![]() |
Sayın asiyan43;
Belirttiğiniz tavaları nerden bulabiliriz? Bilgi verirseniz sevinirim.... |
merhaba viskhy
sana ulaşabileceğim bir telefon numarası verebilirmisin. |
Alıntı:
ürünün adresi şu: http://www.benoplast.com/Benoplast-U...asalari-2.html B720 ve B730 bunlara da bakabilirsiniz.kolay gelsin. http://www.gurtanplastik.com/UrunDetay.Asp?id=158 http://www.gurtanplastik.com/UrunDetay.Asp?id=180 |
Konu başlığını uzun zamandır görüyorum,ancak okuma fırsatım olmamıştı bugün inceledim.
2 yıl önce yüksek lisans tezi olarak hazırlanmış topraksız tarım yem üretim olanakları araştırmasını okumuştum,araştırmada sonuç; yemleme yapılan ivesi kuzularda kontrol grubuna göre herhangi bir canlı ağırlık artışı olmamıştı ancak çimlendirilmiş yemle beslenenlerde iştah artışı olmuş sonuç olarak daha fazla araştırma gerektiği yanlış hatırlamıyorsam 45 günlük sürenin uzatılarak belki ilerde canlı ağırlık performansı yapabileceği yazıyordu.Bende az önce kısa bir araştırma yaptım konuya ilgi duyanlar için hemen hemen tüm sorulara cevap olacak bir makale buldum makaleyi okuduktan sonra konuyu tartışmak daha doğru olacaktır,ilgili arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkür ederim. http://qcl.farmonline.com.au/files/4...onicfodder.pdf |
*** site acılmıyo linkmi bozuk acaba
|
Sn Mehmetcoşkun link çalışıyor.
Tek mesajlar geldiğine göre yalnızca yem konusuyla ilgileniliyor.Topraksız yem denemelerini boşa yapmayın çimlenme esnasında enerji harcandığı için totalde hiçbir getirisi yok,yaptığınız masraf ve el emeği yanınıza kar kalıyor.Bir miktar vitaminlerde artış olsada hayvanlar için önemli olmuyor.Aynı vitaminin başka yollarla takviyesi işçilik açısından daha karlı oluyor. Not:Yukardaki makalenin türkçe özeti. |
Sn derin size maddeler halinde bu konu başlığı altında ne anlatılmak istendiğini yazmak istedim.Ama mesajlarınızı okuduğum tarihten itibaren cevap yazıp yazmamak konusunda karar verememiştim.Bunun nedeni ise bu başlığını tam okumamış olup, kulaktan dolma bilgilerle araştırmaya girmiş olmanızdır.Yazdıklarımı okuduktan sonra eminim ki bu " Bu yazdıklarım benim fikrim değil makaleden çevirdim" olacaktır.Tabi buda güzel bir stratejidir.Neyse maddelere geçeyim.
1- Yıl 2010 teknoloji önü alınamayan bir şekilde ilerliyor.Hangi dalda olursa olsun hepimiz teknolojiyi kabul edip uygulamak durumundayız aksi takdirde bizde yok olup gideriz. 2- Bizi ilgilendiren ve bu konu başlığı altında tartışıp geliştirmek istediğimiz konu Yeşil Bitki Yemi olan Arpa Çimlendirmedir.Bu yüzdendir ki herkes YEM KONUSUYLA ilgileniyor. 3- Benim için araştırmalar ve yazıların önemli olması yanında en değerli olan uygulama ve tecrübedir.Okullarımızda da birçok bilgi kitapta yazıldığı gibi aktarılır ama yazılanı uygulama fırsatı bulamazsanız sonuçları göremezsiniz. 4- Eğer bu konu başlığını iyice okuyup ne yapılmak istendiğini öğrenseydiniz, bize yön çizmek yerine burada sarf edilen emeğe anlamsız bir makale ile "İŞE YARAMAZ HİÇ UĞRAŞMAYIN" demek yerine saygı duyar kendi fikirlerinizi belirtirdiniz. 5- Sonuç olarak "Ben şunu yaptım,ben böyle uyguladım,ben şöyle denedim." demek yerine bana ulaşırsanız size yerinde nasıl yetiştirildiğini ve hayvanlar üzerinde 6 aydan bu yana ne gibi değişmeler sağladığını,süt verimini nasıl etkilediğini MAKALE ile yazmadan görsel olarak kendi gözlerinizle görmenize yardımcı olurum. Ama en azından MAKALE bile araştırdığınız için emeğinize sağlık. SAYGILARIMLA... |
Şunuda belirtmeden geçmek istemedim.Ulaşım aracı olan otomobillerde bir enerji kaynağı yakıt olmadan bizleri taşıyamamaktadır.Demem o ki otomobillerde enerji harcıyor diye hiç kimse kullanmamalımıdır.
