![]() |
Alıntı:
|
***,
mümkünse bende numune isterim. Saygılar, |
Sn. kamil35 bir tanede ben numune alabilirmiyim.Adresimi özelinize yazdım.
|
Sıraya koyalım;
................ 12-candostums 13-AyhanMoran Sayın candostums, numune balı kargoya verdim. Sayın AyhanMoran, sizin numune balınızı da en kısa sürede kargoya vereceğim. |
Ayhan bey, numune balı kargoya verdim afiyet olsun.
|
Sn kamil bey numune gelmiş ama adrese teslim olmadıgı halde gönderi hata ile servis aracına yüklenmiş ve nitekim bende alamadım yeniyıl dolayısıylada 2 ocak da acılacakmış kargo bende yarın alacagım inşallah
|
[QUOTE=kamil35;547865]
Alıntı:
|
Balımda kısmi bir kristalleşme meydana geldi.
Ürettiğim bal içinde hakim nektar olarak; salgı balı olan çam balı ve çiçek balı olan anason ve rezene balı bulunmaktadır. Çam balı kristalleşmeye son derece dayanıklı bir baldır. İzmir hava şartlarında kristalize de olmamaktadır. Geçen yıllardaki deneyimlerim sonucunda da rezene ve anason balınında kristalleşmeye dayanıklı olduğunu söyleyebilirim.(anason balı izmir'den daha soğuk olan Burdur da kristalize oluyor). Balımda kısmi bir kristalleşme oldu dedim. Bu miktar balın akışkanlığında bir sorun yaratmıyor. (çünkü kristalleşme şuan için tahminen %5 civarlarında diyebilirim). Balım yaklaşık %60-70 oranında çam balı olduğu için akışkanlığı bozacak bir kristalleşme de olmayacaktır( geçen yıllardaki deneyimlerime göre). Baldaki kristalleşmeyi ancak akıtırken görebiliyorsunuz. Tabakta duran balda görüntü olarak belli olmuyor bile... Bal satın alan ya da numune gönderdiğim müşterilerimin yanlış düşüncelere kapılmalarını istemediğim için bu açıklamayı yaptım. Balım hiç bir işleme tabi tutulmamış ve de ısı uygulanmamıştır. Petekten süzüldüğü haliyle muhafaza edilmektedir. Bu konu ile ilgili olarak bir adres ekliyorum. http://www.baglarbal.com/bal-neden-sekerlenir.htm |
Sayın Avanos, numune balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
|
sevgili kamil hocam bana göndermiş oldugunuz balda kristalleşme falan olmadı gayet güzel bitmesin diye az az yiyoruz yapmış oldugunuz açıklama çok etik oldugu için sizi tebrik ediyorum saygılar
|
Alıntı:
Bendeki balın bulunduğu yerde ısıtıcı yok. Normal hava sıcaklığında duruyor. Size bal göndereli 45 günden fazla bir süre olmuş. O tarihlerde balda kristalleşme olayı başlamamıştı. Sizdeki balın bulunduğu ortamın ısısı yüksek ise sizinki kristalize olmamış olabilir. Balı kaşıkla kaldırıp bir akıtın akarken bir seyredin. Tabakta belli olmuyor. Kristalize olmuş miktar balın %10 unu geçmez. Zaten akışkanlık da bozulmadı. Bir de az az yemeyi bırakın lütfen, balın gerisi bende var :) |
Elimde açılmamış 27 şer kg lık 3 teneke balım kalmıştı dün üçünü de açtım. Bir tanesi tamamen donmuş görüntü tereyağ gibi... Birinde kısmi bir donma var ancak akışkanlığı devam ediyor. Üçüncü tenekede ise hiç bir donma yok. Donmayan teneke ilk sağılan tenekelerden. Yani çam ve yayla ballarından oluşuyor. Diğer donan tenekeler en son sağımdan. En son dağ çileği ve sarmaşık çiçek açtı. Tecrübeli arıcılar sarmaşığın balının donduğunu söylediler.
Sayın Beyzagıda, sizdeki balın donmamasının sırrı şimdi anlaşılıyor. Size gönderdiğim bal demekki ilk sağımlarda elde ettiğim çam ve yayla balı karışımından. |
Anason-rezene balı da donar mı?
|
Alıntı:
Burdur da babamın evinde divanın altında poşetlenmiş bir rezene dalak balı unutmuşum. Ya da şöyle diyeyim petek üzerinde çok az bal olduğu için o şekilde bırakılmış. Bal 2008 yazından beri orada duruyor. Soba yanmayan bir oda sıfır dereceyi illa ki görmüştür. Ama o bal hala donmadı. Rezene ve anason balı donmaz diye kesin bir şey söylemek yanlış olur ancak donmaya karşı çok direçli bir bal. Eksi sıçaklıklarda donmaması çok zor. İlk yıllarda pamuğa götürüyorduk arıyı, pamuk balı havalar serinler serinlemez 15-20 gün içinde donuyordu. Bu yüzden 4 yıldır pamuğa hiç arı götürmedim. |
1 Eklenti(ler)
Kristalize olmuş balımdan bir görüntü.
|
Kamil Bey;
Eğer hala 20 kişi dolmadıysa bende numune isteyebilirmiyim? Saygılar... |
Alıntı:
Yarın sabah Uşak'a arıların yanına gideceğim. Numuneyi pazartesi kargoya vereceğim . Saygı ve selamlar... |
Sayın Enek, numune balınızı dün kargoya verdim. Afiyet olsun.
|
Yeni sezon balları ne zaman hazır olurlar. Sonbaharda mı
|
Alıntı:
Arılar şu an Uşak'ta, az miktarda da olsa yer kekiğinden bal almayı ümit ediyoruz. |
İnşallah.Bol bal alırsınız.
Kolay gelsin. |
Kamil bey merhabalar;
Balı aşırı şekerli geldiği için yeme özürüm var. Numune ballarınızdan eğer elinizde kaldıysa bende isteyebilir miyim ? Bal ile aramdaki buzların çözülmesini umut ediyorum. |
Sayın bg, özelime adresinizi bildirir misiniz? Numuneyi gönderebileyim.
|
Kamil Bey..
Balları teslim aldım hatta birini bitirdik bile :).. Kristalleşmemiş bala bayıldık. Ben doğudan bir tanıdık vasıtasıyla bal getirtirim ve getiren çok iddalıdır. Gerçekten güzelde baldır. Fakat sizinki daha bi başka ve daha bi güzel. Diğer kristalleşmiş balınız değişik geldi biraz sanki harmanlanmış ve tam kahvaltı için hazırlanmış gibi.. Kısaca ikisinide çok beğendik... Siparişimi netleştireyim sizi rahatsız edeceğim... Çok Teşekkür ederim Saygılar... |
sayın ..bg.., numune balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.
|
Alıntı:
Saygılarımla... |
Kamil bey kargom dün elime ulaştı. Burada belirli günler belirli yerlere dağıtım yaptıkları için gecikme olmuş.
Ballarınıza bayıldık. Bitince kiloluk balınızdan almak istiyoruz. Çok teşekkürler. Saygılar. |
Kamil Bey, Yarin Ziraat Bankasina 50 TL yatiriyorum.Daha once gonderdigin numune baldan 1,4 kg ve gerisini polene tamamlarsan sevinirim. Adresimi ozelden gonderiyorum. Sevgiler
|
Sayın Sındırgılı, 1400gr bal ve 330gr poleni kargoya verdim. Afiyet olsun.
|
Sayın kamil35 numune baldan ben de rica edebilir miyim. Siparişim sonra olacak.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025