![]() |
Birde arpa çimi yerine bugday kullanabilirmiyiz bununla ilgili bir denemeniz oldu mu ?bu arada Ramazan bayraminiz mubarek olsun :)
|
sayın vetman bu tarih itibariyle.verim alıyormusunuz kurduğunuz sistemden.son durumu merak ettim ekonomik ve zaman kazanımı açısından ***
|
Alıntı:
Alıntı:
Rasyonun %90'nı değil belki ama %60 gibi bir kısmını arpa çimini kullanarak hazırlayabilirsiniz. Çok kullanmak istiyorsanız da alıştırarak vermek şartıyla %70 oranını geçmeyin derim. Arpa çimi koyduğunuz kasalara mineral madde ilave edebilirsiniz. Rasyondaki protein enerji dengesini sağladığınızda herhangi bir problem olmayacaktır. Ayçiçeği küspesi ve mısır sılajı da kullandığınızda fabrika yemine gerek kalmaz. Çimmatikte en ideal yetişen arpa. Daha sonra da buğday+fiğ karışımı geliyor. Sadece buğday da kullanabiliyorsunuz. Bunu denedim ve güzel sonuç aldım. Yaz tatili nedeniyle cevabınızı geciktirdim. umarım yardımcı olabilmişimdir. Selamlar... |
Alıntı:
Kurduğumuz sistemden oldukça memnunum. Hedefime ulaşamasam da alınabilecek verimi alıyorum. Ramazanın son günleriydi ve iş yoğunluğu nedeniyle sistemi yeterince kontrol edemedik. Dezenfektan da kullanmıyorduk Kasa içindeki arpalarda mantar ve kullandığımız demir aksamda paslanma oluştu. (Çok gelen gidenimiz olmuştu sistemi görmek için belki de nazar değdi:D ) Ramazan bayramında sistemi bakıma aldık. Konteyner içini, dışını, kullandığımız tüm ekipmanları dezenfekte ettik, demir aksamı antipasla elden geçirdik ve daha sonra tekrar yükleme yaptık. şu an hiç sorunsuz çalışıyor. Kullandığımız kasaları dezenfektanlı suya batırdıktan sonra kullanıyoruz. Kullandığımız suyu şimdilik dezenfekte etmiyoruz. Eğer yine sorun oluşursa sistemde ozon jeneratörü kullanmayı düşünüyorum. Sayın Sarıcan Beyden öğrenerek yaptığım enzimi veya sıvı solucan gübresini de ileride dezenfektan yerine kullanmayı planlıyorum. Yaptığımız denemeleri fırsat buldukça paylaşacağız. Ama şu bir gerçek ki tüm denemeler zaman, azim ve sabır istiyor. Zaman içinde daha güzel paylaşımlarda buluşabilmek dileğiyle... Selamlar... Saygılar... |
Sayin vetman,
Yeni yeni kuzu besiciligine yatirim yapmaktayim ve uzun zamandir bu tur makine yapmayi dusunuyordum. Suan icin hayvanlarim merada gecirdikleri 8 saatin haricinde misir silaji, arpa ezmesi ve saman olarak yem takviyesi yapmaktayim. Arpa ciminden kuzu besiciliginde yemden tasarruf etmenin haricinde ne gibi faydsi olur. Suan icin 200 bas koyun ve kuzu beslemesinde kullanabilecegim cimlendirme makinasi yapmak istiyorum. Emeginiz ve paylasimlarinizi takdir ve teşekkür ederim. Saygılar. |
Alıntı:
Arpa çimi verdiğinizde rasyonda kullandığınız yemi yarı yarıya düşürebilirsiniz. Arpa ezmesini ve mısır sılajını hiç vermeyebilirsiniz. Arpa çimi ile kuzularınızın daha hızlı büyüdüğünü görürsünüz. İçerdiği vitamin ve aminoasitler nedeniyle kuzuların daha canlı durduğunu görürsünüz. Daha az hastalandığını görürsünüz. Konsantre yem tüketimi azaldığı için etin daha lezzetli olduğunu görürsünüz. Daha erken sürede koç aşım zamanı geldiğini görürsünüz. Koça geldiğinde döl tutma oranının yükseldiğini görürsünüz.... Kardeş kısacası Arpa çimini hayvanlar çok iştahlı yerler. Arpa çimi yedirerek kuzularınıza 4 Mevsim baharı yaşatırsınız. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Selamlar... Saygılar... |
bence yardımcı oldunuz
|
sayın meslektaş ankarada doğaal tavuk üretim aşamasındayım.bu sistemi oda içerisine kurma çalışmasıdayım .ışığı yansıtma amacıyla ayna kullanmayı düşünüyorum. birde tohumların ne kadar zaman suda bekletilmesi gerekir. paylaşırsanız sevinirim.
