![]() |
Balkondaki çiçeklerden
3 Eklenti(ler)
Bir aydan fazla bir süredir balkonumuzu süsleyen bodur aslanağzı çiçekleri, yavaş yavaş veda etmeye hazırlanıyor. Bakalım tohum almayı becerebilecek miyim.
Eklenti 653997 Aslanağzılar ile aynı gün ektiğim gayret çiçekleri, çiçek açmama konusunda oldukça gayretli. Eklenti 653998 Geçen yıldan kalan tohumlardan ektiğim ceneviz fesleğenleri, nazlanmadan çimlendiler ve büyüyorlar. Eklenti 653999 |
Bahçedeki çiçeklerden
3 Eklenti(ler)
Tohumdan bu yıl yetiştirdiğimiz gaura çalısı ilk çiçeklerini açtı.
Eklenti 654118 Şebboyların henüz çiçek vermeye niyetleri yok gibi. Eklenti 654119 Kilimanjaro White Marigold yakında açacak galiba. Eklenti 654120 |
Sırık faktörü
2 Eklenti(ler)
Bölgemizi etkileyen şiddetli yağış ve rüzgar sonrası bahçeye gittiğimde, bir şey dikkatimi çekti.
Sırığa almadığım domateslerin salkımları gayet sağlıklı dururken, Eklenti 654210 sırıkta olanlar epey hırpalanmış görünüyorlardı. Eklenti 654211 |
İlk mahsüller
2 Eklenti(ler)
Nihayet bir domatesimiz kızarır gibi olmuş, hemen koparıp tadına baktık.
Eklenti 654212 Közlemelik köy biberleri yaklaşık 15 cm. boyunda idi. Biz çıtır çıtır çiğ yedik. Eklenti 654213 |
Kars yumurtası
1 Eklenti(ler)
Bu yıl kars yumurtası kabak ekmemiştim, ama geçen yılın ürününden dökülen çekirdekler çimlenmiş. Ve meyve yapmış.
Eklenti 654214 |
Dikenli köy salatalığı
2 Eklenti(ler)
Kol atmaya başlayan dikenli köy salatalıklarını sırıklara bağladım.
Eklenti 654215 Üzerlerinde az da olsa mahsül görünmeye başlamış. Eklenti 654216 Arkadaki manzara, yabani ot mücadelesinde ne kadar zor durumda olduğumu gösteriyor. |
Hıyarlarınızda yoğun şekilde mildiyö görülüyor. Bulabiliyorsanız, Potasyum Bikarbonat kullanmanızı tavsiye ederim.
Alıntı:
|
Fasulyelerden
2 Eklenti(ler)
Soya fasulyeleri çiçek açmaya başladı.
Eklenti 654500 Kuru fasulyelerin hasat vakti geldi galiba. Eklenti 654501 |
Hıyar ve kabaklar
2 Eklenti(ler)
Hıyarlara henüz bir ilaç uygulayamadım fakat sırığa alındıktan sonra, sanki biraz kendilerini toparladılar.
Eklenti 654502 Bunun bal kabağı olması lazımdı, ama böyle uzun görünce kafam karıştı. Belki de sayın heyyamola'dan gelen uzun bal kabağıdır. Eklenti 654503 |
3 Eklenti(ler)
Kilimanjaro White Marigold çiçek açmaya başladı.
Eklenti 654769 Barbunyalar oldukça verimli görünüyorlar. Eklenti 654768 Bu yabani güzeli 3-4 yıl önce, bahçemizde ilk gördüğümüzde, çiçeğini çok beğenmiştik. Fakat geçen zaman içerisinde bahçede o kadar yayıldı ki sıkıntı vermeye başladı. Eklenti 654767 |
Bu gün bahçeden
3 Eklenti(ler)
Lolaz börülceler ve çerezlik ayçiçekleri çiçek açmaya başlamışlar.
Eklenti 654938 Eklenti 654939 Dikenli köy bostanından ilk hasadımızı yaptık. Eklenti 654940 |
Kabaklar
3 Eklenti(ler)
Uzun bal kabağı.
Eklenti 654941 Henüz çeşidini tam teşhis edemediğim iki kabak türü. Biri Marina di Chioggia (Kış Kabağı), diğeri de fransız bal kabağı olabilir. Eklenti 654942 Eklenti 654943 |
Domatesler
3 Eklenti(ler)
Keçi memesi domatesler çok hoşumuza gitti, ancak bazılarının uçlarında kararma var.
