agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   PH Metre alırken... (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/20682.htm)

can17can 05-11-2012 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Delimus (Mesaj 791395)
O alet 4-5$ bir fiyata satıyor, o fiyata aldanmayın, todor'a katılıyorum .Cihaz fazla hassas olduğu söylenemez...

Burada 7$ Kargo dahil fiyatı.
Garden Soil Moisture Humidity and pH Acidity Meter - Free Shipping - DealExtreme

Böyle bir cihaz türkiye'de nekadar acaba? Birde tuzluluk oranını ölçmek istiyorum.
Teşekkürler.

nicea 06-11-2012 21:18

bende aynısı var.20-25 tl civarıydı sanırım.ölçümleri güvenilir değil , tavsiye etmem

arafx 06-11-2012 22:32

bende o aletten deneme amaçlı ölçmüştüm hiç uğraşmayın.Doğru sonuç için galiba biraz kaliteli bişey almanız gerekiyor.

tiryaki 11-01-2013 16:25

Selamlar
NPK ölçümü için bu kiti
Amazon.com: RapiTest Soil Test Kit: Patio, Lawn & Garden
Nem için bu cihazı

Amazon.com: Panacea Products Moisture Meter: Patio, Lawn & Garden

PH için
Amazon.com: Luster Leaf 1612 Rapitest pH Soil Tester: Patio, Lawn & Garden
almayı düşünüyorum

doğru iş yapmış olur muyum?
teşekkürler
Murat

topraksiztoprak 18-04-2014 10:07

hanna ec metre arıyorum ama internette yok bulamadım, medikalcilerde filan satılır mı? Hangi modelini tavsiye edersiniz?

sar-dunya 18-04-2014 10:30

Ulus'daki medikalcilerin bazılarında ec ve ph metre satıldığını görmüştüm.

Bende Hanna DiST 3 var, sıvı gübre ayarlamak için kullanıyorum. (0-2000 μS/cm arası). ph-metre.com'dan almıştım. Çevrede başka iletkenlik ölçer olmadığı için ölçüm kalitesi konusunda yorum yapamayacağım ama tutarlı değerler gösterdiğini söyleyebilirim :D

Diğer taraftan kullanım amacınıza uygun modeli seçmeniz gerekiyor, bazı modeller yüksek iletkenlik ölçümüne uygunken bazıları düşük iletkenlik ölçümü için.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi topraksiztoprak (Mesaj 1272165)
hanna ec metre arıyorum ama internette yok bulamadım, medikalcilerde filan satılır mı? Hangi modelini tavsiye edersiniz?

topraksiztoprak 18-04-2014 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya (Mesaj 1272178)
Ulus'daki medikalcilerin bazılarında ec ve ph metre satıldığını görmüştüm.

Bende Hanna DiST 3 var, sıvı gübre ayarlamak için kullanıyorum. (0-2000 μS/cm arası). ph-metre.com'dan almıştım. Çevrede başka iletkenlik ölçer olmadığı için ölçüm kalitesi konusunda yorum yapamayacağım ama tutarlı değerler gösterdiğini söyleyebilirim :D

Diğer taraftan kullanım amacınıza uygun modeli seçmeniz gerekiyor, bazı modeller yüksek iletkenlik ölçümüne uygunken bazıları düşük iletkenlik ölçümü için.

balkonda topraksız tarım yapmayı düşünüyorum, öyle büyük bir sistem değil yani ama, hanna marka ec metre bulamadım, diğer mesajlara bakıyorum 50 liraya ec alınabilir yazanlar var ama ben daha öyle bir şeye denk gelmedim.

sar-dunya 18-04-2014 13:52

DiST 3 veya benzeri bir ürün işinizi görür diye tahmin ediyorum. Yetiştirme ortamınız 2000 μS/cm altında olur büyük olasılıkla.

100 lira altı bulursunuz ama 50 liraya EC metre olacağını sanmıyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi topraksiztoprak (Mesaj 1272264)
balkonda topraksız tarım yapmayı düşünüyorum, öyle büyük bir sistem değil yani ama, hanna marka ec metre bulamadım, diğer mesajlara bakıyorum 50 liraya ec alınabilir yazanlar var ama ben daha öyle bir şeye denk gelmedim.

topraksiztoprak 18-04-2014 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya (Mesaj 1272269)
DiST 3 veya benzeri bir ürün işinizi görür diye tahmin ediyorum. Yetiştirme ortamınız 2000 μS/cm altında olur büyük olasılıkla.

