![]() |
Alıntı:
Teşekkürler. |
bende aynısı var.20-25 tl civarıydı sanırım.ölçümleri güvenilir değil , tavsiye etmem
|
bende o aletten deneme amaçlı ölçmüştüm hiç uğraşmayın.Doğru sonuç için galiba biraz kaliteli bişey almanız gerekiyor.
|
Selamlar
NPK ölçümü için bu kiti Amazon.com: RapiTest Soil Test Kit: Patio, Lawn & Garden Nem için bu cihazı Amazon.com: Panacea Products Moisture Meter: Patio, Lawn & Garden PH için Amazon.com: Luster Leaf 1612 Rapitest pH Soil Tester: Patio, Lawn & Garden almayı düşünüyorum doğru iş yapmış olur muyum? teşekkürler Murat |
hanna ec metre arıyorum ama internette yok bulamadım, medikalcilerde filan satılır mı? Hangi modelini tavsiye edersiniz?
|
Ulus'daki medikalcilerin bazılarında ec ve ph metre satıldığını görmüştüm.
Bende Hanna DiST 3 var, sıvı gübre ayarlamak için kullanıyorum. (0-2000 μS/cm arası). ph-metre.com'dan almıştım. Çevrede başka iletkenlik ölçer olmadığı için ölçüm kalitesi konusunda yorum yapamayacağım ama tutarlı değerler gösterdiğini söyleyebilirim :D Diğer taraftan kullanım amacınıza uygun modeli seçmeniz gerekiyor, bazı modeller yüksek iletkenlik ölçümüne uygunken bazıları düşük iletkenlik ölçümü için. Alıntı:
|
Alıntı:
|
DiST 3 veya benzeri bir ürün işinizi görür diye tahmin ediyorum. Yetiştirme ortamınız 2000 μS/cm altında olur büyük olasılıkla.
100 lira altı bulursunuz ama 50 liraya EC metre olacağını sanmıyorum. Alıntı:
|
Alıntı:
mesela 2,5 ec birim olarak kaç μS/cm' e denk geliyor? |
sadece EC dediklerinde mS/cm oluyordu diye hatırlıyorum.
1 ms/cm = 1000 μS/cm |
Alıntı:
|
PH Ölçümündeki Farklılık Hakkında
Merhabalar,
PH Metremi test etmek için, çalıştığım otelin yüzme havuzunun su değerleriyle denemek istedim. Nedeni ise otel olarak hem su değerleri konusunda, hem de temizlik ve hijyen konularında oldukça titiz davranmamız. Ayrıca sezon yeni açıldığı için (her ne kadar yağmurlardan dolayı başlamasa da) havuz ekipmanlarının PH dozlama vs. gibi cihazların kalibrasyonları da yeni yapıldı. Havuzda bulunan otomatik PH ayarlayıcısının dijital göstergesi (değerleri net hatırlamıyorum) 7,2 gösterirken PH metre 8,1 gibi değer gösterdi. Arada 0,8 - 0,9 kadar bir fark vardı. Bunun üzerine PH Test kiti ile yaptığımız test sonucu da 7,0 - 7,2 aralığında bir renk ile bu sonucu doğruladı. Eve geldim ve PH Metreyi elimde bulunan 4 ve 7 değerlerindeki tampon çözeltiler ile denediğimde sonuçları 0,03 ve 0,01 hata payı ile ölçtü. Şimdi burada hangi değer doğru? Aklıma Adwa'nın ATC, otomatik sıcaklık doğrulama özelliği olduğu geldi. Havuzdaki su sıcaklığı 27 derece civarındaydı. Yanlış bilmiyorsam Adwa PH değerini 25 derecedeki değere göre gösteriyor. Acaba 2 derecelik sıcaklık bu kadar PH farkına sebep olur mu? Bu konuda PH Metre kullanan arkadaşların yorumları nelerdir? Saygılar. |
Ben PH metre almak istiyorum. Şöyle bir şey işimi görür mü?
|
*** doktor tarsanın linemetre ürünü tam işini görür
|
Enzim, gübre vb. ürünlerin yanında ekşi maya ile ekşi mayalı hamurumun ph ını ölçebileceğim bir ph metre tavsiye edebilir misiniz?
