![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
yurtsever / Tohum Paylaşım Sonrası (İzmir)
Paylaşım etkinliğinden talep ettiğim ve elime ulaşan 11 tohum Dester/birnefestoprak Heybetli/oz26 Pembe (beefsteak) Domates/bahcedenn Zinnia/aleydi Kırmızı Ada Çayı/akçabardak Hosta/SDurul Kalıcı Ispanak/SDurul Lif kabağı/Selçuk Boz Kars yumurtası/pares Mor Bamya/heyyamola Şenberber Fasulye/heyyamola Düzenleyen yurtsever : 07-03-2016 saat 16:26 Neden: başlık hatalı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
domatesler
14.02.2015 tarihinde ekildiler.5 gün sonra çimlenmeye başladılar.İlk çıkan heybetli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Hosta/SDurul
21.02.2016 tarihinde ekildi.Henüz hiçbir gelişme yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Zinnia/Aleydi
28.02.2016 da bahçedeki yerlerine ekildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
diğer ekimler
04.03.2016 : mor bamya,kalıcı ıspanak,kars yumurtası,kırmızı ada çayı ve lif kabağı ekildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Heybetli/ Oz26
Heybetlinin yaprakları diğer türlerden farklı.4 fideninde yaprakları dümdüz, hiç bir girinti-çıkıntı yok.Normalde böylemidir bilmiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
|
Yumurtaların hasat zamanına az kalmış di mi? Bir de çam kozalakları orada ne yapıyor? Domatesleri yanılmıyorsam kargıya bağlamışsınız, eğer koltuk alma vs. yapmazsanız kargılar yükü kaldırmaz. Benimkiler önceki sene kaldırmamıştı çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Alıntı:
Bahçede malç olarak genelde çam toprağı kullanıyorum kozalaklarla beraber. Sekiz yıldır iri sırık domates yetiştiriyorum.İlk 2 yıl sıkıntı çektim ama sonrasında ustalaştım.Kargıların hepsi tepeden birbirine bağlı, adeta catı gibi.Üstelik yakında süs kabaklarımda çatıda yerini alacak ve domatesleri aşırı sıcaktan koruyacaklar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
|
Önceki sene bende kargıları kızılderili çadırı gibi yapıp her birine birer sırık domates sardırdım. Bir gün baktım ağır olan taraf diğerinin üzerine çökmüş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Alıntı:
Bu yüksekten çekilmiş hali ![]() Buda 2015'ten ürünlerle dolu hali ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Kars yumurtasının değişik bir tadı var, hemen hemen acur gibi.Acaba çiğ tüketsek olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
İlginç bir gözlem bu; olabilir. Turşusunu yapmayı düşünür müsünüz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Sadece 2 kök var ama neden olmasın? Hemen denerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Yapım aşamalarını ve bitmiş halini resimlerseniz tarifle birlikte yararlanabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Pembe (beefsteak)/bahcedenn
Etkinlikten aldığım domatesler içinde en verimlisi gibi görünüyor,şimdilik.Her fidanda 7-8 ürün var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Heybetli/oz26
Çok fazla çiçekleniyor ama ürün çok az. ![]() ![]() Dallanmaya çok hevesli.Sürekli koltuk budaması yapıyorum ama,kırdığım yerden yeniden çıkıyor.**** gözden kaçırdıklarım çok hızlı büyüyor ve hemen çiçek açıyor.Tek gövde olarak büyütmek çok zor gibi. Resimdeki iki koltuk için ne önerirsiniz? Uçlarında çiçek var.Yoksa bitkinin normal formu böylemi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Yer sorununuz yoksa, bitkiyi seyreltmenin yerinizi ferahlatmak dışında bir faydası yok. Koltuk almanın, bitkinin vermini arttıran bir uygulama olduğuna dair herhangi bir veri bulunmuyor. Zaten kendiniz de gözlemlemişsiniz. "Koltuk alıyorum ama bolca çiçeklendiği halde meyve tutumu az oluyor" diyorsunuz. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Sırık. Boyu ideal şartlarda 2 m'yi zorlar. Verimli bir çeşit ama hava koşullarına bağlı olarak (örneğin çok sıcak olmuşsa) meyve tutum oranı değişebilir ama ben koltuk almanın bu durumu etkileyecek bir faktör olduğunu düşünmüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Kars yumurtası/pares
Bazıları devekuşu yumurtası gibi.Kabukları öylesine sertki acur niyetine çiğ tüketmek mümkün değil.Ama yinede tadı güzel.İri olanların 3 tanesinden hemen turşumuzu yaptık. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Çiğ tüketmek için büyük meyvenin solundaki meyveyi denediniz mi? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Evet , o büyüklükte çiğ olarak çok lezzetli,kabuğuda yok çekirdeğide. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Aslında o büyüklükte turşusu daha güzel olur diye tahmin ederim ama turşuda kullanacağınız malzemenin asiditesi yüksek olacağı için çözetli içinde dağılır mı bilmiyorum. Yaptığınız turşunun resmini çekebilirseniz veritabanı için kullanabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Alıntı:
![]() Bu turşuda büyük olanları kullandık.Karşılaştırmak için haftaya sadece küçüklerden de turşu yapabiliriz.Nasıl olsa bereketliler keratalar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 880
|
Turşunun tadına bakıldı mı acaba? Biz de denemeyi düşünüyoruz da... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Pembe (beefsteak) Domates/bahcedenn
Bir önceki etkinlikten almıştım tohumları.İlk yıl her fidandan 7-8 domates alırken bu yıl şimdiden silme domates dolu.Umarım tohumlarını bu yıl paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Kalıcı ıspanak/SDurul
İkinci yıl tamamen tohuma kalktı.Fakat sapları uzun süredir yeşil,hiç kurumaya niyeti yok gibi.Tohum almak için yapmam gereken bir şey varmı ? Yoksa sadece beklemelimiyim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
|
@ yurtsever, domateslerde ilk domatesin altında kalan tüm dal ve yaprakları temizleseniz iyi olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 96
|
Genelde koltuk budaması dışında fonksiyonel hiç bir yaprağı koparmıyorum ama bu fidanda dediğinizi yaparım elbette.Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2017
Şehir: SİNOP
Mesajlar: 1
|
yurtsever domatesler harika görünüyor. maaşallah umarım lezzetli hasatların olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|