![]() |
2 Eklenti(ler)
YEŞİL DOMATES TOHUMU
2. Green Zebra (İri Yeşil Domates) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-YEŞ-02) Üzerinde yeşil/sarı çizgiler olduğu için Yeşil Zebra olarak anılır. Etli kısmı yakut yeşili renktedir. Salatalara ve yemeklere renk katar. Baskın bir domates aromasına sahiptir. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263808 Eklenti 263809 |
1 Eklenti(ler)
TOMATILLO TOHUMU
1. Tomatillo Purple (Mor Tomatillo) (Sırık) (ÜRÜN KODU: TOM-MOR-01) Orta irilikte "Tomatillo" cinsi mor domates. Koparıldıktan sonra mor renge bürünür. Yeşil türlerinden daha lezzetli ve tatlıdır. Olgunlaşma süresi: 68 gün Eklenti 263810 |
TOHUMDAN DOMATES YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR
Kasada Yapılacak Ekimler için; 1. Eğer çok ekim yapacaksanız, tahta manav kasasının içine gazete ya da paket kağıdı açınız. 2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu, kasanın içine yayınız. 6-7 cm’lik bir kalınlık yeterlidir. 3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları toprağa ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız. 4. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir toprak/torf tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız. 5. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız. 6. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların topraktan/torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır. 7. Domates tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir. 8. Sera etkisi yaratmak için tohum kasasını büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz. 9. Hergün toprağın/torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiryorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. 10. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa tohum kasasını yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. 11. Geçici ilk yaprakların ortasından çıkan esas yapraklar biraz büyüyünce şaşırtma işlemine başlayabilirsiniz. 12. Filizleri köklerine zarar vermeden topraktan/torftan çıkartarak torfla doldurulmuş fide torbalarına şaşırtınız ve cansuyu veriniz. 13. Şaşırtılan filizler bir süre cansızlaşabilirler. Bu normaldir. 2-3 gün içinde dirileceklerdir. 14. Filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır. 15. Fideler iyice serpilince ve kalınlaşınca toprağa alınabilirler. Bol hasatlar. |
TOHUMDAN DOMATES YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR
Viyole Yapılacak Ekimler için; 1. Eğer az miktarda ekim yapacaksanız, viyol temin ediniz. 2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu perlit ya da vermikulit ile karıştırarak, viyolün gözlerine doldurunuz. 3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız. 4. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir torf-perlit ya da torf-vermikulit tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız. 5. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız. 6. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır. 7. Domates tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir. 8. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz. 9. Hergün torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiyorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. Bu mantarın yol açtığı kök çökerten hastalığına yol açabilir. 10. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. 11. Esas yapraklar çıkıp, filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır. 12. Fideler iyice serpilince ve gövdeleri kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Anlatılan bütün bu süreç yaklaşık 7-8 hafta sürecektir. Tohumları iç mekanda çimlendirilmeye başlanmasında bu süre gözönüne alınmalıdır. Örneğin, fideler Mayıs başında dikilecekse, tohumları çimlendirmeye Mart ayı başında başlanmalıdır. Bol hasatlar. |
MOFGA tarafından onaylanmış Organik Geneleksel Tohumlar
1. Roma Organik (Salçalık, etli...) 2. Great White (İri Beyaz) 3. Bellstar (Kırmızı Çeri) 4. Gold Nugget (Sarı Çeri) 5. White Cherry (Beyaz Çeri) 6. Striped Cavern (Çizgili) 7. Striped German (Çizgili) 8. Debarao (Kırmızı) 9. Japanese Black Trifle (Mor) 10. Pruden's Purple (Mor) 11. Taxi (Sarı) 12. Valencia (Turuncu) |
Geleneksel ve Doğal Sebze Meyve Tohumları
2 Eklenti(ler)
Sipariş verirken lütfen hem ürün listesinde hem de ürünü tanıtıcı mesajda görebileceğiniz ÜRÜN KODU ile sipariş veriniz. Örneğin BIB-ACI-03 gibi...
