![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
Alıntı:
Anladığım kadarıyla çilekleri zaten büyük fide halinde dikiyorsunuz en başta biraz kızarma olsa da uzun vade yaşatmanız zor gibi (yeni çileklerin açması vs). Birde yapraklar uzama yapmış zannedersem ışık görme sorunu var. Bence sistemde eğer kuruma sorunu yok ise (köklerin suya değmemesi kaynaklı) bir sonraki sefer marula geçin zira sisteminiz gayet hoş olmuş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Alıntı:
Kuruma sorunu yok, kökler suya deyiyor. Tavsiyenize uyarak marul deneyeceğim, çilekleri de apartmanın bahçesine dikerim belki ![]() Önereceğiniz marul türü nedir? Fide olarak nereden nasıl bulurum şuan bilemiyorum. Bu konuda öneriniz var mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bu da tohumdan fideye uzanan yolu öğrenmem gerek anlamına geliyor ![]() Ayrıca çilek seranızı da takipteyim, gelişmelerden bahsetmenizi bekliyorum dört gözle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Son durum bilgisi vereyim: Akvaryumun üzerinde deneme yaptığım çilekler kesilmiş pet bardaklar içinde duruyordu. Bitki devrilmesin diye gövdelerini en alt kısımdan elyafla sararak sıkıştırmıştım. Elyaf sarılı olan tüm bitkilerin kökleri çürüdü ve bitkiler hızla ölüyor. Yalnızca bir kökte elyaf sarılı değildi. Bu bitkiye ait kökler canlı ve kökten yeni kardeş büyümeye çalışıyor. Tabii elyaf etkisi yalnızca benim yorumum, belki diğer kök de bir zaman sonra ölecektir. Son durumda Sayın ankafar'ın tavsiyesine uyup (kısmen ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
akvaryum, çilek, topraksız tarım |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|