Eklenti 654945 Sarı armut çeriler, torunların favorisi oldu. Eklenti 654946 Bunlar da çanakkale domates. (Etkinlik dışı edinmiştim.) Eklenti 654947 |
@ Dutlubahçe;
- Salatalıkların hastalıklı yapraklarını temizleyip ilaçlayın bence, benimkiler ilaçla dahi kurtulmuyorlar ilerleyince. - Barbunya dedikleriniz taze fasulye olmasın? - Kabaklardaki teşhisleriniz doğru gibi geldi bana... - Kuru fasulyeler olmuş, toplayıp bir yazgının üzerine dağıtıp iyice kurumasını bekleyebilirsiniz, afiyet olsun :) -- Bana önceki sene bir domates tohumu vermişlerdi ve üzerinde sizinkiler gibi yarım ay / tam çember oluşturan çizgiler vardı, sırık değil oturaktı. Sizin çanakkale domatesleri oturak mı sırık mı? |
Alıntı:
- Haklısınız, sizden gelen kırçıllı taze fasulye olabilirler. Bahçede etiketleme işini tam olarak çözemedim. - Kuru fasulyelerin tadına bakıldı ve çok beğenildi. Teşekkür ediyoruz. - Çanakkale domateslerimiz, dediğiniz gibi oturak ve oldukça lezzetli. Nazik ziyaretiniz için ayrıca teşekkür ederim. |
Bendeki salatalıklarda da var, yağmur sonrası kükürt attım olmamış akşam üzeri baktım. Rüzgar vardı sabah ilaç atıcam, elimde bakır ve antifungal ilaç var, ben de karar veremedim :)
|
Bodur aslan ağzı
2 Eklenti(ler)
Bu akşam balkondaki çiçekleri sularken, bodur aslan ağzıların tohum keselerinin uçlarının açıldığını fark ettim. Tohumlar etrafa saçılmadan, bir miktar topladım.
Eklenti 655163 Eklenti 655164 |
Ceneviz Fesleğeni
1 Eklenti(ler)
|
Kışlıklar
12 ağustos cumartesi günü ektiğim Green Sprouting Calabrese Brokoli (bahcedenn) ve Kısa Boylu Yapraklı Afyonkarahisar Pırasası (Muda) tohumları çimlenmeye başladılar.
Biraz büyüsünler fotoğraf yüklerim. İnşallah ekim vakti uygundur. Aynı gün, satın almış olduğum karnabahar ve enginar tohumlarını da ektim. |
Sn. Dutlubahçe;
Pırasayı ekmekte biraz geç kaldınız. Normal durumda baharda ekilip biraz büyüyünce kalıcı yerlerine şaşırtılıyor. Şu anda nerede ise yenecek büyüklüğe gelmeleri gerekiyordu. Komşumun diktikleri oldukça büyük oldular. Ben de nerede ise elimde tohum kalmadığı ve fırsatım olmadığı için ekemedim. Yeterli büyüklüğe gelir kışı atlatırsa gelecek yıl tohumlarını alırsınız. |
Kuşkonmaz fasulye
1 Eklenti(ler)
Siyah Tohumlu Çanakkale Kuşkonmaz Fasulyesi'nde (Taşlıbahçe) ilk mahsüller görünmeye başladı.
Fotoğraftaki arkadaşın boyu 40 cm. civarında. Eklenti 655715 |
Domates hasadı
3 Eklenti(ler)
Bu gün değişik domates çeşitlerimizden, toplam 40 kg. civarı ürün hasat ettik.
Eklenti 655854 Keçi memesi domatesler oldukça gösterişli idi. Eklenti 655855 Ama günün rekortmenleri 2 pembe domates oldu. Mukayese için yanlarında duran, orta boy bir çanakkale domatesi. Eklenti 655856 |
Kabaklar
5 Eklenti(ler)
Nazar değmesin, uzun bal kabakları çok güzel gelişiyor.
Eklenti 655857 Fransız bal kabağı, armut çeri domateslerin altına gizlenmiş. Eklenti 655858 Armut turuncu kabakların da neşesi yerinde. Eklenti 655859 Akşam üzerleri, haylan kabakların çiçekleri şov yapıyor. Eklenti 655860 Bu beyaz kabağın türünü henüz tespit edemedim. Eklenti 655861 |
Kışlık fideler
2 Eklenti(ler)
Pırasa tohumlarının çimlenme oranı gayet güzel.
Eklenti 655864 Brokoli fideleri de şimdilik iyi gidiyor. Eklenti 655865 Bu türleri ilk defa yetiştireceğim için oldukça heyecanlıyım. |
Karpuz ve mısırlar
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl Sayın TCM'den edindiğimiz ayyıldız ve küçük yerli karpuzlar, geç ektiğim için hala olgunlaşmadı.
