![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 47
|
2019.03.14_Üçüncü parti tohumlar cocopeat+perlit karışımına_2
... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 47
|
Bu arada, mesaj sayım 30'u geçince "Yeni Üye"den "Ağaçsever" rütbesine terfi etmişim, mutlu oldum. Bir sonraki aşama "Ağaç Dostu" herhalde. Hayırlısı bakalım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 47
|
2019.03.21-22
İlk resimdekiler evin güneye bakan penceresindekiler, diğerleri birer gün arayla çekilmiş işyerinin güneye bakan penceresindekiler. Yalnız, işyerinin camları dış cephe için özel renkli olanlardan mıdır nedir, çıkan domatesler iki gün içinde zayıf bir şekilde boylandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 47
|
2019.03.24_İlk sera deneyimi ve yeni sebze yatağının bokashi ile hazırlanması_1
Yeterli ışık alamıyorlar düşüncesi ile sera ortamı oluşturmak amacıyla yavruları ikinci resimdeki düzeneğe 12:30'da bırakıp yeni bir sebze yatağı hazırlamak üzere köye doğru yola koyuldum. Sebze yatağını kurduğum alan, çok sert, taşlık bir yapıda ve bel gibi bir aletle işlenmesi mümkün değil. Bokashi kompostlarını toprağa gömebilmek için kazma kullanmam gerekti. Altı bokashi ve kuru çınar yaprağı, üstüne bir miktar koyun gübreli bahçe toprağı, en üste de sıcak kompost yöntemi ile hazırladığım kompostu kullanarak yeni sebze yatağını hazırladım. Atıl kiremitler ile de çevreleyince yükseltilmiş yatak mantığında bir alan oluşmuş oldu. Alttaki bokashi dekompoze oldukça kompost ilavesiyle düşen seviyeyi yükselterek kiremitler hizasına kadar doldurabilmeyi hedefliyorum. Bahçeden döndüğümde saat 17:30'du ve zarar görmemiş yavruları gece dışarda bırakmamak için tekrar içeriye aldım. Düzenleyen kbulbul : 02-05-2019 saat 14:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 47
|
2019.03.24_İlk sera deneyimi ve yeni sebze yatağının bokashi ile hazırlanması_2
... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kbulbul, kırmızı marul için geç kalmışsınız. İzmir'de 15-20 gün sonra sıcakların birden bastıracağını düşünürsek, daha fide olduklarında sapa kalkmaya başlamaları yüksek ihtimal. Ama ekmişsiniz artık. Umarım bir miktar büyürler de en azından tohum alabilirsiniz. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|