![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Sayın Zenfree, size bir kavanoz bal (1400gr) hazırlıyorum. Daha önceki eft'yi Ziraat Bankası'na yaptıysanız hesap aynıdır. Bir değişme yok. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Kamil Bey; Bol ürün ve hayırlı satış diliyorum. Süzme balınızdan alacağım. Benim esas peşinde olduğum dalak. Eğer petek harici bir dalak bal oluşursa, haberimiz olur mu? Biliyorum bunu kendinize saklarsınız ama eğer satmayı düşünürseniz talipliyim. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sayın Tura, dalak bal taliplisi epeyce var. Çamda bal veriminin yüksek olduğu bir zamanda dalak bal (doğal petekli bal) üretimini gerçekleştireceğim. İnşaallah, bu yıl ümitliyiz. Verim geçen yılki gibi olursa işimiz zor. Bekleyip göreceğiz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sayın zenfree, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Kamil Bey size yazmakta geciktim, özür dilerim. Bal için teşekkürler. Ancak geçen yıl aldığımız ballardan biraz farklı bulduk. Daha akışkan ve aromasındaki çeşitlilik azalmış gibi geldi. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Tesbitleriniz doğrudur. Bal geçen yılki baldan çok farklıdır. Geçen yılki bal aroma çeşitliliği bakımından çok zengindi. Geçen yıl arılarım önce Uşak'ta sonra da Burdur Yeşilova'da konakladı. Arılarım çeşitli kır çiçekleri ile birlikte anason çiçeğinden de nektar toplamıştı. Hatta anason çiçeğinin aroması bana müşteri bile kaybettirdi ![]() Bu yılki bal Torbalı'da hasat edilmiş bir baldır.Nektarın çoğunluğu hayıt çiçeğinden elde edilmiştir. Bal da hayıt çiçeğinin kendine özgü aromasını hissettirmektedir. Balın akışkanlığı konusunda size katılmıyorum Isı faktörünü göz önünde tutmak lazım. Hava sıcaklığı 20 derecenin altına düştüğünde balın kıvamının da arttığını göreceksiniz. Balların akışkanlığı nektar kaynağına ve balın olgunluğuna göre farklılık göstermektedir. Teşekkür ederim. Saygı ve selamlar... |
|
|
|
|
![]() |
|
|