Eklenti 656128 Eklenti 656129 Mısırlarımızın bir kaçını közleyerek tadına baktık. Yanlışlıkla kopardığımız cin mısırların, körpe iken de patladığını tespit ettik.:) Eklenti 656130 |
2 Eklenti(ler)
Yarı gölge bir yerde bulundukları için, alis pembe kiraz domatesler çok yavaş olgunlaşıyor.
Eklenti 656131 Köylü bir tanıdıktan edindiğim közlemelik biberlerin tohumlukları olgunlaşmak üzere. Eklenti 656132 |
3 Eklenti(ler)
Çerezlik ayçiçekleri yavaş yavaş olgunlaşmaya hazırlanıyor.
Eklenti 656134 Oturak barbunyalar da yakın hasat edilecekler arasında. Eklenti 656135 İtalyan kış kabağı karakteristik şeklini almaya başladı. Eklenti 656136 |
3 Eklenti(ler)
Balkonda saksıya ektiğim 11 adet enginar tohumundan sadece 5'i yeşerdi.
Eklenti 656348 Yine balkonda saksıya ektiğim karnabaharlar gerçek yapraklarını çıkarmaya başladı. Eklenti 656349 Anneciğimin verdiği sarı şebboy, aylardır açmaya devam ediyor. Eklenti 656350 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben resimdeki aşamadan hemen sonra şaşırtmak yerine önce her bir fideyi kendi küçük kabına aldıktan sonra köklerinin iyice büyüyüp hacim kazandığından emin oluyorum. Sonrasında yerine alıyorum. Bu süreç tohum ekiminden şaşırtmaya 8-10 hafta kadar sürer. Sizinkiler nerdeyse yolu yarılamış gibi gözüküyor.
Şaşırtma aşamasına gelince de kök bölgesinin iyice malçlanması gerekir. Dona dayanır. Kökler korunursa, seneye yeniden filizlenir. Hangi çeşidi yetiştiriyorsunuz? Alıntı:
|
Enginar
Zengarden'in 'yeşil enginar' olarak sattığı tohumu ektim.
Ben şahsen, cemreler düştükten sonra bahçeye dikmeyi düşünüyordum. Fakat hiç bir tecrübem de yok. |
Büyük ihtimalle, Green Globe'tur. ABD başkanlarından Thomas Jefferson'ın tohumunu Avrupa'dan getirttiği eski (İtalyan menşeyli diye hatırlıyorum) bir çeşittir.
Ben olsam bahar şaşırtması için tohumunu son dondan 10 hafta kadar önce dikerdim. Bizim mevsimlerimiz ve döngülerimiz oldukça farklı olduğu için ben kendi fidelerimi Ekim başı dikeceğim. İlk senesinde meyveye duran çeşitleri baharda da dikebilirim. Enginar, çok yıllıktır ve genelde ikinci seneden sonra verime geçer. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Denemek için ekiyorsanız olur tabii. Fideleriniz zaten büyüyor, bence ekin. Don olana kadar yeteri kadar gelişebilirler mi bilmiyorum.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın TCM'ye bir uzmanlık sorum olacak, resimdeki tohumlar kırçıllı taze fasulye midir?
Eklenti 656683 |
Yıldız çadırı
1 Eklenti(ler)
|
@ Dutlubahçe, gösterdikleriniz kısa barbunya ya benziyor. Adı üzerinde diğer barbunya türlerine göre daha kısa, içerisinde üç veya dört tane olan tadı mükemmel (yörede herkesin ortak fikri) yeşil daha kızarmamışken taze fasulye gibi de tüketildiği söylenen (bunu deneyemedik bir türlü) barbunya türü. İki hafta önce normal barbunya 7 tl. iken bunun kilosunu 10 tl. den satıyorlardı.
|
Çıbrıka tohumu hasadı
1 Eklenti(ler)
Bu sene bahçeye dört adet çıbrıka fidesi dikmiştim. Biri kurudu, ikisini çiçek açmadan kesip, baharat olarak kullanmak için kuruttum.
Tohumluk olarak bıraktığım sonuncu çiçek açıp kuruduktan sonra, tohum ve yapraklarını, mecburen karışık olarak sıyırdım. Sonra da çay süzgeci ile eleyerek tohumları ayırdım. O kadar çok tohum çıktı ki, kısmetse paylaşırım. Eklenti 656930 |
Kabaklar
3 Eklenti(ler)
Marina di Chioggia (Kış Kabağı) bahcedenn
Eklenti 659245 Uzun Balkabağı heyyamola Eklenti 659246 Fransız Balkabağı (Musquee de Provence) Taşlıbahçe Eklenti 659247 Tohumlarını paylaşan arkadaşların hepsine çok teşekkür ediyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025