![]() |
Alıntı:
("Aynı etkiye, aynı özelliklere sahip olsaydı Gülleci Bulamacı hazırlamakla kimse uğraşmazdı herhalde." diye düşünüyorum.) SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Karakafes'i daha büyük bir saksıya alma vakti gelmiş.
|
Alıntı:
SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bahçedeki domateslerin hali bu. Nedir bu hastalık, bilgisi olan var mı? Ne yapabilirim?
Yardımcı olursanız sevinirim. Eklenti 710483 Eklenti 710484 Eklenti 710485 Eklenti 710486 Eklenti 710487 |
Biberler
1 Eklenti(ler)
Bu da ilk biber hasadım. Çok biber yok aslında. 10 civarı ama kıl biberler çok bereketli. Haftada bir toplanırsa iş görür gibi.
Eklenti 710488 Haftaya su sorununu tamamen çözeceğim. 1 hp Alarko dalgıç aldım.3 dönüm bahçe 200 ağaç... Yeter dedi satıcı. 31 mt çakma yaptırdım.2.5 metreden başlıyor su. Dalgıçı 27 mt civarına kadar indireceğim. Kablo, boru, su seviye sensörü, aşırı amper sensörü vs ekipmanları tamam. Önümüzdeki hafta da jeneratör alacağım. Yardımcı olmak isteyen varsa itiraz etmem, memnun olurum. Araştırmalarıma göre dalgıç gücünün 3 katı olması gerekiyormuş. İlk anda çektiği enerji(demeraj) çok yoğun imiş. Ben de 0,75 w x 3 0 2.250w değerinin bana yeteceğini düşündüm. Araştırmalarımda aşağıdaki modellerin bana yeteceğine karar verdim. Sizce de yeter mi? Hangisi daha iyi, tecrübeniz var mı? ORAC çok ucuz. Markayı bilen var mı? İş görür mü? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Hyundai HHY3500 Jeneratör 3,5kVA Benzinli TIKLA--->>> Aksa AAP-3500 Benzinli Jeneratör 3kVA (4 Zamanlı Motor) TIKLA--->>> Attlas FPG 3800E Benzinli Monofaze Jeneratör - Marşlı - TIKLA--->>> Hyundai HHY3500E Marşlı Jeneratör 3,8kVA TIKLA--->>> Orac 3500GF Benzinli Jeneratör 3,8kVA TIKLA--->>> Kama Kgl 3500RE Benzinli Marşlı Jeneratör 2,8 kW Bakır Sargı TIKLA--->>> Amc Power 3,5 Kva İpli Marjlı Benzinli Jeneratör TIKLA--->>> |
2 Eklenti(ler)
Bu da araç-gereç klübesi. El emeği göz nuru. İlk duvar örme denemem. Yine ilk çatı yapma çalışmam. Yakında da ilk sıva denememe başlayacağım. Hayırlısı.
Eklenti 710489 Eklenti 710490 Bu arada yakında bir trafo var ama elektrik alma ile ilgili prosedürü bilmiyoruz. Bir kaç yere sorduk farklı şeyler duyduk. EnerjiSa şubelerinde birine de gittik ama oradaki görevli de "Elektrikçiye gidin, o bilir."dedi.:o Bilgisi olup paylaşmak isteyen varsa sevinirim. İkamet edilen bir yer değil. Malzeme koyup dalgıç çalıştıracağımız bir küçük oda. |
Su
3 Eklenti(ler)
Sonunda suya kavuştuk.
30 mt. çakma, birlik dalgıç, 3.8 kw jeneratör Kör boru alıp su akmasını istediğimiz yere de meme taktık. Şimdilik iyi gidiyor. Sebzeler için geç oldu ama bundan sonrası iyi olacak. Seneye bostan işine sıfırdan başlayacağım . Bu arada tohum paylaşım etkinliğinin erkene çekilmesi için önderlik yapan büyüklerimize çağrıda bulunayım. Ocak ayının başında tohumlar sahiplerini bulsa iyi olacak. Eklenti 712360 Eklenti 712361 Eklenti 712362 |
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Geleneksel Turuncu Balkabağı(Geçen yıl-Melikd'den)
Eklenti 712367 Girit kabağı (Geçen yıl - Kenger) Eklenti 712368 |
4 Eklenti(ler)
Maalesef karpuzların (ireniwaki galiba - Kenger) alt kısmı kararıyor ve koparmak zorunda kalıyoruz. Çok çok erken olmasına rağmen tadı gayet güzel
Eklenti 712369 Eklenti 712370 Mirzachul kavun - bahceden Eklenti 712371 Acur - Kenger Eklenti 712372 |
- İreniwaki bendeki tohumlarını çimlendiremedim, olur da etkinlikte paylaşırsanız sevinirim.