Bir hammaddeyi hiçbir enerji tipi kullanmadan mamul haline getirip kullanamazsınız.Kaldı ki arpa tohumu sadece uygun ortamda kendi içindeki enerjiyi kullanarak MAKALEDE de anlatıldığı üzere tohum halindeki vitamin ve minarel değerlerinin, çimlendikten sonraki durumuna oranla en az 4 katına ulaştığı yazıyor. |
Sayın VISKHY;
Aslında 6 aylık değişimi buraya yazsanızda sizinle beraber bizde mutlu olsak iyi olurdu. Sonuçta ne olduğunu herkes gibi ben de merak ediyorum gerçekten. Makale yerine tecrübe daha kıymetlidir ibarenize kesinlikle katıldığımı da ayrıca belirtmek isterim. Bu bilimselliği reddetmek değildir, ama her makalenin doğru olduğunu peşinen kabul etmekte saflık olur. Bu nedenle makalelerin sonu genelde şöyle biter : " Bu konuda daha geniş araştırmalara ihtiyaç vardır." :)) |
Sn VISKHY o kadar masraf yapmadan önce keşke daha çok araştırma yapsaydınız,siz zaten yeterince masrafa girişmişsiniz enazından başkaları girmeden önce biraz düşünsünler istedim.
Eğer siz bu tekniğe yeni yaklaşımlar kattıysanız onu bilemiyorum,bugünkü şartlarda bu yöntemle elde edilen bu. Bizim kapı komşumuz iki adet dev sütaş çiftliği var ben böyle bir yöntem görmedim,eğer karlı ve sağlıklı bir girişim olsaydı onlar çoktan el atmış olurlardı diye düşnüyorum. |
Sayın Derin; Sözkonusu sistemin benzerleri Avustralya' dan ABD' ye ihraç bile edildi. O ülkelerdeki yetiştiriciler ülkemizdeki çoğu yetiştiriciden daha fazla deneyime, bilgiye ve verime sahipler.
Bunun yanında araştırdığım bazı kaynaklarda olumlu etkilerinden bahsetmekle beraber yatırıma gerek yok tarzında açıklamalar yapılıyor. Ancak çoğunluk yapılması yönünde, bence siz 14 sayfayı baştan okuyun, notlar alın ve aşamaları kaydedin. Gerçekten birçok makaleden fazla bilgi var. |
http://tez2.yok.gov.tr/tez.htm Tez no:120016
Sn katsu tecrübe bilgiden kıymetli olsaydı köyler profesörlerle dolu olurdu,gerçi bilgi sahibi olmadan profesör olan çok oluyor ancak onlar bizim için söz konusu değil. Bilimsel makale diyince siz herhaldehikayelerle karıştırdınız bilimsel makale demek,bilimsel yöntemler kullanılarak,deney,gözlem,verilerin derlenerek bilimsel tez öne sürülümesi demektir.Makalenin içindeki hiçbir veri uydurma değildir.Sonundaki daha fazla araştırma gerekiyor kısmı bilimsel olarak mutlak doğru yoktur ilkesine dayanır. Örneğin 1 kilo yemin 7 kilo yeme dönüşmesi kısmı doğrudur ancak,yüzde doksanlık kısmının su olduğu söylenmzse insanlar bir koyup 7 aldıkları hissine kapılıyorlar.14 sayfalık bilgi hazinenizde kuru madde miktarının azalıp aslında geri kalan kısmın hep su olduğu yazıyor. 1 kilo koyup 800 gr kuru madde elde edildiği bu kaybın neden kaynaklandığı yazmıyor. Eğer sizin elinizde araştırmalara dayalı başka bilgiler varsa buyrun sizde onları açıklayın tecrübeyle edindiğiniz bilgiler ancak sizi ilgilendirir bizim için dünyaca kabul görmesi önemlidir. Sn fskandemir sizin araştırmalarınız hangi kaynaklara dayanıyor ve nasıl yararlı olduğu kanısına vardınız onlarıda açıklarsanız belki yatırım yapmak isteyenler için aydınlatıcı olabilir. |
Sn derin önceki mesajımda da belirttiğim gibi size cevap yazıp yazmamakta ikilem içinde kaldığımı söylemiştim, şimdi yazmamam gerektiğini daha iyi anlıyorum.Çünkü ne desem boş o yüzden size bir şey demeden komşunuzu uyarın baride onlarda faydalansın bu teknolojiden..
|
Sayın derin, gereksiz stres yapmayalım. Makale nasıl yazılır ve okunur iyi bilirim. Ben de yazdım oradan biliyorum. :D Neden bu kadar sert olduğunuzu da anlamadım. Canlılarla uğraşırken ( burada arpa ve sığır gibi iki ayrı canlının etkileşimi söz konusu) hesap edilemeyen birçok faktör söz konusu olabilir. Burada en güzeli, olan, denenmiş bir şeyin sonuçlarını konuşyor olmaktı. Böylece gelişme varsa bunun neden makale ile çeliştiğini, gelişme yoksa da makalenin doğruluğunu konuşuyor olurduk. Herkes mutlu olurdu. Sayın vhiskhy'nin yazdıklarından gelişme olduğu anlaşılıyor ama gelişmenin ne kadar olduğunu yazmamış. Bildiğiniz üzere bilimde birde cost-effectivite denen maliyet yarar hesabı vardır. Gelişme olması tek başına yeterli değildir. Yaptığınız harcamanın buna değer olup olmaması da önemlidir. Yani gelişti ama ne kadar sorusu çok önemli. Belki sütaş bu maliyet yarar oranı nedeniyle bu işe başlamamıştır, bilemiyorum. Yani en güzeli sayın vhiskhy nin bize sonuçları yazmasını beklemek.
