![]() |
3 Eklenti(ler)
Ve bu resimlerde yanlardan dal atarak büyüyüp domatese duranlar. Bunlara nasıl destek vercem bilmiyorum :(
|
Alıntı:
Süreç oluşan aşırı soğuk ya da aşırı sıcağa bağlı olarak +-10 gün değişim gösterebilir. Çiçeklenme ortalama 30-40 gün gibi olsa meyve tutumundan sonra hasat süresi de yine yaklaşık bir aylık sürece tekabül eder. ;) |
Sayın g.c. cevap için teşekkürler. Ben ilk meyveyi göreli 25 gün olmuş. 40+-10 50 desek daha 25 günüm var. Bu hesaba göre bu domatesler çok küçük değil mi?
|
1 Eklenti(ler)
Cinsleri neydi acaba?
Yana açılan domates desteği için kafes şeklinde destek yapabilirsiniz. örn; Eklenti 695777 |
Garnet cinsiydi.
Hmm bu kafes meselesini netten bi araltırmak lazım. Nasıl yapılabilir diye. Telden olcak muhtemelen ama o da güneşten ısınıp yakmaz mı? |
Alıntı:
Garnet domates kiraz çeşit olarak geçer, genel olarak zaten büyük meyveler oluşturmaz. Bildiğim kadarı ile ortalama 150 gr ağırlığına ulaştığında hasata geliyor. Bu yüzden herhangi bir sıkıntı yok gibi görünüyor. |
Ha gayret hasada az kalmış görünüyor...
|
2 Eklenti(ler)
Rüzgar berbat. Saksıyı devirmiş. Bir salkım domates kırıldı :(
Bu domatesi tamamen almalımıyım yoksa tutan yeri de işe yarar mı |
kıyamadım domateslere...
|
Geçmiş olsun.
Eğer dal kırılmış ise domatesleri toplayıp, doğrudan güneşle karşılaştırmadan bekletin. Kırmızılaşıyorlar. Koku gidiyor ama olsun. Afiyetle yeniyor. Dal kırılmamış ama zedelenmiş ise destek oluşturup, gözleyin. Kararma oluşmuyorsa biraz daha büyüyor. Kararma oluşursa, toplayıp bekletmek gerekiyor. Çürümesin. Gövdeleriniz kalın görünüyor. Ürün yolda. Morali yüksek tutmak gerek. Salkımlar gövdeyi eğmeye çalışıyor. Salkımların olduğu tarafa doğru devrilme olasılığı yüksek. Salkımın olduğu taraftan desteklemek için bir yol bulmalısınız. Hafif rüzgarda bile devrilebilir. Kırmızı domates fotoğrafları bekliyoruz. Kolaylıklar. |
Dal kırık ama hala gövde üzerinden sarkıyor. Gözlemleyip kararma yapmaya başlayınca tamamen alayım diye karar verdim sayın Portakal Rengi. Bi deneyim olur bana da. Maşallah salkımlarım 3er 4er ve farklı yönlerde. Hangi birine destek olcam şaştım. Bu işe dış işlerinin el atması lazım zira bana zor olacaktır ( malum ev, ikizler ) o yolladığınız destek resmini yapamam anca hazır bulmalıyım. Haftaya pazar da 1haftalığına ailecek baba evine gidicez. Komşuya anahtar versem hergün sular mı? Akşam üstü sulamak lazım ya güneş tepedeyken sularsa diye kafamda deli sorular :( canım çok sıkkın sormayın
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili zekoş yetişmesi çok kolay dediği ama kendisinin saksıda denemediği fasülyeyi ben saksıda bir türlü beceremedim. Herhalde 10 tohum olmuştur. Kimi daha toprakta çürüdü, kimi çıktı ama kafası toprağın içine doğru gitti ve olmadı, kimiyse çıktı güzelcede büyürken 3 günlük susuzluk sebebiyle kurudu :( Ama biraz daha tohumum var onlarıda babamdan gelince tekrar deniğcem. Ümidimi henüz kesmedim.
