agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni59Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-02-2014, 17:50   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2012
Domates Başını Kaldırdı...

Bu kadar takipçisi olduğunu öğrenince domates bütün gücünü toplayıp başını kaldırdı. Ama bu iyi mi oldu bilmem...

Normalde bitki yapraklarını çekirdekten çıkarmak için toprağın sürtünmesinden yararlanıyor. Başını kaldırırken kabuk toprak taneciklerine takılıyor, yapraklar açığa çıkıyor.

Şimdi burada toprak yok. Salatalık çekirdeği kağıtta kalmıştı, yaprakları aradan çıkarmayı başarmıştı. Domates son bir gayret kafasını kaldırırken, kağıdı kopardı çekirdek yine başında kaldı. Üstelik üzerinde az da olsa kağıt kaplı. İğne ile kağıdı epeyce aldım ama, kabuğu atabilecek mi emin değilim... Bakalım 1-2 gün daha bekleyelim.

Eklenen Resimler

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2014, 20:42   #2
Ağaç Dostu

Domates Şapkasını Attı...

Bu sabah kalktığımda domates özgürlüğün ilk işaretini vermişti. Yaprakların uçları çekirdeğin altından dışarı çıkmış kendini göstermişti. Kabuğu atabilmesi için gece birkaç kez tek damla suyu usulca çekirdeğin üzerine kondurup nemlenmesini sağlamaya çalışmıştım. Faydası olmuş sanırım, sabaha yapraklar belirdi. Yine bir damla ekleyip kahvaltıya geçtim.

Gün içinde başka işlerim olacağından evde olamayacaktım ve de ilgilenemeyeceğimden kabuk tekrar kuruyup sertleşebilirdi.

Kahvaltıdan sonra baktım şapka hala üzerinde; şöyle usulca tutup gövdesinden çekirdeği hafifçe yokladım. Hiç zorlanmadı, kendi çıkacakmış zaten. Kolayca ayrıldı.

Yapraklardan biri hafif zedeli gibi, ama sanırım idare edebilir. Hala kıvrık durumda yapraklar, henüz düzelemedi. Bir-iki gün güneş görürse onlar da düzelir sanırım. Böylece en zor adımı geçtik gibi...

Eklenen Resimler

Eski 25-02-2014, 20:47   #3
Ağaç Dostu

Domates Yaşam Mücedelesine Başladı

Domatesin kotiledon yaprakları açılmaya başladı. Bir tanesi daha önce sözünü ettiğim gibi hafif zedelenmiş, ama o düz hale geldi oldukça. Diğeri ise herhalde uzun süre çekirdek içinde kalmaktan kıvrık kaldı. Sanki pek açılmayacak gibi duruyor.

Daha önce de benzer sorunlar yaşayan domatesler yetiştirdim. Hatta tek yaprağı çekirdek içinde kalıp, kalan tek yaprakla büyümeye başlayan domatesim oldu, sonunda 1-2 kilo domates verdi.

Bu da iyi bir beslenme ve güneşlenme ile başarılı olacaktır. Bugünler biraz soğuk ve kapalı, birkaç gün sonra gerçek yaprakları çıkar ve boy atmaya başlar. Şimdilik sulandırılmış besin ile besleniyor.

Eklenen Resimler

scaly ve ZUĞA beğendi.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025