|
Alıntı:
Oda içine ayna kullanacağın gibi, enerji sarfiyatını azaltmak için LED ampul de kullanabilirsiniz. Tohumları suda bekletme süremiz 12 saat. Sabah 7 gibi suya koyduğumuz arpaları akşam 7 gibi konteynera yüklüyoruz. Suyun içine şimdilik herhangi bir şey kullanmasak da denemesini yapan ve bize öneren dostların tavsiyesiyle sıvı solucan gübresi kullanmayı düşünüyoruz. Bu konudaki bilgiyi http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ma/32156-2.htm 34. mesajda yazmıştım. Selamlar... Saygılar... |
Allah cc senden razı olsun
Bu kadar bilgiyi herkesle paylaşmak her insanın yük yapamıyacağı bir şey. Allah cc sana yardımcın olsun .bu makinayı seriüretim şeklinde çiftçimize uygun fiatta sunabilirsen türk hayvancılığının gelişmesine katkın çok büyük katkın olur. Saygılar .selamlar
|
Alıntı:
Bu çimmatikten yapmak isteyen dostlar çiftliğimize buyursunlar gelsinler, incelesinler ve kendileri yapsınlar. Bizim gayemiz bilgimizi paylaşarak ülkemiz çiftçisine katkıda bulunmak zaten. Selamlar... Saygılar... |
Konuyla pek alakalı olmadığım halde yeni şeyleri deneyen insanları sevdiğim için konuyu baştan sona okudum.
Çok kısaca söylemek gerekirse size helal olsun diyorum. İnsanlara bu kadar yardımcı olmaya çalışmak kesinlikle takdire şayan. Abartmıyorum 80 milyonluk ülkemizde 5 milyon kişi sizi gibi yeni şeylerin peşinde koşup , bu bildiklerini insanlara anlatmaya çalışsa ülkemiz tarımda sanayide avrupadan daha ileri konuma gelir . |
suyun içine sıvı gübre konulmasında fayda vardır
Sulama suyunun için bitki gelişimini artıran sıvı besin gübresi eklenmesi halinde 9 kg ve hatta 10 kg da üretebilirsiniz diye ümit ediyorum.İlgi ile bende paylaşımlarınızı izliyorum başarınızın devamını dilerim.
Alıntı:
|
Yeniliğe açık olmak
Merhaba arkadasım ilk olarak paylasımınız için sizlere *** ederim. Benim sorum 20 aylık 60 günlük gebe düve için arpa çimini rasyonda nasıl kullanırız bize örnek rasyonlar sunabilirmisiniz.
Hayırlı işler bol kazançlar dileğimle. |
17 kg arpa 8 kg kuru yem uygun diye biliyorum
17 kg arpa çimi 8 kg kuru yem uygun olur diye düşünüyorum.
Alıntı:
|
değerler
Arpa ot kadar karoten olarak 6.5 kat ve yaklaşık 5 kat ıspanak demir içeriği yakın yedi kez vitamini portakal C ve, inek sütü var daha 30 kat daha fazla B1 vitamini ve kalsiyum 11 kez miktarda söyleniyor 100g B12 vitamini 80 mikrogram.