Bütün çeşitlerin poşet başı fiyatı 3.00 TL. Her poşette aksi belirtilmemişse 20+ tohum vardır. Ayrıntılı bilgi için lütfen 1. mesajdaki SATIŞ ŞARTLARI bölümünü okuyunuz. TOHUMLARINIZI, ÇİMLENME KABİLİYETLERİNİ UZUN SÜRE KORUMALARI İÇİN LÜTFEN KURU, SERİN VE KARANLIK BİR YERDE MUHAFAZA EDİNİZ. ACI BİBER TOHUMU 1. Santa Fe Grande (ÜRÜN KODU: BIB-ACI-01) Anavatanı Meksika'dır. Verimli bir türdür. Devamlı ürün verir. Bitki olarak 60-70 cm boy yapar. Biberler olgunlaşırken renkleri yeşilden turuncu-kırmızıya döner. Acıdır. Saksıda da yetiştirilebilir. Sos yapımında ya da yemeklerde kullanılabilir. Kurutulabilir ya da taze olarak da tüketilir. Olgunlaşma süresi 80 gün. Eklenti 263847 Eklenti 263848 |
1 Eklenti(ler)
ACI BİBER TOHUMU
2. Early Jalapeno (ÜRÜN KODU: BIB-ACI-02) Erkenci acı biberdir. Verimlidir. Önceleri rengi yeşildir. Olgunlaştıkçe rengi kırmızıya döner. Olgunlaşma süresi: 65 gün Eklenti 263879 |
1 Eklenti(ler)
ACI BİBER TOHUMU
3. Red Cayenne Slim (ÜRÜN KODU: BIB-ACI-03) 13-15 cm uzunluğunda ince sivri biber türüdür. Olgunlaştıkça yeşilden kırmızıya döner. Çok acıdır. Taze ya da kurutmalık olarak tüketilir. Olgunşlaşma süresi: 70 gün (STOKTA KALMADI!) Eklenti 263880 |
1 Eklenti(ler)
ACI BİBER TOHUMU
4. Pasilla Bajio (ÜRÜN KODU: BIB-ACI-04) 14-15 cm uzunluğunda Meksika kökenli acı biber. "Cayenne Slim" kadar acı değildir. Olgunlaştıkça rengi yeşilden kahveengine döner. Olgunlaşma süresi: 75gün Eklenti 263849 |
1 Eklenti(ler)
TATLI BİBER TOHUMU
1. Chocolate Beauty (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-01) Tatlı ve lezzetli dolmalık biberdir. Salatalarda ve sandviçler de kullanılabilir. Mor renktedir. Olgunlaştıkça rengi yeşilden mora döner. Olgunlaşma süresi 67-70 gündür. (STOKTA KALMADI!) |
Resim Ekleme
1 Eklenti(ler)
TATLI BİBER TOHUMU
2. Golden Cal Wonder (Tatlı) (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-02) Tatlı dolmalık biberdir. Salatalara ve yemeklere renk katar. Olgunlaştıkça yeşil rengi sarı ve turuncuya döner. Verimli bir türdür. Olgunlaşma süresi 65-70 gün Eklenti 263882 |
1 Eklenti(ler)
TATLI BİBER TOHUMU
3. Topepo Rosso (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-03) İtalya'ya özgü bir türüdr. Şekli domatesi andırır. Yuvarlak, hafif basık ve olgunlaşınca kırmızıdır. Oldukça verimli bir türdür. Salata ve özellikle dolma yapımına uygundur. Olgunlaşma süresi: 75 gün (STOKTA KALMADI!) Eklenti 263850 |
1 Eklenti(ler)
TATLI BİBER TOHUMU
4. Red Cherry Sweet (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-04) Çeri domatesine benzer. İsmini buradan almıştır. Verimli bir türdür. Tatlı, lezzetli küçük biberler atıştırmalık ve garnitür olarak tüketilir. Erkenci bir türdür. Olgunlaşma süresi: 70 gün Eklenti 263883 |
1 Eklenti(ler)
TATLI BİBER TOHUMU
5. Italian Pepperoncini (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-05) Tatlı İtalyan sivribiberidir. Soğuk iklimler de bile vermlidir. Salatalarda ve turşuluk olarak tüketilir. Olgunlaştıkça yeşilden kımızıya döner ve tatlanır. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263884 |
1 Eklenti(ler)
TATLI BİBER TOHUMU
