![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-10-2018
|
Teşekkürler! Kabaklardan biri tohum paylaşım etkinliğinden diğer ikisi yerel pazardan en beğendiğim( tatve lifsiz olma vb.) iki kabağın bizzat içinden alarak ayırdığım tohumlar. Aynı lezzet ve verimi yakalayabilirsem seneye paylaşacağım inşaallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Tozlaşma
Alıntı:
Forumda birkaç yerde görmüştüm. Buralardaki köylülere sorduğumda aynı yanıtı aldım. Birbirlerine yakın olanlar konuşup tek tip kabak ekiyorlarmış. Tohum paylaşmadan önce özelliği bozulmamış olduğundan emin olmalısınız. ![]() Yaşadığınız heyecanı henüz atlatamadım. Umarım atlatamam da.Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Tohumlarım 2,5 günde bu hale geldi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Fidelerin çubuk ile desteklenmesi gerekiyor. Çubuk ile fideyi bağlamak gerekiyor ki devrilmesin. Taşırken, sularken kırılabilir. Bağlama için kullandığım yöntem şöyle idi : İnce bir bez parçasını 8 şeklinde fidenin ve çubuğun etrafına bağladım. 8 in bir gözünde fide, diğer gözünde çubuk var. Ne sıkı ne bol. Balkona çıkartmadan önceki dönemde, viyolu hafif hafif sallıyordum. (İşe yaradı mı bilemiyorum ama gövdeler biraz kalınlaştı.) Şaşırtmadan sonra da bağlamaya devam ettim. Çok yapraklı duruma geldiğinde kendini toparladı. Ayakta durmaya başladı. (Uzun gövdeli fide olarak. ) Toprağa diktiğim zaman yine destek ile bağlamak zorunda kaldım. Rüzgar sertleştiği zaman ayakta kalamıyordu. Ürün verdiler ama ![]() Kolaylıklar. Düzenleyen Portakal Rengi : 19-03-2019 saat 07:15 Neden: düzeltme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |