agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Todor / Sera (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/23168.htm)

kiziltan 27-11-2013 13:39

Sn Todor Topraksiz Koylu Kahvesi`nde kooperatif benzeri bir yapi icin calisiliyor. Besin formulasyonlari, bazi besin formullerinin birkac bitki icin kullanimi gibi konularda sizing yardimlarinizi alabilsek memnun oluruz.
Saygilarimla
Engin KIZILTAN

Todor 27-11-2013 14:03

Hoagland formülü çok genel bir formül ve çeşitli bitkilerde (Ec ve pH ayarlaması koşuluyla) güzel iş görür.

kiziltan 27-11-2013 14:06

Sagolun Sn Todor

Su Hoagland formulunu ppm ve varsa eger gram olarak iletebilseniz, ben de hydrobuddy de saglamasini yaparim. Hydrobuddy kullanmayi ogrenebildim mi denememe yardimci olur.
Saygilarimla

Todor 27-11-2013 14:10

Hepsi burda var.

Hoagland solution - Wikipedia, the free encyclopedia

kiziltan 27-11-2013 14:33

Tesekkurler Todor
Engin KIZILTAN

Dima 22-12-2013 11:09

Sayın todor yazılarınızı daha önce hepsini tek tek aratarak okumuştum :)
Şuan sizin durumunuzda aynen benim :)
İstanbul'da yaşıyorum. Bilgisayar mühendisiyim. işim kazancım iyi ama hep aklımda değişik şeyler yapmak var. Önümde 2 seçenek var ya şuan ki işime devam etmek ya da zevk alacağım bir işi yapmak. Siz benim yerimde olsanız hangisini tercih ederdiniz ?

Todor 24-12-2013 15:26

Ben sizin yerinizde değilim ki, nasıl sizin yerinize karar vereyim. Bence sormanız gereken soru şu olmalı kendinize; Şu an yapmaktan zevk aldığım şey bana her zaman zevk verecek mi? Bilgisayar nankör bir meslektir, devamlı güncel kalmanız gerekir. Şimdi belirli bir eğitiminiz ve tecrübeniz var. Yarın, bugünkü seçiminizden pişman olursanız veya sıkılırsanız, çok fazla geri dönüş şansınız olmayacak çünkü bilgileriniz güncel kalmayacak. İyice ölçüp biçip öyle bir karar vermelisiniz.

Belki başlangıç için bir ayağınızı gene vahşi dünyada tutup, diğer keyif aldığınız hayatı da aynı anda yaşayarak karar verme sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Todor 24-12-2013 15:29

Bu arada Antalya Fuarından selam yollayan arkadaşlara teşekkür ederim. :)

Todor 03-01-2014 09:24

Yalova Altınova Kaymakamı Sn. Nurullah Kaya'nın tesisimizi ziyaretinin Akkent Gazetesi tarafından yapılan haberi.
Agaclar.net'den de bahsettiydim fakat montajda çıkartmışlar herhalde.
- AKKENT TV - YouTube

İsmail Karagülle 03-01-2014 11:35

Tebrikler.

tkorkunckaya 03-01-2014 20:13

Sayın Todor,
tebrik ediyorum, hem üzülerek hem sevinerek izledim...

kiziltan 03-01-2014 20:58

Merhaba
Sisteminiz gercekten harika, calisarak kazanarak buyutmussunuz , tebrikler.
Idarecilere sorunlari ve cozum icin beklentileri anlatmakla baskalari icin de faydali olmaya calistiginiz icin gercekten tebrikler.
Engin KIZILTAN

Todor 03-01-2014 21:02

Sayın Tkorkunckaya, neden üzüldünüz, neden sevindiniz?

kiziltan 03-01-2014 21:21

Sn Todor

Merhaba, hidroponik uretim icin bir sorun olan raf omru kisaligi konusunda internette dolasirken bazi kaynaklar buldum. Bunlari " topraksiz tarim icin ortaklasa besin eriyigi yapimi " basliginda sayfa 4-5 de 120-121-122 mesajlarda yazdim. Hem kisaca anlattim, hem internetteki kaynaklari yazdim , sonradan aradigimda Turkiye`de satanlar var buldum. Ancak uretimi de cok kolay piyasada malemeleri var.