100 lira altı bulursunuz ama 50 liraya EC metre olacağını sanmıyorum.

teşekkürler.

mesela 2,5 ec birim olarak kaç μS/cm' e denk geliyor?

sar-dunya 18-04-2014 15:27

sadece EC dediklerinde mS/cm oluyordu diye hatırlıyorum.
1 ms/cm = 1000 μS/cm

iyiarama 05-06-2014 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya (Mesaj 1272299)
sadece EC dediklerinde mS/cm oluyordu diye hatırlıyorum.
1 ms/cm = 1000 μS/cm

yani ekrandaki 3888 3.88 mi oluyor

ilker78 10-06-2014 20:27

PH Ölçümündeki Farklılık Hakkında

Merhabalar,

PH Metremi test etmek için, çalıştığım otelin yüzme havuzunun su değerleriyle denemek istedim. Nedeni ise otel olarak hem su değerleri konusunda, hem de temizlik ve hijyen konularında oldukça titiz davranmamız. Ayrıca sezon yeni açıldığı için (her ne kadar yağmurlardan dolayı başlamasa da) havuz ekipmanlarının PH dozlama vs. gibi cihazların kalibrasyonları da yeni yapıldı. Havuzda bulunan otomatik PH ayarlayıcısının dijital göstergesi (değerleri net hatırlamıyorum) 7,2 gösterirken PH metre 8,1 gibi değer gösterdi. Arada 0,8 - 0,9 kadar bir fark vardı. Bunun üzerine PH Test kiti ile yaptığımız test sonucu da 7,0 - 7,2 aralığında bir renk ile bu sonucu doğruladı. Eve geldim ve PH Metreyi elimde bulunan 4 ve 7 değerlerindeki tampon çözeltiler ile denediğimde sonuçları 0,03 ve 0,01 hata payı ile ölçtü. Şimdi burada hangi değer doğru? Aklıma Adwa'nın ATC, otomatik sıcaklık doğrulama özelliği olduğu geldi. Havuzdaki su sıcaklığı 27 derece civarındaydı. Yanlış bilmiyorsam Adwa PH değerini 25 derecedeki değere göre gösteriyor. Acaba 2 derecelik sıcaklık bu kadar PH farkına sebep olur mu? Bu konuda PH Metre kullanan arkadaşların yorumları nelerdir?

Saygılar.

kerkenez 01-12-2014 15:54

Ben PH metre almak istiyorum. Şöyle bir şey işimi görür mü?

sahin007 04-12-2014 19:26

*** doktor tarsanın linemetre ürünü tam işini görür

bahcedenn 29-12-2014 22:21

Enzim, gübre vb. ürünlerin yanında ekşi maya ile ekşi mayalı hamurumun ph ını ölçebileceğim bir ph metre tavsiye edebilir misiniz?

MeyveliTepe 29-12-2014 22:48

Extech düzgün yüzeyli elektrod'un temas ettiği nemli yüzeyli her şeyin PH'ını ölçtüğünü söylüyor ama doğrusu maya ve hamurda denemedim.

bahcedenn 29-12-2014 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1343765)
Extech düzgün yüzeyli elektrod'un temas ettiği nemli yüzeyli her şeyin PH'ını ölçtüğünü söylüyor ama doğrusu maya ve hamurda denemedim.

Ara ara almayı düşündüm ama hep erteledim. Ekmek yapımında bayağı bir ilerleme katetsem de ekşi mayalı ekşi ekmekler ile ekşi mayalı fakat ekşiliği fazla hissedilmeyen ekmeklerin maya ve hamurlarının ph ını çok merak ediyorum. Teşekkürler Sn. MeyveliTepe.

bahcedenn 29-12-2014 23:19

Bu arada müsait bir zamanda deneyebilir misiniz?

MeyveliTepe 29-12-2014 23:26

Olur, unutmazsam ve yakalayabilirsem denerim :)

MeyveliTepe 27-01-2015 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1343772)
Bu arada müsait bir zamanda deneyebilir misiniz?

Ölçtüm, 4,45 çıktı.

asilturk1 02-05-2015 18:47

EC ve PH Metre Seçimi

Merhabalar
Topraksız tarım yapmak istiyorum seranın kurulumundayım şuan ec ve ph metre olarak hangisini tavsiye edersiniz.Alabileceğim bir site v.s varmidir?
Tekrar teşekkürler.:p

koraybıyıklı 04-06-2015 09:30

Merhabalar sizi çok araştırmalarım sonucu bana göre iki güzel ürünü sunmak istiyorum.
pH-SICAKLIK ÖLÇER (AD12)
pH-SICAKLIK ÖLÇER (AD12) - pH ÖLÇÜM CİHAZLARI

EC-SICAKLIK-TDS ÖLÇER (AD32)
EC-SICAKLIK-TDS ÖLÇER (AD32) - EC ÖLÇÜM CİHAZLARI

Bu iki ürün yukardaki bir abimizin tavsiyeleri ve fiyatı 180 tl benimde hoşuma gitti fakat birde şu ürünler var.

