![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Spagetti kabakları
Sararıp olgunlaşan spagetti kabaklarını ve kudret narlarını hasat ettik. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
4 Eylül
Yediveren çiçek biberlerimiz kızardı, boşnak biberleri de çiçek açmaya ve yeni mahsüller vermeye devam ediyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
6 Eylül: Domates tohumu alma denemesi
Avcılarda, Malatyadan getirdiği köy ürünlerini satan bir dükkanda gördüğüm iki domates çeşidi, çok dikkatimi çekti. Tohumlarını alıp, gelecek yıl yetiştirmeyi denemeye karar verdim. Çeşidin biri 300- 400 gr büyüklüğünde, damarsız, ince kabuklu ve lezzetli idi. ![]() ![]() Diğer çeşit ise daha iri ve biraz damarlı fakat lezzetliydi. ![]() Domatesleri önce dikey olarak ikişer parçaya böldüm. Sonra yatay olarak dilimleyerek çekirdeklerini çıkardım. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Domateslerden aldığım tohumları, kurumaları için kağıt havlunun üzerine serdim. Tohumlar kuruyunca fark ettim ki, ayrılamayacak şekilde kağıt havluya yapışmışlar. Çaresiz, ekeceğim zaman ıslatarak kullanmak üzere, tohumları o şekilde kaldırdım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
11 Eylül
Turuncu bal kabaklarımız üç adet mahsül verdi. Birinin şekli tam armut. Yaklaşık 4-5 kg.'lar. Hasat etmek için saplarının tamamen kurumasını beklerken, çalınmamaları için de dua ediyoruz. ![]() ![]() Bahçede 10 yıldır süren ayrık mücadelesinde, fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi, henüz kazanan ve kaybeden yok. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Hasada devam
Sapları kuruyan kabakların ve olgunlaşan karpuzları hasadı devam ediyor. ![]() Domatesler, biberler ve elmalarımız. Elmalarımıza kuşların verdiği zararı nasıl engelleyebiliriz? ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
11 Eylül; Çevremizdeki güzellikler
Fırsat buldukça, bahçemizin yakınındaki çayırlıkta ve dere kenarında yürüyüş yapıyoruz. Bu günkü yürüyüşte gördüğümüz bazı güzellikleri paylaşmak istiyorum. Güz çiğdemleri açmaya başlamış. ![]() Böğürtlenler. ![]() Güvemler. Nedendir bilmiyorum, dere kenarındaki güvemler, olgunlaşmadan erkenden buruşup bozuluyorlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2006
|
Alıntı:
sayın Dutlubahçe birde bunu deneyin http://rasthayat.pbworks.com/w/page/9259172/Kardeş%20Bitkiler 3. Yabani ot engelleme: Çavdar yeşilken biçilirse ve tarlada malç olarak bırakılırsa çözünen artıkları yabancı ot çimlenmesini engelleyen bileşenler salgılarlar. Malçın üstüne dikilecek fidelere kolayca gelişebilecekleri rekabetden uzak bir ortam sağlanır. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Yeşilyurt Domatesi olabilir. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Webde aradım fakat, "Yeşilyurt domatesi"ne ait bir fotoğraf bulamadım maalesef. Sizde varsa paylaşabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2006
|
Alıntı:
http://www.yerlitohum.com/category/tohum-cesitleri-fiyat/domatesler |