Siz buyuk uretim yaptiginiz ve Istanbul pazarina verdiginiz icin bu raf omru sorun olmus olabilir ve dilerseniz 100-200 fide icin deneyebilirsiniz saniyorum.

Maalesef forum icinde geyik muhabbeti ilgi goruyor ama bu gibi bilgi verince kimse bakmamis saniyorum, ne yazan oldu ne de begeni tiklayan, saglik olsun.

Incelemeye vaktiniz olursa faydalanirsiniz saniyorum.
Saygilarimla
Engin KIZILTAN

Todor 03-01-2014 21:25

Okumuştum, 50 ppm potasyum silikat. En son katılacak :)

kiziltan 03-01-2014 21:32

Sn Todor

Marul uretimi kisa surdugune gore deneme kisa surede sonuc verir saniyorum, dener ve ticari sir demez ve yayinlarsaniz cok memnun olurum.
Engin KIZILTAN

tkorkunckaya 04-01-2014 01:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 1238187)
Sayın Tkorkunckaya, neden üzüldünüz, neden sevindiniz?

Fikri, zihni açık böyle bir kaymakam görmekten dolayı sevindim tabii ki. Sayın Nurullah Kaya'nın olaya bu kadar özel yaklaşması son derece mutlu edici, ümit verici. Can alıcı noktaların hepsini almış ve uzun vadede bu bilgileri kullanacağından eminim. Kalkınma anlamında sevindirici. Diğer taraftan, yaptığınız çalışmaların çevre idarecileri veya ilgilileri tarafından bu kadar süre sonra, geç farkedilmesi kimin hatası ben açıkçası pek emin değilim. Siz başarılı olmuşsunuz ki bu bir başarı öyküsü olarak ele alınacak şimdi. Halbuki bugüne kadar Yalova'da bu tür bir çalışmanın yapılabileceği aynı ilgili kişiler tarafından çiftçiye anlatılıyor olması gerekmez miydi?

Tamam herşeyi devletten beklemeyelim amma velakin geçmişte kooperatifleri, tavuk yetiştiriciliğini al takke ver külah, gerektiğinde zorla köylüye anlatabilmişti devletimiz. Bunca teknolojik gelişme varken, bugün neden olamıyor? Su kültürünün, solucan kompostunun ve benzeri bir çok tarımsal yeniliğin bizim tarafta "yenilik" olması üzücü değil mi sizin için de?

Tekrar tebrikler.

İsmail Karagülle 04-01-2014 06:39

Devlet vatandaşa proje getireceğine , vatandaş ( burada vatandaş tudor oluyor) devlete yol gösteriyor. Projeyi hayata geçiriyor, Devletin memuru da vatandaşa bunvca zamandır yapıyordun bize haber vermedin , geç farkettik vatandaş suçlu gibi espiri ile karışık durumun vahametini ortaya koymuş oluyor.

Tudor bulup yapacak ve devlet duyacak ,
150 Senedir yapılan ve dünyada yaygınlaşan bir tarım metodunu tudor yapmasa kaymakam bey hala duymamış olacakmış.

Benzer şeyleri köyümde ben de yaşamaya başladım . Farkına varan devlet , memurları heyecanla birileri bizi oraya getirsin diye bekliyorlar . Kendiliğinden gelmek gibi bir durumu kendilerine yediremiyorlar.

Araya birileri girsin ve beyefendi buyrun bakın gelin desin ve lütfen gelsinler.
Ben de inadına yüzvermiyorum .
Devlet memuru ekmeden biçme peşinde. Ortaya çıkmış bir başarının ortağı olma peşinde. Ne çalışkan ve üretken memur desinler kurnazlığı peşinde.

