![]() |
Alıntı:
20-25cm aralarda 30 da vardır. |
sayın delimus şu anda sitedemisiniz....cevap verireseniz memnun olurum
|
Sn.Delimus;
Cevabınız ve resimler için çok teşekkür ederim.Bir sorum daha olacak;18 Ekim 2010'da tohum mu,fide mi ekildi.Fide ise kaç günlük idi. Teşekkürlerimle selamlar. |
Fideden ekildi , Fidenin kaç günlük olduğunu tam bilmiyorum fide firması ekti 20-25 günlük sanırım.Fakat fide gelişimi havaya bağlı olarak 30 günü bulduğuda oluyormuş.
|
Durgun su kültürüyle ilgili bir video var fikir vermesi için paylaşıyorum. İşi biraz basitleştirme adına yazıyorum. Brandayı toprağın üzerine ser etrafını yükselt içine suyu doldur işlem tamam gibi. Boru delme derdine son. Kalın straforlar var onlar üzerine de istenilen büyüklükte ve aralıkta bitki için delikler oluşturulabilir. Linkin bulunduğu sayfada çeşitli örnekler mevcut.
http://www.youtube.com/watch?v=dUCGh...eature=related |
Merhaba Sayın Delimus;
Öncelikle seranızı çok beğendim. Bende bir arkadşımla Adana'da durgun su kültürü için sera kurma aşamasına geldik. Bu konuda araştırma yapmaktayız. İnşallah bizde sizin kadar başarılı olabiliriz. Ama öncesinde bu işi bizim de yapabileceğimize inandıran arkadaşımızın, bir aksilik olmazsa pazar günü durgun su için sera kurulumu olabilir inşallah bende burda oradan edindiğim bilgileri paylaşabilirim. Ağaçlar.net'ten bende çok şey öğreniyorum. Herkese verdiği bilgilerden dolayı teşekkürler. |
sn.delimus cesaretinizden dolayı tebrikler .elinize sağlık çok güzel gelişmişler
bende bir ziraat mühendisi olarak aynı cesareti bulabilirsem kocaelinde seramı kurmak istiyorum . |
Merhaba Arkadaşlar,
31 yaşımdayım,endüstri mühendisiyim..uzmanlık alanım marka yaratmak.salkım domates marka yaratıp,piyasaya tanıtmak ve stratejileri belirlemek.daha sonra da iç ve dış piyasada ürünü iyi fiyata pazarlamak. bir araştırma yaparken,sitenizi gördüm ve gerçekten çok etkilendim.yapmış olduğunuz üretimlerden,yaşamış olduğunuz teccübelerden yararlanmak en büyük amacım. teşekkürler |
Sayın Delimus;
Uzunca bir aradan sonra sağlık ve başarı diliyorum.Topraksız marul denemelerini bizlerle paylaşmanız tüm forum katılımcılarını sevindirecektir.Benim cevabını merak ettiğim sorular şöyle: -Fide dikiminden sonra ortalama kaç günde hasat ettiniz? -Bu zaman zarfında en düşük ve en yüksek hava sıcaklığı kaç derece oldu? -Girdi maliyet analizi yaptınız mı? (Tane başı gübre gideri gibi) -Ortalama satış ağırlığı kaç gram oldu? -% kaç fide firesi oldu? -Ortalama olarak tanesini kaça sattınız? Para kazanmış olmanızı temenni ediyorum. Selamlarımla. |
Son şubattan beri Marul ekmiyorum ziraa bu sene marul fiyatları çok düştü köyümdede ekenlerde hep zarar etti. 60 dekar 10bin tl sattı mesala çoğuda sürdü vs....
-Fide dikiminden sonra ortalama kaç günde hasat ettiniz? 60 gün Fakat bunu hava şartları çok etkilemekte. Temizlenmiş hali. -Bu zaman zarfında en düşük ve en yüksek hava sıcaklığı kaç derece oldu? Bİlmiyorum , bakıyoruz fakat kayıt tutmuyoruz. -Girdi maliyet analizi yaptınız mı? (Tane başı gübre gideri gibi) Gübre sulama günde 4 ton başlarda sonra 8 ton Günde. -Ortalama satış ağırlığı kaç gram oldu? 600 başladım 800 filan bitirdim. -% kaç fide firesi oldu? Bu sene sıcak gitti bunun zararını kayısımızdada çekiyoruz ondan baş sarmayanlar oldu,Çürümeden kaynaklı Firem çok oldu sebebi benim sık ekmemden kaynaklandı .Biraz fidelerimde güzel değildi 1000 kadarda bu yüzden küçük kalanlar oldu. -Ortalama olarak tanesini kaça sattınız? 1 tl , 90 , 80 kuruş ıskartalarda 450 - 600 arası gitti fakat bu pazarlamadanda kaynaklandı diye bilirim daha iyi fiyatlara satanda oldu mesela 1 tl olanları marketcilere sattım. Halciye kalsa onun aklına gidersen 10 kuruş bile çok . Para kazanmış olmanızı temenni ediyorum. Zarar etmedim ama sevindirmedide. Geçen sezon olsa çok iyi kâr ederdim. Çiftçilikte pazarlama çok önemli semiz otundan 3 dekar açık arazide çok iyi para kazananlara rasladım fakat ben eksem onlar kadar kazanamam o kesin. Taze Soğan ve fındık turpu demesi yaptım şubattan -mart ayı için bu hafta onlardanda sonuç alamadım Taze soğan çok fazla buralarda para etmiyor , fındık turpuda ağır gidiyor . Bu sezon marul düşünmüyoruz. Büyük ihtimal kabak ekicem peşi sırada biber bu hafta belli olur. |
Sn Delimus taze soğanlar ortalama kaç günde hasat geliyor acaba? Arpacık mı ektiniz?