|
Extech düzgün yüzeyli elektrod'un temas ettiği nemli yüzeyli her şeyin PH'ını ölçtüğünü söylüyor ama doğrusu maya ve hamurda denemedim.
|
Alıntı:
|
Bu arada müsait bir zamanda deneyebilir misiniz?
|
Olur, unutmazsam ve yakalayabilirsem denerim :)
|
Alıntı:
|
EC ve PH Metre Seçimi
Merhabalar
Topraksız tarım yapmak istiyorum seranın kurulumundayım şuan ec ve ph metre olarak hangisini tavsiye edersiniz.Alabileceğim bir site v.s varmidir? Tekrar teşekkürler.:p |
Merhabalar sizi çok araştırmalarım sonucu bana göre iki güzel ürünü sunmak istiyorum.
pH-SICAKLIK ÖLÇER (AD12) pH-SICAKLIK ÖLÇER (AD12) - pH ÖLÇÜM CİHAZLARI EC-SICAKLIK-TDS ÖLÇER (AD32) EC-SICAKLIK-TDS ÖLÇER (AD32) - EC ÖLÇÜM CİHAZLARI Bu iki ürün yukardaki bir abimizin tavsiyeleri ve fiyatı 180 tl benimde hoşuma gitti fakat birde şu ürünler var. Su Kalitesi Ölçüm Seti CEP TİPİ PH METRE - Cep tipi ph ölçüm cihazları - Su Kalitesi Ölçüm Seti - Ölçü - Kontrol - Kayıt - pH Metre - EC Metre - İletkenlik - Tuzluluk - Sıcaklık - Nem - Rüzgar - Toprak analiz - Toprak test - Cihazları Set halinde ve 160 TL Aralarında 20 tl oynuyor ama aşağıdaki ürün bana sanki daha elverişli gibi geliyor. İkisi de garantili.Daha önce bu sitelerden alışveriş yapan abilerim kardeşlerimiz var ise yardımlarını esirgemesinler.Saygılarımı sunuyorum.. |
Alacağınız ölçü aletleri kadar önemli bir şey varsa o da kalibrasyon sıvılarıdır. pH için en azından 4 ve 7. EC için de 0.7mS ile 3mS arasında iki kalibrasyon sıvısı almanız iyi olacaktır.
Ayrıca pH ölçerinizi kullanmadığınız zamanlarda mutlaka saklama solüsyonunda tutunuz. Eğer özel olarak saklama sıvınız yoksa pH 4 kalibrasyon sıvınızı kullanabilirsiniz. Aksi halde kısa süre içinde pH ölçeriniz kullanılamaz hale gelecektir. Ayrıca ölçü aletlerinizin kirlendiğini düşündüğünüz durumlarda, bir bardak suya %5-10 tuz ruhu karıştırın, pH ve EC ölçerlerinizi 5 dk. kadar içinde bekletin. Satın almak, saklamaktan çok daha kolay, tecrübeyle sabit :) İyi çalışmalar. |
O ad12 den bende aldim, icinden kalibrasyon sivisi cikti. Ilk aldigimda denedim sonra iki ay kutuda durdu. Tekrar olcdugumde hatali sonuc verdi. Kalibrasyon yaptim. Memnunmusun derseniz amator icin yeter, ama bidaha alman mali almak isterim
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
Ne dersiniz alınır mı ?
SIFIR Kutusunda, Dijital Ekranlı, Pratik Ph Monitörü, PH Metre sahibinden.comda - 235922908 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
güncel ph ec ölçer hangi marka ve nerden alabiliriz ?
|
Sn Tartes....
ad serisi ph ve ec metre aldım.... Sıvı ölçümü tamam...toprak ölçümünü nasıl yaparım ? |
hacimsel olarak bir birim toprağı iki birim saf su ile iyice karıştırıp 5 dakika bekledikten sonra üstte kalan sıvıya batırarak ölçebilirsiniz.
|
Şöyle bir cihaz var kullanan var mı ?