- Etkinlik dağıtımın bir tık daha erken olması fikrine katılıyorum. - Sanırım doğadaki en önemli şey 'su'... Toprak olmadan oluyor, tohumu da azı çok yapabiliyorlar ama su olmadan hayat olmuyor. Bakalım beyaz adam ne zaman anlayacak... |
Alıntı:
Etkinlik tarihi: Adana'da daha erken ekilmesi gerekiyor. Ben geçen yıl aldığım tohumları bu yıl ekeceğim. 1.5 senedir fidanlar susuzluktan büyüyemedi bazıları da kurudu. Yaptığım önemli bir hatayı da fakettim.Babam fidan dikme derinliği 40-50 cm olmalı demişti. Arazi sert ve çakıllı olduğundan kazmak çok zor, bu nedenle fidanları 20-25 cm derinliğe diktim. Köklenince sorun olmaz diye düşündüm ama şimdi Adana güneşi toprağı yakıp kurutuyor. Bitki dikim derinliği fazla olsaydı güneşin yakıcı etkisi o kadar derine ulaşamaz ya da daha az ulaşırdı. Böylece toprak daha nemli olurdu. Kurumazdı. Aynı zamanda su tasarrufu da olurdu. Düşünemedim. SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Fideler
3 Eklenti(ler)
Beyaz Lahana Yemeklik (Bafra) - Dutlubahçe
Eklenti 712408 Kıvırcık marul. Geçen sene fideden ürettiğim marulların tohumu Eklenti 712409 Merveille de Quatre Saisons Marulu - Karaçayır Eklenti 712410 |
Kara lahana - Marul
2 Eklenti(ler)
Üç defa kara lahana ektim. Tüm her şeye rağmen sadece bir adet çimlenme oldu. İlginç.
Eklenti 712411 Marul tohumları bahçeden kendim aldım. İlk ektiğimde hiç çimlenmedi. Sonra tohumları 2 mm katman halinde, halı gibi serdim. Tüm çimlenenler bu kadar. Eklenti 712412 |
1 Eklenti(ler)
Balkondaki çıbrıkalardan tohum almaya çalıştım. Arta kalanları saksıya döktüm. Durum bu... Tohumları yeterince ayıklayamamışım.
Eklenti 712413 |
Alıntı:
|
Bizim köyde de ilaç firmaları satın alıyor bu papatyaları ama detaylı bir bilgiye sahip değilim.
Tohum alabilirseniz paylaşmayı düşünür müsünüz bu papatyadan? |
[QUOTE=halcur;1594533]Beyaz Lahana Yemeklik (Bafra) - Dutlubahçe
Eklenti 712408 Lahana bu mevsimde de mi yetiştiriliyor ? (Erken olduğu düşüncesi ile) Sıcak dönemde de yetiştirilebilir mi ? |
[quote=Portakal Rengi;1594562]
Alıntı:
Alıntı:
Şu an marul çeşitlerini ve lahana fidelerini bardaklara alıyorum. Bardak bitti. Test sonucu negatif çıkmasına rağmen karantinadayım. Bu sebepten bardak alamadığım için aklıma (birinden duymuş ya da okumuştum) tuvalet kağıdı ve kağıt havlunun orta rulolarını kullanmak geldi. Sonuç fotoğrafta.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b08fa022b9.jpg
Origami'den kağıt bardak yapımını öneririm. Dışarılarda su içmem gerektiğinde yapıveririm, sürekli ıslak tutmadığınız sürece oldukça dayanıklı oluyor.