Niye bu durumdayızın açık bir resmidir.
Sağlıcakla kalın .

Todor 04-01-2014 08:42

Aslında kaymakam Bey'in konuya bu kadar vakıf olması beni şaşırttı. Tarım ile yakından ilgilenen birisi. Sorduğu sorular ve yaptığı çıkarımlar, amatörden daha kapsamlı bir tarım geçmişi olduğunu düşündürttü bana.

Şimdi işin aslı şu;
Bildiğiniz üzere Yalova, İstanbul-Bursa-Kocaeli arasında bakir bir bölgeydi. Ağırlıklı geçimi tarım, en büyük pazarı da İstanbul'du. Şimdi bu çok hızlı bir şekilde değişiyor ve Yalova "gelişiyor". Otoyol ve köprü inşaatı bir çok tarım arazisini yok etti. Tersaneler zaten bir kaç senedir kivi üretimini baltalıyor. Dışarıdan çok fazla göç alıyoruz ve her yer binalarla doluyor. Köylerde durum tam aksinüfus genelde 40-100 hane arası, genç nüfus hiç yok ve eskiden 3-4 kahvehane olan köy meydanlarında şu anda bomboş ve içmek için çay yok.

Daha önceki amirlerin sanayiye verdiği ağırlık, Sn. Esengül Civelek'in Yalova'ya vali atanmasıyla azaldı. Gözlemlediğim kadarı ile Vali Hanım, köylere gerçekten bir şeyler yapmak istiyor ve yapıyorda. Kaymakam Bey'de aynı istekleri taşıyor sanıyorum. Çünkü gösterdiği heyecan, siyasi bir rantdan ziyade, buranın köy yaşamını zenginleştirmek istediğini hissettiriyor zaten. Standart mülki amir formundan da oldukça uzak renkli bir kişilik kendisi.

Bana henüz bir şey teklif edilmiş değil. Ama üç aşağı beş yukarı kestiriyorum söylenebilecekleri.

Bakalım zaman neler gösterecek.

ykaya194 04-01-2014 11:58

Topraksız tarımda ve bilhassa sebze yetiştiriciliğinde, Yalova avantajlı bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Yerleşimin yoğun olduğu İstanbul ve Körfez'e yakın oluşu gerek nakliye giderlerin diğer bölgelere göre düşük kalması gerekse ürünün tüketciye hızlı ulaşabilirliği artı avantaj sağlar. Yalova'nın çiçek seracılığında merkez üssü olduğu gibi topraksız tarımdada merkez üssü olabilir.

Kooperatif kurarak daha büyük yatırımlara girişilebilir. Kılıç gibi Yalova'ya yakın köylerde uygun fiyatlarda araziler bulunabilir kanısındayım. Sayın Todor gibi girişimciler bulunursa niye olmasın derim.

Saygı ve sevgiler

İsmail Karagülle 04-01-2014 18:54

Kaymakam ve vali çok şey yapabilir.

İlçe tarımda konuyu teorik olarak bilen ziraatçiler vardır. Ama teoriyi pratiğe dökmüş ve başarmış birini bulmak o kadar da kolay değildir. Heryerde Todor BULMAK O KADAR DA KOLAY DEĞİL.

Şimdi kaymakam ve ilçe tarım md, Valiye bir proje ile gidip ,

Bütün köylüye topraksız tarım serası yapıp , bunu destekleme kredileri , destekleyen
Bir proje yapabilirler.

Danışman olarak işin başına todoru da dahil ederek projeyi hayata geçirebilirler.

İlçe tarım sözleşmeli danışman çalıştırabilir. İlçe tarımda bir ziraat müh , ile beraber çalışmanızı önerebilirler.

Nasılsa deneme için örnek sera yapmaya artık ihtiyaç yok . Mekanımız burası diyor zaten kaymakam bey.

