![]() |
Takipteyiz hemso
|
Alıntı:
|
Kına Çiçeği / Mücevher Çalısı
1 Eklenti(ler)
Gecikmiş paylaşımlardan biri..
Sevgili Mücevher Çalısı'na teşekkürler.. Eklenti 602600 Gelişimi: 06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı. 17.03.2016 Saksıya alındı. 29.03.2016 Fotoğraf tarihi. |
Aşk Mercanı Sarmaşığı / Mücevher Çalısı
1 Eklenti(ler)
Yine gecikmiş bir paylaşım.. Teşekkürlerimle, sevgili Mücevher Çalısı..
Eklenti 602602 Gelişimi: 06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı. 15.03.2016 Saksıya alındı. 29.03.2016 Fotoğraf tarihi. |
Kına Çiçeği / Mücevher Çalısı
1 Eklenti(ler)
Eklenti 604846
Gelişimi: 06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı. 17.03.2016 Saksıya alındı. 09.04.2016 Fotoğraf tarihi. |
Aşk Mercanı Sarmaşığı / Mücevher Çalısı
1 Eklenti(ler)
Eklenti 604847
Gelişimi: 06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslandı. 15.03.2016 Saksıya alındı. 09.04.2016 Fotoğraf tarihi. |
Heybetli Domates / TCM
1 Eklenti(ler)
Eklenti 604848
Gelişimi: 28.02.2016 Isırganlı pamuğa ıslandı. 04.03.2016 Bardağa alındı. 26.03.2016 Saksıya alındı. 09.04.2016 Büyük saksıya alındı. |
Kırmızı Armut Domates / hcorak
1 Eklenti(ler)
|
Mizuna - Japon Yeşilliği / Lonicera
1 Eklenti(ler)
|
Meksika Salatalığı / kader_bpkp
1 Eklenti(ler)
|
Kornişon / kader_bpkp
1 Eklenti(ler)
|
Latin Çiçeği / Selçuk Boz
1 Eklenti(ler)
Eklenti 604853
Gelişimi: 06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslatıldı. 13.03.2016 Bardağa alındı. 26.03.2016 Saksıya alındı. 09.04.2016 Fotoğraf tarihi. |
Fideleriniz çok güzel olmuş sevgili Jakin...Güle güle büyütün...
Enzimli pamuk derken aspirini mi kastediyorsunuz? ( antienflamatuar,muhtemelen antiseptik etki de yapması ile mikropsuz bir ortam sağlayarak çimlenmeyi kolaylaştırıyor olabilir..) Yoksa başka bir madde mi kullanıyorsunuz ? |
Alıntı:
Teşekkürler sn. Gardenias.. :) Kastettiğim, ev yapımı enzim karıştırılmış su ile ıslatılmış pamuk. http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/18541.htm Bu başlıkta bulabilirsiniz. |
Maydanoz / İsmail Kuzucu
1 Eklenti(ler)
Maydanoz tohumlarımdan ikisinin bugün çimlendiklerini gördüm..
Fotoğrafta zor görünse de bilgiyi kaydetmek için.. Eklenti 605444 Gelişimi: 05.03.2016 Saksıya ekildi. 14.04.2016 İlk çimlenmeler başladı. 14.04.2016 Fotoğraf tarihi. |
Boşnak Biberi / Muda
1 Eklenti(ler)
Daha önce aspirinli pamuğa ısladığım biber tohumlarıyla yeterince ilgilenememiştim.
Eklenti 605451 Gelişimi: 02.04.2016 Tohumlar ekildi. 12.04.2016 İlk çimlenmeler başladı. 14.04.2016 Fotoğraf tarihi. |
Gül Biber / Seabert74
1 Eklenti(ler)
Eklenti 605452
Gelişimi: 01.04.2016 Saksıya ekildi. 12.04.2016 İlk çimlenmeler başladı. 14.04.2016 Fotoğraf tarihi. |
Mor İnci Biber / hcorak
1 Eklenti(ler)
Eklenti 605460
Gelişimi: 01.04.2016 Saksıya ekildi. 12.04.2016 Çimlenmeler başladı. 14.04.2016 Fotoğraf tarihi. |
Kırmızı Adaçayı / akçabardak
1 Eklenti(ler)
Kırmızı Adaçayı tohumları firesiz çimlendi diyebilirim.
