agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018 (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2014-2018/)
-   -   Atilgan / Tohum paylaşım sonrası ( Ankara) (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2014-2018/37942.htm)

Muda 22-07-2017 22:50

Sn. Atılgan;

Tohumdan yetiştirdiğiniz patetes yumrularını mümkün olduğu kadar büyüdükten sonra gelecek yıl ekmeniz gerekiyor. Bu şekilde o yumrular yenecek büyüklükte patetesler verecek. Eski patetesler tohum verirken şimdiki pateteslerde pek tohum verme durumu yok. Ekmiş olduğum kırmızı patetesler çiçek açtılar. Ancak onlar da büyük ihtimalle tohum vermeyecek. Belki benim su verme durumum yeterli gelmediği için de olabilir bu durum.

Atilgan 24-07-2017 00:02

1 Eklenti(ler)
Benimkilerde de çiçekler tutmadan dökülüyor gibi. Aşırı sıcaklardan olabilir. Ekim için biraz geç kaldım sanki. Bolca suluyorum havalar biraz serinleyince umarım işler deyişir. Yumru olarak Yukon Gold dikmiştim. Çok memnun kaldım. Hastalık böcek de olmadı.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1513876)
Sn. Atılgan;

Tohumdan yetiştirdiğiniz patetes yumrularını mümkün olduğu kadar büyüdükten sonra gelecek yıl ekmeniz gerekiyor. Bu şekilde o yumrular yenecek büyüklükte patetesler verecek. Eski patetesler tohum verirken şimdiki pateteslerde pek tohum verme durumu yok. Ekmiş olduğum kırmızı patetesler çiçek açtılar. Ancak onlar da büyük ihtimalle tohum vermeyecek. Belki benim su verme durumum yeterli gelmediği için de olabilir bu durum.


birnefestoprak 24-07-2017 01:30

Yukon Gold çok iyi çeşittir de yumruları nerden buldunuz?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1513922)
Benimkilerde de çiçekler tutmadan dökülüyor gibi. Aşırı sıcaklardan olabilir. Ekim için biraz geç kaldım sanki. Bolca suluyorum havalar biraz serinleyince umarım işler deyişir. Yumru olarak Yukon Gold dikmiştim. Çok memnun kaldım. Hastalık böcek de olmadı.


Atilgan 24-07-2017 07:24

Bir arkadaşım Almanya dan tohumluk patates olarak getirmişti.

Atilgan 24-07-2017 07:30

1 Eklenti(ler)
Doğu bloku ülkelerinden gelen Piton adlı biber bizim çarliston un kopyesi gibi. Büyük bir ihtimal yanlış tohum gönderdiler çünki piton anlatıldığı üzere oldukça uzun boğumlu ve kıvrık olmalıydı. Benim için artısı meyve renginin sarı değilde yeşil oluşu yanlız çarlistona göre daha iri ve kızardığında oldukça etli. Bu yıl aldığım tohumları seneye tekrar dikip hybrid olup olmadığına bakacağım.

Atilgan 30-07-2017 21:10

1 Eklenti(ler)
Acı salkım süs biberi. Böylesi verimli bir biber görmemiştim.
Oldukça da acı.
Teşekkürler sayın heyyamola

Atilgan 30-07-2017 21:15

1 Eklenti(ler)
Greek pepperoncini.
Yunan lokantalarında verilen turşusunu çok severdim. Özel bir yapılış şekli varmı diye araştıracağım.
Teşekkürler sayın bahcedenn

Atilgan 30-07-2017 21:20

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl etkinlik dışı farklı bir kaynaktan edinmiştim. Resimlerinide paylaşmıştım. Etkinlikte paylaşılan acı antep biberinin biraz daha iri bir türü.
Nedense ben ekince çokda büyük olmadılar.

Atilgan 30-07-2017 21:23

1 Eklenti(ler)
Yerli Afyon patlıcanı. Henüz tadına bakamadık ama ilk olgunlaşan oldu.
Teşekkürler sayın muda

Atilgan 30-07-2017 21:24

1 Eklenti(ler)
Şeker otu oldukça büyüdü

Atilgan 30-07-2017 21:32

2 Eklenti(ler)
Comfrey ler çiçek açtı. Karpuzun çeşidi Moonbeam. Sarı etli yeni bir tür. Dr. Alan Kapuler tarafından Yellow Doll hybrid çeşidinden dihybridize edilmiş. Erkenci ve gece soguklarına kısmen dayanıklı.

Resulgur 31-07-2017 00:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1514548)
Şeker otu oldukça büyüdü

Sn. Atilgan maşallah ürünleriniz bereketli olsun. Şeker otunun tadına baktınız mı , şeker oranı ne derecede ?

