![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Alıntı:
![]() Mangal bile şart değil, iki taş, iki tuğla oldu mu al sana ocak..veya mangal..kuru zeytin dallarının en incelerini kırarak 10-15 dakkada hazırlarım çoban ateşini..fazla harlı ateş iyi değildir sardalyada..hatta biraz küllendirmek gerek.. Sardalyanın zamanını kollamak Güler Hanım..şimdi tam zamanı..şakır şakır yağ akıyor.. Pişirmede biraz hata yapıyorsunuz gibime geldi..ben, sardalya yağlarının eriyip ateşe minimum miktarda az düşmesi için 15-20 saniyede bir çeviririm ızgarayı..bir tarafının kızarmasını beklemem yani..sardalya fazla kızartılmaz zaten..sardalya mutlaka ''boklu kebap'' olarak pişmelidir..bir de çok taze olmalı, balıkçıdan aldığınız balıkların suyunu süzüp hiç yıkamadan buzdolabına konmalıdır.. Bi tiyo daha..pişirince balığın pulları, derisi yanıp kararıyorsa o sardalya yağsızdır..bir de iri olmalı sardalya.. Benim ızgara tam 45 sardalya alıyor..evden sayıp ta götürürüm..onca salata balık yememe rağmen en çok 1-2 saat sonra tatlı krizi oluyo..bunu da bi akrabamın yetiştirdiği Davutbey kavunlarıyla gideriyorum..balık niye tatlı krizine sokar anlayamam bi türlü .) Düzenleyen pria : 25-08-2017 saat 10:33 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|