|
Alıntı:
Sizin kazamadığınız toprağa fidan nasıl kök atsın. Benim arazim de dağlık taşlık. Fidanlar kök atamıyor. Sulamak gerekiyor. Fidan çukurlarını açacağınız zamanı sonbaharda yağmurlar yağdıktan sonra yapın. Toprak kuru iken kazma bile toprağa geçmiyor. Ancak yağmurlar yağdıktan sonra toprak yumuşuyor. Rahat kazılır hale geliyor. Bu durumda bir metreye bir metre ebadında veya biraz daha küçük toprağı kazabilirseniz, toprağın taşını atıp, eleyip üst tabakadan güzel toprak ile doldurabilirseniz, sulamasına da dikkat edilmesi halinde birkaç yıl fidanın şımarmasını sağlarsanız çok güzel oluyor. Benim gibi azıcık toprak açıp gömerseniz sulama da yeterli olmazsa fidanlar büyüyemiyorlar. Umarım test negatif kalmaya devam eder. Geçmiş olsun. |
Alıntı:
Bu illetten dolayı halam rahmetli oldu. Babam, diğer halam, kardeşim pozitif. Kızkardeşim ve gelinin tahlil sonuçlarını da bekliyoruz. İnşaAllah negatif çıkar. Aile hekimi bana "İlk dört günde tahlil yaptırma, yanıltabilir.6-7.günlerde yaptır. Sonuç garanti olur."dedi. Ben de o şekilde yaptırdım. İnşaAllah durum dediği gibi değişmez. Pozitif çıkan kardeşim 4.gün de yaptırmıştı, negatif çıkmıştı o zaman. 5-6.günden itibaren rahatsızlanmaya başladı. 11.gün de pozitif çıktı. Aile hekimi beni doğru yönlendirmiş galiba. Hayırlısı. Allah kimseye dert verip derman arattırmasın. SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Halanıza Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Umarım herkes en kısa zamanda hiç bir arıza bırakmadan iyileşirler. Çok kötü bir durum. Dikkatli olmak gerekiyor ancak nedense hepimiz sanki gevşedik. İnsanın başına gelmeyince anlamıyor.
Bir de biz genelde ilkbaharda fidanları dikiyoruz. Aslında sonbaharda dikmemiz gerekiyor. Kışın da toprağın ıslak olduğu dönemde fidan kökleri çalışıyor. Baharla birlikte sanki orada imişler gibi büyüyorlar. Daha az su ihtiyaçları oluyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Erken ağaç dikimi yerine alışması açısından daha iyi olabilir. SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
Sn Halcur
Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin. Umarım siz de aileniz de en kısa zamanda selamete çıkarsınız. |
Dilerim ki kolay atlatırsınız. Beslenmenize dikkat edin. Beden direnci ile atlatılacak.
Gidenler nur içinde olsunlar. Geniş-çukur plastik kap, yoğurt-dondurma kabı gibi ambalajlar da işe yarıyor. |
Alıntı:
Alıntı:
Evet, ben de yoğurt-dondurma kabı; 1.5, 2 ve 2 .5 lt şişe tabanı; 5 lt su bidonu, kova hatta pasta taşıma kutusu da kullanmışlığım var.(Pasta taşıma kabı/kutusu sera ortamı oluşturmak için iyi oluyor.) SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
4 Eklenti(ler)
agaclar.net'den temin ettiğim Turuncu Balkabağı'nı zannederim erken kopardım.
Bir kısmı yeşil. Etli kısmı da yeterince kalınlaşmamış. Ne zaman koparılması gerektiği konusunda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Eklenti 712838 Eklenti 712839 Aynı şekilde karpuz içinde... Dayım karpuzun bağlı olduğu sapın diğer tarafında tavuk mahmuzlu gibi bir çıkıntının kurumasını bekle dedi. Ben de karpuzun dala bağlı olduğu kısmın kurumasını bekledim. Sonuç içi geçmişti. Ama tohum isteyenler için bir miktar tohum alabildim. Eklenti 712836 Eklenti 712837 |
1 Eklenti(ler)
Tuvalet kağıdı ve kağıt havlu rulosundan yaptığım karton saksılar sulanmanın etkisiyle küflendi. Fakat onlara yeni bir görev buldum.
