![]() |
Kartanesi9 / Tohum Paylaşım Sonrası (Ordu) 2018
Tohum paylaşımında henüz tohumlar elime ulaşmadı ancak şimdiden başlık açıp hazırlaıklarımızı tanıtmak istedim.
|
Fotoğraf üklemeye çalıştım ama yükleyemedim, bu nedenle boş fotolar gönderdim. Fotoğraf yüklemeyi başarana kadar yaptıklarımızı anlatayım.
Ordu'da 10 dönüm bahçemiz var. Fındık bahçesi ve bitişiğinde akasya yoğunluklu orman mevcut. Fındık bahçesi olan kısımın içerisinde sebzelerimizi ekmek için yataklar hazırlıyoruz. Yaklaşık 80 metrekarelik bir alanı daha çok yarı gölge seven sebze türleri için ayırdık. Şu an bu alanda turp, lahana, pırasa ve salata yeşilliklerimiz mevcut. Etkinlikten gelen tohumları ekmek için bu alanda ve bahçenin başka bir alanında sebze yatakları hazırlamaya başladık. Bunu şöyle yapıyoruz: 1- Önce toprağımızı 40-50 cm derinliğinde kazıyoruz. 2- Kazılan alanın dibine, bahçeleme yaparken çıkan ve bir kısmı da birkaç senedir taşların üzerinde açıkta bırakıldığı için yumuşamış odunları atıyoruz. Odunların üzerine bahçeden topladığınız dökülmüş yaprakları ve çalı çırpıyı atıruz. Bunun da üzerine organik mutfak artıklarını mayalayarak atıyoruz. 3- Mutfak artıklarını, Sn. Meyvelitepe'nin blogunda bahsettiği yöntemle hazırlıyoruz. (Apartman Dairesinde Kolay Kompost Yapımı | Meyvelitepe - Çılgın Kalabalıktan Uzak) 4-Mutfak artıklarının da üzerine bir kat daha yaprak ve çalı çırpı attıktan sonra üzerini toprakla dolduruyoruz. Şu an sebze yataklarımızı hazırlamada bu aşamadayız. Bu ay, üstteki toprağı komşudan almayı planladığımız yanmış hayvan gübresi ile karıştırıp bir de malçlama yapmayı planlıyoruz. Tohumları bekliyoruz hevesle. Sonraki aşamaları burada fotoğrafları ile paylaşacağız. Mutlu sebze bahçeleri dilerim tüm okuyanlara:)) |
Fotoğraflar yüklenince
4 Eklenti(ler)
Fotoğraf yüklemeyi başarabildim:
Bahsettiğim, hendek kazma ve hendeği odun yığını, yaprak ve çalı çırğı, mutfak artıkları ve tekrar yaprak ve çalı çırpı ile doldurma kısmı bu fotoğraflarda görülüyor: Eklenti 666577 Eklenti 666578 toprakla kapattığımız hali işte burada: Eklenti 666579 Eş yükselti eğrisi şeklinde hazırladığımız sebze yataklarımızdan bir tanesinin yapım aşaması da bu fotoğrafta: Eklenti 666580 Şevkle çalışmaya devam:) |
Tohumlarınızın hepsini hemen kullanmamanızı tavsiye ederim. En azından viyol veya pet bardak içinde fide yapıp garantiye aldıktan sonra ekimini yapmanız sizin yararınıza olur diye düşünüyorum. Çimlenmeyen tohum olursa şayet eksik kapatabilirsiniz. Bir de mumkun olduğunca çok tohumluk bırakın. Malum, etkinlikten gelen tohumlar çok özel tohumlar.
Birde Ordu'nun neresindensiniz? |
Epey süredir yazamışım ancak çalışmalarımı sessizce ve ailecek sürdürmeye devam ettik.
Elime ulaşan tohumlar: İncirli: kırmızı mısır ve mikrop domates Lonicera: dilimli kestane kabağı Telato: turuncu armut ve balkabağı Ayhank: kornişon salatalık TCM: Blue beauty Sernur: Marina di Chioggia - desti domates- sap kereviz- italyan kabağı Atılgan: Giallo d'asti Hasan7319: sarı çeri domates hcorak: ildi salkım domates - kırmızı armut - arşın börülce (arşın börülce tohumları geldiğinde böceklenmişti) dutlu bahçe: lolaz börülce Atılgan: blue beauty Zekoş: ak çakıldak - kabuksuz çekirdek kabağı Pria: margaret curtain Janak: peynir biberi yurtsever: ödemiş salkım domates Meyvelitepe: ashwaganda Portorikolu: çiçek bamya yerelbahçem: yumurta patlıcan ve ağaç bamyası |
Fidelerdiklerimden gelişmeler:
Janak peynir biberinden 10 adet tohum diktim - düzenli bakıma rağmen henüz hiç çimlenme olmadı ( 3 hafta geçti) Atılgan- Giallo D2Asti'den 10 tane tohum diktim, şu an 4 tane çimlenme oldu, fideler büyüyor ayhank- Kornişon salatalıktan 8 tane diktim şu an 3 tanesi çıktı, henüz 10 gün oldu diğerlerinin de çimleneceğini umuyorum. yerel bahçem- ağaç bamyası diktim henüz çimlenme olmadı yumurta patıcan 8 tane diktim 3 tane çıktı Sernur- italyan kabak ektim: 2 tane, ikisi de çıktı Lonicera dilimli kestane kabağı ektim 2 tane, biri çıktı büyüyor Domateslerde elimdeki her tohumdan 3'er tane ektim, henüz 10 gün oldu bekliyorum |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025