Su Kalitesi Ölçüm Seti
CEP TİPİ PH METRE - Cep tipi ph ölçüm cihazları - Su Kalitesi Ölçüm Seti - Ölçü - Kontrol - Kayıt - pH Metre - EC Metre - İletkenlik - Tuzluluk - Sıcaklık - Nem - Rüzgar - Toprak analiz - Toprak test - Cihazları
Set halinde ve 160 TL

Aralarında 20 tl oynuyor ama aşağıdaki ürün bana sanki daha elverişli gibi geliyor. İkisi de garantili.Daha önce bu sitelerden alışveriş yapan abilerim kardeşlerimiz var ise yardımlarını esirgemesinler.Saygılarımı sunuyorum..

beingobserver 08-06-2015 17:53

Alacağınız ölçü aletleri kadar önemli bir şey varsa o da kalibrasyon sıvılarıdır. pH için en azından 4 ve 7. EC için de 0.7mS ile 3mS arasında iki kalibrasyon sıvısı almanız iyi olacaktır.

Ayrıca pH ölçerinizi kullanmadığınız zamanlarda mutlaka saklama solüsyonunda tutunuz. Eğer özel olarak saklama sıvınız yoksa pH 4 kalibrasyon sıvınızı kullanabilirsiniz. Aksi halde kısa süre içinde pH ölçeriniz kullanılamaz hale gelecektir.

Ayrıca ölçü aletlerinizin kirlendiğini düşündüğünüz durumlarda, bir bardak suya %5-10 tuz ruhu karıştırın, pH ve EC ölçerlerinizi 5 dk. kadar içinde bekletin.

Satın almak, saklamaktan çok daha kolay, tecrübeyle sabit :)

İyi çalışmalar.

modelci 08-06-2015 19:28

O ad12 den bende aldim, icinden kalibrasyon sivisi cikti. Ilk aldigimda denedim sonra iki ay kutuda durdu. Tekrar olcdugumde hatali sonuc verdi. Kalibrasyon yaptim. Memnunmusun derseniz amator icin yeter, ama bidaha alman mali almak isterim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

shawshang 03-10-2015 09:33

PH METRE, DİJİTAL PH METRE, PH ÖLÇER - PH Ölçer ve Elektronik Test, Ölçüm Cihazları sahibinden.com'da - 231720286

bu cihazı çözemedim ?

shawshang 13-10-2015 17:14

Ne dersiniz alınır mı ?

SIFIR Kutusunda, Dijital Ekranlı, Pratik Ph Monitörü, PH Metre sahibinden.comda - 235922908

sulukök 14-10-2015 15:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shawshang (Mesaj 1412872)

Ben kullanıyorum. Başta bir kere kalibre ettim. Hemen her gün kontrol amaçlı kullandığım için hep çalışır durumda. Çok pratik. Karşılaştırma da yaptım. Sorun yok.

shawshang 14-10-2015 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sulukök (Mesaj 1414582)
Ben kullanıyorum. Başta bir kere kalibre ettim. Hemen her gün kontrol amaçlı kullandığım için hep çalışır durumda. Çok pratik. Karşılaştırma da yaptım. Sorun yok.

teşekkürler 2. bulduğum daha orjinal bir alete benziyor ama pahalı :(

shawshang 20-10-2015 10:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sulukök (Mesaj 1414582)

bende aldım bundan gerçekten büyük kolaylıkmış :) teşekkürler.

dursun1987 04-11-2015 11:17

güncel ph ec ölçer hangi marka ve nerden alabiliriz ?

vural-can 20-11-2015 13:45

Sn Tartes....

ad serisi ph ve ec metre aldım....

Sıvı ölçümü tamam...toprak ölçümünü nasıl yaparım ?

Tartes 20-11-2015 14:44

hacimsel olarak bir birim toprağı iki birim saf su ile iyice karıştırıp 5 dakika bekledikten sonra üstte kalan sıvıya batırarak ölçebilirsiniz.

Resulgur 17-12-2015 03:45

Şöyle bir cihaz var kullanan var mı ?