Eklenti 712849 Gayet güzel tohum saklama kutusu oldu. En önemli avantajları: 1-Beleş 2- Ham kağıt olduğu için nemi alıyor. |
Sizinle bir video paylaşmak istiyorum. Benim severek takip ettiğim ve hayranlık beslediği bir youtuber. Onun videonun ilk 2 dakikada kullandığı yöntemi deneyeceğim seneye. Öneririm
|
[QUOTE=halcur;1595207]agaclar.net'den temin ettiğim Turuncu Balkabağı'nı zannederim erken kopardım.
Bir kısmı yeşil. Etli kısmı da yeterince kalınlaşmamış. Ne zaman koparılması gerektiği konusunda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Eklenti 712838 Aynı şekilde karpuz içinde... Dayım karpuzun bağlı olduğu sapın diğer tarafında tavuk mahmuzlu gibi bir çıkıntının kurumasını bekle dedi. Ben de karpuzun dala bağlı olduğu kısmın kurumasını bekledim. Sonuç içi geçmişti. Ama tohum isteyenler için bir miktar tohum alabildim. Kabağın sap kısmı kuruyor. O zaman ayırıyoruz. Sizin kabak fena görünmüyor. Biraz daha bekleseniz sap kuruyacakmış. :) |
Ekim ayında nelerimiz var?
5 Eklenti(ler)
Geleneksel Turuncu Balkabağı hala vermeye devam ediyor. Fırınlaması çok güzel oldu. Kabaktan hiç hoşlanmam, ben bile yedim.
Eklenti 713643 Bir arkadaş vermişti. Kayseri'den getirdiğini söylemişti. Yeni vermeye başladı. Olgunlaşınca bakacağız tadına. Eklenti 713644 Mor Cin Biberi ya da Siyah Cin Biberi..? Tam adını bilen varsa yazara sevinirim. Ben tadını beğendim. Seneye de ekmeyi düşünüyorum. Eklenti 713645 Bu reyhan bahçede ve gayet güzel bir mor rengi var. Tohumunu alacağım. Eklenti 713646 Reyhan. Bayılırım kokusuna. Bu reyhan büyünce ağacımsı bir gövdesi oluyor. Yıllardır Beyazevler'de(Adana) bir kitapçının önünde olan bir reyhan var. Neredeyse ağaç. Eklenti 713647 |
2 Eklenti(ler)
Beyaz lahana, kara lahana ve biber. Lahanalar gayet güzel. Yaprakları delik deşik. Ara sıra gülleci bulamacı yapıyorum. Umarım faydası olur.
Eklenti 713648 Bu arada arka planda fasulyeler var. Annemden aldım. Çok verimli bir tür. Biraz tohumluk üretebilir miyim diye böyle riskli bir zamanda ektim. Biraz turp ekmiştim. Yanına da kızım(Daglarkizi) ve oğlum(Farsak) birkaç şey ektiler. Painted Mountain mısır da anlardan biri ve küçük de olsa bir koçanı var. Kavun ektiler. Birkaç kavun var. Henüz burada havalar sıcak. Büyük ihtimal yetişir. Eklenti 713649 |
Bu bitkinin adını bilen var mı?
3 Eklenti(ler)
Bu bitkinin ismini hatırlamıyorum. Dalların ucu -reyhan gibi- kurudu ve galiba tohum veriyor/verecek. Görüldüğü gibi fotoğrafları da çok iyi çekememişim. İlginç ve farklı bir bitki olduğunu hatırlıyorum. Hani şu fantastik meyve/bitkilerden...Hangisi olduğunu bilmiyorum. Adını bilen varsa ve söylerse sevinirim.
Eklenti 713652 Eklenti 713653 Eklenti 713654 |
Eylül dahil ektiklerinizin biraz şans ile ürün vermesi olanaklı oluyor. Akdeniz ikliminde olabiliyor. Şans dediğim sonbaharın çok soğuk geçmemesi. 3 ay içinde ürün alacağımızı düşünürsek Kasım sonu oluyor. Fasulye daha kısa. Kırmızı örümcek olmazsa 45 günde ürüne geçmeye başlıyor. Tohum için zaman var demektir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025