|
Domateslerde koltuk alma (budama) yapmamışsınız sanırım. O da meyvenin olgunlaşma süresini uzatır.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda sizin yağlık kapya biberleriniz sayın its_just_a_ride boyları çok uzamamasına rağmen çiçeğe durdular. Genel görünüm ve yapraklar güzel olduğu için boyuna takılmadım. Bi problem yok sanırsam. 5lt su bidonundalar.
|
4 Eklenti(ler)
Sayfamı hayal ettiğim gibi önce ektiğim tohumla ilgili topladım bilgileri daha sonrada yetiştirmeyle ilgili gelişmeleri yazarak başladım. Ama aynı düzende devam edemedim maalesef. Domates saksıları çok olunca diğerlerini fazla çimlemeye cesaret edemedim. 1er tohum çimledim.Hem bakımını yapamam diye hemde koymaya pekte yer yok diye. Aşağıda ilk 2 resim kudret narım. İkinci 2 ise lif kabağım. Lif kabağı güzel gidiyorken mutfak balkonunun görünmeyen bir köşesinde kalarak kağıt bardaktaki toprağın az gelmesinden ötürü kurumaya dönmüş. 3-4gün önce farkedip acilen 5lt bidona diktim. Bilmiyorum toparlar mı?
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Fazla boylanmadığını okuyunca ne kadar sevindim bilemezsiniz :) bidonların altını büyük boy çatalı ısıtıp bol bol deldim. Yarın ilk iş altlarına tabak ayarlamak olacaktır. Yol göstermeniz için teşekkürler. |
5 Eklenti(ler)
Bu sabah domatesleri sularken bazılarının kızarmaya başladığını gördüm. Birini kontrol ederken elimde kaldı. Hemen içeri geçip resim çekip sonra da yedim. İçi yeşil olmasına rağmen olgunmuş gibi lezzetliydi. Kızlarıma durumu anlatıp sizede geri kalanın en kırmızısını seçelim mi bi tadına bakın dedim. Sen 4,5 yaşındaki ikizlerden kerem bunu duy, çık balkona. " Bakın size domates topladım" sesiyle dönüp baktık ki bir küçük avuç dolusu domatesi bize uzatmış ( 5tane) üzüldüm biraz tabii ama yapacak bişey yok. Çocuk o.
|
Yenir onlar
Alıntı:
Kırmızı, yeşil, beyaz her şekilde yenir. (Güneşten korunamayan meyvenin güneş alan bölümü beyaz oluyor.) Hibrit domateslerin tadı ile karşılaştırıp, bu domates değil diyebilirlerdi. (20 yıl önce kızımdan duydum.) Badireleri atlattılar ve domatesler olgunlaşıyor. Bitkiler onca hatamıza karşın gelişip, olgunlaşıyor. Nasıl yaşamamız gerektiğini anlatıyorlar. Bol ürünlü günler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bende bu sene 2 saksida fasulye deniyorum mecburen..bir cesitten sadece 1 adet , digerinden 2 adet geldi kaybetmemek icin saksiya diktim bende:) Bir kez biber denedim hic meyve olmadi birkez de domates..onun da 1 meyvesi oldu..Bizim elimiz bahceye bol ekime alışkın açıkcası... Fasulyeyi diyorum direk bahceye ekseniz ne kadar yer kaplicak ki..hic mi yer yok? Saksida gubresini suyunu ayarlamak oldukca zor gibi..Size kolay gelsin.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bugün 1 haftalık yokluğum başlıyor. Domatesler için alttan su desteği düşündüm. Bakalım dönüşte nasıl bulacağım.
|
Gölge yeriniz varsa oraya da alabilirsiniz. 2-3 gün kazanç sağlar en az.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
;)Merhabalar konunuza bende dahil olayım,geçen sene tohumu nerden geldiği belli olmayan şahane bir domates yetiştirdim 3-4 yıllık tohumumdu minik kahve rengi çeri domatesler,ben lilk kez yedim ve gördüm,bu senede yetiştirdim eğer tekrar domates verirse severek tohum paylaşırım sizlerle(fotoğraf da sağ taraf da gördüğünüz rengi farklı olanlar tatlarını anlatamam şahaneydi:)
|
Hoş geldin sn çiçeğim. Inşallah domates verir ve paylaşıma katılırsınız.
