![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
o zamana kadar yetişir sanırım. en azından yeterli büyüklüğe gelir. bu arada belki biliyorsunuz bilmiyorum, TCM den öğrendiğim şey biberleri toprakla buluştururken fideleri ikişerli olarak dikin, rüzgarlardan ve darbelerden birbirlerine destek oluyorlar. geçen sene öyle yaptım çok faydalı oluyor. biberlerin arasını domateslere göre daha sık tutarsanız çok daha verim alırsınız. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Alıntı:
25'er cm ara ile ikişerli dikim uygun mudur acaba? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2017
|
Nasıl da güzel bir site, yine çok önemli bir bilgi öğrendim. Teşekkür ederim. Sağlıkla büyütün Sn. Tolga Özmeral. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
ben geçen sene 30-35 cm yapmıştım çok rahat olmuştu. dilerseniz 30 cm olarak deneyin. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Biberin cinsine göre 30-35 cm. mantıklı, misal buena mulata (morumsu biber) çok dallanıyor 35 cm. olsa iyi olur. Maraş, emcelli, üçburun da irice oluyor. Ama kıl acı-tatlı biberler, renkli renkli süs acı biberler vb. leri küçük yapılı oluyor. Bunların araları da 25-30 cm. bırakılsa uygun olur. Burada kimi çiftçiler 15-20 cm. aralarla birer kök dikiyorlar. Ancak benim bahçe gibi rüzgara açık yerlerde üstteki örneğe göre dikerseniz daha güzel oluyor. |
|
|
|
![]() |
|
|