Kurutup kullanma fırsatınız oldu mu .. Şeker oranı çok az geldi bize ;)

birnefestoprak 31-07-2017 01:16

Early Moonbeam, çok iyi bir çeşit. Oldukça erkencidir. Burda sonbaharda ekiyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1514549)
Comfrey ler çiçek açtı. Karpuzun çeşidi Moonbeam. Sarı etli yeni bir tür. Dr. Alan Kapuler tarafından Yellow Doll hybrid çeşidinden dihybridize edilmiş. Erkenci ve gece soguklarına kısmen dayanıklı.


birnefestoprak 31-07-2017 01:18

Hem erkenci, hem de benim gözlemime göre kuraklık dayanımı çok iyi. İlerde yapılacak bir ıslah için bu özelliği kullanılabilir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1514547)
Yerli Afyon patlıcanı. Henüz tadına bakamadık ama ilk olgunlaşan oldu.
Teşekkürler sayın muda


Atilgan 31-07-2017 10:15

Yeşil yaprakları doğrudan yendiğinde çok tatlı ama tatlandırıcı olarak denemedik. Ben bir iki yaprak kurutup size geri dönerim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1514555)
Sn. Atilgan maşallah ürünleriniz bereketli olsun. Şeker otunun tadına baktınız mı , şeker oranı ne derecede ?

Kurutup kullanma fırsatınız oldu mu .. Şeker oranı çok az geldi bize ;)


Lonicera 31-07-2017 12:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1514575)
Yeşil yaprakları doğrudan yendiğinde çok tatlı ama tatlandırıcı olarak denemedik. Ben bir iki yaprak kurutup size geri dönerim.

Hiç denemeyin bence. Kurutulunca tat çok ama çok azalıyor, yok gibi bir şey. Tatlandırabilmek için çok miktarda kullanmak gerekiyor. Piyasadaki stevia kurusu bizimkiler gibi gölgede kurutularak değil de çok farklı işlemlerden geçerek elde ediliyormuş. Ben bir büyük fincan çay için neredeyse bir çay bardağı kurusunu blenderden çekip küçük kese içerisine koyduktan sonra çay içine atıp tatlandırabilmiştim.

Atilgan 09-08-2017 13:50

1 Eklenti(ler)
Yukon Gold ların son hasadı süperdi. Anlaşılan diğer hasatları çok erken yapmışım. Neyse tecrübe ile öğreniyoruz.

Atilgan 27-08-2017 23:28

1 Eklenti(ler)
3 haftadan fazladır bahçeden uzağım. Sağolsun arkadaşlar yardımcı oluyor.
Salkım süs biberler kızarmış.

Atilgan 12-09-2017 11:42

2 Eklenti(ler)
Bahçenin en büyüğü. 710 gram. Afyon Yerli domatesi. Teşekkürler sayın Muda
ı

Atilgan 12-09-2017 11:57

2 Eklenti(ler)
Sayın bahcedenn in 2014-2015 etkinliğinde paylaşmış olduğu greek pepperoni ve golden greek pepperoni biberlerinde bir karışma olmuş sanki. Turuncu renkli olan oldukça acı.

Atilgan 13-09-2017 22:26

2 Eklenti(ler)
Sarı karpuz "Jonasik"

Atilgan 13-09-2017 22:29

2 Eklenti(ler)
Sarı karpuz "Moonbeam". Soğuk bir dilimi meyveli dondurma gibi.

Atilgan 13-09-2017 22:31

4 Eklenti(ler)
"Bozeman" karpuzu biraz küçük kaldı.

Atilgan 13-09-2017 22:44

Karpuzlarda hiç bir izolasyon önlemi almadığım için tohumlarını paylaşamıyacağım. Aynı türden karpuzlarda farklı çekirdek renkleri oluşmuş. Buyük olasılıkla çapraz toşlaşma gerçekleşti. Hibritleşme olduğuna emin olursam farklı bir etkinlikte paylaşıma koyabilirim.

Atilgan 26-09-2017 22:16

1 Eklenti(ler)
Balık biberi oldukça verimli oldu
Teşekkürler sayın kerkenez ve sayin bahcedenn

Atilgan 26-09-2017 22:19

1 Eklenti(ler)
Stocky Red Roaster benzerlerinin aksine güneş yanmasından etkilenmedi.
Teşekkürler sayın birnefestoprak.

Atilgan 26-09-2017 22:27

2 Eklenti(ler)
Bolca "Blue Beauty" tohumu alındı. Tekrardan teşekkürler sayın bahcedenn

Atilgan 08-10-2017 16:17

4 Eklenti(ler)
Tohumdan ektiğim patatesleri bugün topladım. Patatesler ufak ama seneye dikim için bir çoğu uygun. Beklediğim gibi renk cümbüşü oldu. İlk üçünün tadına baktım. Tatlı patates, kestane ve normal patates karışımı mükemmel bir tat.

Eklenti 658683

Eklenti 658684

Eklenti 658685

Eklenti 658686

Atilgan 08-10-2017 16:27

3 Eklenti(ler)
Bunlarda tohumdan ekilen adı belli ticari tohumlar. Mevsim biraz daha uzun olsa yemeklik patates boyutlarına ulaşırlardı diye düşünüyorum. Tatları ahım şahım deyil ama verimli oldukları için birde yumrudan dikmeye değer diye düşünüyorum. Ayrıca patates bekledikçe içindeki nişasta şekere dönüştüğü için tadı zamanla gelişiyor.

Eklenti 658687

Eklenti 658688

Eklenti 658689

Atilgan 30-10-2017 18:23

2 Eklenti(ler)
Eklenti 660105

Eklenti 660106

İspir kuru fasülyesini hasat ettik. Seneye daha çok dikebilecegiz. Teşekkürler sayın İsmail Kuzucu.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025