|
sn Delimus bardak ekimi demişsiniz bu bardak nasıl bir bardak olması lazım ki kalıp parası çok yüksek çıktığı için yapılmadığını söylüyorsunuz fakat sonuç itibari ile bu bardağın tüketim mikatarları az değildir zanımca bu konuda bir fikriniz varmı acaba ?
|
kemal bey soruyu tam anlamadım fakat fabrikalarla , ana dağıtımcılarla görüşmemde delikli bardak üretemiyeceklerini belirtmişlerdi.Fiyatı ne kadar yükseltsem oranı artırsam dahi özel üretime giriyor buda kârlı gelmiyor.
Şuanki sistemde zaten bardak kullanmamaktayım. Ocean tohum ağırlıklı ektim fakat ayrıca arpacıklarla testlerimde oldu , uygun hava şartlarında 40 günde filan arpacıklar eğer arpacıklar büyükse daha hızlı ve iri soğan oluyor , tohumdan 70-80 günü buluyor bu süre havalar soğuk giderse 100 günü bile geçer duruyor çünki büyüme. Bence Tohumdan daha kaliteli ürün alınıyor. |
sn Delimus
kusura bakmayın biraz kıt anlatım galiba fakat sormak istediğim ne kadarlık bir tüketimminiz var eğer tüketim miktarı fazla ise yapılabilir mutlaka imalatcılar buna yönelirler illaki ve bardakları normal mi yoksa konikmi kullanıyorsunuz. Ayrıca yaptırmış olduğunuz seranın ortalama maliyeti nedir acaba kusura bakmayım bizde burda düşünüyoruzda. |
selam ile..
sayın delimus yaptıklarınız gerçekten büyük cesaret isteyen bir iştir. tebrikler ve kazancınız bol olması dileği ile. günlerdir bu konuları inceleye inceleye bitab düştüm diyebilir:) ağaçlar.net sitesine ve müdavimlerinede çok teşekkür ediyorum paylaşımlarından ve bilgilendirmelerinden ötürü. bende bir soru sorsam sıkıntı olmaz sanırım. bu sistemi karadenizde denize cok yakın bır bölgede yapmayı denesek nasıl olur, bu konudaki görüşünüz nedir? şimdiye dek gördüklerim genelde akdeniz veya akdeniz iklimine dahil olan bölgelerdedir. karadeniz de ne tür avantaj ve dezavantajlarımız olur? bu konuda vereceniz bilgiler ciddi manada önem arzedecektir. selam ile... |
bu delimus abiden yardım almam lazım :)) çok güzel bir proje bol kazançlar allah yolunuzu açık etsin inşallah
|
Merhaba Delimus,
Adım Burhan,adana da ikamet ediorum,ögrenciyim ve yaklasık 7-8 aydır topraksız tarıma merak saldım,ilk etapta bu konu hakkında kendimi bilgi ile iyice donattıktan sonra uygulama aşamasına geçeceğim,öncelikle evimin terasında bu işe baslamayı düşünüyorum daha sonra bir yakınımın 600 m2 lik arazisinde bu işi yapmaya baslayacagım.Dün telefonda konustugum ve bana baya yardımcı olan jibuti kullanıcı adlı sayın orhan abim bana domates degil de çilek veya biber yetiştirmem gerektigini soyledi.özellikle çilek konusunda yardım alabilecegin isim olarak seni verdi.gidip uygulamalarını da gorebilirsiniz falan dedi,eger uygun zamanı ayarlayabilirsek,senin yaptgın uygulamaları gorup bazı soruları sormak isterim,umarım yardımcı olabilirsin,iyi günler dilerim,kolay gelsin :) |
Sayın delimus bilgilerinizi hiç usanmadan bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar bol kazançlar dilerim.
|
Delimus kardeşim Allah bol kazanç versin gerçekten çok iyi bir çalışma.Benimde böyle bir işe girme planım var antepte yaşıyorum.eğer sizde kabul ederseniz bigün seranızı ziyerete gelmek isterim
saygılar |
acaba delimus bey hala yapıyormu şu anki durumunu paylaşsa çok güzel olur
|
Alıntı:
|
Yaptığınız çalışmalarbaşarılar diliyorum
|
Çok güzel tebrik ederim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025