Arpa çim eklem biriken kalsiyum çözünür ve midenin iç yüzeyinde organik sodyum takviye organik sodyum, çok yüksektir. Mide hidroklorik asit üretimi geliştirerek bu sindirim yardımcıları. Artrit olan insanlar çünkü (100grms başına 28 mg) içeren organik sodyum yıldır kereviz suyu kullanılabilir, ancak arpa ot organik sodyum miktarı (100 gram başına 775mg)! Bu karşılaştırma var Arpa Grass hizmet 1 çay kaşığı başına Besin içeriği , tavsiye edilen günlük alım miktarı ve yüzdesi (% Günlük Miktarlar 2,000 kalori diyet esas alınarak hesaplanmıştır.) Kalori 31, yağ = 0 kalori. Toplam yağlı = 0g (% 0) Sodyum = 3.0 mg (<% 1), potasyum = 316 mg (% 9) Karbonhidrat = 4.0 g (% 1.3), Lif = 1.6 g (% 6) Protein = 2.6 g ( % 5), A vitamini, beta-karoten (% 100) C vitamini (% 53), demir (% 33), riboflavin, vitamin B-2 (% 12) Aşağıdaki enzimler yeşil arpa tespit edilmiştir: # Aspartat aminotransferaz # Katalaz # Sitokrom oksidaz # DNaz # Yağ asit oksidaz # heksokinaz # Malik dehidrogenaz # Nitrat redüktaz # Azot oxyreductase # Peroksidaz # Peroksidaz katalaz # Fosfataz # Fosfolipaz # Polifenoloksidaz # RNaz # süperoksit dismutaz # Transhydrogenase Aşağıdaki amino asitler yeşil arpa tespit edilmiştir: # Alanin # Amid # Arginin # Aspartik asit # Sistin # Glutamik asit # Glisin # Histidin # Isoleucine # Lösin Lizin # # Metiyonin # fenilalanin # Proline # Pürinler Serin # # Threonine # Triptofan # tirozin # Valin Yeşil arpa 50'den fazla mineral eser miktarda içerir. Vitaminler # Beta karoten # Biotin # Kolin # Folik asit # Niasin # Pantotenik asit # A vitamini # Vitamin B # B2 vitamini # Vitamin B6 # Vitamin B12 # C vitamini # Vitamin E # K vitamini Mineraller # Bor # Kalsiyum Klorür # # Krom # İyot # Iron # Magnezyum # Manganez # Fosforlu # Potasyum # Selenyum # Sodyum # Kükürt # Çinko |
Teşekkür ederim açıklamalarınız için
Bizi bilgilendirdiğiniz için çok sağolunuz.
Alıntı:
|
merhaba sulama sistemini ayrıntılı olarak yazabilirmisiniz. motor olarak ne kullanıyorsunuz. maliyet kaça çıkıyor. saygılar..
|
Bu sistemin çok farklı modelini yakında uygulayacağım.
|
beraber paylaşım yapabiliriz
05368299330
|
Diğer sayfada modelimi paylaştım sayın vetman996. Saygılarımla
|
Alıntı:
|
Ben size şöyle anlatayım sayın vetman996 ve sayın delimusun sistemlerinden farklı olarak topraklı tarım esasına göre o sistemi oluşturdum toprak içeriği gerçekten doğal ürünlerden seçilmiştir. İçinde bir sürü malzeme vardır solucan gübresinden tutun da leonardite varan. Topraksız tarım denemesi değildir.