Bu arada 1 kg arpadan 7 kg çim elde edildiğinde bunun hepsi kuru madde demek de doğru değil. (Zaten arpa çimlenmemiş haliyle de saf kuru madde değildir o da ayrı mesele tabii). Ben bu işlerden çok anlamam, benim bildiğim sizin ve benim vucudumun da yarısından çok daha fazlasının sudan oluştuğudur. Bu bizi kıymetsiz yapmaz. Ben sonuca bakarım, sonuçta siz de sitenin kıymetli bir üyesisiniz, ben de acizene bişeyler öğrenmeye çalışan biriyim. Sonuç olarak ben sayın vhiskhy'nin sonuçları vereceğini ümit ederek bekliyorum. Katkısı olan herkese de tekrar teşekkür ediyorum. |
Sayın derin, geçen mesajımda belirtmiştim lütfen 14 sayfayı bir defa okuyun. Hatta gözden geçirin. Yine geçen mesajımda belirtmiştim bu sistem Avustralya' dan ABD' ye ihraç oldu. İsterseniz firma bilgilerini internetten bulabilirim ancak biraz aramam lazım. Heralde oradaki çiftçiler bizden verimli çalışıyor.
İşin köylü kısmına gelirsek, Bursa' da yerleşik agrosan (http://agrosan.net/) diye bir firma var. Firma sahibi ile, Allah(cc) kendisine uzun ömürler eylesin, 2005 yılında yaptığım bir görüşmede 1970'lerden bu yana inek işkembesinde canlı yaşadığını anlatıyorum ancak kimse anlamıyor, illa saman diyorlar, silajın öneminden, arpa/buğday silajının gerekliliğinden vb konularda dert yanmıştı. İşinin ehli bir amcam oldupğu için lafının üzerine laf koymadık ancak araştırdık ve bugün görüyoruz ki; >İnek vb. doğada yeşil ot yerler.Silaj bunun bir kopyası ise arpa çimi bunun yansımasıdır. >Bırakın inek işkembesini midemizde bile trilyonlarca(tahmini) canlı var ve bunlar bizlere sağlık kaynağı bunlarda artık "Faydalı Mikroorganizmalar" şeklinde geçiyor. İlimizde birçok besicide (küçükbaş ve büyükbaş) ilk ürün olarak tarlalara arpa eker ve onları hayvanlara yedirirler. Bundan da çok memnundurlar. İşin ticari yönünde ise; Büyükler herşeyi bilir, en iyi onlar yapar diye bir kural yok. Çoğu kerede küçük balık büyük balığı yer. Ancak onlar çoğumuza da yol göstericidir. Unutmayalım hayvan için kuru madde ihtiyacı yeterli olsa idi sadece saman yerdi ancak yeterli değil. Sadece saman ve fabrika yemi yese de bazı rahatsızlıklar nüksediyor ki bunlar çoğu kere hayvanı pert ediyor. Kaynaklarıma gelince ilk olarak lütfen 14 sayfayı baştan sona okuyun. Deneme, tesis inşaatı, maliyetler, Karabaşımız ve bir simentalimiz hakkında bilgiler bulacaksınız. Unutmadan hayvanın farklı beslenme dönemlerini bile açıkladı sayın Vishky, yeter ki soran olsun. Ayrıca bu fikri yıllar önce Prof. Dr. Ekremm Pakdemirli hocamızın bir yazısından okumuştum, kendisinin uyguladığını ve veriminden bahsetmişti. Ayrıca elimde bir çok makale var isterseniz özelden maillinizi belirtirseniz onlarıda yollarım.Unutmadan olumsuzluklar belirten makaleler de yok değil:) |
Sn katsu ve sn kandemir sizlerde fayda maliyete takılmışsınız demekki sizlerinde aklında şüpheler var 14 sayfayı ben daha önce okudum zaten içinde aykırı bir ses bulamadığım için ve bu aykırı ses çıkmadığı için bir başkasının gidip o kadar masrafa girmesine gönlüm elvermedi.Burada yazılan 1-7 oranını tek mesajlık çiftçilerimiz 1 koyup 7 aldıklarını zannedip bazı firmaların insiyatifine kalmalarını istemiyorum.Eğer elinizde maliyet şu,işçilik bu,elde edilen gelir şu diye net bir çalışma varsa ve sürdürülebilirse yani ilerde ölümler **** hayvanlarda şişlik vs yapmıyorsa onları özelden değil buradan paylaşırsanız memnun olurum.Benim ne hayvana nede yemine ihtiyacım var.
