agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2019-2020
(https)

Beğeni Düzeni193Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-04-2019, 13:05   #1
Ağaç Dostu

g.c.'s Avatar

Giriş Tarihi: 18-05-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sofii Mesajı Göster
Çimlendirmeyi viyollerde yaptım ama yapmasaymışım iyiymiş. Elimde çok fazla çeşit var ve ben aşırı meraklı bi insan olduğum için aynı viyola her çeşitten tohumlar ektim ne olacak acaba diye. Her tohumun çimlenme süresi ve oranı aynı değil tabii, öyle olunca çimlenenlerin yerini değiştirmek mümkün olmadı. Bi de çimlenmeyen gözler boş yere yer kaplıyor tabii. Önümüzdeki yıl için planım tohumları suda beklettikten veya peçete içinde filizlendirdikten sonra büyükçe kaplara topluca, elbette her bir çeşit farklı kapta olacak şekilde ekip, çimlenip belli bi boyuta gelenleri ayrı saksılara almak. Büyük kaplarda nem de viyol gözlerine oranla daha yüksek oluyor, bu da ekstra bir avantaj. Bu paragrafın tamamını daha önceden başkalarının deneyimlerinden de okumuştum ve biliyordum, buna rağmen uygulamadım ve sonucu iyi olmadı.
Bunları ben de okumuş idim ancak tam olarak zihnimde yer etmesi için deneyimlemek gerekiyormuş

Viyollere çoklu türden onlarca tohum ekimi hatasını ilk yılımda yaparak aynı dersi almış biri olarak; peynir kaplarını yıl boyu biriktirmek, aynı cins tohumları tek bir kapta değerlendirip fideleri aynı zamanda bardaklara alarak şaşırtmak kesinlikle daha kolay ve takip edilebilir bir süreç. Tohumları nemli peçetede bekletmekte hem çimlenme oranını arttırıyor hemde ilk filiz görme süremizi kısaltıyor.

acemi25 beğendi.
g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025