agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2019-2020
(https)

Beğeni Düzeni165Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-03-2019, 14:53   #1
Ağaç Dostu

hberbul's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2011
Erken değil mi salatalık kabak için. Ben de geçen yıl erken ekmiştim nerdeyse çiçek açacaktı bahçeye çıkardığımda ve ****** sonuç hüsran oldu çoğu telef oldu.Insallah aynı sıkıntıyı yaşamazsınız.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2019, 19:00   #2
Ağaçsever

okaytoltay's Avatar

Giriş Tarihi: 28-10-2018
Fidelere gün ışığı uyguluyorum. Sabah da riski göze alarak 2 kat sera naylonu altında güneş ışığına bıraktım.Güneş ışığıyla direkt olarak temas etmezse sıkıntı olmuyor.İki kat sera naylonu sonrası güneş ışığı gerçekten fidelere iyi geldi.Dünkü fotoğraflarfaki sağa sola yatmış fidelere can geçdi bir anda.Hepsi hazırola geçti sxnki Diyeceğim o ki güneş ışığının yerini hiçbir şey tutmuyor sanırım. Bu arada alelacele mini sera yapımına girdim. Yarın fotoğrafları paylaşırım kısmetse.

Eklenen Resimler

birol baser, Muda, TCM ve 5 kişi beğendi.
okaytoltay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2019, 06:48   #3
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi okaytoltay Mesajı Göster
Fidelere gün ışığı uyguluyorum. Sabah da riski göze alarak 2 kat sera naylonu altında güneş ışığına bıraktım.Güneş ışığıyla direkt olarak temas etmezse sıkıntı olmuyor.İki kat sera naylonu sonrası güneş ışığı gerçekten fidelere iyi geldi.Dünkü fotoğraflarfaki sağa sola yatmış fidelere can geçdi bir anda.Hepsi hazırola geçti sxnki Diyeceğim o ki güneş ışığının yerini hiçbir şey tutmuyor sanırım. Bu arada alelacele mini sera yapımına girdim. Yarın fotoğrafları paylaşırım kısmetse.
okaytoltay bence sorun ışıkta değilde sizin kullandğınız ışıkta olabilir. çümkü kullandığınız ışık her ne kadar gün ışığı diye geçsede aslında tam olarak yansıtmamaktadır. ve tasarruflu ampüllerin yükek lümenli olanlarını tercih etmelisiniz. hatırladığım kadarıyla bunlar en fazla 600 lümen filan oluyor. ama led olanları var bunların ve epey büyükler onları tercih ederseniz fazlasıyla işinizi görür

okaytoltay beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2019, 09:03   #4
Ağaçsever

okaytoltay's Avatar

LED florasanla aynı işi görür mü? Aslında led kullanacaktım ama forumda incelediğim kadarıyla genellikle florsan tercih edilmiş.

Eski 20-03-2019, 20:05   #5
Ağaçsever

okaytoltay's Avatar

Mini seramı da bitirmek üzereyim. Kenarları kaldı sadece. Fideleri 2 gündür gündüzleri içine koyuyorum. Sera naylonu sayesinde güneş ışığını dozunda iletiyor. Fideler evdekine göre muazzam ışık alıyor.

Eklenen Resimler

Eski 20-03-2019, 20:17   #6
Ağaçsever

okaytoltay's Avatar

Ev de uzay istasyonuna döndü bu arada

Eklenen Resimler

Eski 19-03-2019, 19:06   #7
Ağaçsever

okaytoltay's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hberbul Mesajı Göster
Erken değil mi salatalık kabak için. Ben de geçen yıl erken ekmiştim nerdeyse çiçek açacaktı bahçeye çıkardığımda ve ****** sonuç hüsran oldu çoğu telef oldu.Insallah aynı sıkıntıyı yaşamazsınız.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet biraz erken oldu sanırım. Bu kadar çabuk filizleneceklerini(2 gün) tahmin etmemiştim. Bu amaçla küçük bir sera yapıyorum. Havalar erken ısınacak gibi. Kısmet artık...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025