Teşekkür ederim. |
Malesef sayın derin benim bilgim yok. Bu nedenle sayın vhiskhy'den merakla verileri bekliyorum zaten.
|
Merhaba
Ben aranıza yeni katıldım. Üretken insanlara her daim saygım vardır. Kendim bilgisayarcıyım ama yerimi çalışanlarıma bırakıp böyle bir şey yapmayı, toprağa ve hayvancılağa başlamak istiyorum. Doğal olarak çokta fazla bir şey bilmiyorum. Konuyu okudum ama aklımda netleşmeyen birkaç yer kaldı. Müsadenizle bunları sormak istiyorum. Cevap verirseniz sevinirim. 1-) Bu şekilde sadece arpa değilde kekik gibi soya gibi yine hayvana yedirebileceğimiz şeyleri yetiştirebilirmiyiz. **** buğday, soya ve arpa tohumlarını aynı tavada aynı şartlarda yetiştirebilirmiyiz? 2-) Bu yemi verdiğimiz hayvana kaba yem harici başka bir şey vermemiz gerekirmi? 3-) 1000 tavalık bir yer yapmışsınız. Ne güzel bir girişim. acaba ilk başlangıç maliyeti hariç bir tavada yem yetiştirme maliyetini hiç hesapladınızmı? 4-) Bu yemi yetiştirirken sulamasına katılabilecek ekstra bir vitamin/vitamin grubu işe hayvan açısından ne kadar faydalı olur? Son olarak Sayın WHISKEY unutmayın TÜRKİYE`de hiç bir başarı cezasız kalmaz. Üretmeye bu ülkeye bir şey katmaya çalışan insanlar hep dövülür. Türkiye tarihi boyunca ne çektiyse ulemadan çekmiştir. Eskiden şeyh-ül İslamlar vardı çok bilen. Şimdi de "bu bi işe yaramaz ne gerek var"cılar var. Onlar unutulur ama HEZARFEN Ahmet`ler unutulmaz. Siz çalışmaya devam edin.. Bilgilerinizi bizimle paylaşın. |
lütfen kafa karıştırmayalım
Arkadaşlar bir konuyla ilgili hem olumlu ve olumsuz makale bulmak mümkün.
iki araştırmadan birisi konunun olumsuz yönlerini ele alır diğeri ise olumlu yönlerini ele alır. Ortada yapılmış denenmiş bir eylem var. wiskhy bu denemeyi yaptı bitirdi ve neticeyi hiç yorum katmadan bizlerle paylaştı. Konuyu baştan sona okumayanlar mesajlarında anlaşılıyor ve cehaletini yazdıklarında gösteriyorlar. Mahallenin biçkin delikanlısının sözüne güvenmeyipte bilmem ne adamın yazdıklarına güvenenler varsa, varsın onların tecrübelerine güvensinler. Mahallenin delikanlısına sahip çıkma adına konuşuyorum. Ne idüğü belirsiz diyeceğim (çünkü herkes ingilizce bilmiyor) yazı için burada kafa karıştırmayalım. Çokta meraklı olan deneme yapar neticeyi gözüyle görür. Hayvancılık yapıyor ise bu denemeyi yapmak kolay, yapmıyor ise de hayvancılıkta arpa çimlendirmeyi deneyecek olanların kafası karıştırılmasın. Oturduğu yerden ahkam kesmesin. Bu tür eylemler burada wiskhy'nin çalışmalarına katkıda bulunan insanlara da saygısızlıktır. Konu çalışılmış bitmiş sanki biz o zamanlar bu tür olumsuzlukları hiç görmemişizde yeni yeni haberdar ediliyoruz durumu sözkonusu. Birşeyler yapmak isteyen arkadaşlar buradalar ve gayretleriyle paylaşımda bulunuyorlar. Yıkım müteahhitlerine pek iş düşmez. Bana da kimse cevap vermesin çünkü cevabım kimseye değil. |
Vay vay vay vay ben buna sadece Karadenizli tokatı derim arkadaşlar..
Ben bile okurken bir ara tırstım.Ahmet abi yüreğine ve ellerine sağlık.... Sevgili meslektaşım Tarık Şahin yarın sorularınızı elimden geldiğince cevaplayacağım.Şu an çok yorgun olduğum için affına sığınıyorum... Ayrıca düşüncelerin için teşekkür ederim.. |
Sorun değil. Yeterki uygulama ve gözlemlerinizi paylaşın. bu arada bu çeşit yemlerle ilgili bilgiye daha doğrusu besin değerlerine bu linkten ulaşabilirsiniz.
