliyorum. sorun yok. ancak işçinin gücü yetmiyor.. Ve sera alanımız küçük....Birden fazla işçi çalıştıramam..

Rtanyel 14-12-2014 18:11

Videoyu izleyipte, otomasyon sistemlerde bile ince işçiliğin elle yapıldığını görmek bana, bu işin kaderinde bu olduğunu kabullendirdi, bir yere kadar alet edevat kullanabiliriz, ordan sonra ucuz iş gücü ihtiyacı kaçınılmaz oluyor, aylık sabit işçi çalıştıramayacak durumda olanlar götürü olarak (örneğin bağını 10-20 kuruştan) ev hanımlarına, türkmenlere veya bu dönemde çok bulunan suriyelilere yarım zamanlı iş yaptırabilir, herkes kendi bölgesindeki potansiyeli düşünüp değerlendirebilir...

şafak 15-12-2014 11:35

selamlar
akşam evde salata yaparken aklıma geldiniz yine ve şimşekler çaktı.

Sinbo Sto-6510 Fonksiyonel Marifetli Rende Seti GittiGidiyor'da 127204384

bu ürünü bimden 19 tl ye almıştım.Üstünde gözüken düz bıçak maket bıçağından bile keskin kuru soğan patates turp u doğramak 15 saniye bile sürmüyor.
bu düzeneğe maket bıçağı monte edilebilirse (bıçak körleşince değişmesi açısından 1 kutu maket bıçağı 10 tane 1 tl) soğanı söken eleman tek hamlede kökü kesip temizleyiciye verebilir.
Ama çok keskin ufak bir dalgınlıkta parmağı kapabilir.
paslanmaz çelik güvenlik kasap eldiveni-Koruyucu eldiven-ürün Kimliği:1923067349-turkish.alibaba.com

bu eldivenle rahatça kullanılabilir. :D
hayırlı işler

Rtanyel 18-12-2014 22:09

Sayın uysal, bağ demetlemeyi nasıl bi makinayla ne şekilde yapıyorsunuz, biraz araştırdım şöyle bişey buldum
BTK EK KV FDAN ZM BA BALAMA MAKNASI 67,90 TL ZRADEPO'dan
tavsiyelerinizi bekleriz...

Murat Uysal 19-12-2014 01:32

bağı işçi ile lastik kullanarak yapıyoruz. bağlar 250 gramlık ve kilo hesabı satıyoruz..

alihstrk 17-01-2015 17:24

Murat bey yeni paylaşımlarinizi bekliyoruz ama cevap parayi buldunuz herhalde :)

beysarikaya 17-01-2015 23:46

murat bey kolay gelsin. karabuk üniversitesinde öğrenciyim. ilerleyen dönemde ankarada topraksız tarım yapma planlarımız var. musait bir zamanınızda sizinle tanışmak isterim.

efe446 17-02-2015 14:39

Murat bey merhaba Karabük'te alım fiyatlarının iyi olduğundan bahsetmişsiniz acaba düz marul, kıvırcık ve Göbek marulun alım fiyatları nedir? Tamamen merakımdan soruyorum uzun süredir illerin hal fiyatlarını araştırıyorum. Hayalimde marul Çeşitleri yetiştirmek var.

darkhuk 02-03-2015 18:27

Topraksız Tarımda yeşillikler hakkında kaynak bulabilirmiyim....?

kiziltan 29-04-2015 18:50

Murat Bey merhaba, verim ve iyi demistiniz umarim beklendigi gibi sonuclandi.
Simdi neler var ? Taxe sogan isinden memnun musunuz, tekrar yapacak misiniz ?
Saglicakla kalin

yücel35 15-11-2016 23:58

hepinize merhaba arkadaşlar....

uzun zamandır takip ettiğim ve araştırdığım topraksız tarım işine.. planımın aksine domatesle değil.. taze soğan üretimi ile deneyerek başlamak istiyorum...
aslında çiftçi olmama rağmen .. topraksız tarımda bilgisiz olduğumu söleyebilirim...
o nedenle .. başlangıç aşamasında neler yapmalıyım.. perlitin doyurulması ve yerin hzırlnaması hakkında bilgim var..
ancak daha önemlisi besin eriyini nasıl ve nereden bulacağım.. ve bunun bitkiye verilmesi anlamında oldukça fazla bilgiye ihtiyacım olucak...
hatta besin eriyiği hazırlayabilenlerin **** elinde besin eriyiği bulunanların tarafım ile irtibata geçmesini rica ediyorum...
saygılarımla... herkese hayırlı işler .. bol kazançlar..

cemcem43 16-11-2016 00:26

Sayın, Kudret Tezel Beye,özel mesaj atın,size,temini ve kullanımı hakkında yardımcı olacaktır.

kiziltan 16-11-2016 13:50

Bu forum icerisinde hatirladigim 3 basarisiz topraksiz taze sogan denemesi var. Onlara dogrudan sorsaniz neden basarilamadigini anlatirlar. Forum icinde "taze sogan" ve "yesil sogan " diye arasaniz bulursunuz.

Oskar13 01-11-2017 21:15

Murat bey mrhbalar, yeşil soğan yetiştirmek istiyorum, 1 ton kuru soğandan yaklaşık olarak kaç kg yeşil soğan yetiştirebilirim, tahmini olarak! Şimdiden tşkrler

ksenon bizmut 06-11-2017 15:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rtanyel (Mesaj 1339562)
İlginize teşekkür ederim, özellikle solisyon hazırlama videosunu sabırsızlıkla bekliyorum, nasipse bende pendikte deneyeceğim, bostancı hal fiyatlarını buradan paylaşırım inşallah...

merabalar
pendikte nerede denemeyi düşünüyorsunuz bende kiralık sera arıyorum oralara yakın yerlerde.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025