![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
7 Ağustos
Sırık çeri domatesler, bahçenin gözde sebzelerinden biri oldu. Verimleri güzel, hastalık sıkıntısı olmadı ve nazlı değiller. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
21 Ağustos
Haylan kabakları çiçek açmaya ve yeni ürünler tutmaya bütün hızıyla devam ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yıldız çiçekleri
Yıldız çiçekleri bahçemizi güzelleştirmeye devam ediyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
24 Ağustos
Boşnak biberi tohumlarımızı aldık. (Hayatımda ilk defa biber tohumu aldım. İnşallah seneye çimlenirler.) ![]() ![]() Bir kaç gün gölgede kuruması için beklettikten sonra, kilitli poşete koyup kaldırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Spagetti kabakları
Sararıp olgunlaşan spagetti kabaklarını ve kudret narlarını hasat ettik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
4 Eylül
Yediveren çiçek biberlerimiz kızardı, boşnak biberleri de çiçek açmaya ve yeni mahsüller vermeye devam ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
6 Eylül: Domates tohumu alma denemesi
Avcılarda, Malatyadan getirdiği köy ürünlerini satan bir dükkanda gördüğüm iki domates çeşidi, çok dikkatimi çekti. Tohumlarını alıp, gelecek yıl yetiştirmeyi denemeye karar verdim. Çeşidin biri 300- 400 gr büyüklüğünde, damarsız, ince kabuklu ve lezzetli idi. ![]() ![]() Diğer çeşit ise daha iri ve biraz damarlı fakat lezzetliydi. ![]() Domatesleri önce dikey olarak ikişer parçaya böldüm. Sonra yatay olarak dilimleyerek çekirdeklerini çıkardım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|