agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018
(https)

Beğeni Düzeni589Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-03-2022, 13:59   #1
Ağaç Dostu

mutlu_inan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzunkum Mesajı Göster
Yanıtınız için teşekkür ederim. Oksijenli suyu 4/1 oranında hazırlayıp, hemen uygulayacağım. Fideleri balkonun altına aldım. Üzerlerini kapatmam.
Yazıyı okuyunca hemen google den başka kaynaklara bakmak istedim zira 4/1oran bana fazla gibi geldi
İnternetten bi sayfada oran"OKSİJENLİ SU
½ lt suya bir tatlı kaşığı oksijenli su koyup bitkilere püskürtebilirsiniz." Diyor
Başka yazılara da bakacağım..

mutlu_inan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2022, 14:16   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2018
Teşekkür ederim. Siz yazdıktan sonra sitede araştırdım. Genel Bitki Koruma başlığı altında, Ev Yapımı Mantar İlaçları isimli konu içinde Mine hanım da yarım lt su içine 1 tatlı kaşığı diye belirtmiş. Başka bir yerde de aynı ölçüyü vermiş. Benim ölçüde siteden ama hangi sayfa bulamadım. Bulunca yazarım, en azından hata var ise düzeltmiş oluruz.
Bu arada olan benim fideciklere olabilir, gerçi dikkatle mantar olan kısımlara uyguladım ama belli olmaz. Sabah ilk işim fideciklere bakmak olacak.

Düzenleyen uzunkum : 08-03-2022 saat 16:31
uzunkum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2022, 06:04   #3
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzunkum Mesajı Göster
Teşekkür ederim. Siz yazdıktan sonra sitede araştırdım. Genel Bitki Koruma başlığı altında, Ev Yapımı Mantar İlaçları isimli konu içinde Mine hanım da yarım lt su içine 1 tatlı kaşığı diye belirtmiş. Başka bir yerde de aynı ölçüyü vermiş. Benim ölçüde siteden ama hangi sayfa bulamadım. Bulunca yazarım, en azından hata var ise düzeltmiş oluruz.
Bu arada olan benim fideciklere olabilir, gerçi dikkatle mantar olan kısımlara uyguladım ama belli olmaz. Sabah ilk işim fideciklere bakmak olacak.
Bende de oluyor. Ev ortamında iken ve üzerini kapatmıyor iken. Oksijenli suyu abartmadan püskürtürseniz iyi olur.
Fide yetiştirirken, güneşe çıkaramadığım zamanlarda oluyor.
Bu mantardan dolayı fidelerimde bir etkilenme görmedim, bugüne kadar. Fidelerim de oksijenli sudan etkilenmedi. (Fideye püskürtmedim.)
Zaman zaman fide büyürken de toprak yüzeyinde oluşuyor. Fideleri güneşli havalarda dışarı çıkardığım zaman kayboluyorlar.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2022, 09:25   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2018
Katkınız için teşekkür ederim çiçek fidelerimde ki mantar sorunu çözülmüş durumda. Gördüğüm kadarıyla mantar sorunun yayılmasında en büyük etkenlerden biri havasız bir ortam. Nitekim benim fide yastıkları günlerce çuvalın altında havasız kalmıştı. Şu anda fidelerimin olduğu kasalar güneşin altında duruyor, yanlız geceleri sıcaklıklar -1 , -2 dereceleri gördüğünden kumaş bir örtü ile kapatıyorum sabah olunca örtüyü kaldırıyorum.
Cksijenli su mantarın ilerlemesini durdurdu

uzunkum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025