![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2008
|
Kapalı alan dikey tarım 270gr marul için yetiştirme maliyeti 2.55 TL + KDV dir. Maliyet yüzdeleri Soğutma ve kurutma %57 Karbondioksit %8 Gübre %4 LED aydınlatma %25 Pompa %5 Su %1 https://youtu.be/33kPjguRes4 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-12-2018
|
Alıntı:
1) Verdiğiniz 2,55TL + KDV Birim Maliyet fiyatı (270gr Marul için) hangi üretim şeklinde (NFT, Durgun su kültürü, Aeroponik Yüksek Basınç, Aeroponik Düşük Basınç, Fogponik vb. ) tespit ettiğiniz değerdir? Ayrıca kaç katlı, ne tip bir dikey tarım modeli ( A tipi, Kule Tipi vb.) kullanıyorsunuz ? 2) Bu tespit ettiğiniz maliyet, videoda görülen konteyner tipi modellemenizdeki maliyet midir? Üretim alanı arttırıldığında (daha büyük depo **** daha yüksek kat eklenmesi gibi durumlarda) birim maliyette yüzde kaç azalma olabilir? Bu alanda yaptığınız bir çalışma veya öngörü var mı? 3)Pompa Maliyet Yüzdesi olarak belirttiğiniz %5 Pompanın elektrik sarfiyatı maliyeti midir? 4) Uyguladığınız üretim methodunun maliyeti olan 2.55 TL+KDV ile katı ortam veya başka hidroponik yöntemlerle üretim maliyetleri arasında ekonomik fayda yönünden karşılaştırma yapma imkanınız oldu mu? Eğer olduysa Ekonomik Fayda Yönünden hangi üretim methodunu önerirsiniz ? Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
rica ederim. 1- nft, 4 kat, 2. videoda detaylar gözüküyor. 2- kat sayısı maliyette büyük bir fark yaratmıyor. 3- evet 4- marul ve benzeri ürünler için NFT öneririm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
bitki başı yatırım maliyeti bina hariç yaklaşık marul başı 127 TL + KDV dir. 4 katlı sistemde bitki yoğunluğu 83 bitki/m2 dir. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| aeroponik, hidroponik, hydroponic, topraksız tarım |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|