http://berkatarim.com/PDFs/hasilmatik_katalog.pdf Bilen bir arkadaş bilimsel açıklamasını Türkçe yaparsa sevinirim :rolleyes: |
Arkadaşlar selam ;
Derin arkadaşa bu kadar yüklenilmemesi gerektiğini düşünüyorum.Sonuçta aramızda ****** muhalif düşüncelerde olmalı ki en doğrusuna ulaşalım. Benim fikirlerim şu şekilde olgunlaştı.Makaleye göz attım.Üzerinde çok durmadım. Kendimi tanıtmak gerekirse ben dış ticaret firması sahibiyim.Ankarada 5 dönüm üzerine babam bir ahır kurdu.10 adet süt ineği (düve) ile 3 ay önce başladık.İneklerden 8 adeti 6-7 aylık gebe durumda.Besi kooperatifi üyesiyiz.Hasıl üretimini bende ciddi ciddi düşünmeyteyim ve 2 aydır forumu takip ediyorum. Bence konuya şu açıdan bakmak lazım. 1.Rapor 2003 tarihli neredeyse 7 yıllık. 2.Raporun Türkiye şartları için hazırlanmış bir ropor değil.Türkiye şartlarında maliyet hesaplaması yapılması gerekir.Toprak kullanımı,işçilik,su,elektrik,mazot ( ki dünyanın en yüksek yakıt fiyatına sahibiz).Benim yaptığım ilk yatırım maliyetleri bu iş için değer diye düşünüyorum.Lakin dediğim işletme maliyetleri ülkeden ülkeye hatta Türkiye içinde şehirden şehire değişim göstercektir. Ben bu sistemle kazancım olacağına inanmaktayım.Kooperatifin bize verdiği ana girdi işletme maliyetleri şu şekildedir. 1kw elektrik : 0,40Krş. Yeni teknoloji klimalarında A enerji elektrik sarf ettiğini düşünürsek mantıklı olacaktır. 1 ton su : 0,20Krş tan bizlere sağlanmaktadır. Peki ilk yatırım için maliyet ; Kapalı mekan konusunda elimde 40" lik bir konteyner bulunmakta.Müşterim ücretsiz olarak bana hediye etti.İç malzemelerin maliyeti ise tüm malzemeler dahil 4000TL ye mal olmaktadır. Yem değeri ile ilgili incelemelerimde ürünün gerçekten faydalı olacağını görmekteyim.Sonuçta dünyada bu tarz bir ürün var ve insanlar kullanmaktadır.Özellikle Hasılmatik firmasının getirmiş olduğu makine Avusturalya menşeili olup firma patent tarihi 2009 yılını göstermektedir.Yani yeni bir teknoloji. Mantıklı düşünürsek bu hayvanın doğasında zaten yeşil yem yemek var. Bu işi düşünmeme 2 konu sebeb oldu. 1. Hayvanımızın biri hastalandı ve kuru yemden dolayı olduğunu söyledi veteriner.Hayvan 3 gün çok ağır durumdaydı.Biz telef olcak diye düşünürken - ki 6 aylı gebe - ilaçlar,iğneler,özel bakım vs ile kendine getirebildik hayvanı.****** karşılığında masraf oldu.Araştırma sonrasında yeşil yemin gerçekten kuru öksürüğe sebeb olmadığını gördüm.( Sadece yeşil yem kullanmayı planladığım manasına gelmesin.) 2.NTV de yayınlanan bir belgesel.İsmini tam hatırlamıyorum ama Amerikadaki et kartelinin max. kar amacı için hayvanlara yaptıklarını anlatıyor.Mısırın besi ve süt hayvanlarının doğasına aykırı olduğu ve mısır yemlerinin hayvanlarda öldürücü bakteriler oluşturduğunu gösterdiler.Bir küçük işletme ise arazide doğal yemlenmeye bırakıyordu - ki adamın ürettiği tavuk ve büyükbaş etleri organik diye geçiyordu.Hepsini biraraya getirince bence mantıklı bir yatırım olacak diye düşünüyorum. Gelelim en kötüsüne.****** denemelerden sonra netice çıkacaktır ortaya.Eğer faydasız olacak olarsa zarar edeceğimizi düşünmüyorum.Klima her zaman evlerde de kullanılabilir.Raf sistemi alet odalarında kullanılabilir.Hayvancılıkla uğraşan herkesin ufakta olsa bir bahçesi vardır ve sulama sistemide orada kullanılabilir.Konteynerimi de kuru yem deposu yapabilirim.Bence herkes için denemeye değer. WHISKY ARKADAŞIMIZ BUGÜNE KADAR BİZİ ÇOK GÜZEL CESARETLENDİRDİ.KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM.SONUÇ KISMINA GELDİK WHISKY.ÜRÜNÜ ŞU AN KULLANIYORSUN VE BİZLER NACİZANE SENDEN GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUZ.HAYVANLARIN VE SÜT ÜRETİMİNİN DURUMU NEDİR? OLUMLU VE VAR İSE OLUMSUZ YANLARI NELERDİR? BİZLERİ BİLGİLENDİRİRSEN ÇOK MUTLU OLURUZ. |
arkadaşlar bu sitemi toprak altına yapabilirsiniz. Toprak sıcaklığı yaz kış 12-22 derece arası değişir. buda daha az enerji tüketmemeize neden olur. sistemde zaten havalandırma sisitemi olacak. yazın 40-50 derece sıcaklığı 18 dereceye düşürmek için veya ankara koşullarında -3, +5 dereceleri 18 dereceye yükseltek gerekmeyecektir.
