agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni2457Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-02-2014, 19:48   #1
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Ateşkaptan/Perlit ortamında topraksız tarım denemeleri

Benim; Gübreli su kültürü ile tanışmam 2012 yılı temmuz ayında, çatı terasım da toprak içinde yaptığım domates, salatalık ve biberlerim için gübre arayışım sırasında , "ya bunun gübreli su ile yapılanı da var, toprakla niye uğraşıyorsun" ?... diyen arkadaşın bu söylemine , az çok vakıf olduğum, ama ilgi duymadığım, aklımda kaldığı üzerede, su içinde marul yetiştiriciliğini konu alan bir belgeseli anımsayarak, bilgisayar başında konuyu araştırmakla başladı.

Dünyanın toprağını terasa taşıyınca, hamallığı bir yana, mesleğimden dolayı da bu kadar toprağın (yoğunluğu ortalama 1.4 kğ/m3 ) bir de suya doygun hale gelmesi nedeniyle artan ağırlığı sebebiyle, binanın statik yönden meydana gelebilecek gerilmelerinden kaygılansam da, bir şeyin yetiştirip de, ben yaptım demek, onun hazzını yaşamak, terasa daha da fazla toprağı çıkartmama neden olacak dı ki!..

2012 yılında internet'ten "gübreli su kültürü" diye arama motoruna girince, Ağaçlar Net'e bir girdimse , bir daha çıkmak mümkün mü?.. Okumak ve verilenleri anlamak!.. Tekrar tekrar okumak. Bir an önce topraktan kurtulmak. Zaman bol, emekli olunca!..

Kışları Ankara da, yazları ise baba ocağı Kastamonu'nun şirin küçük bir sahil ilçesindeyim. Kışları Gemi maketçiliği, yazları ise; Amatör balıkçılık ve terasımda yine amatörce yaptığım sebze yetiştirmek en büyük tutkum ve hobim.

Burada yapmak istediğim; Yeni başlayacak arkadaşlara toraksız tarımı uygulamalı olarak anlatmak. Besin eriyiklerinin hazırlanması ve hazırlanması esnasında kullanılan aletler ile günlük yapılması gereken işlerin sırasıyla verileceği bir belge niteliğinde olacaktır.
Bu işi hiç bilmeyen ve öğrenmek isteyenlere rehber olması en büyük dileğim. "Bilgi paylaşıldıkça büyür." diyen sayın Kudret Tezel'e selam olsun.


Düzenleyen ateşkaptan : 23-02-2014 saat 12:07
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
çilek, domates, gübre formülleri, hobi bahçesi, topraksız tarım


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024