6. GOLDEN MARCONI (Ürün Kodu: BIB-TAT-06) Sarı renkte, iri ve uzun bir biber çeşididir. İtalya'ya özgüdür. İster taze olarak ister kızarma yapılarak tüketilebilir. Hasat Süresi: 75-80 gün Eklenti 263851 |
1 Eklenti(ler)
TATLI BİBER TOHUMU
7. RED CHEESE PEPPER (Ürün Kodu: BIB-TAT-07) Gevrek, çıtır çıtır bir biberdir. Tatlı ve lezzetlidir. Etlidir. Yassı yuvarlak bir şekle sahiptir. Dolmalar için ideal bir biber türüdür. Olgunlaşma süresi: 75 gün (STOKTA KALMADI!) Eklenti 265096 |
1 Eklenti(ler)
UZUN PATLICAN TOHUMU
1. Tsakoniki (ÜRÜN KODU: PAT-UZU-01) Dünyaca ünlü Yunan patlıcanıdır. Yunanistan'da her yıl festivali düzenlenir. İnce uzundur. Üzerinde pembe-beyaz çizgiler vardır. Lezzetli ve tatlı bir türdür. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263885 |
1 Eklenti(ler)
UZUN PATLICAN TOHUMU
2. Casper (ÜRÜN KODU: PAT-UZU-02) Verimli bir türdür. Bembeyaz renkte 15-18 cm kadar boylanabilen bir patlıcandır. Lezzeti biraz mantarı andırır. Olgunlaşma süresi: 70 gün Eklenti 263886 |
2 Eklenti(ler)
UZUN PATLICAN TOHUMU
3. PING TUNG (Ürün Kodu: PAT-UZU-03) Tayvan'a özgü bir türdür. Uzunlukları 25-28 cm'yi eni 5-7 cm'yi bulur. Açık mor renktedir. Çok tatlı ve lezzetli bir türdür. Hasat süresi: 70 gün Eklenti 263852 Eklenti 263853 |
1 Eklenti(ler)
TOPAK PATLICAN TOHUMU
1. Brasilian Oval Orange (Ürün Kodu: PAT-TOP-01) Süs amaçlı da yetiştirilen nadide bir patlıcan türüdür. 3-4 patlıcanlı salkımlar halinde bulunur. Bitkisi güçlü bir yapıya sahiptir ve kalın, büyük ve yeşil yaprakları meyveleri güneş yanıklarından iyi saklar. Lezzetlidir. Olgunlaşma süresi:70-75 gün Eklenti 263854 |
1 Eklenti(ler)
TOPAK PATLICAN TOHUMU
2. Black Beauty (ÜRÜN KODU: PAT-TOP-02) Lezzetli bir türdür. Mor renktedir ve toparlakdır. Olgunlaşma süresi: 80 gün Eklenti 263855 |
1 Eklenti(ler)
TOPAK PATLICAN TOHUMU
3. Rosa Bianca (ÜRÜN KODU: PAT-TOP-03) Çok lezzetli ve verimli bir türdür. Mor-beyaz renkli toparlak bir patlıcan türüdür. Olgunlaşma süresi. 75 gün Eklenti 263887 |
1 Eklenti(ler)
TOPAK PATLICAN TOHUMU
4. Thai Yellow Egg (ÜRÜN KODU: PAT-TOP-04) Nadide bir başka geleneksel patlıcan türü... Tayland'a özgüdür. Yumurta büyüklüğüne kadar ulaşır. Olgunlaşınca sarı bir renk alır. Zaten ismini de bu özelliklerinden almıştır. Yemeklerde ve garnitür olarak çok kullanılır. Olgunlaşma süresi: 70-75 gün Eklenti 263856 |
2 Eklenti(ler)
YEŞİL KAVUN TOHUMU
1. Honeydew, Green Flesh (ÜRÜN KODU: KAV-YEŞ-01) Oval, çok tatlı ve yeşil etlidir. Dayanıklı krem rengi kabuğu sayesinde nakliyeye uygundur. 2-2.5 kiloya kadar ağırlaşır. Olgunlaşma süresi: 105 gün (STOKTA KALMADI!) Eklenti 263857 Eklenti 263858 |
1 Eklenti(ler)
SARI KAVUN TOHUMU
1. Tigger Melon (Ürün Kodu: KAV-SAR-01) 5 Tohum Verimli bir türdür. Hem lezzeti hem de görüntüsüyle bahçecilerin gözdesidir. Ağırlığı 400-450 gr. a kadar çıkar. Olgunlaşma süresi 90 gün (STOKTA KALMADI!) Eklenti 270875 |
1 Eklenti(ler)
TURUNCU KAVUN TOHUMU
1. Hearts of Gold (ÜRÜN KODU: KAV-TUR-01) Kantalup (Cataloupe) türü bir kavun cinsidir. Orta büyüklüktedir. 2 kiloya kadar ağırlaşır. Aromalı ve tatlıdır. İçi turuncu, dışı krem rengidir. Nakliyeye uygun değildir. Olgunlaşma süresi: 90 gün (STOKTA KALMADI!) Eklenti 263888 |
1 Eklenti(ler)
TURUNCU KAVUN TOHUMU