bu konuda bir araştırma yapılma diye düşünüyorum. |
Alıntı:
Öncelikle VISKHY arkadaşım azminle yapmış olduğun çalışma için seni canı gönülden kutluyorum. Yukarıda konunun en başlarında senin de diğer arkadaşlarında kafasına takılmış olan sorulara yine şu süreçte de en uygun cevapları deneyimleriyle senin vereceğin kanaatindeyim. 1. Sulama = Gün boyu Saatte 2 dk mı yapıyorsun. 2. Aydınlatma = Kaç saat ve ne tür sistem ile 3. Sıcaklık = Kaç derece yeterli oluyor , klima ile yapıldığında sıkıntılar yaşanıyor mu? Bunlar için yaptığın denemelerde ve şuan en iyi sonuçları aldığın veriler nelerdir? 4. Ayrıca zararlı problemi yaşanıyor mu? Herhangi bir mücadele yöntemi uyguluyormusun? Bunları bizimle paylaşırsan çok sevinirim. Bu cevapların konu ile ilgilenen arkadaşlar için en gerekli şeyler olduğunu düşünüyorum. |
visky usta ve emeği geçen bütün arkadaşlara abilere gerçekten teşekkür edip helal olsun demek gerekti kanatındayım
belki yardımım olur düşünce siyle bi iki şey yazmak istiyom müsadenizle plastik tepsi konusunda işim bu benim vakum baskı antishock malzemenin dayanımı olcukcaa düşük olur 1-2 sene gibi belki daha kısa bi ömrü olur malzemeni o yüzden pek tavsiye etmem visky usta ve maliyeti olcukca yüksek olur şöyle izah ediyim 70-40 bi plastik malzemenin basımı için kullanıcan malzemenin baskıcıya minimum baskı maliyeti 16 dolar civarında olur işcilik baskı ücreti hariç sanırım kafanızda mal edicen konusuyla ilgili bi fikir oluşmuştu işin erbabı olarak gereksiz olduğu için fazla deyinmeye gerek yok sanırsam polyester malzemenin de üretimini olumsuz yönden etkiliceni düşünmekteyim çünki o meretin kokusu ortamı oldukca olumsuzz yönden etkiler diye tamin ediyom ama eğer ısrarlıysan bu konuda yardımcı ola bilirim kalıp da dahil olmak üzere kalıbı kendinde yapa bilirsin bi iki tarif le usta öte yandan forumda arkadaşımızın vermiş olduğu bi linkte balık kasalarının seninn işini fazlasıyla görüce kanaatindeyim sana gerekli olan ölçüden 10 cm küçük sadece 1kg değilde 900 gr arpa koyarsın sadece :D usta işine karışmak gibi olmasında ışıklandırma da birazda yansıma olayını kullansan daha iyi bi verim elde edemezmiydin tekrar tekrar çalışmalarınızdan dolayı tebrik etmek isterimsizi elinize emeğinize yüreğinize sağlık bi konuda yardım rica edicem bi de sizden benbi sanayi çalışanı olarak yaptınız işin sulama sistemi konusuna oldukca yabancı kaldım acaba hidrafor pompası fiskiyeler boru hattı bi de zamanlama kısmında kullandığın malzemeleri nasıl temin edebilirim nerde kim satar profosyonel bi yardım nasıl ala bilirim yardımcı olursanızz sevinirim benimde ufak çaplı bazı planlarım var bu konuda küçücük çaplı senelerdir ist elektirik su faturasına çalışmaktan stresten gına geldi artık sanırım planlarım hakkında bu kadarını söylemem yetmiştir tir malum ist detleri işte :p |
asiyan43 arkadaşımızın verdiği link te b-750 bi ürün var vısky usta senin için biçilmiş kaftan desem yeridir sadece boydan 8 cm kısa 1 cm yüksek ihtiyaç duyulan malzemeye
|
Bu başlığın bir roman gibi okuduktan sonra yıllardır atıl duran arazimde bir çiftlik kurmak için ilham aldım.
Whisky ve olumlu destek veren tüm arkadaşları kutluyorum. Bende bu yaratıcı ortamda bir fikir danışmak istiyorum..Komşum bahçesine 40 günlük fasulyesi dikti. 2-3 hafta içinde ciddi bir yeşillik oluştu. Yani heralde tohumunun 100 katı falan bir ağırlığa erişmiştir. Bu raflı sistemlerde veya topraklı ortamda bu fasulyeden hayvan yemi üretmek için ne yapılabilir? En başta hayvan bu bitkiyi severek yer mi? teşekkürler herkese |
Alıntı:
|
değerli arkadaşlar formunuzu 2 aydır takip ediyorum.çok hoş ve zevkli.sonunda dayanamadım bende üye oldum.
