![]() |
|
![]() |
#1231 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2016
|
Alıntı:
Bence hobi çalışmalarında bu tür uygulamalara gerek yok... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2012
|
Normal tarımda, topraktaki her türlü besine kolayca ulaşabilen bitki kökleri, suyu da uzun bir zaman aralığında temin edebimektedir. Bitki susuz kalıp, öleceğini hissedince çiçeğe döner ve devamını sağlayacak tohum üretimine başlar. Ancak, topraksız tarımda devamlı besin verilmesi nedeniyle, bitkinin gelişip, çiçeğe gitmesi teşvik edildiğinden, uzun süre su ve besinsiz kalan bitki gelişmesini sağlayamaz. Kolay gelsin. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Alıntı:
Bir haftadan fazladır, biber ve çilekler de yaprak uçlarında yanma oluştu. Biber lerde sizin kullandığınız biber formulü çilek te hoagland formulü kullanıyorum. Biberin tds ölçümünde 1150 ppm çilek te 1250ppm geliyor. Ph ınıda ayarladım. Benim formulde kullandığım demir şelatsız. Sürekli çöküyor. Tam konuya hakim olmamakla birlikte demirden şüphelendiğim için şelatlı demir aldım. Kutuda %8 demir ve %2 çinko olduğu yazıyor. Bu Ürünü kullanmak için formulde nasıl bir değişiklik yapmalıyım? Örneğin 13.9 gr demir yerine bu üründen ne kadar kullanmalıyım? Kullandığım eski demir sülfatı kilo ile almıştım kaçlık olduğunu bilmiyorum. Tabi formulü için buda başka bir sorun herhalde? Venus_V4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2012
|
On gündür internete giremedim, İkinci sayfadan itibaren eriyik hesapları ayrıntılı olarak mevcut. Bu işe gönül veren veya profesyonel bu işle uğraşacak her ağaçsever ve topraksız tarım dostlarının kendi kendine yetecek bir hesaplama yöntemi geliştirdim. Öğrenmeniz açısından, bir kere daha araştırmanızı öneririm. sevgiler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2020
|
Herkese Merhaba Ben önümüzdeki yıl için çatıda 6mtx5mt ebatlarında bir yeri seraya dönüştürüp topraksız tarımı hobi olarak yapmak istiyorum.Yanlış başlamamak için konu ile ilgili formlarda araştırma yapıyorum ama sulama ile ilgili doğru dürüst bir cevap bulamadım herkes sulama ile ilgili yuvarlak konuşuyor nemi kontrol edeceksin,haftada 2 defa vs,vs, bu konuda Ateşkaptan sabah,öğle,akşam 10'ar dakika sulama yaptığından bahsetmiş bu benim için başlangıç referans eğer daha detaylı bir bilgi bulamazsam bu referans ile başlayacağım. Ama benim bilmek istediğim bitkilerin su ihtiyaçları bitki başına ml/gün su ihtiyaçları (tabi burada buharlaşma vs hariç) bu hava şartlarına göre ortalama verilebilir başlangıç doğru olursa onu geliştirmek ve değiştirmek kolay şimdiden herkese teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2020
|
Merhabalar; Besin eriyikleri hazırlama ile ilgili yazıları biraz inceledim ancak netleştiremediğim veya gözümden kaçan bir konu var; Besin-A ve Besin-B içerik olarak makro ve mikro elementleri mi içeriyor, yoksa birbirine karışmaması gereken elementleri mi içeriyor. Cevap için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Bunlarin yogunlugu fazla cozmeden karistirirsaniz coker. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Yeni Üye
|
Yani; Makro ve mikro elementler A ve B olarak ayrı kaplarda değil... Fakat çökelme olacağı için karışmaması gereken elementler A ve B olarak ayrı kaplarda bulunduruluyor ve suda ayrı ayrı çözülüyor. Doğru mu anladım. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Dogru, sayin Tezel'e mesaj atin istediginiz gubreyi alip deneyin, devam etmeye karar verirseniz ozaman hesaplara falan girin derinm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2020
|
Çok faydalı bir başlık. Tüm emeğe geçenlere teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1242 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2021
|
AteşKaptana soru
Alıntı:
yazılarınızı ilgiyle ve keyif alarak okuyorum, sanki başka bi dünyadaymış casina haz veriyor, ancak bi sorum olacaktı sizden, #19 No lu yazıda perlite yuzde beş oranında torf koyduğunuzu gordum ama resimlerde fazlaymış gibi görünüyor, mazur görmeniz dileğiyle soruyorum ki yuzde elli olabilir mi bu ki yazı esnasında sıfır unutula??? birde şu ki, torf yerine aynı oranda kokopit koyabilir ve aynı sulama süresince sulaya bilirmiyiz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2021