2. Charentais (ÜRÜN KODU: KAV-TUR-02) (Satışda) Fransa'ya özgü meşhur bir kavundur. Tatlı ve kokuludur. 1 ila 1.5 kiloya ulaşan ağırlığıyla orta boy bir kavun türüdür. Dış görüşü ile de hemen ilgi çeker. Olgunlaşma süresi: 80-85 gün Eklenti 265097 |
1 Eklenti(ler)
KIRMIZI KARPUZ TOHUMU
1. Sugar Baby (ÜRÜN KODU: KAR-KIR-01) Populer lezzetli bir türdür. 4 ila 6 kiloya kadar ağırlaşır. Kabuğu ince ama dayanıklıdır. Sevkiyata dayanır. Kuraklıktan etkilenmez. Olgunlaşma süresi: 75 gün Eklenti 263859 |
1 Eklenti(ler)
KIRMIZI KARPUZ TOHUMU
2. Crimson Sweet (ÜRÜN KODU: KAR-KIR-02) Amerika'da tüketici ödülü almış, tatlı ve gevrek olması nedeniyle aranan bir türdür. Çizgili ve hafif ovaldir. Çekirdekleri küçüktür. 7,5 ila 12.5 kiloya kadar ağırlaşabilir. Sağlam kabuğu sayesinde nakliyeye dayanıklıdır. Olgunlaşma süresi: 85 gün Eklenti 263860 |
2 Eklenti(ler)
SOFRALIK SALATALIK
1. Armenian Yard-Long (ÜRÜN KODU: SAL-SOF-01) Çok uzayabilien bir salatalık cinsi olsa da 12-15 cm boyda iken daha lezzetlidir. İnce uzun ve açık yeşil renge sahiptir. Yüzeyi tırtıklıdır. Eğer toprak üzerinde büyümeye bırakılırsa, kıvrılarak büyür. Eğer bitki tellere tuturulursa düz bir gelişim gösterir. Salatalar için idealdir. Olgunlaşma süresi 68 gün Eklenti 263861 Eklenti 263862 |
1 Eklenti(ler)
SOFRALIK SALATALIK TOHUMU
2. White Wonder (Beyaz Salatalık) (ÜRÜN KODU: SAL-SOF-02) Geleneksel bir türdür. Çok verimlidir. Salatalıklar krem beyaz renginde 13-14 cm civarındadır. Hem salatalar hem de turşu yapımı için idealdir. Olgunlaşma süresi: 60 gün (STOKTA KALMADI!) Eklenti 263863 |
1 Eklenti(ler)
SOFRALIK SALATALIK TOHUMU
3. Lemon (Limon Görünümlü Yuvarlak salatalık) (ÜRÜN KODU: SAL-SOF-03) Adı gibi şekil ve görünüm itibarıyla limona benzeyen geleneksel bir salatalık türüdür. Tatlımsı bir tadı vardır. Salata ve turşu için uygundur. Oldukça erkenci bir tür olduğu için soğuk iklimler için uygundur. Olgunlaşma süresi: 65 gün. Eklenti 263889 |
1 Eklenti(ler)
TURŞULUK SALATALIK TOHUMU
1. Bush Crop (ÜRÜN KODU: SAL-TUR-01) / Tükendi Küçük bahçeler ve mekanlar için idealdir. Çok verimli ve lezzetli bir türdür. Kısa ve hafif tombul bir görüntüsü vardır. Hem salatalarda hem de turşuluk olarak tüketilebilir. Erkenci bir türdür. Olgunlaşma süresi: 55-60 gün (STOKTA KALMADI!) Eklenti 263890 |
1 Eklenti(ler)
TURŞULUK SALATALIK TOHUMU
2. Parisian Pickling (ÜRÜN KODU: SAL-TUR-02) Turşuluk kornişon salatalıktır. Kısa ve gevrekdir. Üzeri pütürlüdür. Olgunlaşma süresi: 60 gün (STOKTA KALMADI!) Eklenti 265098 |
1 Eklenti(ler)
YEŞİL BAMYA TOHUMU
1. Clemson Spineless (ÜRÜN KODU: BAM-YEŞ-01) Çok verimli ve lezzetli bir türdür. 20 cm kadar boy, 2-3 cm kadar en yapabilir. Koyu yeşil ve düzdür. Olgunlaşma süresi 65 gün Eklenti 270233 |
1 Eklenti(ler)
MOR BAMYA TOHUMU
1. Burgundy (ÜRÜN KODU: BAM-MOR-01) Lezzeti ve görünüşüyle dikkat çeker. Verimlidir. Soğuk bolgelerde de sorunsuz yetişir. 18 cm kadar boy yapabilir. Olgunlaşma süresi 55 gün Eklenti 270234 |
1 Eklenti(ler)
SARI HAVUÇ TOHUMU
1. Amarillo Carrot (ÜRÜN KODU: HAV-SAR-01) (Satışda) Limon sarısı renkte, gevrek, çok tatlı geleneksel bir havuç türüdür. 15-18 cm kadar boy yapabilir. Olgunlaşma süresi 75 gün. Eklenti 270235 |