|
Alıntı:
Alıntıladığım mesajınızı okuduğuma çok sevindim. Atalarımızdan aldığımız örnek ile başlangıçta süt, 2 yıl içerisinde süt hayvanlarından alacağımız yavrular ile besi hayvanları yetiştirmeyi düşünüyoruz. Bilinçli bir üretici olmak, kâr marjını yükseltmek ve kaliteli ürün sağlamak için aylardır araştırma içerisindeyiz. Değerli bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız maddi ve manevi (çok dua ederiz :D ) olarak karşılığını ödemeye hazırız. Beslediğiniz hayvan cinslerini ve uyguladığınız besi yöntemini kabaca paylaşırsanız bize (bir ortağım var) çok yardımcı olmuş olursunuz. Müsait bir zamanınızda da çiftliğinizin konumunu paylaşırsanız ziyaret etmek isteriz. |
Alıntı:
Büyükbaş hayvan üreticisi olma kararınıza sevindim. Umarım başlarsınız ve bu zevkli uğraştan mahrum kalmazsınız. Büyükbaş hayvancılık bazı dönemlerde çok kazandırır, bazı dönemlerde hiç kazandırmaz hatta bir dönem zarar da edebilirsiniz ama ortalamasında mutlaka kazanırsınız. Kısa dönem hayvancılık yapmak istiyorsanız hiç başlamayın. Ama en az 5 yıl yapabilirim düşüncesindeyseniz mutlaka başlamalısınız. Biz daha çok holstein damızlık düve yetiştiriciliği yapıyoruz. Bildiğimiz çiftliklerden 1 yaş civarındaki gebe olmayan düveleri alıp çiftliğimize getiriyoruz. Bunları en uygun rasyonla besliyoruz ve kızgınlığa geldiklerinde uygun sperma ile tohumlama yapıyoruz ve damızlık gebe düve olarak satışını yapıyoruz. Değerli kardeşim işlerimizin yoğunluğu nedeniyle cevabı geciktirdim kusura bakmayın. İş yoğunluğu nedeniyle dostların işletmelerimize ziyaretlerini de bir süre ertelemek zorunda kaldık. Programımıza göre Nisan ayından sonra işletmemize gelebilirsiniz size yerinde daha detaylı bilgiler verebiliriz. Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar... |
Bu sistemi 180 metrekarelik zemindeki depoya uygulamayı düşünüyorum. Nasıl yapılabileceği hakkında detaylarıyla benimle iletişime geçerseniz çok memnun olurum.
|
Alıntı:
Özel mesajla da sormuşsunuz. Elimden geldiğince yazdım ama siz bu başlığı tekrar okuduktan sonra aklınıza takılan soruları sorarsanız daha açıklayıcı olur. Çünkü hangi konuya takıldığınızı bilmediğim için sizin ilkönce konuyu okumalı anlayamadığınız kısımları sormalısınız düşüncesindeyim. Selamlar... Saygılar... |
Alıntı:
Arpa çimi yetiştirmeye devam ediyor musunuz? Hayvanlarda olumsuz bir yan etkisini gördünüz mü? Bir veteriner tanıdık; süt verimini arttırır ama hayvanın erken tükenmesine, veriminin de erken düşmesine neden olur demişti. Danışabilecek zoolog bulma peşindeyim. Görüşebilirsem size de fikir verebilmesi için mutlaka burada da paylaşırım. Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilirseniz, deneyimlerinizin bir veteriner görüşünden daha faydalı olacağını düşünüyorum. Kolaylıklar dilerim. |
istanbul tüyap hayvacılık fuarın arpa çimlendirme yoğun ilgi gördü
|
Değerli Ysfaydn merhaba.
Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Umarım sizin için yararlı olur. Bu arada cevabı geciktiridğim için kusura bakmayınız lütfen. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Örneğin rasyon içinde kalsiyum yeterli oranda bulunmaz ise hayvan sütteki kalsiyumu kendi vücudundan süte aktarır ki ileride bu hayvan süt humması dediğimiz kalsiyum eksikliğine bağlı hastalığa yakalanabilir. Siz rasyonu hayvanın süt verimine göre hazırlayabilirseniz hayvanın süt verimi yükselir. Fakat hayvanın sağlığı için herhangi bir risk oluşmaz. Hayvanın erken tükenmesi diye bir problem olmaz. Bu konuda rahat olun. Danışabileceğiniz bir zoolog bulabilirseniz fikirlerini paylaşmanız hepimiz için yararlı olur düşüncesindeyim. Bu tür bilgileri hayvan besleme uzmanları veya zooteknistlerden alarak paylaşabilirseniz daha verimli olur düşüncesindeyim. Alıntı:
Sorularınız olursa genel veya özelden vaktimin müsade edebildiği sürece cevaplamaya gayret ederim. Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar... |
selam vetman Salihl i ilçe tarımda mı calışıyorsunuz ?
