![]() |
"ANATOHUM Mutbak" için tarifler
ANATOHUM Projesi kapsaminda ANATOHUM Mutbak isimli bir alt icerik icin veritabani olusturulacaktir (bu bolum, veritabaninin bu yaz sonu/sonbahar basi acacagim yeni internet adresinde yayinlanacak). Icerigin amaci, proje kapsaminda dagitilan tohumlarin mutfaktaki kullanimini/degerini on plana cikarmak.
Anatohum 2013 Anatohum 2014 Anatohum 2015 Yukarıdaki adreslerde verilen tohumlardan yetistirip yemegini yaptiysaniz ve ANATOHUM Mutfak icin yayinlanmasini istiyorsaniz, tariflerinizi yemek resimleriyle birlikte iletisim@anatohum.org adresine gonderebilirsiniz. Aşağıda ürünleri görebilirsiniz... Tarifler, kabul etmeniz halinde isminizle birlikte isminizin kullanilmasini istemiyorsaniz, tarifin geldigi sehir/yerlesim adi verilerek yayinlanacaktir (ornegin kunyede "Istanbul'dan Falanca Filanca'nin tarifi" olarak gececek). Tarifleri ayni zamanda bu forumun Mutfak bolumunde de yayinlarsaniz cok sevinirim. Cerceveyi belirlemek icin birkac not duseyim: - Tarifler icin mahsulun bir sekilde donusum gecirmesi gerekiyor (or. farkli tatlari iceren diger sebze/meyve/etle birlikte kullanilmasi ve/veya soslanmasi, kozlenmesi, kizartilmasi, firinlanmasi veya bu islemlerin hep birlikte gerceklestirilmesi vs). Ornegin patlicani sadece mangalda kozleyip, "kozlemesi cok guzel oluyor" demeniz yetmiyor. Kozlenmis halinden salata yapacaksaniz, onu tariflemeniz gerek. - Tarifler geleneksel anlayisinizla/yoresel mutfak kulturunuzle uyumlu olabilecegi gibi deneysel de olabilir. "Acaba bunu soyle pisirsem/hazirlasam nasil olur?" sorusunu kendinize sorup, alisilmisin disinda bir tarifle de gelebilirsiniz. Kavunu bile kullanip salata hazirlayabilirsiniz. Tursu tarifleriniz de icerige uygun. - Yemek icin bu mesajin en altinda yer alan cesitlerden en az birini kullanmaniz gerekli ve yeterli. Ornegin proje kapsaminda tohumu dagitilan ve sizin o tohumdan yetistirdiginiz bir patlicana ek olarak henuz proje kapsaminda tohumu dagitilmamis bir sebze/meyve cesidini de tarife ekleyebilirsiniz. - Tarifler etli/etsiz olabilir ya da soguk/sicak servis edilebilecek nitelikte olabilir. - Yemegi pisirdikten sonra fotografini cekebilirseniz, cok iyi olur. Fotograflarin en az 640x480, en fazla 1024x768 cozunurlukte olmasini rica ederim. - Bahsettigim konuya en guzel orneklerden birisi, Sn Lonicera tarafindan Kars Yumurtasi icin verilmis. Buna ek olarak tarif ve yemegin son halinin resmi gerekiyor. Anatohum 2013 Anatohum 2014 Anatohum 2015 12-07-2015 |
Kars Yumurtası
1 Eklenti(ler)
|
Ayla
1 Eklenti(ler)
|
Alacalı Manisa
1 Eklenti(ler)
|
Yeşil Çizgili Düvelek
1 Eklenti(ler)
|
Pul Biberlik Maraş
2 Eklenti(ler)
|
Çorum Kırmızısı
1 Eklenti(ler)
|
Turkey (Heybetli)
1 Eklenti(ler)
|
Soma'nın Kederi
|
Çekirdeği Oyalı
2 Eklenti(ler)
|
Haylan
|
Mollaköy (Mollakendi)
|
Sürme
1 Eklenti(ler)
|
10 Dilimli Bitlis
|
Siyah Dilimli Izmir
|
Kara İsalı
1 Eklenti(ler)
|
Samsun'un Bereketi
1 Eklenti(ler)
|
Maniye
|
Emcelli Biberi
|
Bartın Pembesi
|
Musakça (Misakça)
1 Eklenti(ler)
|
Eger tohumlari yetistirecek sartlari olmayip tarif icin katkida bulunmak isteyen uyelere, bahcesi olup mevcut listedeki tohumlardan yetistirebilecek uyelerden tarif calismasi yapmak uzere meyve gonderebilecekler varsa o sekilde de arsivleyebiliriz. Bu tabii kargoyla gonderim geektirecegi icin zor olabilir; bir yorum yapamiyorum. Dogrusu mesela Haylan'i yetistirmemis ama (ya da yetistirmis ve) yoresel yemeginin nasil yapildigini bilen birisinden resimli tarif alabilsek guzel olurdu.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025