![]() |
Sn. Atılgan;
Tohumdan yetiştirdiğiniz patetes yumrularını mümkün olduğu kadar büyüdükten sonra gelecek yıl ekmeniz gerekiyor. Bu şekilde o yumrular yenecek büyüklükte patetesler verecek. Eski patetesler tohum verirken şimdiki pateteslerde pek tohum verme durumu yok. Ekmiş olduğum kırmızı patetesler çiçek açtılar. Ancak onlar da büyük ihtimalle tohum vermeyecek. Belki benim su verme durumum yeterli gelmediği için de olabilir bu durum. |
1 Eklenti(ler)
Benimkilerde de çiçekler tutmadan dökülüyor gibi. Aşırı sıcaklardan olabilir. Ekim için biraz geç kaldım sanki. Bolca suluyorum havalar biraz serinleyince umarım işler deyişir. Yumru olarak Yukon Gold dikmiştim. Çok memnun kaldım. Hastalık böcek de olmadı.
Alıntı:
|
Yukon Gold çok iyi çeşittir de yumruları nerden buldunuz?
Alıntı:
|
Bir arkadaşım Almanya dan tohumluk patates olarak getirmişti.
|
1 Eklenti(ler)
Doğu bloku ülkelerinden gelen Piton adlı biber bizim çarliston un kopyesi gibi. Büyük bir ihtimal yanlış tohum gönderdiler çünki piton anlatıldığı üzere oldukça uzun boğumlu ve kıvrık olmalıydı. Benim için artısı meyve renginin sarı değilde yeşil oluşu yanlız çarlistona göre daha iri ve kızardığında oldukça etli. Bu yıl aldığım tohumları seneye tekrar dikip hybrid olup olmadığına bakacağım.
|
1 Eklenti(ler)
Acı salkım süs biberi. Böylesi verimli bir biber görmemiştim.
Oldukça da acı. Teşekkürler sayın heyyamola |
1 Eklenti(ler)
Greek pepperoncini.
Yunan lokantalarında verilen turşusunu çok severdim. Özel bir yapılış şekli varmı diye araştıracağım. Teşekkürler sayın bahcedenn |
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl etkinlik dışı farklı bir kaynaktan edinmiştim. Resimlerinide paylaşmıştım. Etkinlikte paylaşılan acı antep biberinin biraz daha iri bir türü.
Nedense ben ekince çokda büyük olmadılar. |
1 Eklenti(ler)
Yerli Afyon patlıcanı. Henüz tadına bakamadık ama ilk olgunlaşan oldu.
Teşekkürler sayın muda |
1 Eklenti(ler)
Şeker otu oldukça büyüdü
|
2 Eklenti(ler)
Comfrey ler çiçek açtı. Karpuzun çeşidi Moonbeam. Sarı etli yeni bir tür. Dr. Alan Kapuler tarafından Yellow Doll hybrid çeşidinden dihybridize edilmiş. Erkenci ve gece soguklarına kısmen dayanıklı.
|
Alıntı:
Kurutup kullanma fırsatınız oldu mu .. Şeker oranı çok az geldi bize ;) |
Early Moonbeam, çok iyi bir çeşit. Oldukça erkencidir. Burda sonbaharda ekiyorum.
Alıntı:
|
Hem erkenci, hem de benim gözlemime göre kuraklık dayanımı çok iyi. İlerde yapılacak bir ıslah için bu özelliği kullanılabilir.
Alıntı:
|
Yeşil yaprakları doğrudan yendiğinde çok tatlı ama tatlandırıcı olarak denemedik. Ben bir iki yaprak kurutup size geri dönerim.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yukon Gold ların son hasadı süperdi. Anlaşılan diğer hasatları çok erken yapmışım. Neyse tecrübe ile öğreniyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
3 haftadan fazladır bahçeden uzağım. Sağolsun arkadaşlar yardımcı oluyor.
Salkım süs biberler kızarmış. |
2 Eklenti(ler)
Bahçenin en büyüğü. 710 gram. Afyon Yerli domatesi. Teşekkürler sayın Muda
ı |
2 Eklenti(ler)
Sayın bahcedenn in 2014-2015 etkinliğinde paylaşmış olduğu greek pepperoni ve golden greek pepperoni biberlerinde bir karışma olmuş sanki. Turuncu renkli olan oldukça acı.
|
2 Eklenti(ler)
Sarı karpuz "Jonasik"
|
2 Eklenti(ler)
Sarı karpuz "Moonbeam". Soğuk bir dilimi meyveli dondurma gibi.
|
4 Eklenti(ler)
"Bozeman" karpuzu biraz küçük kaldı.
|
Karpuzlarda hiç bir izolasyon önlemi almadığım için tohumlarını paylaşamıyacağım. Aynı türden karpuzlarda farklı çekirdek renkleri oluşmuş. Buyük olasılıkla çapraz toşlaşma gerçekleşti. Hibritleşme olduğuna emin olursam farklı bir etkinlikte paylaşıma koyabilirim.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Stocky Red Roaster benzerlerinin aksine güneş yanmasından etkilenmedi.
Teşekkürler sayın birnefestoprak. |
2 Eklenti(ler)
Bolca "Blue Beauty" tohumu alındı. Tekrardan teşekkürler sayın bahcedenn
|
4 Eklenti(ler)
Tohumdan ektiğim patatesleri bugün topladım. Patatesler ufak ama seneye dikim için bir çoğu uygun. Beklediğim gibi renk cümbüşü oldu. İlk üçünün tadına baktım. Tatlı patates, kestane ve normal patates karışımı mükemmel bir tat.
Eklenti 658683 Eklenti 658684 Eklenti 658685 Eklenti 658686 |
3 Eklenti(ler)
Bunlarda tohumdan ekilen adı belli ticari tohumlar. Mevsim biraz daha uzun olsa yemeklik patates boyutlarına ulaşırlardı diye düşünüyorum. Tatları ahım şahım deyil ama verimli oldukları için birde yumrudan dikmeye değer diye düşünüyorum. Ayrıca patates bekledikçe içindeki nişasta şekere dönüştüğü için tadı zamanla gelişiyor.
Eklenti 658687 Eklenti 658688 Eklenti 658689 |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 660105
Eklenti 660106 İspir kuru fasülyesini hasat ettik. Seneye daha çok dikebilecegiz. Teşekkürler sayın İsmail Kuzucu. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025