tıbbi cihaz ve üniversitelerin bab projelerine üretim yapan bir firmam var.biz profesyonel olarak bitki böcek yetiştirme kabinleri üretiyoruz. dolayısı ile bukadar azim ve meraklısına bazı teknik konularda destek atmayı borç bildim.. sonuçta elde edilecek bilgi hepimizin ve bilgiyi elde etmek içinde zaman harcamamak gerekir.hatta böyle bir şeyin üretimine profesyonelce geçmeyi bile düşünmeye başladım. formda okuduğum ve arkadaşların patinaja düştüğü konular ve cevapları aşağıda olduğu gibidir.eğer bu yöntemleri dikkate alırsanız hem başarılı olur hemde düşük maliyetle ürün elde etmiş olursunuz. 1-sulamanızı pulvarizasyon metodu ile yapmanız gerekir, 2-sulama saat ve dk göre olamaz ortamın ve kökün nemi RH değerinden ölçülür ve gerektiği kadarsu verilir.suyun fazlası her nekadar atısada bitki kökü sualtında kalmış olur buda çürüme ve büyümenin yavaşlaması demektir.yani sizin deyiminizle slaj/bitki turşusu.buda bitkide kaliteyi düşürür.aynı arkadaşlarımızın evlerinde yaptıkları saksı deneyi gibi. 3 klimalar ortamdaki nem dengesini bozar.ve istenmeyen bakteriler üretir.ortama steril hava ile sirkülasyon yapmak gerekir ki sistem bakteri küf ve mantarlara karşı dirençli olsun buda sistemdeki havanın UV 254 nm ve HEPA fitreden geçirilmesi anlamına gelir.UV yi direk bitkiye verirseniz bitki ölür. 4- bitkiye vereceğiniz susıcaklığı ortam sıcaklığı ile aynı olmalı hatta 3 derece fazla olmalıdır.biliyorsunuz ki yüzeye su geldiği anda buharlaşma yöntemiyle bitkinin ısısını düşürür,bitkiyi geresiniz. 5- kullanacağınız ampuller 400-700 nm ışık saçan gün ışığı olamalı , UV a bantıda ışık vermelisiniz.ve lambaların balastları piyasadaki klasik balast olmamalıdır.klASİK balastlarda 50 hz titreşimi vardır.bu da bitkide straoba etkisi yani stres oluşturur. 6-kullanacağınız tepsiler paslanmaz çelik,aliminyum veya dışarıya plastik molekülü olamayan materyallar olmalı ve temiz olmalıdır.yoksa çimlediğiniz üründen önce küf bütün ortama yayılır. 7 -çimlenme ve büyüme sonuçta bir fosentez olduğuna göre ortama kontrollü CO2 vermek gerekmezmi,ki bitki CO2 alıp O2 yi dışarı versin. işin püf noktalarından bazıları sizleri izlemeye devam edeceğim. ayrıca daha fazla bilgi alabileceğiniz link aşağıdadır http://www.teknomar.com.tr/bitkikabini.asp |
değerli arkadaşlar formunuzu 2 aydır takip ediyorum.çok hoş ve zevkli.sonunda dayanamadım bende üye oldum.
tıbbi cihaz ve üniversitelerin bab projelerine üretim yapan bir firmam var.biz profesyonel olarak bitki böcek yetiştirme kabinleri üretiyoruz. dolayısı ile bukadar azim ve meraklısına bazı teknik konularda destek atmayı borç bildim.. sonuçta elde edilecek bilgi hepimizin ve bilgiyi elde etmek içinde zaman harcamamak gerekir.hatta böyle bir şeyin üretimine profesyonelce geçmeyi bile düşünmeye başladım. formda okuduğum ve arkadaşların patinaja düştüğü konular ve cevapları aşağıda olduğu gibidir.eğer bu yöntemleri dikkate alırsanız hem başarılı olur hemde düşük maliyetle ürün elde etmiş olursunuz. 1-sulamanızı pulvarizasyon metodu ile yapmanız gerekir, 2-sulama saat ve dk göre olamaz ortamın ve kökün nemi RH değerinden ölçülür ve gerektiği kadarsu verilir.suyun fazlası her nekadar atısada bitki kökü sualtında kalmış olur buda çürüme ve büyümenin yavaşlaması demektir.yani sizin deyiminizle slaj/bitki turşusu.buda bitkide kaliteyi düşürür.aynı arkadaşlarımızın evlerinde yaptıkları saksı deneyi gibi. 3 klimalar ortamdaki nem dengesini bozar.ve istenmeyen bakteriler üretir.ortama steril hava ile sirkülasyon yapmak gerekir ki sistem bakteri küf ve mantarlara karşı dirençli olsun buda sistemdeki havanın UV 254 nm ve HEPA fitreden geçirilmesi anlamına gelir.UV yi direk bitkiye verirseniz bitki ölür. 4- bitkiye vereceğiniz susıcaklığı ortam sıcaklığı ile aynı olmalı hatta 3 derece fazla olmalıdır.biliyorsunuz ki yüzeye su geldiği anda buharlaşma yöntemiyle bitkinin ısısını düşürür,bitkiyi geresiniz. 5- kullanacağınız ampuller 400-700 nm ışık saçan gün ışığı olamalı , UV a bantıda ışık vermelisiniz.ve lambaların balastları piyasadaki klasik balast olmamalıdır.klASİK balastlarda 50 hz titreşimi vardır.bu da bitkide straoba etkisi yani stres oluşturur. 6-kullanacağınız tepsiler paslanmaz çelik,aliminyum veya dışarıya plastik molekülü olamayan materyallar olmalı ve temiz olmalıdır.yoksa çimlediğiniz üründen önce küf bütün ortama yayılır. 7 -çimlenme ve büyüme sonuçta bir fosentez olduğuna göre ortama kontrollü CO2 vermek gerekmezmi,ki bitki CO2 alıp O2 yi dışarı versin. işin püf noktalarından bazıları sizleri izlemeye devam edeceğim. ayrıca daha fazla bilgi alabileceğiniz link aşağıdadır http://www.teknomar.com.tr/bitkikabini.asp |
Sn htozbek bilgiler için teşekkür ederim.Aslında sizin verdiğiniz bilgiler zaten topraksız tarım sistemleri için geçerli,full otomasyon seralarda kullanılıyor,birde doku kültründe yeni geliştirilen bir teknikte kitlesel üretim serası yani kavanozlar yerine kabin,oda,ve sera şeklinde büyüyerek giden kontrol odaları sistemlerinde aynı ilkelere dayanıyor.Bu konuda bir kaç kaynakta var.Küf mantarlarıın hayvanlarda ölüme sebebiyet verebileceği gibi bir durumda var.