Sevgili akçabardak'a teşekkürlerimle.. :) Eklenti 605731 Gelişimi: 31.03.2016 Bardağa ekildi. 08.04.2016 Çimlenmeler başladı. 14.04.2016 Fotoğraf tarihi. |
Kornişon / kader_bpkp
1 Eklenti(ler)
Kornişon fidesi büyük saksıya alındı.
Sn. kader_bpkp'ye teşekkürler.. :) Eklenti 605733 Glişimi: 04.03.2016 Bardağa ekildi. 14.04.2016 Saksıya alındı. 14.04.2016 Fotoğraf tarihi. |
Heybetli Domates / TCM
1 Eklenti(ler)
Heybetli Domates'in toprağına fırınlanmış, dövülmüş, sirke ile köpürtülüp kalsiyumu açığa çıkarılmış yumurta kabuğu uyguladım 10 gün kadar önce.
Az miktarda (1 çorba kaşığı kadar saksının orta derinliğinde, dış halkasına yerleştirdim. (Bu uygulamayı bir site üyemiz videolu bir paylaşımla aktarmıştı.) Yararlı olmasını umuyorum. Uygulamayı deneme için yaptım, en heybetli fide olduğundan onda denedim. Yaprakların bazılarında hafif buruşma var, sebebini bilmiyorum, inşallah bu işlemden zarar görmemiştir. (Yandaki küçük fide misafir, cosmos fidelerinin arasındaydı, uygun bir yere taşınacak.) Eklenti 605757 |
Kırmızı Armut Domates / hcorak
1 Eklenti(ler)
Kırmızı Armut Domateslerden, beş tanesi bir saksıda olan fideler ayrıldı, beş ayrı saksıdalar şimdi..
Eklenti 605758 |
Latin Çiçeği / Selçuk Boz
1 Eklenti(ler)
Latin Çiçeği daha büyük bir saksıya alındı.
Yavaş yavaş dışarıya alıştırmam gerek sanırım. Günün büyük bir bölümünde açık pencere ve perde arkasından güneş alıyor. Eklenti 605760 Gelişimi: 06.03.2016 Enzimli pamuğa ıslatıldı. 13.03.2016 Bardağa alındı. 26.03.2016 Saksıya alındı. 14.04.2016 Daha büyük saksıya alındı. 14.04.2016 Fotoğraf tarihi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çeri tipinde olduğundan uygun olur diye düşünmüştüm ama küçük denilirse saksıları büyütmem gerekir. Ne dersiniz? |
Sn. Jakin yanlış bilgi vermek istemem ama en az 10 lt lik bir saksıda yetiştiriyorum ben domatesleri .. küçük saksı verimi etkileyecektir. Bu konuda uzmanlara danışmak lazım bende bir araştırayım. ☺
|
Alıntı:
Galiba ben yanlış anladım domatesin tipini, çeri domates denince küçük saksıda aldığımız domatesler gibi sandım. Oysa meyveler küçük ama bitki epeyce uzun boylu mudur? Öyle ise haklısınız, hemen büyütmem gerekir. ;) Ben de biraz önce epey büyükçe saksılar alıp geldim. Yarın değiştiririm artık bu durumda.. :) Çok teşekkür ederim uyarınıza.. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Toprağım kalmamış, biraz sonra çıkıp alacağım.. [emoji4] |
Kırmızı Armut Domates / hcorak - Saksı değişimi
Allah kısmet ederse demek lazımmış..
Dün komşum elinde ölmek üzere bir ortancayla geldi, sana emanet dedi gitti.. Hayatımda hiç bakmadım dediysem de dinletemedim.. Ortancayı araştırmaya başladım.. İnşallah kurtarırız.. ;) Armut Domates'lerin saksı değişimi başka bir uygun zamana kaldı.. Belki bunda da bir hayır vardır. Biraz gövdeler güçlenip kalınlaşır, sonra alırım.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025