1 Eklenti(ler)
TURUNCU HAVUÇ TOHUMU
1. Parisienne Carrot (ÜRÜN KODU: HAV-TUR-01) (Satışda) Turuncu renkte ve yuvarlaktır. Verimli ve çok lezzetlidir. Mini turpa benzeyen şekliyle ilgi çekicidir. Saksılarda yetiştirilebilir. Ağır topraklarda bile yetişebilir. Olgunlaşma süresi 60-65 gün Eklenti 270236 |
TOHUMDAN SEBZE/MEYVE YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR
Kasada Yapılacak Ekimler için; 1. Eğer çok ekim yapacaksanız, tahta manav kasasının içine gazete ya da paket kağıdı açınız. 2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu, kasanın içine yayınız. 6-7 cm’lik bir kalınlık yeterlidir. 3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları toprağa ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız. 4. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir toprak/torf tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız. 5. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız. 6. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların topraktan/torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır. 7. Sebze/meyve tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir. 8. Sera etkisi yaratmak için tohum kasasını büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz. 9. Hergün toprağın/torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiryorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. 10. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa tohum kasasını yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. 11. Geçici ilk yaprakların ortasından çıkan esas yapraklar biraz büyüyünce şaşırtma işlemine başlayabilirsiniz. 12. Filizleri köklerine zarar vermeden topraktan/torftan çıkartarak torfla doldurulmuş fide torbalarına şaşırtınız ve cansuyu veriniz. 13. Şaşırtılan filizler bir süre cansızlaşabilirler. Bu normaldir. 2-3 gün içinde dirileceklerdir. 14. Filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır. 15. Fideler iyice serpilince ve kalınlaşınca toprağa alınabilirler. Bol hasatlar. |
TOHUMDAN SEBZE/MEYVE YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR
Viyole Yapılacak Ekimler için; 1. Eğer az miktarda ekim yapacaksanız, viyol temin ediniz. 2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu, viyolün gözlerine doldurunuz. 3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız. 4. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir toprak/torf tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız. 5. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız. 6. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların topraktan/torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır. 7. Sebze/meyve tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir. 8. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz. 9. Hergün toprağın/torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiryorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. 10. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. 11. Filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır. 12. Fideler iyice serpilince ve kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Bol hasatlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025