İşin başında bu konuyu başarmış todor olunca ,
Başarı şansı neredeyse % 100
Böyle bir şansı bir bürokrat meslek hayatı boyunca kolay kolay bulamaz.
sağlıcakla kalın .

cemal.S 31-01-2014 22:06

Merhabalar...!

İşin içinde onca emek onca sabır olmasa inanın tüm bunları düşümüzde bile görmek mümkün değil.. Onca yıldır tanırım sevgili TODOR arkadaşımızı nasıl araştırmacı ve bilgiye değer verdiğini bilirim... Kaymakam beyin heyecanı harika bakalım sonuç ne olacak merakla takip edeceğim.. Gidip yerinde görme şansım oldu.. Eşimle birlikte yol uğrattık..Gerçekten örnek bir çalışma..Bir çok artısından çok bizi cezbeden çorak, verimsiz ve küçük ölçekli arazileri ekonomiye katması tarafı.. Başarılarının devam edeceğinden zerre kadar şüphem yok birileri köstek olup bu başarıyı kendi hesabına kullanmaya kalkmazsa..
Takipteyiz üstadım.. Bizimde hayalimiz küçücük kendi yerimizde yukarıya doğru büyüyerek saksılı üretimimize yön vermek..Bakalım kısmet..
Kolay gelsin..

Saygıyla

Todor 01-02-2014 21:05

Sağ olun Cemal Bey. İlk tanıştığımızdan beri desteğinizi hiç esirgemediniz.

İsmail Kuzucu 02-02-2014 21:18

Merhabalar sayın Todor,

Seranız için yazacak bişeyler bulamıyorum :) Her konuda dört dörtlük bir sisteminiz var. Sayfanızı her zaman takipteyim. İnşallah her daim emeğinizin karşılığını kat ve kat alırsınız.

Ek olarak bir konu hakkında fikirde bulunacağım, acaba iletişim kurmanız mümkün mü? Tüm bilgilerim profil sayfamda mevcut.

Saygılar..

Todor 03-02-2014 06:05

Güzel sözleriniz için teşekkürler. İletişim için özel mesaj attım.

Murat Uysal 06-06-2014 00:12

Sayın Todor. Boru sistemine geçerken yeni bir sera mı kurdunuz. Sizin seranız bildiğim kadarıyla 1200 metrekare idi. Ben hesabı ne kadar yaparsam yapayım yıllık kapasiteyi 200000 bulamadım. Bu nasıl oluyor. Borular sanırım 10 sıra ve 40 cm ara ile değilmi. Birde sıra aralarında mesafe nekadar. Kusura bakmayın çok soru sordum.

Todor 13-06-2014 06:06

Evet, 2000 m2 ikinci bir sera kurdum. Oluk altı yüksekliği 5, yay açıklığı 8 m. Sıra araları 2 m, sıra yüksekliği 4 m 10 kat. Bir önceki sayfada fotoğraflar mevcut.

622ali 17-06-2014 16:17

Todor isimli abimizi video yu izlemeden once genc birisi olarak kafamda canlandirmistim ama yasini almis saygideger bir abimiz imis. Sistemlerinizi hayranlikla izledim. Sizler bu isin profesyonelleri olmussunuz. Bende evimin bahcesinde 100 m2 cadirda bu sistemi denemek istiyordum. Artik butun dikkatimi sizin yazdiginiz yazilara ayiriyorum. Saygilarimla.....

efe446 06-07-2014 14:14

Merhaba ,

Seranız hayırlı olsun. Acaba size seranın maliyeti ne oldu? İçinde ne kadar boru kullandınız onların maliyeti nedir? Birde sistemde sürekli akış mı uyguluyorsunuz yoksa fasılalı mı?Teşekkürler.

Todor 07-07-2014 00:55

m2 maliyet fiyatı her şey dahil 140 TL'yi geçti. Toplam 10.000 m boru kullanıldı. Boruların maliyeti, nakliye dahil 40.000 TL civarında idi. 24 saat besleme yapıyorum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025