![]() |
|
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Hassas Terazimiz kaç değerli olmalı 0.01 bulabildim ben en fazla fakat Verilen değerler mg ölçmek için yetersiz kalıyor.Digital terazi almayı düşünüyorum.Çinde fiyatları cazip. 1mg =0,001gr 1gr = 1000 mg ise 0.54 mg 0,00054 gr Bunu Şu şekil yapabilirmiyiz ? Bir numaralı şişe mesala 100 gram /litre Magnezyum Nitrat 9 Mg /ml Magnezyum 10 Mg/ml Azot Normlade 3 nüde 100gr, 9mg, 10mg malzemeleri 1 lt. su içinde karıştırılarak hazırlanıyor. 10 mg azot 0.01 gr yapıyor Bunu ölçmek ölçtüğümüzüde şişeye eklemek hayli zor olucaktır. 100 cc bir şişede suya 1gr karıştırıp bu çözeltiden 1 cc pipetle alıp 1. şişeye eklesek sakıncası olurmu sonuçta homojen karışmış 1 cc içinde 0.01 gr veya 10mg. azot olacaktır.(yanlış hesaplamadıysam)Hem şişeye eklemeside kolaylaşır. 0,54 mg /ml Molibden, Bunu terazide ölçemem gibime geliyor 1 lt suya 1 gr Molibden, 0.5ml pipetle alıcacaz, 0.5mg olur o 0.04mg küsratada bir çözüm bulunur belki.Pipetlerde değer çizgilerini tam bilmiyorum ama 0.1 ml cam pipet çözüm sağlayacağı kanatindeyim. Yoksa çok daha basit ve kesin bir yolu var mı. bir sorumda bu asitleri neyle aktarıcaz Bu uygun mu ? Bu plastik olduğundan deler sanırım Cam pipete bunun gibi hangi aparatı yerleştirecez şişeden almak için. http://www.tipkimsan.com/pinfo.asp?pid=3577 Ona göre alışveriş yapıcam.Burdaki kahverengi şişelerde çok iyi ışık almaz 20 tane lt. diğerlerindende 5'şer tane almayı düşünüyorum Kudret bey sizin laboratuvarın ufağını kuracam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|