![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Ben ilk ektiğim yıl olmuştu böyle, tohumlar nasılsa topraktan başını çıkarmış, üzerini örtmeyin artık. Daha çıkmayan da varsa sık sık su püskürtün. Beyaz kısımları atın topraktan yarına kadar rahatlamazsa yarım litre suya bir tatlı kaşığı oksijenli su koyup püskürtün. Bir de bardağın üzerine ve bardak ile toprak arasındaki boşluğa bakınca bardaktaki karışım yumuşacık değil sanki. Yani suyu yiyince sertleşmişler sürekli. Hayvan gübresi mi var içerisinde? |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Alıntı:
Öncesinde belirttiğim gibi çimlenen tohumların üzerini açık bıraktım. Diğer tüm dediklerinizi de uygulayacağım. Saksıdaki karışımı biraz kurcaladım ama bana pek sert gelmedi. Gübre olarak 4/1 oranında şunu kullandım; ![]() ![]() İlginize çok teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim. Alıntı:
Umarım bu durum sizin de dediğiniz gibi problem olmaz. Saksının üzerini açtıktan sonra beyazlıkların kaybolabileceğini düşünüyorum ben de. Teşekkürler. |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Pamuklaşma aşırı nemden kaynaklanıyor. Küfün kendisi zararsız ama küfün oluşmasını tetikleyen aşırı nem bitki köklerini çürütebilir. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Alıntı:
Saksı üzerindeki filmi kaldırdıktan sonra pamuklanma kayboldu. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Daha sonra direk bu toprağın içine ekebilir siniz balkonda düşünüyorsanız,çok iyi bir gübre meyve tutumu süper oluyor ama bu materyalin su tutma özelliği çok zayıf bu iyileştirilirse çok iyi bir bitki yetiştirme ortamı olur.Bende bundan kullanacağım balkonda, aynı markanın farklı isimlerde gübreleri var fakat hepsi aynı. |
|
|
|
![]() |
|
|