agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni139Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-10-2013, 10:11   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-10-2012
Merhabalar,

Çok yazamıyorum açıkçası foruma da çok giremiyorum ancak takipteyim gayet güzel gözüküyor elinize sağlık. Umarım çok başarılı olursunuz.

Sayın Vetmanın kendi konusunda belirttiği gibi çilek işi cidden çok sıkıntılı bizim 4. senemiz şu an üretimde açıkçası daha da büyütmek için sistemi daha kolay bir formül düşünüyoruz zira işçilik vs ciddi bir külfet benzer domates sistemleri ile karşılaştırınca bunun yanında hastalık vs gibi etmenlere çok dikkat etmek gerek.

Tür seçimi aslında en önemli aşamasını oluşturuyor çilek dikiminde. Ülkemizde ne yazık ki üretici tür konusunda çok bilgili değil piyasada ne var ise onu dikmek durumunda kalıyor. Osmanlı çileği enteresan bir çıkış olabilir büyük ihtimalle üretim miktarı düşük olacaktır ancak satışı daha yüksekten olabilir. Çok bir bilgim yok ancak en büyük zorluk göreceğiniz Osmanlı çileği denen türün kolay bozulması olacaktır (dayanıksız bir tür) bir yerden bir yere taşıması bile satılabilir ürünün kalitesini düşürecektir. Örneğin sırf bu nedenle festival dikimi yapan bir çok kişi var (taşımaya dayanıklı bir tür festival)

Sistemi güzel tasarlamışsınız diğer arkadaşlarında belirttiği deliklerin çapraz olmaması haricinde ancak çok büyük sorun olmayabilir. Bir de gördüğüm kadarıyla sistem yapıştırmalarını silikonla yapmışsınız. Eğer öyleyse su kaçakları yakın zamanda başınızı ağrıtabilir, piyasada güzel pvc yapıştırıcıları mevcut.

Elimden geldiğince ilgi ile takip ediyorum.

Saygılarımla

ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2013, 10:13   #2
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2009
suyun ısısını nasıl halledeceksiniz

Sayın bayjustin,

Topraksız tarımda suyun ısısı 13 derecenin altına düştüğü zaman bitki besin alımını durduruyor.
Suyun ısısı minimum 15 derecenin üstünde olmalı ki bir şeyler olsun. İdeal olan 20 dereceler.

gazeteci28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2013, 10:38   #3
Ağaç Dostu

bayjustin's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ankafar Mesajı Göster
Merhabalar,

Çok yazamıyorum açıkçası foruma da çok giremiyorum ancak takipteyim gayet güzel gözüküyor elinize sağlık. Umarım çok başarılı olursunuz.

Sayın Vetmanın kendi konusunda belirttiği gibi çilek işi cidden çok sıkıntılı bizim 4. senemiz şu an üretimde açıkçası daha da büyütmek için sistemi daha kolay bir formül düşünüyoruz zira işçilik vs ciddi bir külfet benzer domates sistemleri ile karşılaştırınca bunun yanında hastalık vs gibi etmenlere çok dikkat etmek gerek.

Tür seçimi aslında en önemli aşamasını oluşturuyor çilek dikiminde. Ülkemizde ne yazık ki üretici tür konusunda çok bilgili değil piyasada ne var ise onu dikmek durumunda kalıyor. Osmanlı çileği enteresan bir çıkış olabilir büyük ihtimalle üretim miktarı düşük olacaktır ancak satışı daha yüksekten olabilir. Çok bir bilgim yok ancak en büyük zorluk göreceğiniz Osmanlı çileği denen türün kolay bozulması olacaktır (dayanıksız bir tür) bir yerden bir yere taşıması bile satılabilir ürünün kalitesini düşürecektir. Örneğin sırf bu nedenle festival dikimi yapan bir çok kişi var (taşımaya dayanıklı bir tür festival)

Sistemi güzel tasarlamışsınız diğer arkadaşlarında belirttiği deliklerin çapraz olmaması haricinde ancak çok büyük sorun olmayabilir. Bir de gördüğüm kadarıyla sistem yapıştırmalarını silikonla yapmışsınız. Eğer öyleyse su kaçakları yakın zamanda başınızı ağrıtabilir, piyasada güzel pvc yapıştırıcıları mevcut.

Elimden geldiğince ilgi ile takip ediyorum.

Saygılarımla

sevgili ankafar merhaba sizden bu güzel yazılarınızı okumak beni bir kere daha heycanlandırdı tür konusunda osmanlı çileğini secmemin sebebi bir sosyal sorumluluktur bu projede nesli tükenmek üzere olan memleketimizin meyvesine ve ekonomisine çözüm aramaktır.tüm ereğli bir dönem geçiminin büyük bir kısmını osmanlı çileğiden kazanmaktaydı bunu en azında bu çileğin vatanı olarak ilereki nesillere aktarmalıyız ben bir adım attım umarım sayemizde dahada büyük adımlar atılacaktır....sistem için şöyle anlatıyım ilk başta pvc yapıştırıcısı ile yaptık ancak su kaçakları meydana geldi sonrasında silikon uygulandı

ilginiz için teşekkürler selamlar

bayjustin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2013, 10:53   #4
Ağaç Dostu

bayjustin's Avatar

11-10-2013 tarihinde 200 adet Osmanlı çileği Sisteme dikilmiştir. Ziraat Müdürlüğümüzün destekleri ile Geçtiğimiz yıllarda osmanlı çileği festivalinden derece kazanmış çilek fidelerimizi temin ettik.Bu arada müdürlüğümüz bize ziraat mühendisi pervin hanımı tayin etti artık oda bizimle bu projede.

Eklenen Resimler

smnvrl ve Muda beğendi.
Eski 12-10-2013, 11:02   #5
Ağaç Dostu

bayjustin's Avatar

vatana millete hayırlı olsun

Eklenen Resimler

smnvrl, Muda ve efor beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025