agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni6Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-03-2008, 12:21   #1
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egome Mesajı Göster
Sayın envor,
Geçen sene saksıya (toprak) dikensiz böğürtlen dikmiştim. Çok iyi büyüdü. Bu sene 2. senesi. Lakin saksıda böğürtlen işi biraz zor gibi gördüğümden bu sene bahçeye dikmek geçiyordu içimden. Sizce saksıda büyütmeye devam edeyim mi. Karasız kaldım. Dalları çok uzuyor, 3 mt. felan oldu. Budama konusunda da yardım ederseniz sevinirim.
Merhaba egome,saksıda ilk yıl iyi büyümesi normal,ama saksı içindeki toprak besin elementlerini tükettirdi bitkiye,şimdi onu beslemen lazım,yoksa bitki zayıflar,budamaya gelince sadece en uçdan beş-on santim kesersende olur kesmesende olur,dikensiz böğürtlen-ahududu meyveleri boğum aralarındaki gözlerden meyvelerini çıkartacağından bitkinin boyu ne kadar uzarsa o kadar iyi olur,ama bitkiyi besleyebilirsen,resmini çekip yüklersen siteye eminim tüm arkadaşlar fikirlerini beyan ederler,hem bende görmüş olurum...saygılarımla...envor...

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2008, 15:46   #2
Ağaç Dostu

egome's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor Mesajı Göster
ama bitkiyi besleyebilirsen,resmini çekip yüklersen siteye eminim tüm arkadaşlar fikirlerini beyan ederler,hem bende görmüş olurum...saygılarımla...envor...
Teşekkürler envor, çatı katının balkonunda, saksıda büyütmeğe çalıştığım böğürlenin resimlerini ekliyorum. Bitkiyi beslemek için genelde 20-20-20 kompoze gübre uyguluyorum. Yorumlarınızı beklerim.

Eklenen Resimler

egome Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2008, 07:27   #3
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egome Mesajı Göster
Teşekkürler envor, çatı katının balkonunda, saksıda büyütmeğe çalıştığım böğürlenin resimlerini ekliyorum. Bitkiyi beslemek için genelde 20-20-20 kompoze gübre uyguluyorum. Yorumlarınızı beklerim.
Sn egome merhaba, dikensiz böğürtleniniz bence iyi gözüküyor, çatı katı mesafeniz birazdaha aralık olsaydı estetiklik açısından daha iyi olurdu, bence saksıda büyütün, ama beslenmesinide ihmal etmeyin, yaprakların tamamı çıktıktan sonra 15 gün ara ile 20+20+20+ME gübre ile iki defa yapraktan uygulama yapın, bu bitkinizin eksik izelement açığını kapatacağını sanıyorum, yine bence budama yapmayın(en uçlarden 10-15 cm budama yapabilirsiniz), dalın uzunluğu daha çok meyve almanızı sağlıyacak, meyve salkımları boğumaralarındaki yaprak gözlerinden çıkacak...Sürekli bence diyorum
Nedeni ben olsaydım böyle yapardım demeye getiriyorum,tabi ki siz istediğinizi yapın, benimkisi bir öneri, saygılarımla... envor

Düzenleyen envor : 12-09-2009 saat 10:44 Neden: eksik kelime,imla
envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2008, 07:59   #4
Ağaç Dostu

egome's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Merhabalar, ******* önerinizde haklısınız envor. Aynen söylediklerinizi yapacağım. Teşekkürler.

egome Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025