Sn visky size cevap yazmamamın nedeni bilgilerinizi paylaşacaktınız o yüzden engel olmak istemedim,bunca zamandır yazmadınız.Başkalarının desteğine ihtiyaç duymanız insani birşey ancak başkalarının hakaretlerini alkışlamanızı insanlığa yakıştıramıyorum.Yapmaya çalıştığınız sistemin hiçbir işe yaramadığını ben değil iki adet araştırma ortaya koyuyor şimdi araştırmaya başlasam enaz yüz tanede bulurum sizde elinizde bilimsel olarak yapılmış bu yöntemin işe yaradığını gösterir bulgular varsa onları paylaşın. Çölde yeşil ot yetiştirme fikri mantıklı olabilir ancak yaylada yeşilin içinde ot yetiştirmeye çalışmak mantıklı olmayabilir.Havadaki nemi alıp suya çeviren sistem çölde hayat kurtarabilir ancak dere kenarında bu sistemle su üretmeye çalışmakla 1000 tl ye bir bardak su içersiniz **** dereye uzanıp istediğiniz kadar bedava su doldurursunuz. |
arkadaşlar herkese teşekkürlerimi sunuyorum konu başlatan arkadaşa saygılar konu ilgili çalışan arkadaşlarında emegine saygı duyuyorumm bu gün araştırmaya başladım sebebte toprak tv olduuu böle bir form sayfası bulduguma memlun oldun bu saate kadar 2 yıllık geçmişinizi tektek okudummm en kısa zaman daaaa kendi hayvanlarıma ve ilçemde bulunn büyük baş sayısına göre üretime geçmek istiyorummm konuyla gerçekten ilgilenen arkadaşlardan irtibak kurmak istiyorumm bilgi veriseniz sevinirimmm
|
şükrü35
sayın viskhy çalışmalarınızı izliyorum.takdir ediyorum.izmir de oturan uşakta 50 donum arazi uzerınde meyve ve hayvan yetistıryorum.sizinle görüşüp çalışmalaranıza bende katılmak ıstıyorum.bana ulaşırsanız sevınırım.ben ulaşamadım
|
Arkadaşlar hepinize merhabalar, grubu bu akşam mesajı yazdığım saatlerde fark ettim, firmam AgriMakina 18 kişilik kadrosuyla Hydroponic Yetiştirme kabini ve odaları üretmekte olup aşağıdaki linkten bana veya firmama ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla, http://www.agrimakina.com Tevfik ÇAĞLAN 555 5020055 530 9325594 tevfik@agrimakina.com agrimakina@gmail.com |
Sevgili Wiskhy,
Tebrik ediyorum. Dilerim her şey gönlünce olur. Başarılar. |
Tebrikler
|
Sayın Tevfik Çağlan tebrik ederim hayırlı olsun. Başarılarılı çalışmalar dilerim.
|
Arkadaşlar agrimakina ile hiçbir alakam yoktur.Kendilerini tanımam.
Benim kendi internet sayfam hazırlandı bir iki değişiklikten sonra sizlere bilgi vericem. Bilginiz olsun ... |
Sevgili Viskhy,
Firma İzmir firması olunca bize sürpriz yaptınız zannettim. Daha fazla geç kalmayın. İyi haberlerini bekliyorum. Yine de agrimakinaya' da hoş geldin demiş olayım. Böyle güzel çalışmalara memleketin ihtiyacı var. agrimakina' da sadece firma reklamı ile kalmayıp bilgi paylaşımında bulunur ve sistemin çalışması hakkında daha fazla detay paylaşır, ilgilenen arkadaşların sorularını forum aracılığı ile paylaşırsa daha faydalı olur kanısındayım. Geçmiş sayfalarda sorulmuş ve cevap bekleyen yığınla soru var. Başarılar. |
Herkese selamlar,
Arkadaşlar çalışmalarınız gayet hoş ve başarılı ancak bu hayvan besleme işi şakaya gelicek bir şey değil. Vishky arkadaşım öncelikle tebrik ederim. Ancak bu besin içinde hayvanları ölüme götüren bakteri ve maya sorununu nasıl çözdün? Sonuçta nemli bir ortam büyüyen bir yem bu. Nem alan bina bile dayanmıyor ki hayvan metabolizması nasıl dayansın. Yaptığın işe saygım sonsuz ancak hayvancılığa bile yabancıyım demişsin. Anladıgım yeni okuyup ki onlarda çogunlukla yurtdısı kaynaklardır hayvancılığı yeni öğreniyorsun. Bence Türkiye'de bu işi yapan profesyonel firmalar var. Onlara danışmanı öneririm. Tevfik Bey İzmir Fuarında görmüştüm firmanızı. Başarılarınızın devamını diliyorum. Viskhy şahsi olarak algılamassın umarım konuyu. Sadece hayvancılık üzerine bilgi sahibiyim ve merak ediyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025