|
Alıntı:
Salihli İlçe Tarım Müdürlüğünde çalışıyordum. Şu an Afyon'da çalışıyorum. Cuma günleri mesai çıkışı Salihli'deyim. Pazartesi mesaide Afyon'da oluyorum. Selamlar... |
sayın vetman996
bu kasaları nerden alabiliriz? fiyatları ne kasanın altı kapalıysa su nereden dreyn oluyor.yanlardaki delikler dreyn için yeterli mi? saygılar |
sayın vet man benim eşimde Gölmarmara da ilçe tarımdaydı salihlide görev yapan ziraat ve veterinerleri tanırız bi kısmını uygun bi günde sizi ziyaret etmek isterim
|
sayın vetman sizi gerçekten tebrik ve takdir ederim.yaklaşık bir haftadır özellikle sizin mesajlarınızı ve faaliyetlerinizi takip ediyorum.maşallah benim planladığım bütün düzeneği kurmuşsunuz.bikaç farklılık var tabi :D
çalışmalarınız gerçekten insana ilham verdiğini söylemek isterim.ayrıca forumdaki mesajlarda herşeyi açık açık anlattığınız ve insanları bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler. gerçekten takdire şayan bir insansınız. çalışmalarınızda başarılar... düşünmüşsünüzdür belki ama müsadenizle sisteminize bi ilave yapmak isterim. çimmatikte elektrik enerjisi sarfiyatını düşürmek için güneş panelleri ile elektrik üretip kullanmayı düşündünüz mü? merak ettim |
arkaslar androidten katiliyorum ozel yazmak istedim beceremedim burayida becerebilir miyim bilmiyorum ben vetmana özel mesaj yolladım acaba gitti mi gitmedin bilmiyorum yardımcı olun bana lütfen özele mesaj nasıl gönderilir ?
|
kac aydir takip ediyorum sitenizi çok güzel bir konu başlığı bu topraksız tarım çimleme. sarıcan herkeze yardım ediyorsun okuduklarımda bana da yardımcı olsana biraz bu özel mesaj işinde ;)
|
Şu an evdeyım telefonda bellı etmıyordu ozel mesajınız doluymus o yuzden sıze mesaj gonderemıyormusuz.! VETMAN işin acıkcası sızden tel ıstıyordum gorusmek ıstedıgım konular ve benı aydınlatmanız ıcın. ozel mesajların doluymus eger sızın ıcın mahsuru yoksa telınızı ozelden gonderırmısınız aramak ıstıyorum sızı. ben ozelden gonderdım telımı aramanız ıcın gelmemıs sıze galıba ondan sızden ıstıyorum.
teşekkurler |
Alıntı:
Rahatsızlığım nedeniyle 4 gündür siteye giremedim. Mesaj kutum dolmuş. Şimdi boşalttım. Mesajınızı bekliyorum. Selamlar... |
Sayın vetman
2 aydır bu konuyu araştırıyordum ama fiyatlarının benim bütçeme göre yüksek olmasından dolayı kendim yapmayı düşündüm fakat cesaret edemedim şans eseri sizin paylaşımlarınızı okuyunca çok mutlu oldum ve bana ilham ve güç verdiniz öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkürler yoğunluğunuza ragmen herkezi cevaplamak için bu işe vakit ayırdığınız için sizi çok çok çok tebrik ederim. Şu anda siteyi takip edip etmediğinizden emin olmadığım için soru sormuyorum Umarım takip ediyorsunuzdur size danışmak istediğim çok şey var heyecanla sizden haber bekliyorum |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025