|
sonunda bugün sayfadaki tüm yazıları okuyup bitirebildim, çok sevdiğim bir dizi gibi tad verdi ama maalesef sonu hüsranla bitti, #1148 de sayın AteşKaptanin terasi örtme haberiyle yıkıldım, hocalarımızdan öğrendiklerimiz demekle bitmeyecek kadar büyük ve çok şanslıyız ki sayın KUDRET TEZEL ve sayın ATEŞKAPTAN gibi bilgili ve mütevazi üstadlarimiz var. sayın ateşkaptan keşke bu sayfayı yeniden canlandırsanız, balık resimleri atsanız demek istiyorum ama haddim değil, ancak bunu biliniz ki siz iki üstadımızı çok ama çok seviyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-02-2022
|
Alıntı:
Merhaba Ateşkaptan, Öncelikle paylaşımlarınız için teşekkürler. Yukarıda yaptığınız hesaplamada Örnek: Fosfor'dan>31/0.0872x100=3.56 ml.>3.56x100/1000=0.356 gr>0.356x100=35.6 gr burada yaptığınız hesabı bir türlü anlayamıyorum. birim dönüşümünü nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz? Ayrıca mikro elementlerde yaptığınız hesabı da anlayamadım. Açıklarsanız sevinirim. DemirIISülfat'dan>4.64/0.201x10=2.31 ml>2.31x10/1000=0.0231 gr>0.0231x100=2.31 gr DemirIISülfat gerekir. Desteğiniz ve anlayışınız için teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2022
|
teşekkürler
Sayın Ateşkaptan, Değerli bilgileri paylaştığınız için çok minettarım ama çok. Düzenleyen dobipa22 : 24-03-2022 saat 18:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1246 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2022
|
Iyi gunler hocam otomatik ph ve ec dozajlama şart yoksa butun emek zayi oluyor,bende forumu begenerek takip ediyorum yeni uye oldum ph ec dozajlama kendimiz yapabilirmiyizin pesindeyim malum makinalar disarda hazir olarak satilanlar cok pahali saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-12-2014
|
https://youtube.com/channel/UCJ67EN985mlQiFiLfjEbkxA bu linke bir göz atabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2023
|
selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2024
|
Arkadaşlar, SA; Aranıza yeni katıldım. Bu da benim ilk mesajım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1250 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2024
|
Merhaba ATEŞ KAPTAN Öncelikle vermiş olduğunuz örnek formüller için çok teşekkürler. Sayenizde güzel bilgiler edindim. Yanlız benim kafamı karıştıran bir durum var cevap verirseniz çok mutlu olurum. siz topraksız tarım için gübre formülü hazırlarken solusyonu 5lt yapmışsınız ve 1000 ton suda kullanılır demişsiniz. şimdi benim A ve B tankım var 500 lt. Ek olarak ana su tankım var 10 ton. ve otomasyonum var EC PH ayarlarını yapması için. şimdi ben A VE B TANKINI tamamen doldurmak için yapmış olduğunuz 5lt solusyonun 100 katı mı yapacagım tanklara 500 lt yi tamamlamak için. YANİ ÖRNEK VERİM . SİZ KALSİYUM NİTRAT SİZ 5LT İÇİN 1080 gr demişsiniz. Ben 500 lt lik A tankına kalsiyum nitrattan 100 katı 108kg mu koyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Bahsettiğiniz, 1000 litre için hazırlanan 5lt'lik konsantre eriyik, adı üstünde 1000 litre suya karıştırarak bitkilere vermek için. Şayet siz 500 litrelik tanktan doğrudan, ilave sulandırma yapmadan bitkilere verecekseniz, o 5 litrelik eriyiğin yarısını kullanacaksınız anlamına gelir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2019
|
“Saman da hayvanların karnını doyuruyor fakat besleyici özelliği yok. Zehirli tarımı aç kalırsınız diye bize dayattılar fakat yapılan araştırmalar gösterdi ki bu ürünlerin besin değerleri zayıf ve zararlı” “Topraksız tarım da temel gıda dediğimiz tahıl, bakliyat ve yağlı tohum yetiştiremezsiniz Maalesef bunu çözüm gibi sunanlar var. Kışın domates çilek üretirsin kışın çilek domates yemezsen ölmezsin” “Adamların amacı çiftçilere tesis satmak, domates üreterek o topraksız tarım fabrikasının parasını çıkartamazsın. İsrail’in toprağı yok gıda temin riskine karşı böyle bir tesis kurabilir. Türkiye’de topraksız tarım serası kurmak Sibirya’da buzdolabı fabrikası kurmaya benzer” MEHMET TÜLÜCE |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çilek, domates, gübre formülleri, hobi bahçesi, topraksız tarım |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|