Ben istanbul'a dönüşte kötü bir sürprizle karşılaştım. Banyo lavabosunun altındaki dolap içinden sıcak su borusu patlamıştı. Kimbilir kaç gündür boşa akıyordu. Üstelik sıcak aktığı için heryer full buhardı. Tabii dolap hem şişmiş hemde patlayıp dağılmıştı. Netten baktım 800küsur su ve 200 küsur da doğalgaz faturası bekliyoruz. Yeni dolap yaptırması da cabası :( Ben de tansiyon yükseldi. Ertesi gün üstüne birde sırt ve boyun tutulması olmasın mı. Hala tamamen düzelmedim. Domateslerime gelince |
Çok geçmiş olsun zor bir durum kolay gelsin size ,domateslerim çiçeklenmiş umarım bir süre sonra mahsul gelir:)
|
Amanın büyük geçmiş olsun, daha yeni görüyorum. İnsanın şurada iki nefeslik sefası oluyor arkasından bu cefalar haksızlık gibi...
|
4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sn elif aydın. Epeydir yazamadım kusuruma bakmayın. Domateslerimden 2saksıyı kaybettim ( sizinkilere ömür) diğer 5i epey bi budandı. Kurumuş dallar alındı ve sulanmaya devam ediliyor.
Kalıcı ıspanaklarım uzun saksımın yarısını kaybettim. Kısa saksımda var bide onlar duruyor. Çocukların aklına geldikçe "anne kırmızı domates var toplayalım mı " deyip deyip ne varsa topluyorlar. |
Tüm olumsuzluklara karşın, çocuklara domates toplattınız ya !
Yediler ya ! Gerisi çekilir, unutulur. Kutlarım girişimciliğinizi. Doğayı, doğalı sevmekten vazgeçmeyelim, yeterli. Kimileri ağaçları katlediyor, doğayı tahrip etmeye kararlı. Sizse, bir avuç topraktan, onca uğraşla şuncacık ürün elde etmek için uğraşıyorsunuz. Olumsuzlukların tümü için geçmiş olsun. |
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler portakal rengi. Haklısınız. Rüzgar dalları kırdıkça " sırık domates seçmekle hata yaptım galiba oturak olsaydı sanki daha mı iyi yapardım" diye düşünüyorum bazen ve tabii üzülüyorum da.
Öndeki dalın kırmızı domateslerini topladık. |
3 Eklenti(ler)
Sn its_just_a_ride biberler yola devam ediyor. Ama biberde bir bozukluk oldu. Büyür diye koparmadığım için olabilir mi yoksa bu bir hastalık mıdır? Galiba 5lt saksı küçük geldi onları şimdi 9lt lik saksıya geçirsem uygun mudur?
|
Sn. Aloe;
Biber, salatalık, vs topladıkça neslini sürdürebilmek için yeni sürgün, çiçek verir. Toplamazsanız tohumu olgunlaştırma ya çalışır. Yeni ürünü tohumları olgunlaştırınca verir. Ben patlıcanda ilk çıkan ve az büyüyenleri kopardıktan sonra yenecek patlıcan almaya başladım. Şekilsiz ve küçük olanları hemen kopartın. Tohumluk bırakacaksanız iyi olanlardan bırakın. Ancak o kök fazla ürün vermez. Vermeye başlamış ise tohumlar olgunlaşmıştır. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bu sabah yine oğlanlar domates topladı ve bugün ki hasatımız.
|
2 Eklenti(ler)
Domates saksısında tazecik domates fidemiz oldu birde yanında benim bilinçli olarak ekmediğim bir bitki büyüyor ne olduğunu hiç anlamadım da? Ben saksılara karanfil tohumu atmıştım onlar çıkmadı ama bu ne ki?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025