Elektronik Toprak Analiz Cihazı ( pH / Nem / Işık Şiddeti / Verimlilik (Gübre) TL-1880 Toprak Verimlilik (Gübre Durumu) Ölçümü Toprak yüzeyinden 5cm. lik bir bölümü temizleyin Temizlenen bölümü 15 cm. derinliğe kadar taş ve benzeri sert cisimlerden arındırın Toprağı hamur kıvamına gelene kadar direk olarak ıslatın (Tercihen yağmur suyu **** saf su daha doğru ölçüm alınmasını sağlar.) Cihazın metal problarını temiz bir bezle silin. Cihazın yanındaki anahtarı FERTILITY konumuna getirin ve 3-4 cm kadar toprağa batırın. (Bitkinize zarar vermemek için köklere dikkat ediniz.) Cihaz ekranından ölçülen değeri okuyun. Cihaz verimlilik ölçümü sırasında Azot, Fosfor ve Potasyum değerlerini baz almaktadır. Toprak Nem Ölçümü Cihazın yanındaki anahtarı MOISTURE konumuna getirin Cihazın plastik kasasına kadar toprağa batırın. Cihaz ekranından ölçülen değeri okuyun. Işık Şiddeti Ölçümü Cihazın yanındaki anahtarı LIGHT konumuna getirin Fotosellerin önünde ışığı engelleyecek cisimler bulunmamalıdır Cihaz ekranından ölçülen değeri okuyun. Toprak pHÖlçümü Toprak yüzeyinden 5cm. lik bir bölümü temizleyin Temizlenen bölümü 15 cm. derinliğe kadar taş ve benzeri sert cisimlerden arındırın Toprağı hamur kıvamına gelene kadar direk olarak ıslatın (Tercihen yağmur suyu **** saf su daha doğru ölçüm alınmasını sağlar.) Cihazın metal problarını temiz bir bezle silin. Cihazın yanındaki anahtarı pH konumuna getirin ve 3-4 cm kadar toprağa batırın. (Bitkinize zarar vermemek için köklere dikkat ediniz.) Cihaz ekranından ölçülen değeri okuyun. TOPRAK TEST CİHAZLARI - TOPRAK KALİTE VERİM TEST CİHAZLARI - Elektronik Toprak Analiz Cihazı ( pH / Nem / Işık Şiddeti / Verimlilik (EC-Tuzluluk ölçer) TL-1880 - Ölçü - Kontrol - Kayıt - pH Metre - EC Metre - İletkenlik - Tuzluluk - Sıcaklık - Nem - |
PH metre'nin kullanım ömrü
Merhabalar,
Piyasada satılan PHmetre'lerin kullanım ömrü ne kadardır? Elektrot muhafaza sıvısı ömrü uzatır mı? Elektrot ömrünü uzun tutmak için nelere dikkat etmeliyim? Piyasada 140TL civarı satılan metreleri (hobi amaçlı üretim için) tavsiye eder msnz? Hangi markadan memnunsunuz? ticari sitelerde bu bilgiler mevcut ama ben işin doğrusu için kullananlara danışmak istedim şimdiden teşekkürler. |
Ph Ölçümü
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar ph metre alacağım sizce videodaki uygun mudur ? Kullanan var mıdır ? Resimde ekledim
https://www.youtube.com/watch?v=sdGnq-pi8DI |
Merhaba bicere;
Videodaki cihaz PH metre değil TDS meter yani PPM ölçen cihazdır. (500 ppm=1 Ec ). EC ölçümü için bu cihazı alabilirsiniz. |
Teşekkürler.EC Ölçümü için alacaktım zaten İnternette ucuza buldum kaçırmayım dedim.
|
TDS ile pH metre ayni amaç için kullanılmaz. TDS ile pH ölçümü yapamazsınız. Sudaki diğer maddeleri ölçersiniz.
|
Adwa ph metre
Adwa 12AD ph metre satın aldım. Kalibrasyon sorunu var. Fabrikasyon hatası olabilir. E-mail ile ana firmaya (Macar) bildirdim ama cevap gelmedi. Buradaki firma da evlere şenlik.Olay internete de düşmüş . Aynı sorunu bir başka arkadaş da yaşamış youtube'a koymuş.
https://youtu.be/QJ4jzVgSGsE |
Adwa ad12yi sadece 1 saat kullanabildim. Sonrası yok. Kalibrasyon olmuyor. Finito..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025