Elektronik Toprak Analiz Cihazı ( pH / Nem / Işık Şiddeti / Verimlilik (Gübre) TL-1880

Toprak Verimlilik (Gübre Durumu) Ölçümü
Toprak yüzeyinden 5cm. lik bir bölümü temizleyin
Temizlenen bölümü 15 cm. derinliğe kadar taş ve benzeri sert cisimlerden arındırın
Toprağı hamur kıvamına gelene kadar direk olarak ıslatın (Tercihen yağmur suyu **** saf su daha doğru ölçüm alınmasını sağlar.)
Cihazın metal problarını temiz bir bezle silin.
Cihazın yanındaki anahtarı FERTILITY konumuna getirin ve 3-4 cm kadar toprağa batırın. (Bitkinize zarar vermemek için köklere dikkat ediniz.)
Cihaz ekranından ölçülen değeri okuyun.

Cihaz verimlilik ölçümü sırasında Azot, Fosfor ve Potasyum değerlerini baz almaktadır.

Toprak Nem Ölçümü
Cihazın yanındaki anahtarı MOISTURE konumuna getirin
Cihazın plastik kasasına kadar toprağa batırın.

Işık Şiddeti Ölçümü
Cihazın yanındaki anahtarı LIGHT konumuna getirin
Fotosellerin önünde ışığı engelleyecek cisimler bulunmamalıdır

Toprak pHÖlçümü
Toprak yüzeyinden 5cm. lik bir bölümü temizleyin
Temizlenen bölümü 15 cm. derinliğe kadar taş ve benzeri sert cisimlerden arındırın
Toprağı hamur kıvamına gelene kadar direk olarak ıslatın (Tercihen yağmur suyu **** saf su daha doğru ölçüm alınmasını sağlar.)
Cihazın metal problarını temiz bir bezle silin.
Cihazın yanındaki anahtarı pH konumuna getirin ve 3-4 cm kadar toprağa batırın. (Bitkinize zarar vermemek için köklere dikkat ediniz.)

TOPRAK TEST CİHAZLARI - TOPRAK KALİTE VERİM TEST CİHAZLARI - Elektronik Toprak Analiz Cihazı ( pH / Nem / Işık Şiddeti / Verimlilik (EC-Tuzluluk ölçer) TL-1880 - Ölçü - Kontrol - Kayıt - pH Metre - EC Metre - İletkenlik - Tuzluluk - Sıcaklık - Nem -

ozgur_77 06-06-2016 14:28

PH metre'nin kullanım ömrü

Merhabalar,

Piyasada satılan PHmetre'lerin kullanım ömrü ne kadardır?

Elektrot muhafaza sıvısı ömrü uzatır mı? Elektrot ömrünü uzun tutmak için nelere dikkat etmeliyim?

Piyasada 140TL civarı satılan metreleri (hobi amaçlı üretim için) tavsiye eder msnz? Hangi markadan memnunsunuz?

ticari sitelerde bu bilgiler mevcut ama ben işin doğrusu için kullananlara danışmak istedim

şimdiden teşekkürler.

bicere 09-06-2016 17:07

Ph Ölçümü

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar ph metre alacağım sizce videodaki uygun mudur ? Kullanan var mıdır ? Resimde ekledim
https://www.youtube.com/watch?v=sdGnq-pi8DI

smnvrl 10-06-2016 07:30

Merhaba bicere;

Videodaki cihaz PH metre değil TDS meter yani PPM ölçen cihazdır. (500 ppm=1 Ec ). EC ölçümü için bu cihazı alabilirsiniz.

bicere 10-06-2016 16:20

Teşekkürler.EC Ölçümü için alacaktım zaten İnternette ucuza buldum kaçırmayım dedim.

Sergüzen 10-06-2016 23:51

TDS ile pH metre ayni amaç için kullanılmaz. TDS ile pH ölçümü yapamazsınız. Sudaki diğer maddeleri ölçersiniz.

nejattemel 28-08-2018 14:32

Adwa ph metre

Adwa 12AD ph metre satın aldım. Kalibrasyon sorunu var. Fabrikasyon hatası olabilir. E-mail ile ana firmaya (Macar) bildirdim ama cevap gelmedi. Buradaki firma da evlere şenlik.Olay internete de düşmüş . Aynı sorunu bir başka arkadaş da yaşamış youtube'a koymuş.
https://youtu.be/QJ4jzVgSGsE

nejattemel 28-08-2018 15:25

Adwa ad12yi sadece 1 saat kullanabildim. Sonrası yok. Kalibrasyon olmuyor. Finito..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025