![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Alıntı:
Topraksız tarımdan gelen gelirin %50 sini kesme çicekten elde etmek mümkün halbuki... . Ama amatör olarak bile bir deney yapamadık. Çünkü kesme çicek için özel üretilen tohumlardan bulamıyoruz ( F1 kesme çicek tohumları çok pahalı ve bizlere satış yapılmıyor. ) Gül konusunu inceledim onda da teknik konusunda bir bilgi bulamadım ( birkaç youtube video su hariç ) ... Velhasılı kelam çok istememe rağmen topraksız olarak kesme çicek yetiştirmek mümkün olmadı. Hala denemek için uğraşıyorum... ... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2013
|
Neden f1
F1 olmak zorunda mı? cocopeat te çin gülü, karanfil, cinsini bilmediğim üç farklı gül yetiştirebildim. önceliğim besin eriyiği değildi. sığır gübresini sulandırıp biraz fermante olduktan sonra suyunu seyreltip verdim. tomurcuklanmaya başladıklarında çiçekli bitkiler için hazırlanan hazır eriyiklerden kullandım. resimleri bulunca atmaya çalışırım. mersinde gül yetiştiriciliği yapmayı da planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Gül için belki F1 gerekmeye bilir. Çelik ile üretildiği için... Onda da çeliğin alındığı anaç iyi olması gerekiyor... Ancak bir garbera, frezya gibi yıllık bitkilerde çiçek miktarının yüksek olması için F1 gerekli. Bende çeşitli bahçe çicekleri için denemeler yaptım ama ciddi üretim yapacak bir durum oluşmuyor. Örnek karanfil denedim goncalar çicekcide satılanların yarısına bile ulaşamadı ![]() Onun için F1 kalitesinde tohum gerekli... . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|